Biberon emzik

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Bebeğim 3,5 aylık geçen hafta biberonu emziği memeyi reddetmişti. Memeyi şükür aldı fakat diğerleri hala yok emzik uyurken kullanıyordu ve kendi kendisine uyumasına yardım ediyordu şuan sallanarak uyuyor başka türlüsü yok ayrıca bazen sütüm olmuyor daha önceden sağdığım sütü veriyordum biberonla şuan o da yok bu durumu nasıl aşabiliriz. Ek gıdaya geçince biberon almadığı için sorun yaşar mıyım bir şeyler için geç kalmak istemiyorum. Acaba alışmalı mı bırakmalı mıyım yoksa bilginize ihtiyacım var

biberon ve emziği ne ile temizliyorsunuz koku alıyor olabilir
zaman zaman bizde de oluyor geçiyor
dis huzursuzluğu olabilir

İlk başlarda ben de biberonla sağdığım sütü veriyordum ama 2 aylık falandı memeyi bırakıp biberonu tercih eder gibi oldu. Hemen bırakım, bir daha da kendisi istemedi zaten. Emziğe de bi ara kv çok iyi bir şeymiş gibi alıştırdı, o ay memeyi doyacak kadar emdi sadece, 5 aylıktı daha, 200 gr almıştı o ay ki 800-1000 gr falan alıyordu aylık. Oğlum şu anda 1 yaşında, hala bazen emerek bazen ayakta sallanarak uyuyor. Eğer doğru saatlerde yatırırsam ve kendis de uyumak isterse sıkıntı yok uyurken :) 10 dk falan sallanıyor. Bence meme reddi de yapmış ve hazır düzelmişken hiç tekrar aklını bulandırma çocuğun.

biberon ve emziği ne ile temizliyorsunuz koku alıyor olabilir
zaman zaman bizde de oluyor geçiyor
dis huzursuzluğu olabilir
Biberon temizleyici döküyorum biraz ılık suda bekletiyorum. Yinede kokuyor olabilir mi acaba ya sanki almayacak gibi duruyor benimki hiç diliyle itiyor

Ya aklı karışır mı cidden. Bazen doymuyor gibi geliyor ondan versem içim rahatlıyor da pekş ek gıda da biberon lazım olmayacak mı

Ya aklı karışır mı cidden. Bazen doymuyor gibi geliyor ondan versem içim rahatlıyor da pekş ek gıda da biberon lazım olmayacak mı

Doymadığında ver tabii aç kalmasın minik ama sütünü çoğaştmaya özen göster bence. Valla bana hiç lazım olmadı. :) suluklar var biberon gibi onlardan aldım, birkaç ay ondan kullandık, sonra bardaktan içmeyi öğrendi, her şeyi bardaktan içiyor şimdi.

Aslında o zaman çözümünü buluruz herhalde ama şimdiden dertlendim ya sanki biberon alsa daha iyi olacak gibi en azından veririm gerektiğinde ama şey süt yapacak şeyler içiyprum ama sütümü başka nasıl arrtırrım ki

6 aydan sonra yavaş yavaş bardaktan içmeyi öğreniyorlar zaten. Ben sütüm azaldığında still tee ve bira mayası tableti içiyordum. Yemekleri uzunca bir süre bol bol soğanlı yaptım, sade kısır yedim sütüm azaldıkça, taze incir yedim vs ama en çok bira mayası tabletinin faydasını gördüm. Çok güzel yağlandırdı ve miktarını arttırdı sütümün. Solgar'ın bira mayası tabletini kullandım, still tee olarak da humana aldım. Hala var evde düşün :) indirimde buldum toplu aldım 14 paket falan. Zaten ortalama haftada 1 tane gidiyor.

Bakın anne üstünü arttıran tek şey sudur. Günde 3 litre su için ve bulgur yiyin, taze badem yiyin. Ben sezeryan oldum sütüm gelmedi hemen gittim taze badem aldım yedim ve fokur fokur gelmeye başladı/ ne zaman taze badem yesem sütüm çok aşırı olur.
Ayrıca biberon benimki de tutuyordu sonradan bıraktı maalesef.

Hepsini yapıyorum desem humana şu kadar ayda kaç kutu bitti rezene öyle solgara Yen'i başladım bşr hafta anca oldu. İncir kaynatıp içiyorum sonra hurma tahin dut pekmezi dur kutusu dere otu evde hee gün bunlar yeniyor bol su içiliyor ama bebeğim çok yoruyor bazen dinlenmediğimde süt azlalyır ya da ben öyle hissediyorum

19 litre damacan 3 günde bitiriyor yalnızca benşm içmemle desem çok su içiyorum be ne kadar süt yapıcı şey varsa var evde ama badem ilk duyuyorum şuan onu da deneyeyim bakalım yorulup dinlenmediğimde uyuyamadığımda sütüm olmuyor benim ya

Biberon memeyi bıraktırır o rahatlık diye memeni ne kadar emerse o kadar süt gelir ve maden suyu sütü artriyo memede uyutabilirsin

Solgarı 2x3 şeklinde alıyorsun di mi? 10 günde falan güzel etki ediyor ancak. Uyku sütü çok etkiliyor, fırsat buldukça 10 dkda olsa uyu mutlaka. İlk 6 ay yemek vs yapmadım ben hiç, eşim yaptı, doğum öncesi buzluğa attıklarımızı çıkarttık falan idare ettik bir şekilde. Ben de her fırsatta uyudum.

3x2yaptım ben onu ya sizin dediğin gibi içeyim bakalım. Ya ben zaten ne zamandan beri yemek yapmıyorum yapamıyorum zaten kızım zor duruyor bu sallamaya geçtiğinden beri hepten bir değişik oldu kendi kendine uyurken en azından bende yatıp uyurdum şimdi ne yapacağım bilmiyprum

Ben uzun süre memede uyuttum ya, ama işte ilerisinde sıkıntı oluyor. Bir dönem beşiğinde sallanarak uyumaya alıştırdım falan da uzun sürmedi o. Eşimin yengesi uykudan uyandırınca tüm düzeni bozulmuştu oğlumun o dönem. Yatar pozisyonda sallarsan arkanı yaslıyıp sen de uyuyabilirsin :) oğlum bi ara hasta olmuştu da ben öyle yapmıştım.

Şuan bazı uykularını emerek yapıyor ama devam edemiyor dalamıyor memede uykuya ama bu sallama işi çok fena ya bırakınca uyanıyor şak diye açıyor gözlerini kıyamam yaa kendi kendine uyuyunca daha mutlu uyanırdı bende mutluydum tabi ama o zamanda beyaz gürültüyle uyuyordu o da sanırım problem yapıyormuş ilerde nasıl yapsak etsek analık fenalıkmış yaa

Sütü artıran tek şey emzirmektir
Gün içinde filan öyle süt azalmaz
Sürekli emilen memede de süt bitmez
Bol bol emzirin
1. aydan sonra doyma kriteri çişli bezleri ek gıdaya kadar
24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur
Ayrıca biberon ve sadece uyurken bile olsa emzik vermeyin
Bunlar meme bırakmaya sebep hep
Ayrıca çene yapısının bozulmasına ve enfeksiyona da sebep olabilir.

Hmm o konuda bilgim yok ya, ben oğluma ninni açıyorum öyle uyutuyorum. İyice dalınca da bırakıyorum. Benimki de 4 aylık falandı memede dalamıyordu, memeyi ağzından çekince ağlıyordu uyuyamıyordu falan, beşikte sallanarak uyutmaya alıştırmıştım. Onun sayesinde rahat ettim valla, bi daha öyle memede dalamama problemi yaşamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…