bi bakarmısınız bayanlar..

diclem3555

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2012
425
4
26
İzmir
Hayırlı akşamlar bayanlar.. Tesettürlüyüm evlendiğimden berı yaklasık 5 aydır çarşafa gırmek ıstıyorum eşime bu konuyu açtıgımda ılk sen bılırsın dıyordu fakat su 2 gundur konusuyorum ve bıraz bekle bekle dıyıp duruyor... Bende hayırlı bır ıs uzadı mı olmaz dıyorum ben çarşafa gırmek ıstıyorum dıyorum ama bekle dıyor ne yapmalıyım hıc bılmıyorum :(

Hayırlı akşamlar bayanlar.. Tesettürlüyüm evlendiğimden berı yaklasık 5 aydır çarşafa gırmek ıstıyorum eşime bu konuyu açtıgımda ılk sen bılırsın dıyordu fakat su 2 gundur konusuyorum ve bıraz bekle bekle dıyıp duruyor... Bende hayırlı bır ıs uzadı mı olmaz dıyorum ben çarşafa gırmek ıstıyorum dıyorum ama bekle dıyor ne yapmalıyım hıc bılmıyorum :(

tesettür ile çarşaf arasındaki fark nedir?

Bu zor bir karar.Allah utandırmasın.... Neden beklemen gerektiğini eşine iyice sor sebeblerini...

Aynen canim yaa dusunuyorum ama ben fazla bi fark goremiyorum acaba benmi cok cahilim...

yok canım cahilliğimizden değilde bir arkadaşın yazdığı gibi bilinçli açılmış bir konu... yoksa bize ne ister açıl, ister saçıl, ister kapan.. artı ben kapanmaya karar verirsem bunu eşime sormam kendim istersem yaparım... eşim bana ne kafanı aç ne kapat nede çarşafa gir deme lüksüne sahip değil.. çünkü ben bunu onun için değil dinimin emri olduğu için Allah için yaparım...

Son düzenleme:
canım tesettür ile çarsaf arasındaki fark ne
neden çarşafa girmek isitoyrsunuz çok merak ettim

tesettür dini inanışının emriyle namahremini kapatmak değilmi arkadaşım. çarşafta bunu yapan bir araç. yani ha uzun bir etek+pardesü+ türban takmışın ha çarşaf giymişsin. bence bir farkı yok. yanlış bilmiyorsam çarşaf siyah ve tamamen kapatıcı oldugu için tercih ediliyor hani dikkat çekmesin falan diye ama tesettürle ve hareketlerinle de dikkat çekmemeyi başarabilrsin bence. yani önemli olan senin inancını yerine getirme arzun olmalı.

ve ve ve son bir şey daha ilave edim maalesef ülkemiz bir gerçeği olarak çarşaflı olarak daha çok dikkat çekersin insanlar daha çok bakarlar... ama naif bir biçimde kapalı bir şekilde giyersen daha az dikkat çekrsin...

Son düzenleme:
abla konuyu açmışsın, alttan okuyorsun bir el atsan sevabına.. neden çarşaf?

Düzgün tesettürlü olduktan sonra carsafa gerek yok bildigim kadariyla ama kendinizu daha iyi hossedecekseniz neden olmasin. Kocanizada sorun neden bekle diyor? Yani ha simdi ha sonra degisen ne olacak mantikli bir sebebi yoksada kendi bildiginizi yapin derim cünkü karsi cikmamis bekle demis sadece demekki soguk degil bu fikre dedigim gibi bunu kendiniz icin yapacaksiniz kocaniz soguk bakmiyorsa ertelemenin anlami yok bence

Konuyu acan kisi ya erkek yada kendisini cok zeki bizi aptal zanneden bi bayan..... alttan alttan neyi okuyosa artik. .....ciddi ciddi cevap verdigimize pisman ediyolar adami yaa...

Tesettür kadının vücudunu örtmesi anlamında kullanıyor... Tesettür Allahu Teala'nın dininin avret olarak bize bildirdiği bölümün gizlenmesi anlamına gelıyor. Erkeğinde avreti var, kadının da... Bayan ıcın el yüz ve topuktan aşağısı ayaklar harıc her yer avrettır.. Avretin örtülmesi Allah'ın emridir. Bi seçenek , tercıh falan degıldır asla.. Bayanların tesettürü,güzel giyinmeleri değildir.. Tesettür ASLA MODA OLAMAZ.. Tesettürdeki ölçü ; çarşaf manto pardüse her hangi birşey değildir. Tercih meselesidir. İnsan pardüse giyerek vucut hatlarını bellı etmeyerek te tesettürünü tamamlar. Çarşaf giyerekte .. Bu tamamen tercıhsel.. Tesettür kadının erkegın gözunden korumasıdır. Tesettür ü moda halıne koyup suslenıpte erkegın gözune gırmek tesettüre girmez arkadaşlar.. Çarşafın da ince olmaması gerekir elbette. çarşaf tesettürün en üst noktasıdır.Sonra, cilbabın verdiğimiz tariflerinden de anlaşılacağı gibi, cilbabın asıl görevi kadının zinetlerini örtmesi ve dışarıda kadının çekiciliğini azaltmasıdır; bunu ise koyu renkler daha güzel yaparlar. Buna göre; farz ya da vâcip veya sünnet değildir ama, cilbabın koyu renkten olması daha güzeldir, denebilir. Cilbab'da renk emredilmiş olmamakla beraber, siyah ya da koyu renkli olması daha makbuldur.
ben de çarşaf giymeyi biriyim. insanı, bayanı en güzel şekilde koruyabilecek, özentiden, gösterişten uzak bir kıyafet.
Mevlam hakkıyla girmeyi nasip etsin inşallah..

Back
X