Bi bakar mısınız ??

Diyorum ki zor seyler yasamissin ve gorunen o ki yasamaya devam etmeyeceginin bir garantisi yok. Hayatta her sey insanlar icindir. Lafini, soylediklerini biraz tartip oyle yaz. Kinadigini yasamadan olmezsin diyorsun ama sen bunlari yasiyorsan zamaninda birilerini kinamis olabilir misin acaba diyorum. Birileri bunlari yasayinca mutlu olacak gibi bir halin var ama doner dolasir seni bulur o yuzden agzindan cikanlara biraz dikkat et diyorum.

Çay kaşığı alacak paranız yokken , 1 sene sonra krediyle dahi olsa ev alacak duruma gelmeniz büyük başarı.

Ev peşinatı vb için eşiniz ailesinden gelen miras hakkı vb yi kullandı ise ; o kısım hariç kalan tutar üzerinden ortak olursunuz.

Ayrılık durumunda eşiniz , neden kredisini ödediği evi tamamen size bağışlasın ? Evlilik sebebiyle mal ortaklığı hakkınızı alırsınız.
Ğkimizde gece gündüz çalıştık ciddi anlamda 15 aydır dışarı yüzü görmedik biriktirdik oturmam dediğim bir gecekondu da yaşıyorum sörf kirası ucuz diye hem para biriktirdim hem eşimin borçlarını ödemeye çalıştım ailem sağılsın bana aldığım evin 3/1 peşinat olarak verdi onunla krediye girdik

Evet hoş değil ama içim içimi yiyor 1,5 ay mahkeme olana kadar eşimle ayrı kaldık aşırı pisleştiler parasal konularda Kİ zaten evliliğimin bitme sebebi paraaasal konulardı büyük darbe yedim ondan güvenimi yıktı o yüzden sormuş bulundum tutamadım kendimi şimdi tapuya gidip yarı yarıya hissedar yapacağım ama Bolu boluna masraf yapıyorsun yaptığın başka birşey değil diyip kızdı
Derse desin güzellikle ikna edin içiniz rahat etsin dünyanın binbir türlü hali var ikimizde eşit olsun kimse kimsenin hakkına girmesin deyip suyuna gidip alın hakkınızı çünkü bir kere boşanma eşiğindeki geldiyse ikinciye olmaz inşallah ama daha kolay gelir ki sizi zaten maddi konularda da üzmüş bence tartışmadan güzellikle halledin sonuçta şu an geçiniyorsunuz bu adamla

Çay kaşığı alacak paranız yokken , 1 sene sonra krediyle dahi olsa ev alacak duruma gelmeniz büyük başarı.

Ev peşinatı vb için eşiniz ailesinden gelen miras hakkı vb yi kullandı ise ; o kısım hariç kalan tutar üzerinden ortak olursunuz.

Ayrılık durumunda eşiniz , neden kredisini ödediği evi tamamen size bağışlasın ? Evlilik sebebiyle mal ortaklığı hakkınızı alırsınız.
Nasıl yani kredisini ödediği evi size bağışlasın? Eşlerden biri öder zaten krediyi ve kim öderse ödesin o evlilik sonrası alınan mal ortaktır.O zaman kredinin yarısı bir eşten diğeri öbür eşten mi kesilecek nasıl olacak o iş? Saçma.

Diyorum ki zor seyler yasamissin ve gorunen o ki yasamaya devam etmeyeceginin bir garantisi yok. Hayatta her sey insanlar icindir. Lafini, soylediklerini biraz tartip oyle yaz. Kinadigini yasamadan olmezsin diyorsun ama sen bunlari yasiyorsan zamaninda birilerini kinamis olabilir misin acaba diyorum. Birileri bunlari yasayinca mutlu olacak gibi bir halin var ama doner dolasir seni bulur o yuzden agzindan cikanlara biraz dikkat et diyorum.
Yok artık inanamıyorum insanların mutsuzluğundan mutlu olmak mı ? Kişi kendinden bilirmiş……

Nasıl yani kredisini ödediği evi size bağışlasın? Eşlerden biri öder zaten krediyi ve kim öderse ödesin o evlilik sonrası alınan mal ortaktır.O zaman kredinin yarısı bir eşten diğeri öbür eşten mi kesilecek nasıl olacak o iş? Saçma.
Krediyi birlikte ödüyoruz ve evlilik askıda ortak değil mi bilmiyorum

Yok artık inanamıyorum insanların mutsuzluğundan mutlu olmak mı ? Kişi kendinden bilirmiş……

Evet evet aynen oyle. Konu acip insanlara fikir danisip kinadigini yasamadan olmezsin, bu yazdiklarini unutma hayat sana bana yazdiracak deyip gulucuk eklemek icin insanin senin gibi guzel bir kalbi olmasi lazim. Kisi kendinden bilirmis isi..

Kendi mahkemenin olduğu kalemi aradık avukat bize dedi ki bazı kalemler dizin gelmenizi ister bazıları teblipat yollar bizde aradık dediler ki sizin gelmeniz gerekiyor. Bizim de ciddi anlamda söylüyorum çay kaşığı alacak paramız yoktu bir ton borç eşyalarımız evimiz herşeyimiz gitti nikah işlemleri evraklar bi ton para olmuş askıda evli kalırsınız diyimce bizde bıraktık öyle ama şimdi bu ev muhabbeti canımı sıjuyor çünkü eşim Bugün evle ilgili olumsuz konuştu şaşırdım kaldım
nikah işlemi derken boşanma durumunda hala ne nikah borcu anlamadım. Ki borç olan kısım düğündür ne nikahı?
Olumsuz konuşması normal birinizin itiraz etmesi gerek orda da mala bakılıyor işte aynı zamanda.
Bir sene geçmiş ev almışsınız falan şimdi mi aklınıza geldi ee biz imza attık o zaman noldu ki o diye

Allah morusun yarın bir gün biterse evi bana verir miydin

oda evde sen yalardın o ev oğlumun ama senin üstüne yapmazdım

evi tamamen size bağışlasın ? Evlilik sebebiyle mal ortaklığı hakkınızı alırsınız.

Hakkınız yok yazmadım zaten. Konu sahibi : eşine "evi bana verir miydin" demiş. Adam da , "sen yaşardın ancak o ev oğlumun, evi senin üstüne yapmazdım" demiş.

Konu sahibi de , eşinin söylediğine bozulmuş. Ben de evlilik içinde edinilen mal ortak , ancak üst soydan gelen miras hakkı vb varsa o tutar hariçtir dedim.

Ve sordum. Neden eşiniz evin tamamını size devretsin , kendi hakkını tamamen size bağışlasın ? ( bu şekilde yazmayınca yanlış anlaşıldı herhalde).

nikah işlemi derken boşanma durumunda hala ne nikah borcu anlamadım. Ki borç olan kısım düğündür ne nikahı?
Olumsuz konuşması normal birinizin itiraz etmesi gerek orda da mala bakılıyor işte aynı zamanda.
Bir sene geçmiş ev almışsınız falan şimdi mi aklınıza geldi ee biz imza attık o zaman noldu ki o diye
Yazdıklarımı tamamen yanlış anladın. Şimdi aklıma gelmedi biz başından beri sorguluyoruz ama kimse cevap vermiyor Kİ düzgün şimdi yeni ev aldığım İÇİN hani askıda görünen bir evlilik o yüzden hakkım var mı yok mu onu öğrenmek istedim ya

Yazdıklarımı tamamen yanlış anladın. Şimdi aklıma gelmedi biz başından beri sorguluyoruz ama kimse cevap vermiyor Kİ düzgün şimdi yeni ev aldığım İÇİN hani askıda görünen bir evlilik o yüzden hakkım var mı yok mu onu öğrenmek istedim ya
Başından beri sorgulamanıza gerek yoktu mahkemeyi açtığınız davanız görülen kaleme gitseniz yeterdi
Bilgi sahibi olmayan ama fikir yürüten insanlara sormanız yerine.
Ki karar da mahkemede ikemetgah gösterilen yete gelirdi ama siz bir ay içinde değiştirdi iseniz gelmez tabii.
Gidip ikemetgah değişikliği yapmanız ve sormanız gerekirdi.
Siz. büyük ihtimalle bulunmadığınız adrese gelen tebligatın birden kuş olup yeni adresinize geleceğini sanmışsınız.

Başından beri sorgulamanıza gerek yoktu mahkemeyi açtığınız davanız görülen kaleme gitseniz yeterdi
Bilgi sahibi olmayan ama fikir yürüten insanlara sormanız yerine.
Ki karar da mahkemede ikemetgah gösterilen yete gelirdi ama siz bir ay içinde değiştirdi iseniz gelmez tabii.
Gidip ikemetgah değişikliği yapmanız ve sormanız gerekirdi.
Siz. büyük ihtimalle bulunmadığınız adrese gelen tebligatın birden kuş olup yeni adresinize geleceğini sanmışsınız.
Anlamadınız Kİ siz olayı biz zaten kalemi aradık dedi ki sizin gelmeniz lazım bizde masraf çıkmasın diye tebligatı almadık askıda duruyoruz denildi diye şimdi ev muhabbeti için soruyorum

Merhabalar umarım benim soruma yanıt verecek bir avukat arkadaş vardır. Şimdi anlaşmalı boşanma oldu. Hakim boşadı karar çıktı. 15 gün içerisinde karar çıkacak her iki taraftan biri gelip imza atıp tevliğatı teslim alırsa biter nüfusa düşer denildi. Mahkemeden 2 gün sonra tekrardan barışıldı… kağıt alınmaya gidilmedi… aradan bir sene geçti ve kredi ile ev alındı kocanın üstüne.. şimdi bu boşanma geçerli mi ? Asıl sormak istediğim bu evde kadının hakkı oluyor mu herhangi bir ayrılmada ???
Bunu sormak için biraz geç kalmışsınız sanki. İşin hukuki boyutu hakkında bir fikrim yok. Ancak koskoca 1 senede nufüs müdürlüğü veya farklı mecralardan bu işi araştırmamış olmanız ilginç.

-hocaam ahmet saçımı çekti küstüm ona
+olmaz öyle öpün barışın çabuk
-tmm
Allah sabır yaaaa

Nasılsa boşanma yoluna gidip geri barışmışsın kuzu kuzu. Adam için ceptesin neden evi sana versin ki. Ev oğlunda kalacak sen de bütün ömür kocaya mahkum…

Ettik tabi hanımefendi yargılamayın bileğiniz yoksa da yorum yapmayın boş boş anca atıp tutuyorsunuz insanların ne yaşadığını düşünmeden yazık ya insanların kalbi ne kadar kararmış Allah’a havale ediyorum şöyle konuşanları
Afrika’nın yağmur ormanlarında yaşadığınız bilgisini verseydiniz yargılamazdık. Kusura bakmayın biz olağan hayat şartlarına göre değerlendirdik. Kalp kararmasıyla ne alakası var ayrıca hakkınızda kötülük mü temenni edilmiş. Elinizden telefon düşmüyor e-devlette de evli yazıyormuş bir de nüfusta da eşiniz çıkmış EEEEE???? KONUYU NEDEN AÇTINIZ O ZAMAN?????

Back
X