- Konu Sahibi Mylittlehoneybee
Allahin kırosu der masadan kalkardim
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Katılıyorum.Ben abla,,dayı yenge hitaplarını da sevmiyorum,bazılarına samimi gelse de.Hadi çocuklar amca filan diyebilir de,kimisi samimiyet sayar ya,alışverişte filan esnaf müşteri arasında bu muhabbet olur.Bakarmısınız derim en fazla,dayı bu kaça diye sormaktansa.Yaşlı da olsa, bir kadına abla demek istemem,belki hoşlanmayacaktır,hanımefendi derim sesleneceksem.Samimiyetle laubaliliği ayırmak gerek...evet insanları asla bir cümleyle yargılamam ama bu cümlenin altından çok fazla anlam çıkarırım.
bir kere mekanın nasıl olduğu önemli değil.elit ya da değil.
garson sabırlıymış ona cevap vermemiş.
çok ayıp.
bilinçaltında şu var emin olabilirsiniz.o burada çalışan bir garson ve zaten bana karşılık veremez.
eğer bunu düşünmese asla bu şekilde konuşamaz.samimiyetmiş ,şirinlikmiş ,doğallıkmış.ne alakası var Allah aşkına.
50 li 60 lı yıllara bir bakın araştırın.İstanbul beyefendisi diye bir tabirimiz vardır bizim.bunu herkes bilir.
bir de bu konuşmalara bakın.karşısındaki insana asla saygısı yoktur bu adamın.bu kadar net.her insan saygıyı hakeder ama benim için işletme sahibinden bir adım önde olan garsondur,fabrika da patrondan bir adım önde olan üretim de çalışandır.
milletçe saygıyı öğrenemedik.
tabi bunlar benim fikirlerim karar sizin.
ben de siz demekten çok hoşlanırım.hanımefendi demek ,beyefendi demek çok önemli benim için ve çok sık kullanırım.Katılıyorum.Ben abla,,dayı yenge hitaplarını da sevmiyorum,bazılarına samimi gelse de.Hadi çocuklar amca filan diyebilir de,kimisi samimiyet sayar ya,alışverişte filan esnaf müşteri arasında bu muhabbet olur.Bakarmısınız derim en fazla,dayı bu kaça diye sormaktansa.Yaşlı da olsa, bir kadına abla demek istemem,belki hoşlanmayacaktır,hanımefendi derim sesleneceksem.Samimiyetle laubaliliği ayırmak gerek...
Yeni tanıdığım bir insan ve açıkçası bu kelimesi ile değerlendirmek gayet mantikli
hayır tam bır kıro hiçişim olmazEvet tam da bu. Garsona bu şekilde hitap eden biriyle duygusal anlamda birşey yaşar mıydınız? Garsonu tanımıyor;ortam çok elit değil normal bir yer.
Ankaralı ise normaldir Ankaranin kızları bile böyle konuşuyor:) tatlı duruyor Ankaralılarda ama diğer hareketlerine de bakın normalde de kaba bir insan mi yoksa tek bu kelime mi diline dolanmisEvet tam da bu. Garsona bu şekilde hitap eden biriyle duygusal anlamda birşey yaşar mıydınız? Garsonu tanımıyor;ortam çok elit değil normal bir yer.