Bi konu hakkında

Çok ısrar ettim eşimde ayri odalarda otururuz hemde eksikleri varmis dedi bende tamam dedim keske demeseydim her gittigimde pisman olarak dönuyorum.Yaşını başını almış adam o bahsettilerinizin yüzde 90ini yapmıyor geriye gelinlerle uğraşmak kalıyor. Tutucu bir aile eşimide baskı altında pasif yetiştirmişler bu huyları ile zaman zaman bunu farkediyorum aynı şeyi bana yapmayada çalışıyorlar ama buna izin vermicem

Her lafa vericek bir cevabınız var aslında kırmadan dökmeden gülerek biz anne babasiyiz onun için en iyi olanı yapıyoruz eskide kaldı kilolu çocuk sağlıklı olur lafları doktoru böyle diyor gibi

Kesinlikle herşeye müdahil olmak ve hizmet. Ama ne yazıkki ben bu durumdan çok rahatsizim bir şekilde çözeceğim eşim beni haklı buluyor ama onlara da çok birşey diyemiyor dese 33 yaşındaki adamı azarlıyorlar neymiş biz sizi öyle mi buyuttuk baskın gelerek istediklerini yaptırmaya çalışıyorlar

Selin karacehennem diye bir uzman var onun tavsiyelerine bakınız ama elinizde imkan varsa bir psikologa sorun çünkü ilerde gitgide dolacaksınız ve bunun çaresini inanın hiç bilmiyorum.

Tabi tabi başladılar ona da akrabasının kızı var bizim kızdan 1 ay büyük teyze diyor abla diyor dedi kv. Cümle dahi kursa banane. Kv en kcuuk ima yapsan kusuyor işin kolayını bulmuş. Küssün , sonsuza denk umrumda dahi değil ama eşim üzülüyor diye alttan almaya çalışıyorum ama alttan aldıkça sürekli sürekli akıl veriyor

Her lafa vericek bir cevabınız var aslında kırmadan dökmeden gülerek biz anne babasiyiz onun için en iyi olanı yapıyoruz eskide kaldı kilolu çocuk sağlıklı olur lafları doktoru böyle diyor gibi
O doktorlar birşey bilmiyormuş biz doktorla mi buyuttuk deyip aslında olmayan ama kafasında kurduğu örnekleri veriyor bebegim 20 günlükken kustu ve tıkanır gibi olmuştu çok korktum ve hep yan yatırdım buna bağlı kafası bir miktar yamuldu. Sürekli bi gelin varmış aynı yere yatırmış çocuğun kafası yamulmuş dr seni uyaran hiç mi büyüğün yok demiş 2 taraflı yatır demişte miş miş örnekler.

sessiz kalin. onlar soylesin. siz bildiginizi okuyun. oyle degil boyle diye aciklamaya da calismayin. bakarlar sizde karsiligi yok. azaltirlar.

Temenniniz için teşekkür ederim. Evet çoğu insan tecrübelerini aktarıyor ama yapabilirsin ya da şu faydalı oluyor şekilinde. Kv kp direk ben kedi sevmiyorum almayın çocuğa zararlı,kanguru ben sevmiyorum bindirme sakin tarzı konuşuyor kendi ailem bu şekilde konuşmuyor iktidar mücadelesine girmiyor beni yönetmeye çalışmıyor bu ailede bu var yönetme isteği.

Allah yardımcınız olsun mümkün oldukca az görüsün haklısınız de geç yapacak bişey yok

Ben olayi iktidar mucadelesi olarak dusunmemistim. Ortami yasayan sen oldugun icin daha iyi bilirsin tabi ki ama ne biliyim konunu ilk okudugumda, annemin de yaptigi klasik buyuklerin tavirlari gibi geldi. Ama tabi annem o kadar pesimde gezmiyor benim. Ya bilmiyorum ama buyuklerin hep cocuk konusunda hep boyle seyleri var. Sanirim ilk cocuk oldugu icin bizleri daha tecrubesiz gorduklerinden. Cok takilma. Eger kayinvalidenin kendini iktidar mucadelesine cok soktugunu hissedersen gidip gelmeleri azaltabilirsin. Ben ne biliyim bebegini senden alip sevmelerini kiskaniyor mu acaba diye dusundum ilk basta. Cunku kucaklarina alip sevmelerinden de pek hoslanmiyordun yanlis hatirlamiyorsam. Ama merak etme evladin seni ve babaanneyi ayirt edecektir zamanla. Senin yerin hep cok ayri olacak onun icin, bunun icin endiselenme. Sevgiyle kal.
Bu arada ben annemi en iyi anne olunca anladim. Kayinvalidenden de sizin gibi pek haz etmezdim. Onun gibi olmayi istemem ama bazen de diyorum ki oglum evlenince onu da anlayacagim acaba

Onlar gençliklerinde kaynana kayınbaba yanında yaşamış ve bu rol modeli görmüşler.Muhtemelen eğitim vs olmadıysa kendilerine bir şey katmadan bu yaşa gelip simdi o role kendileri girmiş.o insanlardan daha baska bir davranis beklemeyin çünkü baska türlüsünü bilmezlerki.Neyse ki eviniz kapınız ayrıymış böyle günlerde sabredip idare edin.o zaten sizin çocugunuz ve kimsenin onun üzerinde söz sahibi olma hakkı yok bırakın takilsinlar kendi hallerinde.

Aman bilmişlik taslamislar eşin sana sarsın diye herhalde mutlu olduğunuzu görünce zorlarina gitmiş olmalı hic oranı olmayın çocuk sizin onlar ancak sever diğer türlü 24 saat yanında olan sizsiniz

Cevap verebilirsiniz mesela :)
Veya bu kadar muhalefet olan kisilerle zaruri olmayan seyleri konusmayabilirsiniz.

2 gun kalsa bize alisir, sizi aramaz mi diyor?
Elbette alisir, size bir nefreti veya garezi yok ki. Yalniz ben annesiyim diyip biyik altindan gülün.

Kedi alacaginizi soylemeyin. Belli ki huylari bu. Ne deseniz laf yapacaklar. Soylediyseniz de "biz arastirdik, cocugumuzu dusunmeden hareket edecek degiliz" diyin.

Kanguru mu sevmiyormus? "Bir daha dogurursan sen kullanmazsin, ben bi deneme taraftariyim. Kullanissizsa ben de kullanmam" diyin.

Büyüge saygi guzel bir seydir. Ama buyukluk sadece yasin bizden buyuk olmasi degildir. Sirf sizden 20 veya 30 yil once dogdu diye kimsenin karsisinda susmaniz gerekmiyor.

Bu yillar ve gorup gecirdikleri onu hamliktan alip pisirmemisse, olgunlastirmamissa, hala gencecik geline satasma seviyelerinde kalmissa ne farkeder ha buyuk ha kucuk?

Allahtan tek kişi de var bu çaba.bizi bütün sülale yönetmeye çalışıyor.eşim bana diyor ki hiç ses etme kendi bildiğini oku.onlar dilediği gibi konuşsun.içlerinden kızıyorlar bir iki söyleniyorlar ama ben takmıyorum. benim için deger verdiğim insanlar önemli .gerisi ne yaparsa yapsın.

O zaman diyin ki Allah Allah kime çekti ki bu çocuk bizim tarafta da herkes erken konuştu erken yürüdü sizin tarafta var mi geç konuşup yürüyen? Kilo konusunu açtıklarında doktor ideal olduğunu söylüyor aman sağlıklı olsun da gerisi boş diyin. Laflarına tatlı tatlı cevap verin. Her çocuğun gelişimi Farklı eskiler her şeyi bildiğini sanıyor, çok sık görüşmeyin tatlı canınızı da sıkmayın

Niye bu kadar Abartıyorsunuz her şeyi niye takıyorsunuz insanları bu kadar. Kendi annen söylese bunları mesafe koymalıyım demezsin. Burda ne kaynana ne görümceler okuduk. Yaşlı başlı insanlar he deyip geçmek cok mu zor kafana uymayan şeyi zaten silah zoruyla yaptıramazlar daha relax olun

O dertten bende muzdaribim telefonla müdahale ediyorlar ben premature annesiyim sanki hayatlari boyunca premature bebege bakmıslar gibi telefondan goruntulu konusarak mudahalede bulunuyorlar virusten dolayi gelemediler hic gormediler sadece kameradan gorduler, sık sık emzirsin altıni havalandirsin bu cocuk aç mama verin emen cocuguma mama verecekmişim düşünün kv ağizı ile açikca soyledi ben orda olsam karışırim diye, bende esime şöyledim annen 3. Kisileri görünce kayınvalidelik yapmasın bana bu cocugu bakıp beslerken ilgilenirken kim var yanında benim yetistirdigim yavruma kimse karışmasın ben konusursam kalp kırıklığı olur anneni uyar dedim. Her konuşmamızda annesinin karışmasını görunce bana hak verdi sert dille biz bakıyoruz dedi icroc cocugumuzla gereginden fazla ilgileniyor tamam yeter artık dedi dinledilermi tabiki hayır yine aynılar malesef ne deseniz boş anlıcaklarını sanmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…