• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bikiyorum evlilikten

Sizin sevgimiz bitmiş.boyle ufak şeylerde tahammülsüzlük ediyosunuz.savinizi çekmesi doğru degl tabiki bunun dışında mesajı merak eder insan bakmak ister.iki di ara verin diziye nolmus.baska sorunlarınız varsa bilemem.ne aklı istyosunuzki bosan mi diyelim bu sebeple

Konu sahibi, sizde de bir sıkıntı olabilir mi acaba? Evlilik böyle sıkıldım ben denecek bir şey değil. Bir rutinin olur ve bunu eşinle paylaşmaktan zevk alırsın.

Şimdi bariz bir sorunun olsa, annenlere gitmek de çözüm olsa, git. Eşine de resti çek ama oraya gittiğinde daha da sıkılacaksın muhtemelen. İnsan evlendikten sonra başka eve sığamıyor, hele de çocukla. Bir de üstüne eşinle ilişkini bozmuş olacaksın, neye yarıyacak tam olarak?

Eşinin tavırlarından şikayetçiysen, bunu değiştirmenin yollarını aramalısın. Çözümün bu. Dizi izlerken mesaj attı, dizi kapandı diye huzursuzluk çıkarılmaz. Onun da seni götürmeyeceğim diye tehdit etmesi doğru değil. Bunlar hatalı davranışlar mesela. Bunların üzerine çalışabilirsiniz ikiniz de.

Sapla samanı birbirine karıştırmadan, tek tek şikayetçi olduğunuz halleri elimine edebilirsiniz yavaş yavaş. Kavga da etseniz, iletişim halinde olun.

Ve istenmeyen her davranış kavgayla da çözülmez . Bazen çok küçük hamelelerle büyük sorun olacak şeyleri hiç fark ettirmeden halledebilirsiniz.

Ve çoğu zaman iki tarafın da istediği olmaz tam olarak. Ortada bir yerde buluşulur. En iyi anlaşmalar genelde böyle olur.

Orada neden tam benim istediğim gibi değil diye hırçınlaşmak büyük hata mesela. Benim için bu kadar adım attın demek, takdir ve teşekkür etmek bir dahaki sefere eşin bir adım daha atmasını sağlar.

Havalar bahara dönüyor, çocuğunuzla eşinizle çok keyifli geçirebilirsiniz zamanı, birbirinizle güzel zaman geçirme fırsatları yaratırsınız, anneye gitme planları yapmak yerine.

Nasıl bir çocukluk geçirdiniz? Eğer insan çocukken huzursuz bir yuvada büyüdüyse, kendi evliliğinde de aynı ortamı kopya edebiliyor r. Alışık olduğu ortam ve his bu çünkü. Sorun olmayacak şeyleri sorun edebiliyor bazen bilinçsiz olarak. Ya da hiç bir sıkıntı olmadığında huzursuz hissediyor kendini.

Bir arkadaşım vardı, kimsesizler yurtlarında büyümüş. Yurttan yurda gitmiş. Ben onu evli çocukluyken tanıdım, kısa bir süre komşum oldu. Çünkü taşındığı her evde kısa kalıyor. 3-4 yıl oturup taşınıyor şu ya da bu sebebi mesele edip. Ona sorsan evlerde gerçekten sorun var,başta iyi ev diye gidiyor, sonra ev batmaya başlıyor. bilmiyor bile neden devamlı taşındığını ama ben dışarıdan bakan biri olarak görebiliyordum bunu. Çocuklarına yansıyor ama bu, devamlı taşındıkları için ne okulda, ne mahallede sürekli bir arkadaş Çevresi ya da yaşantı oluşturamıyorlar.

Onun haricinde eşinle çözülemeyecek bir sorunun yok ilk mesajında. Ama çözmediğiniz sorun var. Şikayet yerine hareket edin. Konuşun, yavaş yavaş, tatlı tatlı. Uzun uzun çay sohbetleri çocuk uyuduktan sonra, keyifli sabah kahvaltıları, yataktan kaldıran bir yemek kokusu, aile bireylerinin dedikodusu, günün özeti, çocuğun şirinlikleri, eğer çalışmaya başlarsan, onun heyecanı..Bunlarla başlıyor iletişim. Karşına alıp senin bu huyunu sevmiyorum, değiştir demekle olmuyor.

Bilmiyorum daha derin bir sıkıntınız var mı eşinle, tüm konuyu okumadım çünkü ama önce çabalayın, sonra umudu kesin.

Dün akşam çıkan tartışma çok gereksiz olmuş diziye bi on dk sonra da devam edilebilir ertesi gün de izlenebilir.karsililli sabırlı ve anlayışlı olmak lazım evlilik bunu gerektirir.
düğüne goturmuycem diye de açığını yakaladı ve ordan seni sinir etmeye çalışıyor gibi. Düğün annenlerden tarafından bi akrabadaysa 2 gün önceden gidersin onlarla birlikte de düğüne gidersin hem kafa dinlersin hem eşine eyvallahin olmadığını gosterirsin. o goturmem diye tehdit etsin dursun
saç çekme falan da baya çocukça geldi buyuyememis hala çocuk

ahkam kesmek gibi olmasın ama bence ne güzel 1 oğlunuz var ona odaklanın evliliğinizi ailenizin tadını çıkarın adam böyle yapıyorsa onu değiştirmek için mutlu olabilmek için uğraşın bence aklınızda evinizde değil 1 yaşında oğlunuz var ne kadar güzel birşey 1 yaşında ne kadar da tatlı olurlar

Evliliktende cok skildim.. evdeyim tum gundur. Ev isleri yemek cocuk derken.. bunalim geciyorum
Çocuğunuzla gezmeyi deneseniz? Bütün gün evde durmak bunaltır. 1 hafta çıkmasam bunalıma giriyorum. Şimdilerde pek bir yere gidemiyorum ama yakın yerlerde de olsa dolaşmaya çıkıyorum. Eşiniz saçmalamış ama siz de altta kalmamışsınız :)
Bunaldığınızdan dolayı böyle oluyordur üstüne gitmeyin.

Depresyona girmişsiniz hareketleriniz normal değil sizinde. Yazsın cevap sonra dizi devam eder ne olacak yani dünyanın sonu mu? Eşinde sıkılmış belliki hareketlerinden. Adamda yumuşak yüz anlayış bekler bu ne yahu. Annene gitsen boşandanda geçmez sadece sıkılmışsın monotonluktan. Boşanacak ne var allasen al çocuğunu kendinize etkilinlikler bul. Bütün gün evde tabi bu hale gelirsin. Ne çabuk yuva yıkıyorsunuz hemen

Ben anlamadim esim beni goturmuyor, esim beni gezdirmiyor demenizi. Esiniz olmadan evden disari cikamiyor musunuz?
Atlayin otobuse/taksiye gidin annenize.

Götürür, gezdirir, iyi yanları da vardır. Saç çekmeker, el hareketleri, üstüne yürümeler. Adam her yerden eksik. Siz kendiniz bir şey yapamıyor musunuz? Ulaşım mı yok? Çalışma hayatınız var mı yoksa düşünmüyor musunuz?

Yaani biraz dramatiklestirmissin gibi geldi.
Sinirliyken asabi olmasi normal degil mi? Sac cekme disinda !
Bi Bana mi normal geldi. Kavgaliyken bende nefret ederim, ama anladigim kadariyla onun disinda iyi geciniyorsunuz. Esin kötü biri gibi gelmedi.
Sen kücük seyleri büyütüyorsun. Daralmissin! Birazda rahat batmis. Ilk yapman gereken: kendini sev! Yasamayi sev!
Sıkıldığın bence kocan değil monoton hayatın. Eğer kendine sevdiğin meşgaleler bulursan daha iyi olursun.

Back
X