Bi sorum var 😊

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
şizofreni tanıdıklarım var bu vaka şizofreni değil.şizofreni de herkesin kendine zarar vermek istediklerini sanır hastalar çoğu kendi kendine konuşurlar sağa sola şu bu beni öldürmek istiyor diye not bırakırlar evde nadir de olsa saldırgan olurlar .bu vaka da olayları inkar var farklı algılama var zaman geçince.sebebini de psikiyatr bilir burda ne desek boş beyin mr ı lazım nörolojiden .ya hastalığını kabullenip gidecek ya da ailesi mahkemeye başvurup vasiliğini alıp zorla götürecekler başka türlü iyileşmez.
Evet haklısınız ama bu dedklerinizi yapmamız imkansız mesleği sıkıntıya girer diye korkuyor.bana kalsa işide olmasada olur ama ikna edemiyorum

Evet askeri personel
oo o zaman vasilik falan olmaz .askeri hastaneye de gidemez yöneticilerin haberi olur istemezler sorunlu asker ya malulen emekli edilir yada sözleşmeliyse iş akdi iptal olur.kendisini ikna edin bir şekilde psikiyatrın özel muayenesinde tedavi olsun ilaçları da ücretle alsın kurumunun haberi olmaz böylece tedavi olduğundan kayıtdışı tedavi olsun yani biraz masraflı olacak ama sağlık için göze alınmalı

oo o zaman vasilik falan olmaz .askeri hastaneye de gidemez yöneticilerin haberi olur istemezler sorunlu asker ya malulen emekli edilir yada sözleşmeliyse iş akdi iptal olur.kendisini ikna edin bir şekilde psikiyatrın özel muayenesinde tedavi olsun ilaçları da ücretle alsın kurumunun haberi olmaz böylece tedavi olduğundan kayıtdışı tedavi olsun yani biraz masraflı olacak ama sağlık için göze alınmalı
Evet aynısını teklif ettim ama kabuk etmiyor

şizofreni tanıdıklarım var bu vaka şizofreni değil.şizofreni de herkesin kendine zarar vermek istediklerini sanır hastalar çoğu kendi kendine konuşurlar sağa sola şu bu beni öldürmek istiyor diye not bırakırlar evde nadir de olsa saldırgan olurlar .bu vaka da olayları inkar var farklı algılama var zaman geçince.sebebini de psikiyatr bilir burda ne desek boş beyin mr ı lazım nörolojiden .ya hastalığını kabullenip gidecek ya da ailesi mahkemeye başvurup vasiliğini alıp zorla götürecekler başka türlü iyileşmez.
Biliyorum. Tıpta hastalık değil hasta vardır. Her insanda farklı özellikler gösterir. Hastalıklarında çeşitleri vardır.

Tek çare tedavi gibi duruyo sebebi ne olursa olsun bu normal bi durum değil tedavi gerektiren bi şey olduğu kesin. İkna edemiyorum
çok yakınınız değilse bırakın kendi haline ozaman elinizden geleni yapmışsınız ama aile üyesiyse bırakmak olmaz aile iyi günde de kötü günde de destek demektir

Biliyorum. Tıpta hastalık değil hasta vardır. Her insanda farklı özellikler gösterir. Hastalıklarında çeşitleri vardır.
doğru söylüyorsunuz ben konu sahibinin anlattığı kadarıyla şizofren değil dedim ama şizofrene benzeyen ağır psikolojik başka hastalıklar da var doktora gitmek zorunda hayat böyle geçmez çünkü hastaya da zor aileye de

ciddi mi yok yavv :KK48:
:D
cıddıyım gercekten aynısı

mesela en son artık şızofren oldugunu dusundum esıme soyledım
esım farkında oldugunu sızofren olmadıgını algı sorunu oldugunu senelerdır psıkologa gıttıgını soyledı ılac kullanıyormus
6 yıllık evlıyım yenı ogrendım :D

once cok yalancı oldugunu sandım
sonra olayları carpıtıyor nasıl bır bakıs acısı var dedım
en son bunun bır rahatsızlık sebebıyle oldugunu ogrendım

arada yorumlarda gordum sızofren olabılır dıye
kayınvalıdemın annesı rahmetlı şizofrendı ve bunun genetık hastalık oldugunu duymustum
şizofren olabılır mı bu durum aynı bu belırtıler ? cunku benım kayınvalıde de konudakı gıbı tıpkısının aynısı

çok yakınınız değilse bırakın kendi haline ozaman elinizden geleni yapmışsınız ama aile üyesiyse bırakmak olmaz aile iyi günde de kötü günde de destek demektir
Eşim kendisi boşanmaya karar verdik🙄 gerçekten hastaysa yarı yolda bırakmış gibi olucam

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X