Bıktım ailemin nişanlımı aşağılayan laflarından, bıktım !

Kedicikk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2010
282
-1
96
Arkdaslaslar,

Su an gozyaslari icinde sizlere yazmak istedim, biktim herseyden herkezden, ozellikle ailemden.

Nisanlim dugunu kendi yapicak edicek ( basinda baba denen adam sadece lafta var ).. Ama okudugu meslekte calismiyor su anda. Hammalik yapiyor, niyemi maasi burda yurtdisinda baya yuksek oldugu icin, gece vadiyesi fln derken maasi iyi yani.

Ama hergun ailemin laflarindan biktim ' bu oglan tembelmi, niye baska iste calismiyor, yada basvurmuyor' hergun anlatmaktan biktim sebebini, nedeni fazlasiyla para kazanip dugunu yapmak.
Tembel lafi benim bildigim ise gitmeyene denir, ama her kahvaltidan aglayarak ayriliyorum, ne yapmak istiyorlar beni nisanlimdan sogutmakmi..
Arabasi yok laf atarlar sunu yok laf atarlar.

Bende bugun actim agizimi yumdum gozumu, sizin neyiniz vardi evlendiginizde dedim 5 kurusunuz bile yoktu kenarda dedim, benim nisanlim en azindan alninin teriyle parasini kazaniyor, biseyler yapmaya cabaliyor, kapatin bos konusan agizini dedim ciktim odama.

Ve yine goz yaslari ile odamdaydim, biktim herseyden, zaten su anda evde bulamadik, dugune az kaldi, hergunum aglamaktan geciyor.

canım benim ağlamayı bırak sil gözlerinin yaşını çok üzüldüm inan niye böyle yapar ki bi aile kızını bile bile kim üzmek ister belki senin iyiliğini düşünüp yapıyorlar ama bilmiyorlarki daha çok üzüyorlar seni çok üzüldüm inşallah düzelir canım tabiki kimin neyi vardıkı evlenirken herkez eşit olamıyor malesef bazılarının vardır bazılarının yoktur..ailen çok ayıp ediyor madem onun babası yapacak değil senin baban yardım etsin kız babalarını anlamıyorum bazen ben kızımı veriyorum deyip çekiliyor bazıları kenara.. inşallah tez zamanda çözülür sorunlarınız canım

Su an bile hala manyak gibi agliyorum. Suclu kim onuda bilmiyorum. daha yeni bu sorunlar yuzunden nisanlimlada kavga ettik, sanki ailem aklimi celiyor farkinda olmadan. Ona; gelecek endiselerim var dedim, oda ayrilmak icin bahanemi ariyorsun dugun oncesi dedi, kavga ettik oyle.

Oda birilerinin beynimi yikamaya calistigini farkinda, senin kafani yine kim karistirmis dedi.
Nebilim cokmu sey istiyorum rabbimden, kafamizi sokabilecegimiz bir ev ciksin icini duzmeye baslasak, oda guzel bir ise girse. niye hep skinti dert niye ? Guzel bir yola girdigimizi zannediyordum ama hep uzuluyorum hep olumsuz konusmalar dibimde konusuluyor.

annanlerle oturup konuş kavga gürültü etmeye gerek yok sen seviyosan ve seni yarı yolda bırakmayacağını düşünüyosan sorun yok zaten.önemliolan senin mutluluğun.

olumsuz düsünceleri cikar kafandan..
eger kendinden, nisanlindan eminsen kimsenin seni etkilemesine izin verme...
nisanlin calisip para kazaniyor mu evet...
demek ki geleceginizi düsünüyor ve ne is oldugunu önemsemeden calisiyor...
o kadar insan varki etrafimizda calismak istedigini söyleyip ama is begenmeyen...
sil göz yaslarini ve pazartesi günü sIkI bir sekilde ev aramaya basla...
ailenin öyle konusmalari gayet normal, endiseleniyorlar senin icin...
ve böyle kafana takip, devamli aglarsan hic birseyi yoluna koyamazsin...
kararli ol ve ne nisanlini nede kendini bos yere üzme...

ay :( sil gözyaslarini canim benim yaa.. biliyorum demesi kolay ama degmezki aglamak böyle bir ailen varsa...
pek nisanlindan hoslanmiyorlar sevmiyorlar galiba kücük düsürmeye calisiyorlar sanirim.. :(
heleki bunu insanin kendi ailesi yapinca cok cok daha fazla acitiyor kiriyor insani....
nisanlinla gurur duy ve kulaklarinizi kapatin, nisanlina onunla gurur duydugunu ve sakin ailesine kulak asmamasina.. evlendiginizde kurtulucaginizi söyle bence..
ve SAKIN am SAKINNNN nisanlindan soguma bu sebepten dolayi degmez.. ailenin amaci oysa eyer sakin firsat verme..
ne olmus anlinin teriyle adam gibi calisiyor, zamanla hersey alinir caliskan ya tek önemli olan o

bak mesala benimde (müstakbel sözlüm) gece gündüz af edersin köpek gibi calisiyor sirf dügün icin para biriktirmek icin..
ne arabasi var ne evi ne biseyi.. arada sirada üstüne 3-5 parca bisey alir, bana hediye alir okadar..helal olsun askim!!
ne olmus? yoksa yok, zamanla biriktirilir hersey alinir.. evlenince bende calisacagim beraber aliriz araba falan dert etme diyorum..
annemlerde allah razi olsun caliskan cocuk diyorlar sükür allahima:nazar:

ama sen sakin kulak asma.. otur güzelce annene böyle böyle böyle diye anlat.. böyle devam ederseniz benide kayip edersin diye uyar bence...
sonucta hirsizlik yapmiyor dilenmiyor , anlinin teriyle gidiyor adam gibi calisiyor.. helal olsun!!!

acaba çok parası olan serseri birini getirseydin karşılarına ozamanda ses çıkarırlarmıydı
işleri güçleri ev araba para gözleri doysun nediyim
zamanında kendileride sevda uğruna fakirlikle savaşmışlardır ne yapıp edip fakir de olsalar evlenmişlerdir ailelerine karşı gelerk ama bizlerin sevdasını hiçe sayıyorlar çok zengin birini getiricen karşılarına al sana damat diyecen ozaman çoğu hatasını bile görmezler ama fakirlik olunca her hatası göze çarpar..hiç dinleme canım tepkini koymuşsun ohhh olmuş...karıştırma işine kimseyi tamam ailen onlar belki iyiliğini düşünüyorlar ama böyle laf sokarak olmaz ne paraymış yaa ....bak düğüne de az kalmış boşuna üzme eşinide kendinide bir anönce yuvana gidersin inşallah biranönce mücadeleci bir hayatın olsada kocanla mutlu olduktan sonra bu mücadelelerde tatlı gelir size inşallah....

ay :( sil gözyaslarini canim benim yaa.. biliyorum demesi kolay ama degmezki aglamak böyle bir ailen varsa...
pek nisanlindan hoslanmiyorlar sevmiyorlar galiba kücük düsürmeye calisiyorlar sanirim.. :(
heleki bunu insanin kendi ailesi yapinca cok cok daha fazla acitiyor kiriyor insani....
nisanlinla gurur duy ve kulaklarinizi kapatin, nisanlina onunla gurur duydugunu ve sakin ailesine kulak asmamasina.. evlendiginizde kurtulucaginizi söyle bence..
ve SAKIN am SAKINNNN nisanlindan soguma bu sebepten dolayi degmez.. ailenin amaci oysa eyer sakin firsat verme..
ne olmus anlinin teriyle adam gibi calisiyor, zamanla hersey alinir caliskan ya tek önemli olan o

bak mesala benimde (müstakbel sözlüm) gece gündüz af edersin köpek gibi calisiyor sirf dügün icin para biriktirmek icin..
ne arabasi var ne evi ne biseyi.. arada sirada üstüne 3-5 parca bisey alir, bana hediye alir okadar..helal olsun askim!!
ne olmus? yoksa yok, zamanla biriktirilir hersey alinir.. evlenince bende calisacagim beraber aliriz araba falan dert etme diyorum..
annemlerde allah razi olsun caliskan cocuk diyorlar sükür allahima:nazar:

ama sen sakin kulak asma.. otur güzelce annene böyle böyle böyle diye anlat.. böyle devam ederseniz benide kayip edersin diye uyar bence...
sonucta hirsizlik yapmiyor dilenmiyor , anlinin teriyle gidiyor adam gibi calisiyor.. helal olsun!!!

Sagol yorumun icin canim. Ailem normalde kimseyi hor gormez, herkezi ayni gorur ayni degeri verir. Ama bikac haftadir igneliyici laflarindan biktim, haftasonlari odamdan cikmiyorum, butun gunum aglamakla, telefonda nisanlimla kavga etmekle geciyor, biktim yemin ederim.

Evi yok arabasi yok basinda babasi denen adamin ha varligi ha yoklugu. Araba gibi seyler sorun degil ilerde beraber aliriz diyoruz, ama ev konusunda sanssisiz galiba daha 5 ayimiz var allah verir belki ama umudum yok. kaynana yanindada kalmam evleri cok kucuk 1 odali bir ev. Daha 21 yasindayim ama biktim hergun hergun bunlari dusunmekten gelecek kaygisi ile yasamaktan her gun sabaha kadar aglamaktan.
Nisanlim dunyalar iyisi bir adam, elinden gelenin en iyisini yapmaya calisir her daim, ama dugun yaklastikca benimde korkularim artiyor, hadi ev bulamazsak, ortada kalsak.

acaba çok parası olan serseri birini getirseydin karşılarına ozamanda ses çıkarırlarmıydı
işleri güçleri ev araba para gözleri doysun nediyim
zamanında kendileride sevda uğruna fakirlikle savaşmışlardır ne yapıp edip fakir de olsalar evlenmişlerdir ailelerine karşı gelerk ama bizlerin sevdasını hiçe sayıyorlar çok zengin birini getiricen karşılarına al sana damat diyecen ozaman çoğu hatasını bile görmezler ama fakirlik olunca her hatası göze çarpar..hiç dinleme canım tepkini koymuşsun ohhh olmuş...karıştırma işine kimseyi tamam ailen onlar belki iyiliğini düşünüyorlar ama böyle laf sokarak olmaz ne paraymış yaa ....bak düğüne de az kalmış boşuna üzme eşinide kendinide bir anönce yuvana gidersin inşallah biranönce mücadeleci bir hayatın olsada kocanla mutlu olduktan sonra bu mücadelelerde tatlı gelir size inşallah....

evet bende dedim aynisini cok zengin bana herseyi verebilen bir adamla nisanlansaydim ama karakter olarak fakir birisi olsaydi nolurdu diye, onlarda diyor biz senin iyiligini dusunuyoruz sen rahatliga alistin, bir dedigin iki edilmedi.. Ben zaten evlenincede caliscam oda caliscak, herseyimiz olur allahin izniyle.

Ama su baba ocagindaki son aylari hep aglayarak, kavgayla huzursuz bir sekilde geciriyorum, ve bu iliskimizede yansiyor nisanlimda anliyor, bana bugun ayrilmak icin bahanemi ariyorsun dedi, cekip gitcem bu evden gorcekler gunlerini, guya beni cok seviyordu ailem ama hergun uzuluyorum hergun kalp kirginligi

Çalışmasa neyse çocuk ne güzel alın teriyle çalışıyormuş arabası olmasa ne olur sanki iyi bir insan olduktan sonra bizde zorluklar içinde evlendik babası vardı basında ama sözde baba para pul hiç önemli değil yeter ki eşin iyi olsun bir anne baba önce bunu istemeli bence evmiş arabaymış bunlar ilerde alınabilecek şeyler şaşırdım doğrusu ailen çok mu zengin senin de kendilerine yakıştıramıyorlar

evet bende dedim aynisini cok zengin bana herseyi verebilen bir adamla nisanlansaydim ama karakter olarak fakir birisi olsaydi nolurdu diye, onlarda diyor biz senin iyiligini dusunuyoruz sen rahatliga alistin, bir dedigin iki edilmedi.. Ben zaten evlenincede caliscam oda caliscak, herseyimiz olur allahin izniyle.

Ama su baba ocagindaki son aylari hep aglayarak, kavgayla huzursuz bir sekilde geciriyorum, ve bu iliskimizede yansiyor nisanlimda anliyor, bana bugun ayrilmak icin bahanemi ariyorsun dedi, cekip gitcem bu evden gorcekler gunlerini, guya beni cok seviyordu ailem ama hergun uzuluyorum hergun kalp kirginligi

sen zaten biliyorsun neyin ne olduğunu herşeye hazırsın adımı atmışsın nişanlanarak ve evleneceksin ailen bunun farkında değilmi sanki sen hiç takma son aylarındasın düşüneceklerse böyle laf sokaraka ağlatarak hiç düşünmesinler daha iyi

valla sana şunu söylüyorum ailesi yüzünden kocasından boşanmış biri olarak bir kulağından girsin öbüründen çıksın takma onları sen yaşayacaksın o adamla hem ailene karşılık verme bence onları da karşına alma yani es geç konuşup dursunlar

Resmen kendimi okuyorum ben ya..Allah sabir versin hepimize, nisanlilik dönemi çok zorrr..aileler biyandan, nisanlin biyandan, durumlar biyandan hersey çok üzerine gelir biliyorum :14: ailen tabiiki senin iyiligini istiyorlar ama bunu bukadar çok dile getirmeleri çok yalnis! sen duymamazliktan gel ve nisanlina hiç belli etmemeye çalis! bunlar hep imtihan Allah tarafindan, haline sükret ve bunlarin birgün geçecegini düsün..zaten dügünede az kaldi diyorsun..
ailenle oturup dogru dürüst konusmayi denedinmi hiç? nekadar üzüldügünü anlattinmi?

Back
X