Bi gün kocamı terk edip gideceğim.

Canım ben mardindeyim. bizim burda boşanma yoktur. varsada çok azdır kadınlar köledir erkekler ne dese odur. erkek kadın ayırımı çok yüksektir. Ama bazıları için bu böyle bazıları çok eşit iyi insanlar. benim ailem öyle değildi ama onlarda insanların sözünden o hale geldiler. Benim için kadın erkek eşittir ben köle yada bir tutsak değilim benimde isteklerim var. Ben böyle bir hayata tahammül edemem burdakilere yaşadıklarımı söylüyorum. Diyorlar ki "e evlenmişsin idare edeceksin başka çaren yok" hepsi aynı mantıkta benden daha kötüleri de var. ama onlar kabullenmiş iğrenç hayatlarını. ben kabullenemem.
Diyecek birşey bulamadim. :(

Diyecek birşey bulamadim. :KK43:
Mesela eşim beni dövdüğünde onu boşamakla tehdit edip parmağımı salladığımda kaynanam hiç dövmesinden bahsetmeden kadın dediğim kocasına parmak salamaz dedi. İki aylık evleykende kocama kötü baktım diye dövdü beni. Köpek.

Allah yardımcınız olsun kızınızı korusun. Para biriktirme şansınız varsa belki bi çıkış bulursunuz yada takılarınız falan. Umarım kızınız ve sizin hersey çok güzel olur.

Az once ayni duygularla forumu actim en basta yorumunuzu gorunce gulumsedim :)

Resmen ayni duygulari paylasiyoruz sizinle. Su an elim mahkum katlaniyorum ama birgun esimi terkedip, kizimi da alip gidecegim. Hic kimseyi istemiyorum yanimizda. Kizimla beraber mutlu, huzurlu, sakin bir hayat kuracagim kendimize. Ben ona bakacagim. Biraz daha katlanayim bakalim, esim olacak da kendini terkedilmez sansin. Elimiz mahkum ona sansin. Onsuz yasayamayiz sansin. Terkedip gittigimde sasirip kalacak. Hos ne yapacagi da artik umrumda olmayacak, simdi de umrumda degil zaten.

Ekonomik olarak maasim var ama esiminkinden cok az tabi. Bana yeter ama kizima yetmez. Bir de ben doktora yaptigim icin derslerle cok yogunum, esimin cocuga olan ilgisi de var mecburen katlaniyorum cunku kizima bakiyor, ilgileniyor. Biraz doktorada rahatlayayim ya da doktora bitince iyi bir is bulayim, kizim da buyur biraz daha, simdi 18 aylik, okula gitmeye baslar, esime hicbir ihtiyacim kalmayacak o zaman guzel bir ev bulup, kizimi da alip, esimi terkedecegim.

anlattığınız hayatı canım çekti inanın ama benim eşim de olsun
size komşu olalım çok iyi olmasakta kötü sayılmayız:KK19:

Beni aldatığı konuyumı anlatsam?bana vurduğu konuyumu anlatsam? sabahlara kadar içip içip eve geldiğini mi anlatsam? Kızıma ilgi göstermediğini mi anlatsam? bana hayvan muamelesi yaptığını mı anlatsam? Bana sürekli kızıp bağırır aşağılar hiç bir zaman bana bir sevgi sözcüğü bile söylemedi hangi konuyu anlatsam anlatsam anlatsam bitmezki. Gidecek bir yerim yok param yok. Kızımdan başka hiç bir şeyim yok. Defalarca ailemin yanına gittim hepsindede beni koca evine yine gönderdiler. Bir gün kendi paramı kazanıp gidecem.
Allah yardımcın olsun.Umarım isteklerini gerçekleştirirsin huzura kavuşursun, her insan mutlu olmayı hakeder. Allah güzel kapılar açsın inşallah mutsuz olan tüm insanlara...

Sonra bi uyanacaksın meğer hepsi rüya:işsiz: malesef böyle bi dünya YÖK

Beni aldatığı konuyumı anlatsam?bana vurduğu konuyumu anlatsam? sabahlara kadar içip içip eve geldiğini mi anlatsam? Kızıma ilgi göstermediğini mi anlatsam? bana hayvan muamelesi yaptığını mı anlatsam? Bana sürekli kızıp bağırır aşağılar hiç bir zaman bana bir sevgi sözcüğü bile söylemedi hangi konuyu anlatsam anlatsam anlatsam bitmezki. Gidecek bir yerim yok param yok. Kızımdan başka hiç bir şeyim yok. Defalarca ailemin yanına gittim hepsindede beni koca evine yine gönderdiler. Bir gün kendi paramı kazanıp gidecem.
Allah yardımcın olsun :(

Bunu şimdi yapmasam da onu bir gün terk edip gidecem. Bi tek kızımla mutlu olacağım bir yerlere gidecem. bahçeli minik bir evimiz olacak bir dağın kıyısında. hiç kimse olmasın sadece ben ve kızım. bir nehir aksın evimizin önünden bir orman olsun. tıpkı küçükken resim defterime çizdiğim gibi. heryer lavanta koksun. Huzur koksun. Mutluluk koksun. Kocam olacak cani'yi hatırlatacak hiç bir şey olmasın. Kötü yalancı insanlar olmasın.
cok etkılendım ama neden simdi değil?bende yıllardır bunun hayalını kurdum kızlarımı alıp gitme ve o eskı pislik koama cok dedim seni brgün bosayacagım dıye.hep alay ettı güldü ve vurdum tekmeyı zor günlerim oldu.şimdi cookk güzl kızlarımla bır hayatım var.yalancı,pis iftiracı adam yok hayaımda.Allahım sanada güc versın

aynı benım eskı durumum.aileme giderdim kovarlardı kocana git diye.bak bende calısmıyordum üstelik 3 kızımla kaldım ortada.kactım o pisligin evinden devlete sıgındım avukatı devlet verdı bir kac gün ablamda kaldım iş aradım ordanda kovdular ark sıgındım ve isimi buldum 6 senedir harıka alnımın terıyle kazandıgım paralarımı kızlarımla harcıyorum.yap sende hıc durma bırgun bile gec kalıyorsun.aileni kesinlikle dınleme.eger evde altının veya paran varsa al bi müddet idare et iş bul kızın kac yasında bılmıyorum krese ver bi ucundan basla.Allah güc veriyor inan yardımcı oluyor

Aslinda kismen hayal degil hayal ettikleriniz. Gerceklese bilir. Ama bunun icin para lazim. Kendi paranizi kazanmayi dusunebilirsiniz.

Biraz daha gerçekleşecek hayal kurarsanız hayal kırıklığınız az olr msela ayrılıp sakin bi semtte ters katında ufak huzurlu kızınla oyunlr oynyıp balkona koyduğunuz salıncakta onu sallyıp gülmk gbi

Allah yardimcin olsun..
Mardin kadin erkek eşit olmayan bir şehir..
erkekleri en üstün görür o taraflarda..
kadin terk ederse öldürebilir orasi çok degişik..
ne diyim. senin istediği eşit olmasi.. kocani terk etmek istiyosan şimdiden terk et derim.
mardinde degil başka taraflarda yaşamalisin.
keşke hayalindekini herkes ayni olsa.
kentsel dönüşüm yüzünden kimse tek katlı eve mahkum degil.
benimde hayalim var iki katlı villam olsa bahçemin içinde küçük bir havuz olsa. çok zengin olsam.. gibi..
maalesef oda olmyo.
kimse istediğini yaşayamiyor.
bekarken müstakil bir evim olsun istemişim çok şükür oldu.. kvmle alt üstlüyüm.. çok şükür iyiler onlarda.
ben müstakil bir evde büyümüşüm.. lojmanda 22 yıl geçirdim bahçeli bir evde...çok güzel çocukluk yaşadım o günleri çok özlüyorum.maalesef ömür böle devam etmiyo.
inş hayalin gerçek olur.

Back
X