Bi bakınız

Selam kk üyeleri.
Kısaca anlatmak istiyorum; kaynanamlar şehir merkezine uzak bir köyde oturuyorlar(2 saat kadar uzaklık ) köyde yalnızca 5.6 hane var.
Seçim zamanı istanbuldaki çocukları ikametgâhlarini köye taşırlar köy kapanmasın diye:) dedim ya 5.6 hane var en fazla 12 kişi yaşıyor köyde bundan sebep ulasım zor.Neyse konuya gelecek olursak köye servis gidip gelmez, kp ve kv taksi çağırcaklarina başları ağrıdığı zaman 112 den ambulans istiyorlar. Ambulans gelince ayılıp bayılıyorlar. Acilde her türlü tetkik yapildiktan sonra bi ağrı kesici iğneden sonra taburcu oluyorlar:KK43:
Bana 112 i mesgul ediyorlarmis gibi geliyor ki bence öyle maddi durumları iyi çünkü istedikleri zaman taksi cagirabilirler . Geçen haftalarda koydeydim hastalandim karsi köyün servisi ile hastaneye gidecektim servis gelmeyince vazgectim o an kaynanam dedi ki; ambulans çağıralım, gelince karnını tut kendini kötü göster diye basımdan kaynarr sular döküldü! Ertesi güne kadar sabredebilirdim neden bir baskasinin hakkına girip 112 mesgul edeyim ki. 2 saatlik yolu gelip giden sağlıkçılara yazik dedim vazgeçirdim onlari. 2 haftada bir ambulans çağırırlar 😑
Biri tuvalete çıkamaz diye çağırır öbürü yaşlılıktan dizleri ağrıyor diye. Haksızlık değil mi bu😩
Arkadaşım ambulansta doktor. O daha önce anlatmıştı ambulansların birkaç zamandır çağarıldığında gitme zorunlulukları var isterse başı ağarsın hastanın.Sizinkiler gibi olan çok insan varmış o da yakınıyordu.Bu yüzden şikayet etmeniz sonucu değiştirmez.Zaten en yakın hastanenın ambulansı gıdıyordur onlar da tanımıstır artık da el mecbur gelıyorlar işte.Eşinize söyleyin oturup anlatsın senın .ıçın yuzunden belkı kalp krızı gecıren bırıne gec kalıyorlar bır canın hakkını odeyebılecek mısın gıbısınden.
Yada korkutsun yarın obur gun cıddı bırsey oldugunda gelmezler sızı tanıyorlar bu yaptıklarınızla gıbı ...artık hangısı işe yararsa bilemiyorum.
 
Evet benim şikayet ettiğim ortaya çıkar diye çekiniyorum zaten. Bir şey dediğim zaman bağırıp kızıyorlar o yüzden susuyorum ama üzülüyorum bir yandan da
Şikâyeti kimin ettiği ortaya çıkmaz ama sen garanti olarak başkasına yaptır böylece riske girmezsin
 
Oraya giden ambulans ekibi zaten neyin ne olduğunu biliyor. Gitmeme gibi bir durum yok, şikayet etseniz de bir şey çıkmaz. Vicdanlarına oynamanız gerek.
 
Gerçekten hasta oldukları için çağırsalar ağzımı açmam. Ama sıkıldıkça cagiriyorlar.
Hatta sağlıkçılar demişler; 10 yıldır bu bölgede görev yapiyoruz bu koye geldiğimiz kadar gitmedik bir yere diye. Kv saglikcilar gelince titretiyo kendini bayılmış gibi yapiyor hepsine sahidim:KK43:
Tiksindim şu an. Kendini akıllı sanan zavallılar. Sonra da mutlu oluyolardır paramız cebimizde kaldı diye

Arabaları yok mu kaç yaşındalar araba aldırsanız
 
Bunu düşünecek kapasiteye sahip değiller demekki eve gelen sağlık ekibi anlar heralde tansiyonu yüksek çıkıyordur şekeri vs alıp hastaneye götürüyordur diyelimki sizi bu durum rahatsız ettiği için şikayet ettiniz ve ciddi bir durumda ambulans gelmedi İste o zaman vicdan azabı çekersiniz köy kapanmasın diye köyde oturuyormus gibi göstermelerinden rahatsız olmuyormusunuz.

Hasta sapasağlam bile olsa sağlık ekipleri alıp hastaneye götürmek zorundalar. Öyle bir kural var.

Konu sahibi eğer şikayet edersen tek sonuç şu olabilir 250₺ idari para cezası uygulaması. O da bir ihtimal
 
Gereksiz yere ambulans cagirmak elbette yanlis.
Ama her ne olursa olsun bir köyün ulasiminin olmamasi cok daha yanlis. Bir minibus olsa,merkeze kadar gelse o insanlar da surekli taksi cagirmak zorunda kalmazlar. Yetkililerden buna cozum bulunmasini isterseniz iyi niyetli oldugunuza inanir herkes. Yoksa da sadece kaynana gicikligindan muzdarip oldugunuzu dusunurler.
 
X