benim sorunum şu ki genel temizlik yapıyorum yani süpürge tutma yer silme falan ama toz alırken falan ince detaylar aklıma gelmiyor..mesela aynanın üstü ya da ne biliyim sehpanın yan çıkıntı tarafları..mutfakta mesela kaşıklar sararınca onları çamaşır suyuna koymak yada mutfak dolaplarının içinin düzenli olması gibi şeyler..mesela lavaboları silerim fakat fayanslarını silmek aklıma gelmez mutfaktada öyle..kapıların kirlendiği silinmesi gerektiğini farketmem..fayanslarda oluşan su damlalarının lekeleri dikkatimi çekmez..benim ablam çok temiz o söyleyince farkına varıyorum hadi ya diyorum..ablam evli ve başka şehirde yaşıyor hiç ona çekmemişim o nekadar temizse ben okadar temizlikte kötüyüm..yeni evleniceğim için de korkuyorum..kayınvalidem çok tatlı çok seviyorum onu ama o da titiz temiz biri..bu ayrıntılar bize geldiğinde dikkatini çekti belki bilmiyorum..ya sonrası diyorum..evlenince napıcam evime geldiklerinde ya pis bulurlarsa beni ya rezil olursam..annem de ben gibi hiç dikkat etmez..offf offf galiba rezil oluıcam ben ya da çoktan rezil oldumnapmam gerekir bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce...?
Hic sıkmayin caninizi simdi onunuzde annenin ablaniz oluoda gormuosunuz kendi eviniz olunca oyle bi dikkat ediosunuz ki kiyiyi koseyi otururken tvnin bozu gozunuze carpio tabi bunu yasamak icin evlilik sart hic uzulmeyin dedigim gibi olacaktir
Hic sıkmayin caninizi simdi onunuzde annenin ablaniz oluoda gormuosunuz kendi eviniz olunca oyle bi dikkat ediosunuz ki kiyiyi koseyi otururken tvnin bozu gozunuze carpio tabi bunu yasamak icin evlilik sart hic uzulmeyin dedigim gibi olacaktir
benim sorunum şu ki genel temizlik yapıyorum yani süpürge tutma yer silme falan ama toz alırken falan ince detaylar aklıma gelmiyor..mesela aynanın üstü ya da ne biliyim sehpanın yan çıkıntı tarafları..mutfakta mesela kaşıklar sararınca onları çamaşır suyuna koymak yada mutfak dolaplarının içinin düzenli olması gibi şeyler..mesela lavaboları silerim fakat fayanslarını silmek aklıma gelmez mutfaktada öyle..kapıların kirlendiği silinmesi gerektiğini farketmem..fayanslarda oluşan su damlalarının lekeleri dikkatimi çekmez..benim ablam çok temiz o söyleyince farkına varıyorum hadi ya diyorum..ablam evli ve başka şehirde yaşıyor hiç ona çekmemişim o nekadar temizse ben okadar temizlikte kötüyüm..yeni evleniceğim için de korkuyorum..kayınvalidem çok tatlı çok seviyorum onu ama o da titiz temiz biri..bu ayrıntılar bize geldiğinde dikkatini çekti belki bilmiyorum..ya sonrası diyorum..evlenince napıcam evime geldiklerinde ya pis bulurlarsa beni ya rezil olursam..annem de ben gibi hiç dikkat etmez..offf offf galiba rezil oluıcam ben ya da çoktan rezil oldumnapmam gerekir bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce...?
Iss basa dustum muu oylee bır yapıyorsun kıı annene falan guvenıyorsun suan o yuzden boyle rahatsın ve senın avantajın suan bu durumunun farkında olman...Evlendıgınde yalnız olacaksın ve ayrıntılara dıkkat edeceksın o zaman cunku suan bunu dert edıyorsan bu senın ıcın ıyı bırseyy...Dert etmee atlatılabılırr seyler bunlarr...
Al benden de o kadar.
Annem der bu kapı kirlenmiş
ben bakar bakar nerede o kir derim.
Ama arkadaşıların dediğine katılıyorum kendi evin
Miss gibi yeni eşyaların insan ister istemez her toz zerresi gözüne çarpar
ev sana kalınca anlıyosun bacım. ben de çakallamam temizlik falan hiç, zaten anam Allaha şükür genç, hep işleri de o yapar.
fakat uzun süreliğine annemler biyere gitti, evde tek başıma kalınca o zamana kadar annemin sürekli ciyakladığı banyodaki saçları, lavabodaki kiri, sehpanın tozunu görür oldum.zamanla olur boşver.
ayol evlencek adam bulmuşun kafaya taktığın şeye baksalla kaynana falan, evin krali sen olcaksın kimse karışamaz.
öncelikle farkında olmadan epey yol almışsın ablandanince temizliği birkerede öğrenemezsin canım,zaman ve deneyim gerekir...kendi evinde heryeri sen temizleyeceğin için daha kolay,çünkü düzenini bileceksin...
yalnız ablanın kayınvalidesine takıldım,ona ne ki senin temizliğinden
titiz kızzz..
bir de evlilik arifesinde olunca stres oluyor insan..herkes bişeyler diyor şunu şöyle yapalım bunu böle..yok onu düşün yok daha eşya seçmedik onu düşün yok işte bu temizlik olayı..bir de ailemden ayrılıcam falan başka şehire gidince napıcam diye düşün...yok acaba evliliğim iyi olur mu yok ya yapamazsam yok bekarlık daha mı iyi yoksa..ama onu da çok seviyorum bi yandan onsuz da olmaz..acaba becerebilir miyim bu işleri sorumluluğu kaldırabilir miyim diyorum..ya kötü giderse o koskoca şehirde naparım daha neler neler aslında..olucak gibi değil ama ben yapamıcam evlenmiyorum falan mı desem diye aklımdan da geçirmedim değil biraz önce..
dediğiniz gibi anneme güveniyorum annem varken pek yapmak da gelmiyor içimden..bir de çalışıp geliyorum eve yapmak gelmiyor içimden yoruluyorum..ama biliyorum yapmam lazım..yaptığımda da daha detaya dikkat etmem gerek..kendi evim olunca belki böyle olmaz diye umut ediyorum ama iştesizlerde de oluyo mu böyle şeyler yoksa tek ben miyim?
galiba dediğiniz gibi zaman gerekiyor ve deneyim..ev tamamen bana ait olduğunda anlarım belki..hani eve gelince temizlik kızdan beklenir ya o da o mantıkla öyle demiş..öffff ya stres oldum iyice..hafta sonu başlayım bari temizliğe..tabi görebilirsem ince ayrıntıları...bana biraz tüyo lazım ama...siz nasıl yapıyosunuz mesela?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?