• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bi insanın emekleri hep mi boşa gider

Nazeninne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2013
82
26
88
Merhaba değerli hanımlar. Forumu her zaman takip eden biriyim. Şimdi ben de sizlerden akıl istiyorum. Artık çok bunaldım. Üniversiteyi iyi bir okulda okudum ve derece ile mezun oldum.Aynı üniversiteden farklı bir bölümden de ikinci diplomamı aldım. Hocaların şöyledir böylesin hocamız olacaksın laflarıyla kütüphaneden çıkmadım. Hep ders ders özel hayat bile sıfır. Sonra benim yerime farklı bir ilanları başkasını aldılar. Çok üzüldüm ve başka bir yerde yüksek lisans başladım. Orada da hocanın sağ kolu oldum başarıyla. Yine aynı laflar. Hocanın pek çok çalışmasını saatlerce, aylarca çalışarak hiçbir maddi karşılık beklemeden başarıyla tamamladım.Ve yine bir ilan ve yine başkası için. Ben yine ortada kaldım. Gittikçe hedef küçülttüm ve doktoraya başlamamaya karar verdim. Özel sektöre başvurdum. (Öğretmenlik mezunuyum.) Hepsi hı hı cv çok iyi ama ama ama tecrüben yok. Hep aynı cümleler. En iyi okullardan en iyi botlara mezun ol herkes bana güven desin ve hepsi ortada bıraksın.kpssden de birkaç puanla atanamayacağım.çünkü aklımı pek veremedim. Aile ile problemler başlıyor tabii ki devamında. Etraftakileri söylemiyorum bile. Çevremdeki insanlara bakıyorum da çok çabalamaden mutlu olan istediğine sahip olan ne çok insan var. Artık çok bunaldım bütün kapıların yüzüme kapanmasına.
Okuyan herkese çok teşekkür ederim.

"Üzülme! İstediğin bir şey olmuyorsa, ya daha iyisi olacağı için; ya da gerçekten de olmaması gerektiği içindir.

Bu yüzden milletin yaşantısına bakıp,kendini kıyaslama.Herkesin ,başka başka dertleri var.
Seninde bir yerde işle ilgili nasibin var merak etme.Zamanı gelince olacak .
sen ümidini yitirme. belki baştan azla başlarsın,sonra tecrüben alır.Bu okuduğun ,çabaladığının karşılığını alırsın.En kötüsü doktoraya devam eder ya da kpss ye tekrar hazırlanırsın.Hem senin gibi bu kadar sabretmiş,azmetmiş biri bunun da altından kalkar merak etme.

Çok sağolun o kadar bunaldım ki yazdıklarınızı bile ağlayarak okuyorum. konuşacak kimse de yok etrafımda. Herkes ee sonuç diyor sürekli. Tekrar teşekkürler

Vardır böyle olmasının da bir nedeni,her şeyin hayırlısı.
Ne olursa olsun kendine güvenini kaybedip,hedefini küçültme.
Belki ileride bambaşka şekilde çıkar fırsatlar...

Bence doktoraya başla.

O sırada bence bir iş bulacaksın.

Genelde böyle oluyor. Lanet olsun dediğinde teklifler yağıyor.

Emek boşa gitmiyor. Bir şekilde karşına çıkıyor. Ciddiyim , yeteneğibe ilgi alanuna uygun bir iş çıktığında zaten master tezinle ilgili bir şeyler soruyorlar mülakatta mesela. Başvurduğun işlerle birbirinize uygun değilmişsiniz.

ingilizcecş misin?
öyp ye başvur
yüksek lisans mezunu isteyen kadrolar olacaktır
lisans mezunu olarak da başvurabilirsin tabi

Bölümüm Türk dili ve edebiyatı. Öyp son alımda bir kişi bile almadılar. Bütün kapıların kapanması, hevesimin kırılması öyle üzücü ki. İlginiz için teşekkür ederim.

Bölümüm Türk dili ve edebiyatı. Öyp son alımda bir kişi bile almadılar. Bütün kapıların kapanması, hevesimin kırılması öyle üzücü ki. İlginiz için teşekkür ederim.

evet bazı branşlara çok cimri davranıyorlar
bilemedim ki aklıma başka bişey de gelmedi
formasyonun varsa kpssye yüklenmen en iyisi olabilir

Üzülme canım ya bak senin okuduğun bölümde benim hayalimdi ama olmadı ne güzel başarılı olmuş sun doktoranida yap kpss ye girersin yeniden .mutlaka senin içinde bir kapı açılacaktır.dilerim en kısa sürede bu güzel emeklerinin karşılığını alırsın.

Ben bittim dediğin çözüm bulamadığın anda açılıyor kapılar. Bir kaç hafta öncesine kadar ne yapacağımı bilemiyordum. Bir fırsat oldu bir kapı açıldı. Ha kaygılarım yok mu var. Ama hiç kimsenin herşeyi tam değil. O kolay elde edenlerin hiç biri kıymetini bilmiyor. Sorsan bizden çok dertlenirler. Bir şeyleri emek vererek elde etmenin tadı da bambaşkadır eminim. Nasipten ötesi yok. Allaha güven rızkımız bitseydi ölmüş olurduk. Sevinmeliyiz umut var demektir :)

Hemşirem ben de aynı durumdayım. Tamam bu sefer olacak diyorum yine bir hüsran. Hocalara da güvendim bana güven gerisine karışma lafları boş çıktı. Evet torpilim, yüksek makamlarda yardım edecek tanıdığım yok. Alanındaki en iyi hocalara hep başarımla kendimi tanıttım. Benden konferanslarda bile bende öyle bir öğrenci var ki şöyle iyi böyle başarılı diyen insanlar hep torpilli insanları aldılar. Hevesimi kırdılar. Kusura bakma öyle oldu dediler. Kullardan torpilimiz yok. Rabbim biliyor sadece çabamızı.

Hemşirem ben de aynı durumdayım. Tamam bu sefer olacak diyorum yine bir hüsran. Hocalara da güvendim bana güven gerisine karışma lafları boş çıktı. Evet torpilim, yüksek makamlarda yardım edecek tanıdığım yok. Alanındaki en iyi hocalara hep başarımla kendimi tanıttım. Benden konferanslarda bile bende öyle bir öğrenci var ki şöyle iyi böyle başarılı diyen insanlar hep torpilli insanları aldılar. Hevesimi kırdılar. Kusura bakma öyle oldu dediler. Kullardan torpilimiz yok. Rabbim biliyor sadece çabamızı.
o yukardan torpile hocalar da bişey yapamıyo çoğunlukla
bizim okula da malesf bi hoca alanı olmayan bi bölüme alındı
yolunu buldular
okuldaki hocalarımız istememişti
ama rektörlükten herhalde emir...
torpiller yarışıyor

Back
X