Bi çözüm bulamadım; öyle devam döngüde

O neymiş öyle yaa resmen kazıklamış sizi. Ben 9-17 yardımcı alıyorum 150 tl veriyorum. Perdelerimi bile yıkayıp asıyor. İnsanlar ne biçim olmuş, sanki o emeğiyle kazanıyor bize havadan düşüyor. Mutlaka yardımcı bulun, bu olmazsa diğeri olur, deneyin.. Böyle olmaz.

Her haftasonu gezm
Teşekkür ederim yorumunuz için. Planlı da yapsam olmuyor. Çok fazla işim var. Dün mesela sadece yatak odası 2saatten fazla sürdü.. iki gün temizlemeyince içinden oyuncak, bardak, kitap, kalem, çamaşırlar.. ne ararsan her birini yerine taşı taşı bitiremedim

Ev işlerinde çocuklarınızdan da yardım almalısınız. En azından getir götür işlerini yapsınlar. Her haftasonu gezmeye giderseniz tabiki evin işleri kalır. En azından iki haftada bir yardımcı bile ayarlarsanız yeter.
Eşinizi bu saatten sonra değiştiremezsiniz çünkü şimdiye kadar ona paşa muamelesi yapmışsınız ne gerek varsa. Bundan sonra siz değişebilirsiniz. Mesela yorgun halinizle ütü yapmayın, yetiştiremediyseniz yemek yapmayın. Şu erkeklere kölelik yapmayın ya.

Teşekkür ederim yorumunuz için. Planlı da yapsam olmuyor. Çok fazla işim var. Dün mesela sadece yatak odası 2saatten fazla sürdü.. iki gün temizlemeyince içinden oyuncak, bardak, kitap, kalem, çamaşırlar.. ne ararsan her birini yerine taşı taşı bitiremedim
Cocuk olunca oyle tabi. Benim corap cekmecemden patates cikiyor. Eline gecerse oraya buraya tasiyor. Gordugunuz an direk yerine goturun. Bekleyince isin icinden cikmak mumkun degil. Bir de ben yatak odamin kapisini hep kapali tutuyorum artik. Oglumun oraya girmesini engelliyorum. Cunku gereksiz dagitiyor. Salonum da hep kapali. Evin diger yerleri yeter ona zaten.

O evde çalışan 2 ebeveynsiniz, çamaşırları da eşiniz katlayıversin! Siz mutfağı toplarken o süpürgeyi çalıştırsın. Çocukların bir ihtiyacını o gidersin.

Erkekleri neden beslenmesi gereken ev hayvanı gibi görüyoruz ve onların böyle konforlu yaşamasından rahatsız olmuyoruz, anlamıyorum.

annelerinden ev hayvanı olarak teslim alıyoruz :skandal: bakımları biraz zor oluyor
ama onlarsızda çocuk olmuyor malesef ,

şaka bir yana ufak bir cinnet herşeyi çözer

arkadaşlar hafta içi hergün, bazen haftasonları da dahil olmak üzere 8-5 çalışıyorum. Memleketim değil burası. Yakinen kimseleri tanıyamıyorum. Sorunum şu ki ev işlerimi yetiştiremiyorum. Yetmezmiş gibi işteki işimi aksatıyorum. Çocuklarıma da yetemiyorum. Eşim benden önce evden çıkıp benden çok sonra geliyor eve. Yardımı mümkün değil. İş çıkışı yemekten sonra temizlik yapıyorum, bir gün biriken çamaşıları katla ütüle yerleştir, yatma saati; öbür gün mutfağı kontrol et yatma saati, öbür gün etrafı topla, süpür sil yatma saati.. sonra yine aynı döngü..daha önce de söylediniz aslında. Eve yardımcı gelsin diye. Ben 8-5 işte olduğum için saatleri uygun değil. Haftasonu temizliğin başında bekleyemem. Başka planlarımız oluyor il dışında falan. Haftaiçi evi bırakıp çıkamam kimseye. Daha önce altınlarım gitti, evimde uzaktan bir tanıdıktı, yatılı misafir kaldı. Bir gün önce elimle koyduğum yerden, O gidince kaybolduğunu farkettik, sesimizi çıkaramadık. Tanımadığım için de güvenip evi bırakamam; zaten kimse de bunu kabul etmez.
Ailemden kimse gelemez, onlar benden yardım istiyor zaten.
Ne yapayım bilemiyorum valla çok kötüyüm.
Az önce eşime söyledim keşke senin gibi bir işim olsa, bitince orada, evde kafama takılmasa diye( eve iş getirmek durumundayım) sevmiyorsan bırak işi dedi, (işimi severek yaptığımı çok iyi biliyor) kapıyı çarptı çıktı. Mücadelemin farkında değil oysa..
birazdan kalkıp çocukları hazırlayıp, kendim hazırlanıp onlar okula ben işe geçeceğiz. Mutfağı, dağınıklığı öylece bırakıp çıkacağım.. benim bu çaresizliğime kendilerince çözüm bulabilmiş olanların önerilerini bekliyorum..
Anne yada kayınvalide gelip kadının başında bekleyebilir otursun TV izlesin ama orda bulunsun

Ben ev hanımı olduğum halde yardımcı alıyorum. Sizin gibi çok iyi niyetliydim başta,yardımcıdan çok ben yorulurdum..çaylar,kahveler..baktım olmuyo,şimdi temizlik olduğu gün yapılacakları söyleyip ben dışarı çıkıyorum. Saatine yakın dönüyorum eve herşey bitmiş oluyo. Sizde değerli eşyalarınızı yanınıza alıp evde yokken temizlettirin evinizi. Yardımcıdan başka çareniz yok gibi..üstelik işleri yetiştirseniz bile ne gerwk var,zaten çalışıyosunuz. Canınıza yazık

Yardimci almaktan baska bir careniz yok ne yazik ki. Eve gelen bayanlada once telefonda sartlarinizi konusacaksın sonra geldiginde yuzyuze. Siz 5te geliyorsaniz ben gelmeden cık.ayın lutfen diyeceksin kontrolunu yapacaksin oyle gondereceksin.

Sağlam bir yardımcıya denk gelemedim. Geçen bir bayan geldi bir arkadaşımın tavsiyesi ile. Saat 9dan 12 ye kadar yarım yamalak iş yapıp gitti. 200 TL istedi. İşler bitmedi dedim. Biz böyle anlaştık dedi. Halbuki öyle bir şey yoktu. Moralim bozuldu, verdim parasını gönderdim. Tavsiye eden arkadaş diyordu ki 9da gelip akşam 4te gidiyor. Evi gerçekten pırıl pırıl arkadaşımın. Bana böyle yapmadı. Aradım arkadaşımı Anlattım hepsini. Bir daha da çağırmadım. Alnımda fazla iyi niyetlidir yazıyor, enayi diye okunuyor herhalde
Az işe çok para almış, ayıp gerçekten. Benim çalışan arkadaşlarım ayda bir bayan çağırıyor. Ben çalışmadığım halde çocukla temizliğe yetişemiyorum. Geçenlerde bende bir çağırayım dedim o bayanı. Kadın 8.30 da geldi akşam 6 ya doğru gitti. Normalde 5 de çıkıyormuş, işi bitmediği için içine sinmedi kaldı, ben git yoruldun dediğim halde. Ücret de 175 tl aldı.
Bence başka bir bayana bakın ve şartlarıda önceden konuşun.

Çalışan kadınların ev işi için kendini bu kadar hırpalamasını hiç anlamıyorum. Benim iş saatlerim düzensiz, şu an evdeyim mesela ama niye kendimi yorayım? Haftada bir yarım gün yardımcı abla geliyor, komşumuz sayılır, evi bırakıp gidiyorum. Yabancı da olsa evde değerli bir şeyim yok zaten, neden evde tutayım altını parayı? Çok kötü niyetli olursa tv bilgisayar falan çalabilir ancak onu yapacak insan da belli eder kendini zaten. Bana ayda 300 liraya mal oluyor yardımcı.

Kuru temizleme denen bir oluşum var, biliyorsunuz değil mi? En azından bazı çamaşırları, ütülenecek olanları verebilirsiniz. Bunu da eşinizin görevi haline getirirsiniz, o bırakır alır dükkandan. Alın size yardım. Ütü derdi bitti, çamaşır derdi azaldı. Kuru temizleme de 250 civarı oluyor, ayına göre değişiyor. Ayda 500-600 lira bunlara harcıyorum evet ama evde yaptığım tek şey bulaşıkları makinaya atmak, çamaşır yıkamak. Canımdan, sağlığımdan, eşimle (çocuk varsa çocukla) geçireceğim zamandan önemli değil.

Çözüm yolları yardımcı tutmak (olmaz diyorsunuz), eşinizin yardım etmesi (olmaz diyorsunuz), kuru temizleme ve ütü hizmeti kullanmak (bu fikre bakış açınızı bilmiyorum). Bunların dışında bir çözüm yok malesef.

Sizin calisma kosullariniz benim bulundugum bolge icin tatil modu, burada sadece pazar tatil, asgari ucret ve gunde 11- 12 saat mesai, genel durum bu.

Kendinize getirdiginiz kisitlamalarla cozum uretemezsiniz maalesef. Iyi bir yardimci bulana kadar aramaniz ve evde degerli esya birakmamaniz gerekiyor bana gore de. Allah kolaylik versin.

Valla çocuklarınız okula gidecek kadar büyükse onlardan yardım isteyin mesela çamaşır makinasına çamaşırı nasıl atmaları gerektiğini ve çıkarmayı, çamaşır katlamayı, etrafdaki dağınıklığı toplamayı, bulaşık makinasına kirlileri dizmeyi falan öğretin. Küçük falan demeyin 5 yaşını geçmişse çok yüklenmeden çocuklara da sorumluluk vermek gerekir. Siz de rahatlarsınız hem. Temizlik için de cuma akşamları ailece yapın.

Tek çözüm düzenli bi yardımcı evdeki değerli eşyaları yanınıza alın illa ki vardır çevrenizde temizlik işiyle uğraşan hiç bişey yapamazsan temizlik şirketinden ayarla bi hafta Cumartesi al kadına anlat durumu sonrachafta içi bi gün gelsin sen de temiz eve gel

Haftada bir gün iznim var. Temizlik yaparak kendimi paralamayı 4 sene önce bıraktım. İzin günümde temizliğimi yapıyorum. Ütüyüde her ssbsh giydiğimi 1 dk da ütülüyorum. Çarşafları mikropları kırılsın diye iznimde şöyle bi üstğnden geçiyorum tamam. Abartmıyorum yani pasaklıda değilim gayet derli topluyum. Bugün haberlerde okudum küçükten çocuklarınızı hijyene alıştırıp bağışıklık sisteminin gelişmesini engelliyorsunuz diyordu. Ben önceden öngörmüşüm :KK48: şaka bi yana ne kadar temizlik yaparsan yap ertesi gün aynı. Çocuklar büyüyene kadar tııın yani..

Back
X