• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi bakarmısınız ? ne yapmalıyım

Alondraaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2013
461
94
123
mrb kk üyeleri. öncelikle benim sıkıntım şu abimle aynı iş yerinde çalışıyoruz abim montaj kısmında bende muhasebede çalışıyorum. iş yerinde tek bayanım.. ve odam patronumla aynı yani karşı karşıyayız. zaten çok büyük bi firma deil 15 kişi herkesi toplasan..nese ben 1,5 yıldır çalışıyorum burda nisanda 2 yil olacak .. başladıgımdan bugune patronum benim babam gibi çok iyi dawranır bana herzaman mesafeli şekilde sohbet ederiz normal vakitlerde bazen şakalaşırız.. vs. abimde 6 aya yakın oldu gireli. abimle ben çok iyi anlaşıyoruz son zamanlarda nese bi türlü patronum abimi abimde patronumu sevemedi. abim çalışmayı pek sevmiyor . asıl meslegi oda benim gibi muhasebeci. 4 yıllık işletme bölümü mezunu.. askerligi tecilli ama askeree gitmedigi için iş bulamayınca mecbur benm çalıştıgım yere girdi. asgari ücrete çalışıyor.. ama şu huyunu sevmiyorum abimin sürekli izin alıo .. her ay izin aldı işe başladıgı 6 ay boyunca. ama ne yapsam geçiremedim lafımı. rapor getiriyorum izin aldıgımda diyor kestirip atıyor. patronumda sevmedigini bi türlü sevemez . bana abine sırf senn hatırın için katlanıyorum dedi kaç kere. abim baskı altında olmayı pek sevmiyo çok zeki aslında ve aklına geleni kim olursa olsun söylüyo. çok didişdiler patronumla. geçen gün gine izin aldı hastaneye gidicem die ama hastane işini hallettikten sonrada ehliyet işini hallediyim bidaha izin almamış olurum dedi ben sölemedim bunu patronuma çünkü eve gittigimizde çıktı ehliyet davası .sonraki gün beni arıyor. 3 kere aradı en son patronumda sordu kim arıyo diye çünkü şirket numarasından arıyordu beni. bende yalan söyleyemedim abim arıyor dedim. ne diyo dedi resim vardı benden onu istiyor dedim ( ehliyet için resim gerekli oldugundan resmi mail ortamında istedigi çogalttırmak için) neden diye sordu bende ehliyet işini de halledecekmiş dedim . köpürdü bu arkadaşın rapor getirirse kabul etmiyosun sakın kime söyledi gidecegini falan dedi bende tekrar izin almamak için ikisini halledeyim demiş dedim. işte baya söylendi patronum.. bugun oldu raporu benle gönderdi abim azar yiyecegini bildigi için.. bende zar zor ikna ettirmeye çalıştım raporu...

ben abimle patronum arasındaki bu gerginlikten nasıl sıyrılıcam bilemiyorum bazen işten çıkmayı bile düşünüyorum.. 1-2 kez benim yanımdada azarladı abimi bu bnm bile çok zoruma gitmişti. :(

Gerçekten çok zor bi durum keşke en başından işe aldırmasaydınız,
çünkü aile ile aynı ortamda çalışmak zordur, bence işinizden ayrılmayın,
siz çıktığınızda, patron abinizi de çıkarır büyük bi ihtimal
Ama şu durumda abinizin işine son verir çok geçmeden...

Abiniz sorumluluk sahibi olamamış maalesef, abinizle konuşun hali hazırda işi de sevmiyorsa bir an önce askerliğini yapsın, sonra sevebileceği ve sorumluluk alabileceği bir işe girsin. Hiç bir iş veren sürekli izin alınmasına izin vermez, ben de kendi işimde çalışıyorum, istesem günlerce gelmem, erkenden çıkar giderim, ama nerede kaldı işin ciddiyeti ? Hem diğer çalışanlara haksızlık olmuyor mu ? Bence siz hiç işten ayrılmayı filan düşünmeyin, abiniz de olsa herkes iş disiplinine uymak zorundadır.:19:

Gerçekten çok zor bi durum keşke en başından işe aldırmasaydınız,
çünkü aile ile aynı ortamda çalışmak zordur, bence işinizden ayrılmayın,
siz çıktığınızda, patron abinizi de çıkarır büyük bi ihtimal
Ama şu durumda abinizin işine son verir çok geçmeden...

evt büyük ihtimal öyle olcak gibi ama hanımı yeni dogum yaptı die çıkarmıyor .. dün kendi bilir ne yapayım falan dedi patronum. :S
bu durum canımı sıkıyo fazlasıyla patron abimi bana şikayet ediyor. aşkamda abim patronumu bana şikayet ediyor. askere gidene kadar çalışayım dio abim :S

Abiniz sorumluluk sahibi olamamış maalesef, abinizle konuşun hali hazırda işi de sevmiyorsa bir an önce askerliğini yapsın, sonra sevebileceği ve sorumluluk alabileceği bir işe girsin. Hiç bir iş veren sürekli izin alınmasına izin vermez, ben de kendi işimde çalışıyorum, istesem günlerce gelmem, erkenden çıkar giderim, ama nerede kaldı işin ciddiyeti ? Hem diğer çalışanlara haksızlık olmuyor mu ? Bence siz hiç işten ayrılmayı filan düşünmeyin, abiniz de olsa herkes iş disiplinine uymak zorundadır.:19:

aynen patronumda aynı şeyi söylüyor. ve ben izin istedigmde rapor getirmedigimde bile beni izinli gösteriyor. yada başka birini abim çok izin alıyor diye kızıo ona raporunu falan kabul etmiyor . haklıda ztn :(

aynen patronumda aynı şeyi söylüyor. ve ben izin istedigmde rapor getirmedigimde bile beni izinli gösteriyor. yada başka birini abim çok izin alıyor diye kızıo ona raporunu falan kabul etmiyor . haklıda ztn :(

Abiniz tembel, askerden mümkün olduğunca kaçmaya çalışıyor, iyi bir işi gücü yok, bu arada evli ve çocuk sahibi, yanlış mı anladım? Keşke çalıştığınız şirkete girmesine vesile olmasaydınız.

Sizin yapabileceğiniz bişey yok bence, sadece sorunlar çıktığında taraf olmayın. Kendi iznini kendisi alsın, raporunu kendisi kabul ettirsin. Patron ile olan sorunlarıda size yansıtmasın. Bir problemin varsa kendin çöz de; bıktım artık ikiniz arasında kalmaktan de; iş ile ilgili tek şey duymak istemiyorum, sevmiyorsan çıkarsın de.

Back
X