Bi konu hakkında

Serenad_

Guru
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
1.277
1.226
333
Merhaba hanımlar , iyi bayramlar
Öncelikle konu açma sebebim içinde bulunduğum bir durumdan dolayı fikirlerinize ihtiyacım var.

Konum şu ki kayinvalidemlere sanırım sınır koyamamış olmam. 10 aylık bebegim var ilçede oturuyorlar bayram için gitmemizi çok istediler eşimde eksiklerinide goturucem dedi ve geldik (2 gun önce)
Kapidan girdik direk kayinpeder ee bu çocuk zayiflamis iyi bakamamışsınız dedi yaklaşık 4 aydır görmüyorlar malum olaylardan dolayı ve bu süreçte çocuk hareketlendi illa biraz zayıfladı ama tam ideal kilosunda önceden tombişti.

Bebeğimi yürütmeye çalıştılar, bizde emeklesin bir süre daha gelişimi acısından emeklemesi iyi dedik. Yok yok simdi yurumezse kalir birdaha dedi kayinvalidem esime kizarak.
Kaynım ordan yürütmeye çalışıyor çocuk adım atmayı öğrendi en azından dedi.
Ve kızım uzun süredir görmediği için onları görünce ağladı benden başkasına gitmedi sonra sakinleşti tabi, bu zorlarına gitmiş olacak ki kayınpeder başladı 2 gün dursa burda sizi bile aramaz dedi. Herşeye karışmak istiyorlar kedi alirim kızıma dedi eşim, kv ve kp hemen başladı yok kedi olmaz ondan hastalık bulaşır dedi yahu size soran mi var sizene. Bebegim küçüktü hediye kanguru geldi kayinvalidem ben onu sevmiyorum dedi ben kullandım tabi ama bu şekilde sormadigim konularda surekli akil verme derdindeler.
Belli yaştalar kırıcı olmayalım diye birşey demiyoruz , kendi bildiğimizi de yapıyoruz diye çok umursamamaya çalışıyorum ama tahammül edemiyorum nasıl sınır çizmeliyim bu tarz sorunlar yaşayanlar neler yapıyorsunuz.

Eski aileler öyleler malesef benim öz ailem bile abimlerin çocuk yetiştirmelerine karışma lüksünü kendilerinde görüyorlar aşağıda çocuk ağlıyor yukarıdan aşağı inip torunumu niye ağlatıyosunuz diye hesap soruyor. Malesef ya tatlı ukala olacaksın yada yok sayacaksın. Düşün dayanamayıp bazen sert çıkıyorum sanane elin çocuğundan her şeye karışıyonuz Kendi aileme Çocuğum olursa size bırakmam Zorda kalmadıkça diye söyleniyorum.

bizim insanımızda karışma hastalığı var.takılmayın. boşu boşunada bayramınızı zehir etmeyin. banada 6 aylık bebeğe az ver obez olcak diyorlar.
6 aylıkken tombişti eşim kayinvalidem ile telefonda görüşürken babannesi kızım şu kadar kilo almış pamuk pamuk falan derdi aman oğlum kilolu çocuk hiç iyi olmaz derlerdi. Ki 6 aylikken de obez kategorisnde degildi hareketlenince azalma oldu kilosunda ama yine ideal sınırlarda.

Herkes herşeyi biliyor
İnsan hücresinden evrenin işleyişine kadar
Bazen diyorum ki ne kadar cahilim
Şimdi sen bu insanlara bebiğimi benden daha mı iyi bileceksiniz
Diyebilirmisin
O yüzden hiç uğraşmayın
Çok yıpratıcı acıktı mi ki altına baktın mı şöyle böyle yahu sizene aşırı geriliyorum orda.

Bu corona günleri bu anlamda bana iyi gelmişti uzak duruyordum gittim ve mutsuzum eş ailesi uzak durmak çok mümkün olmuyor malesef
O zaman hayatınızdaki hiçbir şeyden bahsetmeyin, kedi almak çok iyi fikir fakat gelecek kararlarınızdan o aileye bahsetmeyin zaten size karşı bir cephe kurmuş gibiler sizde sinirlerinize hakim olmalısınız, bu geri kafalı aileler öyledir ki, karıyla koca arasını bozmak için sürekli sizi tahrik edip kocanızla kavga ettirmeye çalışırlar, aslında tek çare uzak olmak, baktınız çok konuştular mı tansiyonunu düşmüş gibi yapın, eşinize ben bunlara dayanamıyorum diyip mesafe koyun ayda en fazla 2 görüşün eve ise almamaya çalışın.

Malum durum hayatımızda virüs diye bir gerçek var bu gerçegi kullanarak bu bayram evimde kalmak istiyorum diyerek çok güzel sınır koyabilirdiniz. Oldu ki bunu kullanamıyoruz eşiniz ısrarcı vürüs mürüs tanımıyor aile büyükleri bulaşırsa hep birlikte biz covide bulaşaLım diyorlar ise eşinizde illa gidicez diyorsa haliyle onları bu halleriyle kabul edin boşverin canınızı da sıkmayın eleştirilerini duymazlıktan gelin derim.

Hele bu sebeblerden eşiizle aranızı hiç bozmayın boşveriin çoçugun annesinin siz oldugunun mesajını da belirtin ama lütfen bunu kabullensinler şu kp derlerinde herşeye karışma merakıda beni mahvediyor yanlız yaşını başını almış insan abdest al, namaz kıl, kuran oku ya da ne bileyim çık parka hava al spor yap, bulmaca çöz oturupta geline laf sokmaya çalışmak ne

Çok sinir bozucu ya baZen altını değiştirirken kızım ağlıyor hemen kv odada bitiyor noldu diye burama kadar geldi sohbet muhabbeti azaltiyorum yine aynılar çekilmez haldeler. Torunlara karşı güçlü bir sahiplenme duygusu geliştiriyorlar sanırım ama anne tarafından çok sinir bozuyor bu durum

Kesinlikle öyle yapmaya çalışıyorum bir ara tutturmuştu kv ücretsiz izin al diye ev borcu ödüyoruz ve bu mümkün değil borcumuz var alamayacağım dedim ve dedi ki cocugundan kıymetli mi dedi yani kafası almıyor ezbere konuşuyor komşunun gelini ücretsiz almışta onları örnek gösteriyor banane başkasından. Ablam yaşadığımız aynı şehirde o baktı bende ise başladım eşim konuşurken söylemiş mozerallaise başladı diye. Herşeye toksik bir etkileri var.

hee yurumeyip kalir ne ya.. o sebepten yurumeyip kalan var mi.. her cocugun gelisimi baska.. gec konussa gec tuvaleti ogrense basinizin etini yerler artik bunlar sizin.

siz kendiniz gonlunuzce kendinizce cocuklarinizi yetistirip bu yasa getirmissiniz. simdi sira bizde.. izin verin biz de kendi cocugumuzu kendimizce yetistirelim. herkesin tecrubesi kendine deyin.

dinleyin gecin. bildiginizi okuyun. sallamayin.

Hizmetçi istiyorlar konuşmasın, stresimizi çeksin, istediğimizi diyelim ses edemesin eski kafalılar bizi 50 sene önce eziyet ettikleri kadınlara benzetmeye çalışıyorlar, dikkat edin kocanızla aranızda tartışma çıkmasın onlar yüzünden çünkü insan bir süre sonra doluyor bunun için bir psikologtan tavsiye almanız daha mantıklı ben bütün eşin ailesinden çektim ama çözüm bulamadım kocamdan ne zaman yardım istesem, benim geçmişteki sevgililerimi açıp bana vurdu, o yüzden sadece sorunları biliyorum çözümü bulamadım ayrıldım

Sanirim siz esinizin ailesini kabullenememissiniz. Bunlari anneniz soylese tolerans gosterebilecekken, baska birinin soylemesi size batiyor. Evet genelde cocuk buyuten herkes nedense ille kendi tecrubelerinden birsey soyler, ancak bu o kisinin kotulugu icin degil. Kedi meselesinde ben birsey goremedim. Siz fazla alingan olmussunuz bence. Onlar kedinin tuyunun bebeginize zarar verebilecegini dusunduler belki de. Asiri ilgiden belki de hoslanmadiniz ve gerildiniz. Ya da ozgurlugunuz kısıtlandi hissetttiniz. Sabredin az kaldi. Evinize donunce rahatlarsiniz. Bebeginizi gule gule buyutun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…