Bi kaç aya evleneceğim ama temizlikte ince detayları göremiyorum

benim sorunum şu ki genel temizlik yapıyorum yani süpürge tutma yer silme falan ama toz alırken falan ince detaylar aklıma gelmiyor..mesela aynanın üstü ya da ne biliyim sehpanın yan çıkıntı tarafları..mutfakta mesela kaşıklar sararınca onları çamaşır suyuna koymak yada mutfak dolaplarının içinin düzenli olması gibi şeyler..mesela lavaboları silerim fakat fayanslarını silmek aklıma gelmez mutfaktada öyle..kapıların kirlendiği silinmesi gerektiğini farketmem..fayanslarda oluşan su damlalarının lekeleri dikkatimi çekmez..benim ablam çok temiz o söyleyince farkına varıyorum hadi ya diyorum..ablam evli ve başka şehirde yaşıyor hiç ona çekmemişim o nekadar temizse ben okadar temizlikte kötüyüm..yeni evleniceğim için de korkuyorum..kayınvalidem çok tatlı çok seviyorum onu ama o da titiz temiz biri..bu ayrıntılar bize geldiğinde dikkatini çekti belki bilmiyorum..ya sonrası diyorum..evlenince napıcam evime geldiklerinde ya pis bulurlarsa beni ya rezil olursam..annem de ben gibi hiç dikkat etmez..offf offf galiba rezil oluıcam ben ya da çoktan rezil oldum:(napmam gerekir bu durumdan nasıl kurtulabilirim sizce...?:(

bence aslında ipi ucun yazdıklarında gizli ! sen aslında temizlikten anlıyosun yazdıkalrını oku bidaha bakalım

en basiti şu canım; kendini kayınvalide olarak hayal et...çok huysuz birisin ve müthiş titizsin,gelinin açığını yakalamaya çalışıyorsun,eve girdin...başla sağa sola bakınmaya,gerisi gelir :90:

:9::9:

ben hayalediyorum mesela..allah ,gösterme yarabbiiii..:9:

oğlumun üzerindeki gömlekleri buruş buruş,işten gelmiş karnı aç..:33:
evde yemek yok,gelin bornozunu giymiş, :115:manikür yapıyorrrr..:32:
ben de geline fırça atıyorum ,ben böylemi büyüttüm bu çocuğuuu..:117:
tertemizdi titizdiii.şıkır şıkırdı üstü başı.:117::117:

:27::27::27::27::27:

ayy aynen ya aynen..ablam der banada burası kirli ama hani neresi kirliki bunun şimdi derim..göremiyorum işte farkedemiyorum:(

İnan istesek en güzelini yaparız sen sıkma canını.
Ben şimdi böyleyim ama hiç korkmuyorum
Şuan annem var ona sırtımı dayadım ben bilmesem o bilir görür diyorum
Ama istesem herkesten daha temizini yaparım
Sende böyle düşün
:34:

:9::9:

ben hayalediyorum mesela..allah ,gösterme yarabbiiii..:9:

oğlumun üzerindeki gömlekleri buruş buruş,işten gelmiş karnı aç..:33:
evde yemek yok,gelin bornozunu giymiş, :115:manikür yapıyorrrr..:32:
ben de geline fırça atıyorum ,ben böylemi büyüttüm bu çocuğuuu..:117:
tertemizdi titizdiii.şıkır şıkırdı üstü başı.:117::117:

:27::27::27::27::27:

:9: :9: :9: :9: :9: :9: :9: :9: :9: :9: :9:

yhaa herşeyı bılmek zorunda değilsin hiç işini bılmıyorsun boşver bıl ama bılmemezlıkten gel.azıcık eşinde yapsın yapamıyorum de yapıyorsun bıle anlamıyorum de.ben boyle yapıyorum.başta anlamıyorsun ama sonradan cok ağırına gıdıyor.eşin orda otururken senın iş yapman evın işi zaten bıtmek bılmez gunluk temızlıyorum hala gözüme batık gelıyo.8 aylık hamıleyım buguın tuttum halılarım sıldım.ben bılmıyorum dıye eşime yaptırdım genelde bırde hamılelıkte olunca mecbur alışıyor.başta evlendığımızde annesı gıbı olmamı bekledı o yatacak ben ona hızmet yok oyle dedım hadı başla dedım.o supurur ben sılerım toz alırım. tabı hamılelıkte gelınce ustune bazen hepsını yapıyor.bazen yoğun oluyor yapamıyor.ona hıç demem yaPtım dıye eşim gelmeden temızlerım evımı ev hıç supurulmedı derım ne zamndan berı ona bır kaç gun sonra supurturum.şuanda eşim evrım gecırdı duşun ben evlendığımda içtığı su bardağına kaldırmayı düşünmezdı şimdi ben demeden kendısı yapıyor.kaynanam görse yazık içi gıder.daima oğlum bılmez sen yap bıraz otur dınlen sonra yap dıyo.bır bılse oysa.

yhaa herşeyı bılmek zorunda değilsin hiç işini bılmıyorsun boşver bıl ama bılmemezlıkten gel.azıcık eşinde yapsın yapamıyorum de yapıyorsun bıle anlamıyorum de.ben boyle yapıyorum.başta anlamıyorsun ama sonradan cok ağırına gıdıyor.eşin orda otururken senın iş yapman evın işi zaten bıtmek bılmez gunluk temızlıyorum hala gözüme batık gelıyo.8 aylık hamıleyım buguın tuttum halılarım sıldım.ben bılmıyorum dıye eşime yaptırdım genelde bırde hamılelıkte olunca mecbur alışıyor.başta evlendığımızde annesı gıbı olmamı bekledı o yatacak ben ona hızmet yok oyle dedım hadı başla dedım.o supurur ben sılerım toz alırım. tabı hamılelıkte gelınce ustune bazen hepsını yapıyor.bazen yoğun oluyor yapamıyor.ona hıç demem yaPtım dıye eşim gelmeden temızlerım evımı ev hıç supurulmedı derım ne zamndan berı ona bır kaç gun sonra supurturum.şuanda eşim evrım gecırdı duşun ben evlendığımda içtığı su bardağına kaldırmayı düşünmezdı şimdi ben demeden kendısı yapıyor.kaynanam görse yazık içi gıder.daima oğlum bılmez sen yap bıraz otur dınlen sonra yap dıyo.bır bılse oysa.

tuttum bunu :52: en qüzelini yapıosun walla cnm kadnlar hizmet içinmi yaratıldı yani :45: hayat müşterek senin qörewinse o da yardm edecek öle oturup beklemek yok :51: :27:

ben henüz 1.5 senelık evlıyım. yaşımda 19 düşün.evlenene kadar yumurta bile kıramıyordum.(ılkgun yumurta yaptım ılk yaptığımı döktüm tekrar yaptım.ama ikincide hiç iyi değildi neyse dedım yesin ama onuda kendım bıle yıyeymedım.)annem vardı yanımda yatağımı bıle toplamazdım okul dersane tamam yorulum zaten.annem de cok duşunurdu ne yapacak bu kız dıye.ayrıca eşimin tahinide uzak bır memlekete cıktı herkezdende uzağız bunlar başladı duşunmeye ne yapacasklar dıye eşimde cok becerıksızdır yumurtayı kıramaz.ama yapıyorsun şuanda her turlu pasta borek yemek ev işi yapıyorsun.artık annemın yaptığınıda beyenmıyorum.iş başa düşünce oyle bır yapıyorsunkı.bırde bebeğim olacak 8 haftam var.herkez bebeğe nasıl bakacaksın dedıler başta doğuran bakmasını bılır dedım. düşün ki eşim artık kımsenın yemeğını bıle beyenmıyor benımkısını yıyor.

benim yemek konusunda bir sıkıntım yok ama işte temizlik malesef...bana temiz gelen başkasına pis geliyo farkedemiyorum amaaaan of:(

temizlik biliyorum ama ince ayrıntıları göremiyorum bir türlü..mesela dedim ya işte kapı silinecek farkına varmıyorum kirlendiğinin dikkat çektiğinin...

sende kendine bir program oluşturursun ablana sorarak..
her ay veya 2 ayda bir kapılar silinecek..
her 20 günde 1 ayda camlar silinecek,tüller yıkanacak
herhafta mutfak fayansları silinecek..ocak hergün vs.gibi..

tek sıkıntınız temizlik olur inşallah:27:

sende kendine bir program oluşturursun ablana sorarak..
her ay veya 2 ayda bir kapılar silinecek..
her 20 günde 1 ayda camlar silinecek,tüller yıkanacak
herhafta mutfak fayansları silinecek..ocak hergün vs.gibi..

canım benzerini yazıcaktım bende..
gerçi bu titizlik içten gelen bir şey..
banyo örneğin ayda bir boşaltıp fayanslarıda komple ciflersin her yeri lavabo altına dek yerleri duşa kabin vs..duşla durularsın..suyu vileda ile alırsın..kurumaya bırakırsın..2 günde birde tuvalet lavabo ciflersin..
camları tülleri ayda bir..kapılar senede 3-4 kez silinebilir..tüm evi önce süpür ..ince detayına kadar koltuk altı vs..yatağın altı..sonra vileda.yaparsın..mutfak dolabinın iç dış fayans ayda bir silebilirsin..sık sık kapak dışlarını fayansları ocağı aspiratörü silersin..

banyo örneğin ayda bir boşaltıp fayanslarıda komple ciflersin her yeri lavabo altına dek yerleri duşa kabin vs..duşla durularsın..suyu vileda ile alırsın..kurumaya bırakırsın..2 günde birde tuvalet lavabo ciflersin..
camları tülleri ayda bir..kapılar senede 3-4 kez silinebilir..tüm evi önce süpür ..ince detayına kadar koltuk altı vs..yatağın altı..sonra vileda.yaparsın..mutfak dolabinın iç dış fayans ayda bir silebilirsin..sık sık kapak dışlarını fayansları ocağı aspiratörü silersin..

vileda da hiç içime sinmiyor, yalandan geliyor:35:,tozlar öteye beriye itiliyormuş gibi..:33:
illa o bezi elimle sıkıp silicem,hizmetçi ruhum var galiba:27:
ama vileda yapmıyormuyum, yapıyorum mecburen:26:..
bir temizlikte elde silersem, diğer temizlik günü vileda yaparak dengeliyorum kendimce:27:

vileda da hiç içime sinmiyor, yalandan geliyor:35:,tozlar öteye beriye itiliyormuş gibi..:33:
illa o bezi elimle sıkıp silicem,hizmetçi ruhum var galiba:27:
ama vileda yapmıyormuyum, yapıyorum mecburen:26:..
bir temizlikte elde silersem, diğer temizlik günü vileda yaparak dengeliyorum kendimce:27:
biliyorum canım bende 77 liyim 1-2 yıldır viled yapıyorum..hep elde sildim..ilk okul 4,sınıfta temizlik yapmaya başlamışımdır anneme yardım ederekten..ama artık inan elde silemiyorum,bıktımmı yoruldummu bilmiyorum canım..

biliyorum canım bende 77 liyim 1-2 yıldır viled yapıyorum..hep elde sildim..ilk okul 4,sınıfta temizlik yapmaya başlamışımdır anneme yardım ederekten..ama artık inan elde silemiyorum,bıktımmı yoruldummu bilmiyorum canım..

yap yap nereye kadar oluyor.:31:
bıkkınlık geliyor tabii.
14 yıldır ırgat gibi temizlik yapıyorum işte..:52:
çalıştığım zaman oldu, çalışmadığım zaman oldu..
bir noktadan sonra, nerde pratiklik var, onu yapıyoruz..
viledayla da bi şekilde götürüyoruz..

Ben bu mesajı okuyunca kendimi pasaklı hissettim bir an:26:Sanırım kirlenen yerleri görememe bendede varmış.Ben mutfak dolaplarının içlerini ayda bir silmiyorum:50:Senede 2 kez siliyorum sadece:30::30::30:

yap yap nereye kadar oluyor.:31:
bıkkınlık geliyor tabii.
14 yıldır ırgat gibi temizlik yapıyorum işte..:52:
çalıştığım zaman oldu, çalışmadığım zaman oldu..
bir noktadan sonra, nerde pratiklik var, onu yapıyoruz..
viledayla da bi şekilde götürüyoruz..

aynen canım:27::7:

Ben bu mesajı okuyunca kendimi pasaklı hissettim bir an:26:Sanırım kirlenen yerleri görememe bendede varmış.Ben mutfak dolaplarının içlerini ayda bir silmiyorum:50:Senede 2 kez siliyorum sadece:30::30::30:
canım senede 2 az gibi ayda birde fazla olabilir ikisinin ortasını bulmak azım..:9:

Back
X