Ya canım benim benim aklıma şöyle bir şey geldi ne derece doğrudur bilemem.
Şimdi sen babanla yaşadıklarını anlatmışsın, eh uzun süredir süre gelen sıkıntılarmış bunlar. Belki sen babanın yaptıklarına bir nebze sessiz kaldığın için bu kadar sinirlenmiş olabilir. Herkesin aile yapısı ve karakteri farklı mesela ben aynı durumda o ütüyü kontraatakla gerisin geri babamın kafasına yollardım, zerre umurumda olmazdı. İsterse evlatlıktan reddetsin çokta fifi gibi bir aymazlığım var. Zaten inan benim özel eşyamı karıştırıp, ardından bana hesap soracak babayiğidi anneler doğurmadı. Babam da olsa ezdirmem kendimi. İyiliğine çok iyi, kötülüğüne çok kötüyüm, hain evlat diye bana denir yani.
Eğer sevgilin aile içinde kendini rahat ifade edebiliyorsa, haksızlığa uğradığında hakkını savunabiliyorsa, doğal olarak babanın bu yaptıklarına senin sessiz kalışın garip geliyordur. Ha bir de tabii, davulun sesi uzaktan hoş gelir meselesi var.
Yani konuyu gelecekteki evliliğinize, yaşayacağınız sorunlara çekmesi bence bu yüzden. Hani hep burada dertli gelinleri okuyoruz, eşim babasına laf etmedi, etmiyor huzurumuz kaçıyor vs gibi.. Acaba babanın ileride yaşatması muhtemel problemlere karşı, sesini çıkarman için seni kamçılamaya mı çalıştı? Veya senin bu kadar üzülmene dellenip böyle bir çıkış mı yaptı bilemiyorum.
Çünkü gerek bu konuda yazdığın gibi, gerek eski konularında anlattığın gibi sevgilin sana pek çok yönden hep destek çıkmıştı.
Mesela evlenmeden önce eşim ailesiyle ne zaman problem yaşasa, yüzü düşse ben hemen "ya bırak allah aşkına, niye sesini çıkarmıyorsun, niye öyle yapmıyorsun, niye söylemiyorsun" diyerek kendime cinnetlerden cinnet, triplerden trip beğenirdim.
O ise aksine ben ailemle kavga ettiğim de ki, tartışma falan değil öyle "sizin elune diye bir kızınız yok artık" noktasına varan kavgalardı bunlar, her zaman bana " onlar senin annen- baban kalplerini kırma, üzme zaten evlenmemize ne kaldı, boşver gitsin" diyerek beni sakinleştirirdi.
Diyeceğim şu ki, sevgilin artık babanın sana olan davranışlarını kaldıramıyor olabilir. En iyisi bu meselelerden mümkün olduğunca bahsetmemek.
Şu an yaşadığınız kavga nedeniyle küssünüz. Bilemiyorum, karar senin. İster ararsın, ister beklersin. Ancak 3. şahıslar yüzünden başlayan ve sonucu ikinizin arasının bozulmasına neden olan bu meseleyi çözmeniz lazım.