Bi bakar msnz

Ezgi_mete

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2016
104
29
28
28
Benim bat tarihim 21 kasım ama ben yumurtlama günümü biliyorm ( 5 Aralık ) o gün hamile kaldıgimi düşünüyorum çünkü bu ay düzenli bir ilişki yaşamadk , 2 gün önce hamile olduğumu kanda kesinleştirdim şimdi ben kaç haftalık hamileyim , nasıl hesaplicm bilmiyorum

Herkes farklı hesaplıyor canım , ilişki tarihinden hesaplamak daha mantıklı degilmi sencede canım

Hamilelik 40 hafta üzerinden hesaplanıyor. Son adet tarihinden itibaren hesaplaman gerekiyor. Eklediğim fotoya bak canım. kan testinde değer aralığına göre yazıyor zaten haftan

Eklentiler

• IMG_6559.webp
    IMG_6559.webp
    8 KB · Görüntüleme: 87
hamilelik en son adet tarihine göre hesaplanır ,satın 21 kasım ise 4+5 günlük hamilesin hayırlı olsun

Bebek ultrasonda görünene kadar son adet tarihine göre hesaplanır bebek ultrasonda göründükten sonra makine bebeğin ölçümlerine göre sana kaç hafta kaç günlük olduğunu söylüyor zaten

Adet tarihinin ilk ginune gore hesaplaniyor. Ultrasyon bilgilerine adet tarihinin ilk gunu girilir . 9 ay 10 hunun 10 gunluk kismi zaten adet tarihinle dollenme arasindaki tahmini gundur

Benimki son adet tarihime göre hesaplanmıyo canım 2 hafta geç döllenme varmış ultrasonda bebeğin baş popo mesafesi hesaplanarak kaç haftalık olduğu söylendi

Gideceğin doktor, sağlık ocağı vs sana son adet tarihini soracak ilişki tarihini değil.. son adet tarihinden itibaren sayılıyor

Gideceğin doktor, sağlık ocağı vs sana son adet tarihini soracak ilişki tarihini değil.. son adet tarihinden itibaren sayılıyor
O kadarını zaten biliyorum canım 3. Hamileliğim bu benim bilgim var zaten yeterince ultrosona adet tarihi girilmiyo bilgisayara adet tarihi girilir ultrasondan sadece ölçüm yapılabilir bende 2 tafta grç döllenme olduğu için ultrasonda 6 haftalık olacagına 4 haftalık gözüküyordu mesela ayrıca 9 ay 10 gün sürüyo ya hamilelik o 10 gün olmasının sebebi son adet tarihine göre hesaplanması zaten aslında ama sen adetin biter bitmez hamile kalmıyosun sonucta mantıken yumurtan catladığında seperm döllendiğinde hamile kalıyosun bu durumda adetten 10-14 gün sonra hamile kalmış olman gerek yani bu durumda doktorlar senin vücudunun ne zaman yumurtladığını bilemeyeceklerine göre başta adet tarihi baz alınır sonra uştrasonda bebek görününcede bebeğin baştan popo ya kaç mm. Yada kaç santim olduğuna bakılıp haftası söylenir nasıl senin hesaplarınla doktorun hesabı uymuyorsa o sekilde yani aslında yumurtlayıp hamile kaldığın andan itibaren hamilelik sayılır ama işte doktorlar herkesin tek tek yumurtlama tarihini bulmak yerine son adete göre hesaplanıyo

Back
X