Biberon konusunda doktora kivamina gelmis biri olarak:) avent diyorum
Dr browns, madela, avent,weewell denedim, ama avent kadar rahat etmedim hicbirinde.
Dr browns yikamasi zor, icindeki o cubuklu bolum formul mama kullanirken tozlar yapisiyo filan herseyi parcalayip yikamak gunde bilmem kac kere cok ugrasririyor.
Madela ya verdigim onca para tam bir hayal kirikligiydi. Cocuk tikanip duruyor onunla kendi kendine akmamazlik ya da cok akma filan yapiyor hic sevemedim.
Avent bebegim de cok rahat kavradi. 17 aylik oldu hala avent kullaniyoruz diger hepsi cop oldu.
Bu arada genis agiz ve dar agiz muhabbetini arkadas yukarda aciklamis ama ben minik bir duzeltme yapmak istiyorum.
Bahsi gecen dar ya da genis agiz emzigin akiskanlik saglayan deliklerini ifade etmiyor. Biberonun kapak kisminin genis ya da dar olmasini ifade ediyor. Genis agiz olanlar anne memesine daha yakin, ayni zamanda yikamasi daha kolay olanlardir. Ancak dar olanlar daha klasij biberon stildir.
Cam hic kullanmadim tavsiye etmem. Birincisi cok agir, bebegi gectim sizin bile kolunuz agrir, ikincisi 3. Aydan itibaren bu minikler kendi biberonlarini kendileri tutarak beslenebiliyorlar. Cam olanlarda bu sansiniz olmuyor. Kirilma ihtimali var.
Bpa icermeyen biberonlar hem saglikli hem de kullanimi rahat degerlendirebilirsinjz.