Bi çay ver la

sadece bu lafına bakarak karar veremeyiz ki. herkes de olmaz demiş. benmi eşim de canı isteidğinde yöresel ağzı ile konuşur samimi olmak için ama normalde kibar ve gayet düzgün bir adam. hemen de taşlamaya gerek yok. adamın genel tarzı nasıl incelemediniz mi?

Benim eşim kardeş diye hitap edince bile kaba geliyor bana. Ki “kardeş iki çay alabilir miyiz” şeklinde söylüyor. Sizin yazdığınız fena la :deli:

sadece bu lafına bakarak karar veremeyiz ki. herkes de olmaz demiş. benmi eşim de canı isteidğinde yöresel ağzı ile konuşur samimi olmak için ama normalde kibar ve gayet düzgün bir adam. hemen de taşlamaya gerek yok. adamın genel tarzı nasıl incelemediniz mi?

+1

Evet yöresel, samimi, esprili bir tavrı varsa farklı olabilir bence de.
Normal hali buysa, kaba bir dille söylediyse hoş değil ama.

belki de samimi içten biridir, onu sen bilecen. kaba biriyse zaten hemen kokusu çıkıyor. samimiyse de içinden geldiği gibi konuşmuştur. insan her zaman her yerde kibarlıktan kırıla kırıla verir misin ? yaparmısın ? eder misin ? şeklinde konuşamazlar.

Yöresel samimi ağız ve şive farklı bir şey. Bir çay ver la çok farklı bir şey. Burda bunu samimi bulan insanlara çok şaşırdım açıkçası. Bir insanin karakterini anlamak için astlarina nasıl davrandığına bakın tarzı bir cümle okumuştum. Tam böyle miydi emin değilim ama bu tarzdı. Çalışan olsam çok bozulurdum. İlk defa gördüğün bir insan sonuçta. Flört aşamasında olduğum biri bir kaç kere böyle davrandı ben bitirdim.

Peki garsonun erkek arkadaşınızla samimi olmak istediğini nerden biliyorsunuz? Hiç de sevimli değil kusura bakmayın. Arkadaşına vs. söyler anlarım da garsondan böyle çay istemek nedir? Doktora gidip bi ilaç yaz la demekten ne farkı var? Ayy çok samimi yaa hemen yazıyorum.
Hep bu diziler yüzünden oldu. Yıllarca Ankara'da yaşadım hiç bu kadar çok "la" duymadım. Sanki hep böyle konuşuluyormuş gibi bi algı yaratıldı, gençlerde acayip özendi. Evet hepimiz la la diye geziyoruz Ankara'da. La la land.
Ben garsonluk yaptım. Çay ver la diyen birini o zaman da komik ve sevimli bulurdum. Kabalık, sizi görmüyor gibi suratınıza bakan ve ağzının ucuyla konuşan insanlarda.

Peki garsonun erkek arkadaşınızla samimi olmak istediğini nerden biliyorsunuz? Hiç de sevimli değil kusura bakmayın. Arkadaşına vs. söyler anlarım da garsondan böyle çay istemek nedir? Doktora gidip bi ilaç yaz la demekten ne farkı var? Ayy çok samimi yaa hemen yazıyorum.
Hep bu diziler yüzünden oldu. Yıllarca Ankara'da yaşadım hiç bu kadar çok "la" duymadım. Sanki hep böyle konuşuluyormuş gibi bi algı yaratıldı, gençlerde acayip özendi. Evet hepimiz la la diye geziyoruz Ankara'da. La la land.
Bazı üyeler Ankaralı mı şeklinde yorum yapmışlar, maalesef son yıllarda Ankara' ya böyle saçma sapan bir etiket yapıştırıldı oysa Ankaralının hiç de böyle bir tarzı yoktur, ben aslen Ankaralıyım hiçbir zaman ne kendim kaba davrandım, ne de çevremde gerçek Ankaralı olup da böyle kaba olan insan görmedim, Ankara' da birçok ilden gelmiş binlerce insan var onlar da kendini hep Ankaralı olarak tanımladıkları için sanki Ankara' da böyle kaba bir tarz varmış gibi yorumlandı, bu arada çevre illerden gelenlere kaba demiyorum yanlış anlaşılmasın her kesimden insan var anlamında söyledim. Ayrıca Ankaralı olduğunu iddia ederek müzikle alakası olmayan o iğrenç gürültü türünü yapan kişiler yüzünden de bu izlenim oluştu ''Ankaralı sanatçılarımız'' denilen kitlenin hiçbiri aslen Ankaralı değildir ve biz öyle müzikler dinlemeyiz. Bunlar hep dizi, medya, müzik sektörlerinin saçmalaması, bürokrasinin kalbinde insanların bu kadar kaba olması mümkün mü...

Bu tip bir insan,yarın,"sus be kadın zırlama,zaten kadının karnından sıpayı(özür dileyerek)sırtından sopayı eksik etmeyecen"de der emin ol:işsiz:

Back
X