• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bi bilene sormak lazım

Orası öyle de b

Böyle kınar şekilde söylemeyin onların alacağı makyaj malzemesine muhtaç değilim. Bizde herşey alınır olsa bile alınır onun varsa biz yine de alırız bizde böyle ne yapabilirim ki

Kınar şekilde söylesem duramazdınız; gayet düşüncelerimi yazdım geçtim.
O ne alacak, bu onu alsın, yok adettir filan, ona bu alınmış, bana alınmadı kötü hissettim vs vs... İnsanlar sadece birbirlerini zora sokup tüketiyorlar. Önümüz bayram; gönderecekler mi bayram bileziği ile koçu? Siz de el açması koca sini cevizli baklava yollayacak mısınız? Bayram öncesi kvye temizliğe gidecek misiniz?

Böyle böyle paraları, zamanı saçmak yerine, biriktirin; düğünü gönlünüzdeki gibi yapın, çamaşırınızı vb. damat beyle kikirdeşe kikirdeşe alın, mükellef bir balayına kaçın. Bu adetler, ancak arada sizi gerer böyle işte. Herkes kendine yakıştırdığını yapsın bırakın, siz müstakbel eşinizle muhabbetinize bakın.

Aynen öyle mesele özenmek o tek erkek bende ilk evlenenim biraz özenilmesini istiyorum bana sorulmasını istiyorum. Gelen çoğu yorum sanki ben muhtaçmışım gibi yargı dolu :))
İnsanların hayattan beklentileri başka başka. Sizinki buymuş. Açıkca konuşun bence.

Aman o makyaj setlerinde hep uyduruk seyler oluyor, kardesime hazirlamislardi hic kullanmadi, gereksiz seyler icin huzurunuzu bozmayin, size saygi duyuyor mu, seviyor mu, deger veriyor mu onlara takilin.

Valla açıkçası dediğim gibi dandik ya da çok kaliteli kullanıcam ya da ihtiyacım var ya da makyaj malzemesi için sandığı bekliyoeum diye bişey yok. Ki o da örnekten başka bişey değildi benim için özenilmiyosa ben bunun için bi düşüneyim bence.

Pek özenmek istemiyorlar çok belli bende özenilsin istiyorum en azından bi sorulsa yine onlara bırakrım herşeyi
Sorun seni önemsemediklerini düşünmen dimi canım.Aman sıkma canını.Adam mı sana normalde değer veriyo mu onları tart biç mutlu olun inşallah

O ne alacak, bu onu alsın, yok adettir filan, ona bu alınmış, bana alınmadı kötü hissettim vs vs... İnsanlar sadece birbirlerini zora sokup tüketiyorlar. Önümüz bayram; gönderecekler mi bayram bileziği ile koçu? Siz de el açması koca sini cevizli baklava yollayacak mısınız? Bayram öncesi kvye temizliğe gidecek misiniz?

Böyle böyle paraları, zamanı saçmak yerine, biriktirin; düğünü gönlünüzdeki gibi yapın, çamaşırınızı vb. damat beyle kikirdeşe kikirdeşe alın, mükellef bir balayına kaçın. Bu adetler, ancak arada sizi gerer böyle işte. Herkes kendine yakıştırdığını yapsın bırakın, siz müstakbel eşinizle muhabbetinize bakın.

Bilmeden yargıladığınız ne çok ortada. Aynı şehirde yaşarsqk mutlaka giderim gocunmam aramızda bin km var nerdeyse. Sandık hazırlanmış ve şunu sever mi bunu sever mi demeyip eksikçe koymuş. Ben cahil bi insan değilim hele kınasanız kaçacak duramayacak bi insan hiç değilim. Öok yanlış anlayıp çok yanlış konuşuyorsunuz. İlla ki beraber de alıcaz o ayrı sandık ayrı. Ben sadece böyle mi olmalı yoksa ben öi özeniyorum dedim ne kendimi yiyip bitiriyorum dedim ne başka bişey bilenlere sormak istedim bu kadar. Neyse iyi geceler size

Valla kayinvaliden... bizde adet boyle siz de ne isterseniz o kadar yapin...deyip son noktayi koymus.
Bundan sonra imrensen de imrendiginle kalirsin
.bosver bu da yarim olsun.de ustinde durma.

Söz bohçası-nişan bohçası-gelin kınası vb adetler azalarak bitsin artık..hem gereksiz masraf hemde mutlaka ailelerde, çiftlerde boş yere gerginlik yaşıyor..sevgili konu sahibi kendinizi arkadaşlarınızla kıyaslarsanız hiç mutlu olamazsınız..herkesin alım gücü farklı..zorla aldırılan şeyler başka yerden kısılacak haberiniz olsun.

Mükemmel bi yorum olmuş

Bismillah daha nişanda makyaj malzemesinden iç çamaşırına bohça yapılıyorsa, düğün bohçasına ne koyacak adamlar?

Milletin ne taktığına, ne gönderdiğine bakarsanız daha çok moraliniz bozulur, siz kendinize, kendi ilişkinize bakın. Bir şeyler de istemeyin yani, saç düzleştirici ayarlıymış değilmiş, yok künye takmışlar takmamışlar. Yav epilasyon aletime kadar evden getirdim ben, damat ailesi niye donunuza kadar alsın? Kimin kızısınız siz? Herkes kendi evladına yapsa, sorun morun kalmayacak ya.

Ya azıcık özensinler istedim diye illa paşa kızı mı olmam lazım gerçekten nasıl böyle şeyler söyleyebiliyosunuz alt tarafı böyle mi olmalı ben mi özeniyorum dedim bu sözleri mi hakettim yani

Bilmeden yargıladığınız ne çok ortada. Aynı şehirde yaşarsqk mutlaka giderim gocunmam aramızda bin km var nerdeyse. Sandık hazırlanmış ve şunu sever mi bunu sever mi demeyip eksikçe koymuş. Ben cahil bi insan değilim hele kınasanız kaçacak duramayacak bi insan hiç değilim. Öok yanlış anlayıp çok yanlış konuşuyorsunuz. İlla ki beraber de alıcaz o ayrı sandık ayrı. Ben sadece böyle mi olmalı yoksa ben öi özeniyorum dedim ne kendimi yiyip bitiriyorum dedim ne başka bişey bilenlere sormak istedim bu kadar. Neyse iyi geceler size

Neyi yargılıyorum pardon?
Soru soruyorum, onlar da adet; tıpkı bohça gibi. İstiyorsunuz demedim ki, adetlerse adetler işte.
Kendinizi yiyip bitiriyorsunuz da demedim ayrıca, yoruyor-tüketiyor aileler birbirini dedim. :)

Neyse, bohçaya ne sığıyorsa doldururlar umarım, herkes rahatlar. :)
İyi geceler.

Neyi yargılıyorum pardon?
Soru soruyorum, onlar da adet; tıpkı bohça gibi. İstiyorsunuz demedim ki, adetlerse adetler işte.
Kendinizi yiyip bitiriyorsunuz da demedim ayrıca, yoruyor-tüketiyor aileler birbirini dedim. :)

Neyse, bohçaya ne sığıyorsa doldururlar umarım, herkes rahatlar. :)
İyi geceler.
:)

Ben bohca denen merete konacaklari hep kendim sectim. Birini bile kullanamiyorum buna ragmen. Bohcaya girdiginden midir nedir tadi kaciyor. Amaan ne olacak koysalar ne koymasalar ne diyecek oluyorum ama realist olmak gerek. Çin de misafire yiyecek ikram etmek hadi git demekmis, oooyle otururlarmis karsilikli. Yemek verse ne vermese ne sevdigimiz insanla karsilikli oturuyoruz denmiyor
Cunku onlarin deger verme olcusu bu. Turkiyede anne baba diyecegin es diyecegin kisinin sana deger verme olcusu de bu. Bombos isler eyvallah. Ama bunlar cogu seyin onemli gostergeleri. Onemsemeyin demek isterdim ama realist olmak zorundayim.

Bizde de koıafet, havlu, bornoz, terlik, traş takımı falan konur. Bohça yapılıp verilir.Çok büyük olmaz o da. Eşimin ailesinde de tam tersi koca bavulla geldiler. Eşofman takımları, kıyafetler, havlular, terlik, vs vs bir sürü şey. Eşim söylediğinde çok şaşırmıştım. Ama biz de altında kalmamak için kapsamı genişletip daha çok şey alıp gelen bavulu doldurduk. O bohçalar teslim edilirken sizinki kocaman onlarınki küçücük ayıp olacak.. Kendileri bilir..Takı için de bir şey diyemem. Bizde yoktur mesela ama nişsandan sonra kvme ziyarete gittiğimde illa soktular kuyumcuya,durumları da yoktu biliyorum, küçük makul bir yüzük seçmiştim. Sizinkilrin tam tersi sanırım bizim durum da. Takılmayın böyle şeylere. He adamda cimrilik genel olarak varsa şöyle bir düşünmeni tavsiye ederim ama.

Bizde de koıafet, havlu, bornoz, terlik, traş takımı falan konur. Bohça yapılıp verilir.Çok büyük olmaz o da. Eşimin ailesinde de tam tersi koca bavulla geldiler. Eşofman takımları, kıyafetler, havlular, terlik, vs vs bir sürü şey. Eşim söylediğinde çok şaşırmıştım. Ama biz de altında kalmamak için kapsamı genişletip daha çok şey alıp gelen bavulu doldurduk. O bohçalar teslim edilirken sizinki kocaman onlarınki küçücük ayıp olacak.. Kendileri bilir..Takı için de bir şey diyemem. Bizde yoktur mesela ama nişsandan sonra kvme ziyarete gittiğimde illa soktular kuyumcuya,durumları da yoktu biliyorum, küçük makul bir yüzük seçmiştim. Sizinkilrin tam tersi sanırım bizim durum da. Takılmayın böyle şeylere. He adamda cimrilik genel olarak varsa şöyle bir düşünmeni tavsiye ederim ama.

Yok onda yok cimrilik çok şükür bişey almak istediğinde ben elini cebine attırmam hatta sadece düşünmeleri bile bana yeter

Ben bohca denen merete konacaklari hep kendim sectim. Birini bile kullanamiyorum buna ragmen. Bohcaya girdiginden midir nedir tadi kaciyor. Amaan ne olacak koysalar ne koymasalar ne diyecek oluyorum ama realist olmak gerek. Çin de misafire yiyecek ikram etmek hadi git demekmis, oooyle otururlarmis karsilikli. Yemek verse ne vermese ne sevdigimiz insanla karsilikli oturuyoruz denmiyor
Cunku onlarin deger verme olcusu bu. Turkiyede anne baba diyecegin es diyecegin kisinin sana deger verme olcusu de bu. Bombos isler eyvallah. Ama bunlar cogu seyin onemli gostergeleri. Onemsemeyin demek isterdim ama realist olmak zorundayim.

Bende önemsemek istemem zaten annemler koca bi sülale ve doğuda açılır herkesib içinde getirilen şeyler sayılır ne onlar utansın az şey getirdik diye ne benim annem . Ben üzülürüm kahrolurum demiyorum zaten bana kalsa adetlerle uğraşmam bile malesef böyle olması gerek diye bi düzen kurulmuş benim elimden bişey gelmiyo

Hediye bu sipariş ile olmaz. Gelin sandığını da ilk duyuyorum. Bohçayı biliyordum da. Sen de damada alma. O parayla kendine istediğin bileklikten al. Hevesini al. Ben olsam öyle yapardım.

Beni anladınız sanmıştım size tekrar şöyle söyleyeyim. Ben bütün paramızı bohça sandık verelim vs demiyorum biz özenerek yaparken onlar da bana bi sormalı diyorum. Madem adetlere göre yapıyoruz tam olsun diyorum ha bunu açıkça gidip söylemedim de sadece yakın zamanda evlenen bi arkdalım için çok çok özenildi. Ben sadece düşülmek istiyorum diye mi hatalı oldum. Şaşırdım cidden. Be paragöz olmam kaldı ne makyaj malzemesi muhtaçlığım ne kıyas deliliğim. Konu açtığıma bin pişman oldum

Elalem ne der diye kendinize Yok yere dert ediniyorsunuz...
İnanın o bohçalar 4x4 lükte olsa elalem başka bir şey der...
boşverin. Kendiniz sonra alırsınız..
Bir de eğer kıyas yaparsanız sonu yok...
Bu iş biraz zevk biraz imkan meselesi..

Ama sevgilinizin alacağı hediyeler konusunda uzunca bir eğitime ihtiyacı olacak :))
Sabrınız varsa başarırsınız :)

Back
X