Bi türlü yaptıramadığımız aşı meselesi.

Queenkingg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
290
380
53
Konum umarım bdv için uygun bir konudur çünkü benim için artık dert olmaya başladı. Bebeğim bir ay beş günlük , hepatit b aşısını olması gerekiyor ,1.ayın sonunda yapılan . Ama son birkaç gündür aile sağlığı merkezine gitmemize rağmen herhangi bir doktor veya ilgilenecek hemşire bulamadığımız için beş gündür aşısı gecikmiş durumda . Az önce yine gittik fakat yine kimseyi bulamadık . Ya sigara içiyorlar diyorlar ya da doktor şu an yok diyorlar elimiz boş şekilde eve dönüyoruz . Bu aşıyı vurdurmak için daha ne kadar sürem var geç vurması durumunda herhangi bir sakıncası var mı veya ben bu sorumsuzluğu nereye şikayet edebilirim. İhmal yüzünden bebeğime bir şry olmasını istemiyorum artık sabrım tükendi, yetmez gibi bir de doktoru sorunca ters bir şekilde muhattap oluyorlar sanki onları darlamısız gibi ama oysaki bir gün onceden arayıp saat alıp o saatte gidiyoruz. Gayet sakin bir şekilde soruyoruz kimseyi bulamayınca hadi yine eve . Bu arada aile hekimimiz olan doktor buraya sürgün gönderilmiş, sebebi ise daha önce bir hastanın ölümün sebep olması, tandıığımız birisi, gelişniş bi ilçed yaşıyoruz. Sinirlerim çok gerildi. Söz konusu bir bebek sonuçta ..

Şimdiye kadar şikayet etmemiş olmanız hata. Bimer mi ilgileniyor bilmiyorum başka arkadaşlar bilgi vereceklerdir. O doktorun mesai saatleri içinde orada bulunması gerekiyor sonuçta ne demek yok.

Sigara içtikleri zaman dönmüyorlar mı yerlerine ? Hiç kimse muayene olamıyor mu bir kaç gündür ?

Mesai saati esnasında saplık ocagındakiler toplu sekılde bahceye sigara molasına çıkıyorlar bu arada koridorlarda da sıra bekleyen hastalar var .. dün gittik bugüne göre daha da kalabalıktı normalde o kadar olmaz hatta ılk kez oyle gordum insanlar oturmus sıra bekliyorlar ama ne doktor var ne baskası

şirkette bi sürü personele bu aşıyı yaptırdım ben kendi sağlık ocaklarında. yani öyle bikaç gün gittim kimse ilgilenmedi durumu bana garip geldi. sigara içiyolar demişsiniz, yerlerine geçmiyolar mı hiç?

Bugün sigara molasında olduklarını öğrendik ama dün gittiğimiz de kimse yok millet dolmuş bekliyor ondan onceki gun de aynı. Bu arada izinli falan da değiller arıyoruz bir gun once doktor var dıyorlar

Şikayet etsenize hem aile hekiminizi hemde ilgili hemşireyi. Biz 1-2 gün gittik doktorumuz yoktu, şikayet ettik. Ertesi gün gittiğimizde başka bi aile hekimine geçmiştik bile.

Eşim bu doktorun icra işlerine bakıyor , yüz yüze bakacagımız insan diye çekindim su zamana kadar ama bugun sabrım taştı edicem malesef

Mesai saati esnasında saplık ocagındakiler toplu sekılde bahceye sigara molasına çıkıyorlar bu arada koridorlarda da sıra bekleyen hastalar var .. dün gittik bugüne göre daha da kalabalıktı normalde o kadar olmaz hatta ılk kez oyle gordum insanlar oturmus sıra bekliyorlar ama ne doktor var ne baskası
Mesai saatlerinde her kurumda molalar oluyor , sigara , tuvalet gibi .. toplu mola görmedim orası ayrı bir durum ..
Ama dün gitmişsiniz mola bitmesini beklemeden , aşırı yaptırmadan mı döndünüz yani ?

Mesai saatlerinde her kurumda molalar oluyor , sigara , tuvalet gibi .. toplu mola görmedim orası ayrı bir durum ..
Ama dün gitmişsiniz mola bitmesini beklemeden , aşırı yaptırmadan mı döndünüz yani ?

Evet aşı odasında kadınlar bebekler üst üsteydi aynı şekilde koridorda kalabalıktı o havasız ortamda bebeğimi bekletemedim beş dk falan durdum gelen yok zaten bizden onge gelende 1 saattir bekliyormus yani o beş dk içinde şansımıza yok değil

Numara verilmiyor mu orada acaba. En kötü başk saglık ocgın misafir olarak gidin

Özel hastanede dahi çoğu Zaman randevuma geç girdim

Zira mevsim kötü herkes hasta

Doktor ve hemşire de insan çiş sigara ya da yemek molası da ihtiyaç

Hem beklemeyip hem de gecikiyor aşı demeniz daha da ilginç

Kendimi alemin safı gibi hissediyorum zira yaklaşık 15 yıldır nerede ise hergün bekliyorum hem de işim gereği dakikası dakikasına verilmiş randevular için

Yani 09.03 diye verilmiş işim öğleden sonraya kalabiliyor zira sadece ben yokum farklı insanların farklı durumları var

Hatta geçen 09.50 deki iş için akşam 19.30 aradılar gelmiyor musun diye

Aşı vs çok da uzun sürmez bekleseydiniz bir koridor bebeğin aşısı yarım saat olmadan biterdi

Evet aşı odasında kadınlar bebekler üst üsteydi aynı şekilde koridorda kalabalıktı o havasız ortamda bebeğimi bekletemedim beş dk falan durdum gelen yok zaten bizden onge gelende 1 saattir bekliyormus yani o beş dk içinde şansımıza yok değil
Bilemedim ama bana biraz ilginç geldi .. büyükşehirde büyük bir semtte yaşıyorum ama ben hiç bu kadar bekletildiğini görmedim , bekleyip aşıyı yaptırmanız gerekiyor .. şikayet edebilirsiniz elbette ama 3 gündür gidip beklemeden dönerek bebeğinizin aşısını sizde geciktirmiş oluyorsunuz

Sanki gideyim hiç ama hiç beklemeden hemen aşımız olsun geri dönelim diyor gibisiniz. 5 dk nedir ki. Bakmış beklemeden çıkmışsınız. Yoksa bekleyip bi aşı olmadan donmek akıl karı değil.

Beklemememizdeki sebep bizden bir saat bir bucuk saat once gelen insanında hala beklemesi, soruyoruz bir saattir burdayız kimse ilgilenmiyor diyorlar yani tek bize boyle denk gelmemiş diğerleri de saatlerdir bekliyor ve bakan yok bunu bilip bir saatte benim bebeğimle orda beklememin alemi yok cunku elim boş dönücem.kaldıki arayıp randevu oluşturup gidiyoruz yanı doktorun o saatler içinde hastalarının oldugunu biliyor

Özel hastanede dahi çoğu Zaman randevuma geç girdim

Zira mevsim kötü herkes hasta

Doktor ve hemşire de insan çiş sigara ya da yemek molası da ihtiyaç

Hem beklemeyip hem de gecikiyor aşı demeniz daha da ilginç

Kendimi alemin safı gibi hissediyorum zira yaklaşık 15 yıldır nerede ise hergün bekliyorum hem de işim gereği dakikası dakikasına verilmiş randevular için

Yani 09.03 diye verilmiş işim öğleden sonraya kalabiliyor zira sadece ben yokum farklı insanların farklı durumları var

Hatta geçen 09.50 deki iş için akşam 19.30 aradılar gelmiyor musun diye

Aşı vs çok da uzun sürmez bekleseydiniz bir koridor bebeğin aşısı yarım saat olmadan biterdi

Bizden bir saat once gelen kadın da bekliyor aşı oldurmak için yani ben geldim bakmadılar çıktım gittim gibi değil durum bendenekleyıp boş donecem,kaldıki salgın var bebeği orda bekletip hasta etmeyi göze alamazdım insanların ordaki halini görseniz emin olun hak verirdiniz. Normalde hastanede doktorun gec gelmesi veya biaksilik oldugunda derler bekleyin gelecek su işi var diye bizde bekleriz ama burda cevap veren bile yok , görevli kadınlar geldi yukarı kata sordum gecıktı bi şey olurmu doktor bey yok şu an da acaba bilgi alabilir miyim ne zaman gelicek dedim ama inanın cok nazik gğler yüzle sordum,alla alla bi de hastaların tribibi çekiyoz yanyaptı gitti bende ses etmedim cıktım geldim

Şaka mı bu ya anlamadım kendim de asm de çalıştım böyle bir durum olması imkansız çünkü müdürlüğün en çok baskı yaptığı birimler asmlerdir bir de herkesin nüfusu vardır kimse kimsenin işini yapmak istemediği için izin kolay alınmaz benim 20 gün doktorumun iki sene 40 gün yıllık izni yandığını bilirim toplu kesinlikle mola verilmez hele ilçe ise herkes herkesi tanıdığı için hayatta olmaz siz ya öğle arasında gidiyorsunuz ya da asmniz esnek mesai ile çalışan yerdir çalışma saatlerine bakın bence esnek mesaide çalışıyorlardır geç gelip geç çıkma bazen 20:00 kadar çalıştırma durumları oluyor çünkü.

Aşı geciktiyse sadece kurumun değil sizinde suçunuz var. 5 dakikayı beklemeden sayıyorsanız o başka.

Daha bize 15 gün sonrasına gün verdiler yani bebek 45 gnlükken gelmemi istediler 1 ay 1 gun oldu aradım gelin dediler yani aramasam daha dedikleri tarihte gidecem ilk bebeğim ne zaman ne yapılması gerekir cok fazla bilgim yok doktora danısma taraftarıyım internette göre hareket etmek yerine , bugun 5 dk durdum geldim ama ilk gun gidip bekledim sonraki gun yine aynı ama 3-4 gündür aynı durum olunca demekki sağlık ocagında düzen hep boyle dedim

Daha bize 15 gün sonrasına gün verdiler yani bebek 45 gnlükken gelmemi istediler 1 ay 1 gun oldu aradım gelin dediler yani aramasam daha dedikleri tarihte gidecem ilk bebeğim ne zaman ne yapılması gerekir cok fazla bilgim yok doktora danısma taraftarıyım internette göre hareket etmek yerine , bugun 5 dk durdum geldim ama ilk gun gidip bekledim sonraki gun yine aynı ama 3-4 gündür aynı durum olunca demekki sağlık ocagında düzen hep boyle dedim
Orası hangi şehir?

Back
X