Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Arkadaslar ben 16. haftada kontrole gidecegim. Don sendromu testini yaptirmak icin gecmi? Bide bu testi yaptirmk istemiyorum cunku kesin sonuc her halukarda veremiyolarmis. Sizin fikriniz nedir?:ecrin_bebek:
olsun bu hayatta hiç bişey kesin değildir ama en azından olasılıkları sölüyor için rahatlar sen testini yaptır ne kaybedersin sonuçta herşeyi Allah biliyo.
bence de yaptırma hele ki bebekte sakatlık gibi bir sorun çıktığında allah korusun aldırmayı düşünmüyorsan bu teste hiç gerek yok. ben yaptırdım ama ikinci çocuğumda kesinlikle yaptırmayı düşünmüyorum. allah nasıl evlat verirse kabulüm çünkü.
bu test illa ki bi sorun çıktığında bebeği aldırmak maksadıyla yapılmıyo.ailenin önceden çocuğun down sendromlu olduğunu bilmesi ve ona göre kendini hazırlaması da amaçlardan biri.isteyen aldırır aldırmaz o ayrı. ama bu tür bir çocuğun eğitimi,büyütülmesi,down sendromlu bebeğe davranış biçimi....vs. bir sürü şeye önceden hazılanmak ve gerekirse bi danışmana başvurmak da çok önemli tabi bilinçli anne babalar için.
bu test illa ki bi sorun çıktığında bebeği aldırmak maksadıyla yapılmıyo.ailenin önceden çocuğun down sendromlu olduğunu bilmesi ve ona göre kendini hazırlaması da amaçlardan biri.isteyen aldırır aldırmaz o ayrı. ama bu tür bir çocuğun eğitimi,büyütülmesi,down sendromlu bebeğe davranış biçimi....vs. bir sürü şeye önceden hazılanmak ve gerekirse bi danışmana başvurmak da çok önemli tabi bilinçli anne babalar için.
hazırlıklı olmak iyi de arkadaşım benim şahsi görüşüm böyle bir fikre hamilelikte kendini hazırlamak çok ağır olabilir. şahsen ben hamileyken bununla günleri saymak istemezdim. bebek doğduktan sonra da hazırlanılır nasıl olsa. ben hamileliğimi stressiz geçirme taraftarıyım ama herkesin kendi tercihi sonuçta.
Bu testler insanın ömründen ömür götürüyo arkadaşlar. Ben öyle takıntılı biri olmadığım için kafama çok takmadım. Çünkü kızımın sağlıklı olduğuna emindim. Sonuç olarak yaptırdığım diğer testler de bunu gösterdi zaten. Ama dediğim gibi her nekadar bebeğim sağlıklı benim desenizde aklınızın bi köşesinde hamileliğinizi zehir eden o acaba takılıp kalıyor. Her şeye rağmen bence gerekli olan tüm testler mutlaka yaptırılmalı. Benim açımdan bilinmezlikler çok daha kötü çünkü.
bende testlerın mutlaka yapılmasından tarafım..ben gereklı herşeyi yaptırdım..soru işaretlerını attım kafamdan.. üçlü testını yaptırmalısın mutlaka.. hiç gecıkmeden git yaptır.17. haftada yaptırmıştım ben 3 lü testımı..basit bir kan testtii ne kaybedecegizkii???