Bi konu

Artemis17

İzmir guzeli
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2011
205
61
98
Merhabalar
Bi suredir yaşadığım bir durumu anlatmak istiyorum size.elden bisey gelmiyor ama paylasmak istedim belki fikirlerinizle gerginligimi atarim ya da daha cok gerilirim bilmiyorm
Ben calisiyirum esim de oyle.bir suredir kv nin sigortası disaridan odeniyordu kendileri tarafindan ama maddi durumlari prk elverişli degil zaten duzenli odenemiyordu boluk porcuk.esim annesine destek olmak icin ben odemek istyorm sgk sini dedi tabi benim de fikdimi alarak ben de ok dedim.cunku 6 ay odenecekti.6 ay dedim sıkıntı olmaz gelir gecer bizi yormaz dedim hem de bzmde bi faydamz olur sonucta oglu onnesine boyle bir yardimda bulunmak istemesi kotu bisey değil.gel zmn git zmn biz bunu odedik yilin baslarinda bi mevzu cikti bunu gidip konusmuslar 8 ay daha odenecekmis.haliyle ben bastan tamam dedgim icin simdi bisey diyemiyorm.6 ayin ustune 8 ay cok uzun bi sure geldi evet bizi maddi olarak sarsmiyor ama o aylik odedigimiz rakami ben evimde birseye harcayadablirdim kendimize birsey de yapablirdik.suan 8 ay daha odenecek olmasi benim gozunde buyuyo artik.bir de hadi once 6 ayi kaldi dediler ok dedik sonra 8 ay daha dediler ona da tamam ben cok razi olmasa da içim esim kararli odemeye.ee sonra ya bikac ay daha odemek gerekirse bunun sonu yok gibi .her o ilgili devlet kurumuna ne kdr odememmz kaldi diye hesaplattrdiklarinda su kadar daha odeyeceksiniz deniyor bunlara.8 ay sonra bitecegi kesin mi bilmiyorm ama.ben bunu 6 ay icin kabul etmistim simdi isin rengi degisti.esime de soyleyemiyorum sonra aramızda kavgalar cikiyor kavga etmek.istemiyorum.esimin yardim istegine onay verdim ama şimdi bu denli uzamasi hic hosuma gitmedi

Neden sadece sizin eşiniz ödüyor?başka kardeşi yok mu? Yada onların maddi durumumu kötü? Ben böyle olaylarda eşitlikten yanayım kaç kardeşlerse eşit şekilde bölüşüp ödemeliler, çünkü herkesin bir harcaması var, planları var.

Bir kardesi daha var bu zamana kadar o destek oldu zaten cok duzenli olamasa da o yzden biraz da ben odemek istyorum dedi esim.

Ben olsam birsey demezdim, sonucta gecici bir sure. Benim cocugum yok ama cocugu olanlari goruyorum okadar emek verip buyutuluyor. Sizide cok sarsmayacakmis, maddi durumuda iyi degilmis. 8 ayda biter, guzel bir amacla yapilan birsey. Kalan paranizi gule gule , huzurla harcamak nasip olur her ay insallah.

BElki haklı olabilirsiniz uzaması plansız olduğu için canınızı sıkabilir ama şöyle düşünün Allah bu iyiliğinin karşılığında çok güzell bir kapı açar veya sevabını yazmıştır bilemezsnz iyilik yapmışsınız bnce bunı negatife çekerek kendinizi aşağıya çekmeyin Allah razı olsun almak hele anneden çok önemlii:)

Maddi durumu da elverişli değilmiş zaten , kendi annesi sonuçta ödemek istiyorsa ödesin canım şimdi tartışsanız kalbinizi kırabilir...

Bir kardesi daha var bu zamana kadar o destek oldu zaten cok duzenli olamasa da o yzden biraz da ben odemek istyorum dedi esim.
Hım ozaman sıra eşinizde.Normal ozaman uzasada ödemek lazım. Çünkü evlat olarak diğeri yardım etmiş, sende sabret biraz canım. geçer yani 8 ay bişe değil

Evet ben de yardimci olmayi istedim ama dediğiniz gibi planlar düşündgmden farkli çıkınca biraz icime dert oldu 8 ay daha devam etmek:) neyse dedginiz gibi negatif.enerji yuklemeyeyim kendime

Sekiz ay daha sık dişini bakalim. Esinle kavga ettigine degmez ya madem sizi de sarsmiyor. Hayir dualarini almaya bak o yasli insanlarin da. Esinin bir gun olecegini dusun o zaman iciniz de kirginliklar kalmasin. Kafa yapiniz uguyorsa mutluysa bu tarz seylet huzurunuzu bozmasin

Emekli olsun kayınvalideniz 8 ay daha sıkın dişinizi.. En azından kendini geçindirebilecek maaşı kalacak eline 8 ay sgk ödemek yerine ömür boyu tüm ihtiyaçlarını siz karşılamak zorunda da olabilirdiniz.. Annesidir,sevap evinize yine eşya alırsınız düşünmeyin öyle..

ama emekli olacak ve sonrasında ihtiyaç kalmayacak.
eğer emekli olamazsa ve geçinemezse zaten oğlu muhakkak yardım edecektir.
o yüzden kardasınız aslında ne kadar uzasa da.
bence güzel bir şey yapıyorsunuz devam edin.

keşke benim annemin de emekli olma şansı olsa, ben de yardım ederim, eşime danışmayabilirim bile böyle bir ihtiyaçta.

Kız ilerde zor duruma düşerseniz çocuklarınız da size yardım eder sevaptır sizi zorlamıyorsa ödesin eşin :)

Evinizde bir şey eksik değilse neden odemeyesiniz ki.... Yaptınız bir hayır sonunu getirin bence...

Anneye babaya verilen para sadaka mi oluyor ?
Seni buyutsun okutsun evlendirsin kendinden fedakarlik etsin ama evlat 8 ay para vermeye geli ce sadaka mi sayılıyor cok ayip bu yorum bence. Herkes birgun yaslanacak kendi yasliliginizi dusunun.
Konu sahibi durumunuz varmis sorun etme. Durumunuz olmasa haklisin tabii ama.

Şöyle düşünün.Su an kayinvalideniz için yapacağınız 8 aylık ödemeyle,onu ömür boyu size ekonomik yönden bağımlı olmaktan kurtarabilirsiniz.Bunun hastalığı var,kötü günü var.Kayinvalideniz kimseye muhtaç olmamış olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…