Bıktım Artık Bu Arkadaş Sorunlarından!!!!!

Paul Stanley

CatMan
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2015
926
709
33
29
Iyi Geceler Sevgili Hanımlar,
Ben liseden hatta ilkokuldan beri doğru dürüst kişilerle arkadaşlık edemedim.Lisede kullanıldım üniversiteye geldim.Sınıfımdakilerden hiç hoşlanmıyorum.O esprileri şakaları bana lisede başıma gelenleri hatırlatıyor.Zaten kızlar diğer oğlanları başkalarından kıskandıkları için arkadaş olmak pek mümkün değil.ilk sene yinede onlara yakın oturdum.atılan iftiralar ve kazılan kuyulardan sonra bu sene yerimi değiştirdim daha pasif ve kendi halinde olan grubun oturduğu tarafa geçtim.benimle birlikte yerini değiştiren 3 arkadaşım daha oldu.biri özbekistanlı.diğer ikisi okuduğum şehrin yerlileri.annem onlarla görüşmemi istemiyordu ama ben ona rağmen kopmadım.özbek ve diğer arkadaşımla sorun yok ama bir tanesi artık beni okuldan soğuttu.son yaptığıda beni iyice delirtti.kendisini çok seviyordum.okuldan kaçıp geziyordu notlarımı verdim ve benden yüksek aldı.annemde "seni kullanıyor" dedi ve kızdı.bugün faceye girdiğimde bizim dördümüzün çektirdiği bir fotoğraf vardı arkadaşım beni ondan kırpmış ve profil fotosu yapmış.bende "size bir üçlü olarak mutlulukla diliyorum" yazdım.şimdi onlarla da iletişimim koparsa sınıftakiler çok sevinecek.siz bu durumda olsanız ne yapardınız?

Aynı notlardan o daha yüksek alıyorsa, kendinizi sorgulayın bu kadar fesat anlamlar aramayın.

Ve bana kızmayın ama sizden bol kaprisli bir arkadaş enerjisi aldım :) nitekim bende geçinemem kaprisli insanla. Belki çevrenizdekilerde öyledir? Pireyi deve yapmayın, daha sağlıklı arkadaş ortamı kurarsınız.

Kimseyi düşünmeden, kim benim hakkımda ne düşünüyor ne konuşuyor umursamadan canımın istediği gibi takılırdım. Allah aşkına anlaşamadığınız ve üniversiteden sonra görmek dahi istemediğiniz, görmek zorunda olmayacağınız insanlar için neden canınızı sıkıyorsunuz. Üniversitede aynı olayları yaşadığım için böyle rahatlıkla konuşuyorum ki ben en yakın arkadaşımdan kazık yeyip evimi ayırdıktan sonra onun yüzünü görmemek için 1 dönem ortak 2 derse gitmeyip o derslerden devamsızlık yüzünden kalmıştım şimdi de ne kadar salakmışım ben niye gitmemişsem diyorum :) Zamanla herşey geçiyor sabredin... Herkes herkesle anlaşabilecek diye bir durum yok sonuçta öyle değil mi belkide onlarla enerjiniz uyuşmuyordur. Bu kadar dert etmeyin.

Zamanla hepsiyle yolunuz ayrilacak.
Tabi su an yolumuz bir diyorsunuz haklisinizda aslinda bu sorunlari bende cok yasadim.
Ben simdiki aklim olsa ne gurur yapardim ne birseyi takardim. Canimin istedigi gibi davranir herkesle iyi anlasma youna giderdim. Yani bi cikar yol bulurdum mezun oana kadar.
inanan ileriki hayatinizda da bu tip seyler hep olacak. Bunlar aslinda insana ders oluyor.
notuda verdiyseniz verdiniz. hersey kardilikli olacak diye dusunmeyin cevrenizde bir Allah in kulu kalmaz sonra.
ve son olarakta annenize herseyi anlatmayin. Annenize degil kimseye anlatmayin kendiniz cozun. Olayin icindeki sizsiniz baskalari degil.

Yaa kesinlikle her dediğinize katılıyorum o kadar doğru ve güzel yazmışsınız ki :)

Sende aynı taktığı uygula Bellini gelecekte arkadaşların olmicak. Kullanıldığını dusunuyosun sende kullan.arani bozup yalniz kalmak yerine aralarında ol. Arkadaşın olmazsa okula bile gitmek istemesine sogursun. Ve sana tavsiye kız değil erkek arkadaş edin onlarla takıl emin ol hiç kullanıldığını hissetmesini.

Aynı yollardan gecmisiz sanirim o yuzden sizin yazdiklariniz icinde aynisini soyleyebilirim :) ne diyelim bize hayat tecrubesi olsun bunlar deyip yola devam etmeli sanirim :)

Kesinlikle haklısınız, o günleri yaşadığımız içindir şu an bu konuların bize çok normal gelmesi :)

Ben de devam etmediğim, devam edip uyuduğum derslerde çalışkan arkadaşlardan daha yüksek not alırdım ve bana kin dolu bakan gözler görürdüm çevremde yakın olduğum arkadaşlar şakayla karışık kinlerini kusarlardı hatta millet üzülmesin diye bildiğimi unutacam sanki
Anneye arkadaşlık ilişkileri ciddi bi durum olmadıkça danışılmamalı, milletin birbirine olan tavrı çok dikkate alınmamalı, arkadaşlığı bi aşk ilişkisi gibi kurallar üzerine oturtmaya çalışmamalı şahsi kanaatim :)
Görüşür, muhabbet eder, bi şeyler paylaşırız ama hep dip olacak değiliz. Herkesi sevmek zorunda değiliz herkes de bizi sevmek zorunda değil. Tatlı tatlı geçinip, okul bitene kadar seviyeyi korusak yeter :)
Aaahhhhh... Şimdiki aklım olacaaadı

Gezip tozdu not almadi, ben onunla notlarimi paylastim ama o beni fotograftan kirpmis. Burdan kullanildigimi cikariyorum haksiz miyim desen anlarim aslinda. Ama benden yuksek not aldi falan.. O kullanmakla olmuyo insanin kendi yatkinligiyla, calisma oraniyla alakali. Sen vermesen baskasindan bulurdu. Normalde okuldaki iliskileriniz nasl o grupta? Nasil davraniyorlar? Sen mi onlarin oldugu yerlere gidiyosun yoksa onlar seni aralarinda gormek isteyip yoksan ille de cagirirlar mi? Once bunlari dusunmek lazim. Sadece fotograf kirpmadan kullanildm sonucu cikarilmamali butune bakilmali. Kullanildigini dusunuyosan kendini kullandirma.

ay yok artık! Bir arkadaşıma notumu vericem, o benden yüksek aldı diye beni kullandığını düşünücem. Yooook artık! Yani kızmayın ama bu nasıl fesat bir düşünce? Demek ki sizden daha iyi çalışmış notlara napalım yani? Bunu dert edip mana çıkaranı ilk defa duyuyorum.

Beni de zaman zaman arkadaşlarım fotoğraftan keserler ama sizin gibi hiç düşünmedim. Gayet geyik yaptım beni niye kestiniz diye. Güldük eğlendik. Kişi kendinden biliyor işi demek ki.

Vallahi şaka gibisiniz. Bu forumda çok gözlemliyorum, insanlar kendilerini çok önemsiyor. Önemsemeyin bu kadar kendinizi. Kimsenin inanın sandığınız kadar umrunda değilsiniz. Siz de umursamayın bu kadar yahu.

Arkadaşın bitmeyen dertlerinede kapris yapsaydım keşke.en zayıf olduğum dersi dinlerken hastalandı diye dersten onunla çıktım bi baktım gülüyor.ben en zor zamanlarında onun yanındayken o benim yanımda hiç olmadı.ben benim notlarımla benden yüksek almasını hiç umursamadım.notları aldıktan sonra bir daha yüzüme bakmaması dokundu bana

Benden yüksek alması değil ki derdim...ailelerine yalan söyleyip bir yere gidiyorlar yalan ortaya çıkınca benim üstüme atıyorlar.ben onların arasında olmak istemiyorum böyle şeylerden dolayı...ancak işleri düşerse aralarında istiyorlar.başıma bir oğlan sardı seni beğeniyor diye oğlanında sevgilisi varmış "valla kimse yok hayatında" dedi üstelik.ben artık iletişimimi keseceğim.

Beni kullandığını buna bakarak söylemiyorum ki...

Kullanıldığını düşünmekle haklısın. Annene de hak verdim.

Not istendiğinde sen arkadaşça vermişsin , karşılığında bir arkadaşlık duygusu göremedim ama fotodan kırpılmışsın.

Madem böyle davranıyorlar, sen de samimiyeti kes, muhabbeti aza indir. Bir daha not isterse bu hatun, fotodan kırpmadıklarından git iste dersin.

İnsanlara sana bçtikleri değerden fazlasını biçme.Sen iyi niyetli ve değer veren şekilde takılmışsın ama madem karşıdan aynı değeri görmedin, değer vermeyi bırakmalısın.

Bu insanlarla arkadaşlık etmemelisin bence.

Ben ortada bir arkadaşlık ilişkisi görmedim. Acilen iletişimi minimuma indir ve başka arkadaşlar bul.

Distance ben hic katilmiyorum sana.

Insanlar neden gelip gidip not verdim cumlesine takilip konu sahibesine fesat damgasi yapistirmis burayi hic anlayamadim zaten. Kiz bir ornek vermis, ben insanca davranip notlarimi paylastim demis. Karsliginda ben de insanca davranilmayi ve dostluk bekliyorum demis.

Gosterdigimiz dostlugu ve iyi niyeti beklemek gayet normal, iyi niyet karsiliginda kullanilmayi normal gormek kendimize deger vermediginizin gostergesi. Deger gormedigin birine deger vermek bence iyi bir sey degil.

Konu sahibesi tabi ki kendini onemsemeli, herkes onemsemeli. Adam gibi davranmayan, kullanan, fesatlik yapan insanlara karsi en onemli varligimizi yani kendimizi korumaliyiz. Canimizi sikan, uzen, zrivalayan insanlarla gorusmemek kendimizi onemsemektir ve bu iyi bir seydir. Herkes kendini onemsemeli.

valla şu kadınlar kulubunde yüzünü görmediğim insanlar bana dost geliyor cevremdekiler düsman.

Forumlardan takip ettiğim kadarıyla genelde senin fikirlerin yakın gelirdi bana, bunda ters düşmek biraz şaşırttı :)

Ben şöyle katılmıyorum, notları vermek kendi tercihi. Kız daha yüksek almışsa ben konu sahibinin yerinde olsam ancak sevinirim. Bunu da şu nedenle söylüyorum. Açıkçası üniversite hayatım boyunca sevmediğim tek bir insanla notumu paylaşmadım. Ama notumu verdiğim insanların kaç aldığıyla da hiç ilgilenmedim.

Özetlemem gerekirse, kullanıldığını düşündüğü nokta bana garip gelen. Bu kız ona dostluk göstermese evet haklı, hem notlarımı alıyor hem de yüzüme bakmıyor demiyor tamam. Daha önce bir konu vardı, vize final zamanı iyi davranıp, sonra yüzüne bakmıyordu kızın. Bu öyle değil ama. 'Benden yüksek aldı, beni kullandı' demesi garip. 'Okuldan kaçtı gezdi ben de notlarımı verdim' demesi garip.

Şu önemsenme olayına da gelince söylediklerine ben de katılıyorum, sanırım kendimi yanlış ifade ettim. Herkeste bi 'benim kuyumu kazıyorlar, dedikodumu yapıyorlar' paronoyası var. Neden yapsınlar ki bunu? İnsanlar elinde olmayan bir şeyi kıskanır ve meyve veren ağaç taşlanır misali onla uğraşır evet ama bu konuda ve pek çok konuda gördüğüm insanların bu tip bir durumu yok. Kızlar en fazla arkadaşlık etmek istemiyordur konu sahibiyle. Bundan öncesi de lise zaten. Ne kuyu kazması olacak allah aşkına? Ergenlerin birbirine yaptığı uyuzluklar ne zaman kötülük oldu? Ayrıca sürekli senle uğraşılıyorsa, bence insan dönüp kendine bakmalı, hata ondadır. Burada sadece bu yazdıklarına bakarak, karşı tarafım bir kötülük, fesatlık yaptığını görmediğim için kendinizi bu kadar önemsemeyin dedim aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…