• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi baltaya sap olamadım.

• Konu Sahibi Konu Sahibi pira
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
böyle hissetmenizin bir sebebi var mı?
ne yaşadınız neden bıraktınız okulu ?

Daha 21 yaşında hayatının başındasın yahu bu ne umutsuzluk böyle işe önce liseyi bitirmekle başla bence çalışarakta çok iyi yerlere gelebilirsin evet okul mutlaka önemli ama tecrübe çok çok daha önemli iş dünyasında cv'n için iş beğenmemezlik yapma bence bu tecrübeleri para versen kazanamazsın :)

21 yasindayim. Lakin liseyi dahi bitirmedim son sınıfta okulu bıraktım. Maddi manevi sorunlardan dolayı. Çevremde kimse kalmadı desem yeridir. Sosyal paylaşım sitelerinden bakıyorumda ilkokuldan,liseden veya eski çalıştığım yerdeki arkadaşlarım hep biyerlere gelmiş. Kimi güzel bi işte çalışıyo kimi okuyo kimi setlerden çıkmıyo oyuncu olma yollarında. Ben ise çoğunlukla evdeyim. Kimsem kalmadı. Hiçbişey yapacak gücüm yok. Antidepresanlardan kafamı kaldıramıyorum uykudan. Yıllardır hayattan bezmiş durumdayım. Ne yapmayalım? :KK43:
Bunu okulla ilişkilendirme canım benim, seni çok iyi anladım. Ben üni ögrencisiyim ve benim de çevremde hiç ama hiç kimsem yok. Hiçbir aktivitem, hobim yok. Boş yaşıyorum sanki, günler akıp gidiyor ve ben hiçbirşey yapmıyorum. Uyuyorum da uyuyorum günde 12 saat. Sanırım biraz içine kapanık birisin, kitap oku, genel kültürünü geliştir belediyenin kursları var ebru dikiş nakış bilgisayar gibi. Herşey okumak değil, nice üni mezunu işsiz var. Önce silkelen ve hemen birşeylrre başla

Açıktan liseyi bitir öncelikle. Hiçbir şey için geç değil. Sonra da fakülte olmasa da yüksekokul okuyabilirsin. Burada daha önce de dedim, özellikle sağlık hizmetleri meslek yüksekokulu hedefleyebilirsin ya da hemşirelik meslek yüksekokulu. Bu bölümlerle iş bulma olasılığın çok çok yüksek. Kpss ile atanırsan hele maaşında iyi olur.

Kendine hedefler koy ve antidepresanlardan medet ummaktan vazgeç ve harekete geç.

Açıktan yazıldım cumartesi-pazar sınavlarım vardı girdim ama çalışmadan girdim çalışmak bile içimden gelmiyo :KK43:
Kimse büyük bir zevkle sınavlara çalışıp okul bitirmiyor.
Sen kendini,geleceğini düşünmezsen kimse düşüünmez.
Hayat malesef kolay değil,bu yaşında bişeyler yapmazsan ilerde çok pişman olursun.
Liseyi bitir üniversiteye gir.Üniversite kazanamazsan meslek edindirme kurslarına git.

21 yaşındasın.Şuan hayatın tadını çıkartıyor olman kazım.
Bir an önce silkeler mesela yarın git milli eğitime başvur.Son kalan sınıfını dışardan bitirmenin yollarını öğren .
Sonra git halk eğitim merkezlerini.Birsürü meslek edinme kursları veriyorlar ücretsiz.Hem yeni bir çevre edinmiş olursun hemde kendin için birşey yaprsın.
Liseyi bitirince sınavlara hazırlan.
Bizde bir laf vardır ; Ya hocaya ,Ya kocaya...,

Heyyyy yavvruumm heeeyyy...
canım benim, o okuyanlar sıkılmadan mı okuyor sanıyorsun,
setlere gidenler sabah 6dan gece 12ye kadar çalışıyor biliyor musun sen ?
o burun kıvırdığın satış temsilciliğinden müdürlüğe yükselmiş kaç arkadasım var benim..
kimse böyle yatarak bir yerlere gelmiyor..
madem bir mevki sahibi olmak istiyorsun, çalışacaksın...
bunun başka yolu yok..

İş buluyorumda ya markette kasiyerlik yada mağazalarda satış temsilcisi gibi işler. Çünkü artık iş bulmak kolay değil lise mezunu bile olmayınca ancak böyle işler bulunabiliyo. O işleride hep yaptım zevk almayarak yapıyorum mutsuz oluyorum :KK43:

o işlerde hasit işler değil ..sabat eder çalışınca o işlerde yükselme şansın var..
ama halk eğitimlerde senin beğendiğin ve seveceğin çok iş eğitimi veriliyor onlara baktın mı

Şu maddi manevi sebeplerden okulu bıraktım bahanesini önce kendi içinden kaldır ve kendine dürüst ol.

Lise dediğin şeyin ne masrafı var? Uzun yıllardır kitabı devlet veriyo kitap masrafı yok defter desen kaç paralık şey?

Ailenin durumu çok kötüdür okuldan sonra yada haftasonu çalışırsın.

Ve istesen açıktan bitirirsin.

Back
X