Bi baksanız.

Yorumlarinizi cok begeniyorum. Gercekten cok dogru tespitler yapiyorsunuz.
Ama hanimefendinin babasini bende anlayamiyorum. Tepkisini cok abartmis. Mesela gidip halasina amcasina bunlari anlatmasi cok ama cok yanlis. Insan kendi evladini ne olursa olsun kotulememeli.
Konu sahibi burda acikladigi seyleri babasina da aciklamis mi acaba? Keske yangina korukle gidip babasina kizmaktansa, gunlukle ilgili seyleri aciklayip, cantasini karistirmasini da dogru bulmadigini soyleseydi.
Bence bir an once babanizla iliskiniz daha kotuye gitmeden bir sekilde konusup sorunlarinizi halledin.
Beni hic konusturmadi ki..
Aciklamaya calissam bagirdi cagirdi ve hakaretler..
Susuyorum sadece..

Beni hic konusturmadi ki..
Aciklamaya calissam bagirdi cagirdi ve hakaretler..
Susuyorum sadece..
Siniri gecince tekrar deneyin. Olmadi anneniz sizin yerine konussun olanlari. Ama mutlaka aranizi duzeltin babanizla.

Konu sahibi burda acikladigi seyleri babasina da aciklamis mi acaba? Keske yangina korukle gidip babasina kizmaktansa, gunlukle ilgili seyleri aciklayip, cantasini karistirmasini da dogru bulmadigini soyleseydi.

Anlamazdı ki...

O çantayı karıştıracak kadar gözü dönmüş, o detayları okuyup zihninde canlandırmış bir baba hata yaptığını kabul etmezdi...

Konu sahibi ince düşünmüş, babasına saygılı davranmış olurdu ama sonuç değişmezdi...

Özellikle belli yaşın üstündeki insanların kafalarındaki resmi silmek, değiştirmek çok zor...

Eğer bir keşkemiz olacaksa sevgiliye aile konusunda dert yanmamak dillendirilebilir.

Çok genç yaşta iş güç sahibi bir erkekle ailenin haberdar olmadığı ilişkiye mesafeli durmak vs...

Durum iç açıcı değil maalesef, damat som altından olsa baba tavır aldı bir kere...

Baba hacı olsa, gönüllü onay verse damat adayı isyan etti...

Taraflar birbirinden memnun değil, konu sahibi hepsinin arasında kaldı...

Bundan sonrasında çok mantıklı adımlar atılmalı yoksa aileyle ayrı sevgiliyle ayrı sorunlar hayatı çekilmez yapacak...

• Beğen
Reactions: mbz
[icaJoy, post: 37415976, member: 619630"]Yaşınız çok genç, neden öyle yapıyor anlatayım...

Erkek arkadaşınızın sürekli destek olup şimdi çıkış yapması sizi çok şaşırtmıştır.

Çünkü bu, sizin bir erkeğin tahammül mekanizmasındaki işleyişini ilk fark edişiniz...

Her erkek sorunlar karşısında dirayetli olmaya çalışır, bir müddet başarır da ama muhakkak bir gün patlar.

Bizim gibi vicdan devreye girmez karşı tarafın hatası olmayan durumları tolere ederken...

Ondan sonra yüzgöz olma evresi başlar ilişkinin, her zaman yanınızda olduğunu söyleyen adam artık daha vurdumduymazdır...

İşte bu evreyi en az hasarla atlatmak için hatasını anlamasını beklemeniz lazım...

Ki ellerinde çiçekler kapınızda sırılsıklam olsa bile kötü haber, bundan sonraki tartışmalarınızın her alevlenişinde biraz daha yükselecek.

Çünkü daha evlenmeden "ne biçim evlilik bu" diyen adam artık evlenme ihtimalini kafasında daha ince bir teraziyle tartmaya başlamıştır...
[/QUOTE]

Psikiyatrist misiniz acaba ?
Gercekten cok guzel tespitlerde bulunuyorsunuz..
Ben bu acidan hic dusunmedim..
Umarim hasar almayiz..
4 yikdir bana karsi davranislari hic degismedi cunku hep bu ozelligini cok severdim zaten..
Cok duz bi adamdir kendisi.
Mutlu etmek icin kaliba girmeye calismaz icinden gelmiyorsa birseyi asla yapmaz..
O yuzden gozlerimi boyamadi buna inaniyorum..yada yaniliyor muyum..
Ooff bilmiyorum..
Ince teraziye almis derken kusura bakmayin kafam cok daginik..
Artik evlilikle ilgili bi kararsizlik mi yasiyor ?

• Beğen
Reactions: mbz
Anlamazdı ki...

O çantayı karıştıracak kadar gözü dönmüş, o detayları okuyup zihninde canlandırmış bir baba hata yaptığını kabul etmezdi...

Konu sahibi ince düşünmüş, babasına saygılı davranmış olurdu ama sonuç değişmezdi...

Özellikle belli yaşın üstündeki insanların kafalarındaki resmi silmek, değiştirmek çok zor...

Eğer bir keşkemiz olacaksa sevgiliye aile konusunda dert yanmamak dillendirilebilir.

Çok genç yaşta iş güç sahibi bir erkekle ailenin haberdar olmadığı ilişkiye mesafeli durmak vs...

Durum iç açıcı değil maalesef, damat som altından olsa baba tavır aldı bir kere...

Baba hacı olsa, gönüllü onay verse damat adayı isyan etti...

Taraflar birbirinden memnun değil, konu sahibi hepsinin arasında kaldı...

Bundan sonrasında çok mantıklı adımlar atılmalı yoksa aileyle ayrı sevgiliyle ayrı sorunlar hayatı çekilmez yapacak...
Sevgilimle tanistigimda okuyordu..yani iki yil birlikte devam ettik okula..
Yazdiginiz hersey icime oturdu ya..
Olmasin o dedikleriniz cunku hic gucum kalmadi :(

Ya canım benim benim aklıma şöyle bir şey geldi ne derece doğrudur bilemem.
Şimdi sen babanla yaşadıklarını anlatmışsın, eh uzun süredir süre gelen sıkıntılarmış bunlar. Belki sen babanın yaptıklarına bir nebze sessiz kaldığın için bu kadar sinirlenmiş olabilir. Herkesin aile yapısı ve karakteri farklı mesela ben aynı durumda o ütüyü kontraatakla gerisin geri babamın kafasına yollardım, zerre umurumda olmazdı. İsterse evlatlıktan reddetsin çokta fifi gibi bir aymazlığım var. Zaten inan benim özel eşyamı karıştırıp, ardından bana hesap soracak babayiğidi anneler doğurmadı. Babam da olsa ezdirmem kendimi. İyiliğine çok iyi, kötülüğüne çok kötüyüm, hain evlat diye bana denir yani.

Eğer sevgilin aile içinde kendini rahat ifade edebiliyorsa, haksızlığa uğradığında hakkını savunabiliyorsa, doğal olarak babanın bu yaptıklarına senin sessiz kalışın garip geliyordur. Ha bir de tabii, davulun sesi uzaktan hoş gelir meselesi var.
Yani konuyu gelecekteki evliliğinize, yaşayacağınız sorunlara çekmesi bence bu yüzden. Hani hep burada dertli gelinleri okuyoruz, eşim babasına laf etmedi, etmiyor huzurumuz kaçıyor vs gibi.. Acaba babanın ileride yaşatması muhtemel problemlere karşı, sesini çıkarman için seni kamçılamaya mı çalıştı? Veya senin bu kadar üzülmene dellenip böyle bir çıkış mı yaptı bilemiyorum.
Çünkü gerek bu konuda yazdığın gibi, gerek eski konularında anlattığın gibi sevgilin sana pek çok yönden hep destek çıkmıştı.

Mesela evlenmeden önce eşim ailesiyle ne zaman problem yaşasa, yüzü düşse ben hemen "ya bırak allah aşkına, niye sesini çıkarmıyorsun, niye öyle yapmıyorsun, niye söylemiyorsun" diyerek kendime cinnetlerden cinnet, triplerden trip beğenirdim.
O ise aksine ben ailemle kavga ettiğim de ki, tartışma falan değil öyle "sizin elune diye bir kızınız yok artık" noktasına varan kavgalardı bunlar, her zaman bana " onlar senin annen- baban kalplerini kırma, üzme zaten evlenmemize ne kaldı, boşver gitsin" diyerek beni sakinleştirirdi.

Diyeceğim şu ki, sevgilin artık babanın sana olan davranışlarını kaldıramıyor olabilir. En iyisi bu meselelerden mümkün olduğunca bahsetmemek.
Şu an yaşadığınız kavga nedeniyle küssünüz. Bilemiyorum, karar senin. İster ararsın, ister beklersin. Ancak 3. şahıslar yüzünden başlayan ve sonucu ikinizin arasının bozulmasına neden olan bu meseleyi çözmeniz lazım.

Kendi açımdan düşününce sevgilinize hak verdim.
Yani mesela erkek arkadaşımın babası böyle şeyler yapsa, sevgilimi bu denli üzse bende tepki gösteririm.
Tamam babandır, saygı duymak zorundadır falan ama saygıda bir yere kadar..
Ve bence özür dilemesi falan da gerekmiyor.. O da sinirden patlamış nede olsa..

Bende babanin yerinde olsam yazdigin seylere sinirlenirdim herseyden cok yaptigi hakli degil duygu dusunce dunyanda ozgursun ama kendi kizimin o yazilarini gorsem sacma sapan bende sinir olurdum erkegimmis olmayan cocuklarla muhabbet babaniz laflari defteri kafada paralardim babanin gozunden baktim sadece

Psikiyatrist misiniz acaba ?
Gercekten cok guzel tespitlerde bulunuyorsunuz..
Ben bu acidan hic dusunmedim..
Umarim hasar almayiz..
4 yikdir bana karsi davranislari hic degismedi cunku hep bu ozelligini cok severdim zaten..
Cok duz bi adamdir kendisi.
Mutlu etmek icin kaliba girmeye calismaz icinden gelmiyorsa birseyi asla yapmaz..
O yuzden gozlerimi boyamadi buna inaniyorum..yada yaniliyor muyum..
Ooff bilmiyorum..
Ince teraziye almis derken kusura bakmayin kafam cok daginik..
Artik evlilikle ilgili bi kararsizlik mi yasiyor ?

Evlilikle ilgili kararsızlık diyerek üzmeyelim sizi...

Evlenmeden "ne biçim evlilik" diyerek çok müdahaleci buluyor babanızı, ailenize tavır koymuş oluyor.

Evlendikten sonra bu durum -mantıken- şiddetlenecek çünkü evlilik sorumluluğu ve sorunları ilişkiden daha fazladır.

Nasıl insanlık tarihi günümüze yansıyorsa ilişki geçmişi de evliliğe yansır.

Aynı şeyler sizin için de geçerli olmalı...

O nasıl zihninize olumsuz notlar alıyorsa siz de onun tepkili yaklaşımına bakarak ölçüp tartın...

Olanlar sizin suçunuz olmadığı halde tepkisi size yansıyorsa evliliğinizde yaşayacağınız maddi manevi sorunlarda da size patlaması olası...

Bu endişenizi belirtin, o da tatlı tatlı öyle olmayacağına ikna etsin sizi...

Kimse dört dörtlük beceremez ama en azından koşulsuz anlayış sözünü almış olursunuz... :KK66:

Sevgilimle tanistigimda okuyordu..yani iki yil birlikte devam ettik okula..
Yazdiginiz hersey icime oturdu ya..
Olmasin o dedikleriniz cunku hic gucum kalmadi :KK43:

21 yaşındasınız...

Ergenlik döneminiz devam ediyor...

Bunlar olmasaydı başka sorunlar yaşayabilirdiniz ailenizle.

Bunu göze alamayacaksa okulu beraber bitireceği yaşta biriyle birlikte olsaymış.

Ya da kendisine tavırlı babayı bizzat kendi iyi biri olduğuna ikna etseymiş...

Siz hala öğrencisiniz, hayata atılmadınız.

O ise iş güç sahibi...

Madem birliktesiniz ne ailevi sorunlarınıza ne de hayattaki sıkıntılarınıza "başlarım bu işe" diye tepki veremez, vermemeli...

Onun güçlü durup size kol kanat germesi lazım, yaşça da büyük, artık öğrenci de değil...

Olaya böyle bakarsanız bana hak vereceksiniz...

Ve gereği gibi davranmazsa size haksızlık ettiğini anlamanız daha kolay olacak ve daha güçlü duracaksınız...

Ya canım benim benim aklıma şöyle bir şeldi ne derece doğrudur bilemem.
Şimdi sen babanla yaşadıklarını anlatmışsın, eh uzun süredir süre gelen sıkıntılarmış bunlar. Belki sen babanın yaptıklarına bir nebze sessiz kaldığın için bu kadar sinirlenmiş olabilir. Herkesin aile yapısı ve karakteri farklı mesela ben aynı durumda o ütüyü kontraatakla gerisin geri babamın kafasına yollardım, zerre umurumda olmazdı. İsterse evlatlıktan reddetsin çokta fifi gibi bir aymazlığım var. Zaten inan benim özel eşyamı karıştırıp, ardından bana hesap soracak babayiğidi anneler doğurmadı. Babam da olsa ezdirmem kendimi. İyiliğine çok iyi, kötülüğüne çok kötüyüm, hain evlat diye bana denir yani.

Eğer sevgilin aile içinde kendini rahat ifade edebiliyorsa, haksızlığa uğradığında hakkını savunabiliyorsa, doğal olarak babanın bu yaptıklarına senin sessiz kalışın garip geliyordur. Ha bir de tabii, davulun sesi uzaktan hoş gelir meselesi var.
Yani konuyu gelecekteki evliliğinize, yaşayacağınız sorunlara çekmesi bence bu yüzden. Hani hep burada dertli gelinleri okuyoruz, eşim babasına laf etmedi, etmiyor huzurumuz kaçıyor vs gibi.. Acaba babanın ileride yaşatması muhtemel problemlere karşı, sesini çıkarman için seni kamçılamaya mı çalıştı? Veya senin bu kadar üzülmene dellenip böyle bir çıkış mı yaptı bilemiyorum.
Çünkü gerek bu konuda yazdığın gibi, gerek eski konularında anlattığın gibi sevgilin sana pek çok yönden hep destek çıkmıştı.

Mesela evlenmeden önce eşim ailesiyle ne zaman problem yaşasa, yüzü düşse ben hemen "ya bırak allah aşkına, niye sesini çıkarmıyorsun, niye öyle yapmıyorsun, niye söylemiyorsun" diyerek kendime cinnetlerden cinnet, triplerden trip beğenirdim.
O ise aksine ben ailemle kavga ettiğim de ki, tartışma falan değil öyle "sizin elune diye bir kızınız yok artık" noktasına varan kavgalardı bunlar, her zaman bana " onlar senin annen- baban kalplerini kırma, üzme zaten evlenmemize ne kaldı, boşver gitsin" diyerek beni sakinleştirirdi.

Diyeceğim şu ki, sevgilin artık babanın sana olan davranışlarını kaldıramıyor olabilir. En iyisi bu meselelerden mümkün olduğunca bahsetmemek.
Şu an yaşadığınız kavga nedeniyle küssünüz. Bilemiyorum, karar senin. İster ararsın, ister beklersin. Ancak 3. şahıslar yüzünden başlayan ve sonucu ikinizin arasının bozulmasına neden olan bu meseleyi çözmeniz lazım.
Dogru soyluyorsun elune..
Evet bana bu konuya niye netlik getirmiyosun niye konusmuyorsun diye kizardi..
Simdi sen boyle diyince bu ihtimal yuksek geldi...
Bende ayni senin gibiyimdir aslinda babam disindaki herkese...
Babama cok duskun oldugumdan degil hep baskici oldugundan ondan korkarak buyudum..
Ve acikcasi kucuklugumden beri anneme cok yanlislari oldu kavga, kufur, kari kiz vs.
Onunla arami duzeltmek istemiyorum.ve buna mecbur olmaktan nefret ediyorum..

Biletleri anladığım kadarıyla sevgilin almis muhtemelen aricaktir ozur dilicektir senden öyle gidersin aramazsa gitme

Bende babanin yerinde olsam yazdigin seylere sinirlenirdim herseyden cok yaptigi hakli degil duygu dusunce dunyanda ozgursun ama kendi kizimin o yazilarini gorsem sacma sapan bende sinir olurdum erkegimmis olmayan cocuklarla muhabbet babaniz laflari defteri kafada paralardim babanin gozunden baktim sadece
Babamin o defteri okumasi cok mu normal ?
Ben babami hic bi noktadan hakli gormuyorum maalesef.

Babamın kalkıp çantamı karıştırmaya tenezzül etmesini düşünemem bile. Ne münasebet, ne kadar saygısızca! Sevgilin de anlayışsızlık etmiş keşke ayrılığa getirmeseydin konuyu. Biletten önce arar bence.

Dogru soyluyorsun elune..
Evet bana bu konuya niye netlik getirmiyosun niye konusmuyorsun diye kizardi..
Simdi sen boyle diyince bu ihtimal yuksek geldi...
Bende ayni senin gibiyimdir aslinda babam disindaki herkese...
Babama cok duskun oldugumdan degil hep baskici oldugundan ondan korkarak buyudum..
Ve acikcasi kucuklugumden beri anneme cok yanlislari oldu kavga, kufur, kari kiz vs.
Onunla arami duzeltmek istemiyorum.ve buna mecbur olmaktan nefret ediyorum..
Bana kalırsa aranı düzeltmek zorunda değilsin. Ama bak bu benim şahsi görüşüm, cidden merhametsiz ve gaddar olabiliyorum bazı konularda.
Kendini kötü hissediyorsan, bu olayın ucu anneciğine dokuncaksa, için el vermiyorsa elbette düzeltmen faydalı olacaktır.
Biraz daha sabret. Okulun bitip ayaklarının üzerine bastığında yeni hayatına başlayacaksın.

Ben mutlaka arar diyorum. Uzaktan telefonla konuştuğunuz gibi olmaz. Yan yanayken daha iyi anlaşır çözersiniz diye düşünüyorum. Yani arar ve sen de gidersin diye düşünüyorum.

Evlilikle ilgili kararsızlık diyerek üzmeyelim sizi...

Evlenmeden "ne biçim evlilik" diyerek çok müdahaleci buluyor babanızı, ailenize tavır koymuş oluyor.

Evlendikten sonra bu durum -mantıken- şiddetlenecek çünkü evlilik sorumluluğu ve sorunları ilişkiden daha fazladır.

Nasıl insanlık tarihi günümüze yansıyorsa ilişki geçmişi de evliliğe yansır.

Aynı şeyler sizin için de geçerli olmalı...

O nasıl zihninize olumsuz notlar alıyorsa siz de onun tepkili yaklaşımına bakarak ölçüp tartın...

Olanlar sizin suçunuz olmadığı halde tepkisi size yansıyorsa evliliğinizde yaşayacağınız maddi manevi sorunlarda da size patlaması olası...

Bu endişenizi belirtin, o da tatlı tatlı öyle olmayacağına ikna etsin sizi...

Kimse dört dörtlük beceremez ama en azından koşulsuz anlayış sözünü almış olursunuz... :KK66:

21 yaşındasınız...

Ergenlik döneminiz devam ediyor...

Bunlar olmasaydı başka sorunlar yaşayabilirdiniz ailenizle.

Bunu göze alamayacaksa okulu beraber bitireceği yaşta biriyle birlikte olsaymış.

Ya da kendisine tavırlı babayı bizzat kendi iyi biri olduğuna ikna etseymiş...

Siz hala öğrencisiniz, hayata atılmadınız.

O ise iş güç sahibi...

Madem birliktesiniz ne ailevi sorunlarınıza ne de hayattaki sıkıntılarınıza "başlarım bu işe" diye tepki veremez, vermemeli...

Onun güçlü durup size kol kanat germesi lazım, yaşça da büyük, artık öğrenci de değil..

Olaya böyle bakarsanız bana hak vereceksiniz...

Ve gereği gibi davranmazsa size haksızlık ettiğini anlamanız daha kolay olacak ve daha güçlü duracaksınız...

Cok tesekkur ederim gercekten..
Her sozunuz kulagima kupe..
Umarim hayirlisi olur..

Bana kalırsadestekzorunda değilsin. Ama bak bu benim şahsi görüşüm, cidden merhametsiz ve gaddar olabiliyorum bazı konularda.
Kendini kötü hissediyorsan, bu olayın ucu anneciğine dokuncaksa, için el vermiyorsa elbette düzeltmen faydalı olacaktır.
Biraz daha sabret. Okulun bitip ayaklarının üzerine bastığında yeni hayatına başlayacaksın.
Evet maalesef dokunuyor...
Allahtan abimler benim yanimda, destek oluyolar.
Umarim hersey guzel olur..

Ya canım benim benim aklıma şöyle bir şey geldi ne derece doğrudur bilemem.

+1 diyorum doğruluk yönünden, sevdiğimiz kişi seçimimiz ama akrabadır, arkadaştır bunlar karakterine göre tahammül edip veya samimi olmak için can attığımız tipler, herkese eşit davranamayız zaten sevdiğimiz kişiyle beraber geldiler diye, varsa şikayetini dinleyip unutmak en iyisi, güler yüzünü eşin sebebiyle gösteriyorsun, düşmanlığını da yine o sebeple derinleştirmiyorsun. Rahatsızlığını belli ettiğin halde zaruri haller haricinde görüştürmekte ısrar olursa sorun çıkar, bir de sevdiğini devamlı üzen ve vazgeçemeyeceği birine karşı elinden hiçbir şey gelmemesi:KK43:

Günlüğünün okunmamasını istiyorsan en okunamayacak haliyle yaz, öfkeni anlıyorum konu sahibi, benimkiler ilerki arkeologlara bu dili kim kullanmış dedirtecek kadar şifreli hale gelmişti, şimdi ben bile okuyamıyorum ama yazmadan da başa çıkamazdım.:KK66:

Back
X