Bıktım artık bu okuldan lütfen yardım edin..

sevgicikler

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2010
169
1
96
İstanbul
Merhaba ben 10. sınıf sayısal öğrencisiyim. Aslında reklamcılık falan istiyordum ama ablamlar falan eczacılık oku diyorlardı bana hep çalış diyorlardı. 9. sınıfta çok tembeldim ama yinede sayısallarım 2 falandı hiç çalışmadığım halde. Son sınavlarda notlarımı düzelttim. Hocalarda sözlülerden yüksek verince geçmiştim. Bir kaç ders alttan kaldı 3 ders. Onları daha sonra vericem. Biyoloji dersini çok severim ama nedense bu sene 0 yapamadım. Bütün sayısal derslerim zayıf. Ama sözellerim gayet iyi tarihim edebiyat dil anlatım gibi..
Dil anlatım hocam sözlüme 60 vererek 54 ten 2 verdi. 65 verseydi 3 olacaktı. Bunu hocama söyliyecektim ama bir çocuk gelip sözlüler hakkında soru sorunca hoca kızdı bana bunlarla gelmeyin daha önce aklınız nerdeydi notlarınızı şimdi düşünür oldunuz dedi bende gidip sormaya cesaret edemedim. Şuanlık 7 zayıfım var. Coğrafya notlarım 43 ve 40 çok çalıştım ama son sınavda arka tarafı testti kağıdın orası biraz kafamı karıştırdı bütün klasik sorularım doğru ama test kısmını pek yapamamışım sanırım. Coğrafyayı çok iyi çalıştım ama olmadı test olunca. Neyse 43 ve 40 notlarından ortalamam 41 buçuklu birşey geliyordu. Hoca sözlüme 50 50 verse 2 olarak geçerdi diye tahmin ediyordum ama resmen kadın 40 40 vermiş ve bırakmış karneme 1 geliyor 40 buçuktan. Düşürmüş resmen ortalamamı ben burda belki yükseltmesini beklerken. Neden böyle yaptığını anlamadım şuan ağlıyorum resmen. Çok üzülüyorum. Matematikçi bile sözlüme 50 vermiş ama yinede 1 gelmekte. Tarihçi 80 vermiş 3 geliyor. Ama neden coğrafyacı 40 vermiş anlamış değilim. Çok sessizim kitabımı defterimi herşeyimi getiririm hiç sınıfa zararımda olmaz. Sesimde çıkmaz. Soru sorarlarsa cevap veririm kendim pek parmak kaldırmam utanıyorum sosyal fobim var. Tarih dersindede öyleyim sadece hoca bir keresinde oku demişti öyle okumuştum. Hiç derse falanda katılmıyor sadece dinliyordum dediklerini yapıyordum ama 80 vermiş ve tarihçimiz müdür yardımcısı.
Aynı şekilde coğrafyadada öyleyim ama neden 50 vermemiş anlamış değilim ortalamamı aşağı çekmiş görünce şok oldum. Bu pısırıklığım yüzünden başıma gelmedik kalmadı zaten. 40 resmen 1.. En kötü hiç çalışmayan serseri olanlara verirler o notu. Ben öyle değilim ama yinede bana o notu vermiş. Kendimi çok kötü hissediyorum.

Notların bu kadar dusuk olduguna gore yeterınce ve verımlı calısmamıssın.
Yoksa, ınan emegının karsılıgını alırdın.
Hanı 90 beklerken, 70 gelse anlarım da.
Senın notların zaten hep dusuk.
Gecen senede ogretmenlerının ınısıyatıfı sayesınde gecmıssın.
Her sene boyle olmaz kı!
Bıraz toparla kendını, dısıplınlı bır sekılde calıs.
Emın ol, o vakıt hakkın olanı alırsın.
Derslerde aktıf olmaya ozen goster, cevabından emın olmasan dahı sorulara yanıt evr.
Ogretmenın gayretını fark eder ve buna gore kanaat notu kullanır.
Bızım bır ogretmenımız vardı, 'calısanların gozlerınden anlıyorum' derdı.
Ben sırf bu soz ıcın delı gıbı calıstıgımı bılırım, sonra da hocanın gozlerıne bakardım.
Benım bakıslarımdan calıstıgımı anlasın dıye
He bırde, madem sozele daha yatkındın, nıcın sayısal okuyorsun?
Meslegını ablan mı ıcra edecek kı, senın adına o karar alıyor.
Bende esımın muhendıs olmasını ısterdım, sayısal okumasını onerdım.
Ama o 'benım ılgı alanım sayısal degıl' dıyınce, kendın karar ver dedım.
Kararını hıc bır sekılde etkılememek ıcınde, bır cok meslek hakkında arastırma yapıp, yaptıgım arastırmayı ıncelemesını ıstedım.
Bu yıl sınava gırecek nasıpse.
Dılerım hakkında hayırlı olacak bır karara varırsın ve bundan boyle daha programlı calısırsın.

yanlış bölümdesin
geç kalmadan değiştir bölümünü.
bi eşit ağırlıkçı olarak söylüyorum sayısalın yükü diğerlerine oranla daha fazladır. altından kalkamazsın bu gidişle.

bi sayısalcı olarak size cevap vereyim...
sayısal en zor bölümdür sayılsal öğretmenleri öğrencilerinin üstün yetenekli olduğunu zanneder ve hep yüksek performans bekler.. çünkü sayısal dersler okumayla anlaşılacak gibi dersler değildir uygulama ister çalışma ve başarı...
mesela benim sözelim çok kötüdür asla okuyamam okuduğumu da anlamam
şuanda bölümünü değiştirsen bile ben senin sözelci olduğunada pek inanamadım doğrusu
sözelci öğrencileri daha çok girişken konuşkandır okurlar ve konuşurlar geneli daha sosyaldir...
senin matematiğinde zayıf
coğrafyanda zayıf
elle tutulur bir yanı yok
eğer sınıfta sessiz kalmaya devam edersen kaybedecek olan sen olursun çünkü not verirken öğretmenin senin yüzünü sınıftaki katılımı bile hatırlamaycaktır...
sayısal derslerin ucu kaçtımı üstüne hiçbirşey koyamazsınız
tarih gibi değildir malazgirt savaşını dinlemeyim ama mondrosu dinlerim nasılsa diyemezsiniz
eğer ki ilköğretimden kaynaklı temel eksiği varsa sayısal derslerde bundan sonra başarı göstermek için önce bütün eksiklerini bulup tek tek çalışman ve daha sonra sayısal derslerindeki konulara çalışman gerekir,
ve sakın öğretmenlerin insiyatifine güvenerek 40 aldım hoca elli verse geçerim diye düşünme ozaman sen neden okuyorsun ki gitme sınıfa hoca 45 verse geçersin zaten ne anlamı var...
bence bir an önce mesleki bir eğitim alın
çünkü sayısal bölümde okuyup ta başarısızsanız össde iyi bir performans göstermeniz neredeyse imkansız gibi üstelik üniversitede kazandığınızı farzetsek başarıs olursunuz ve ilerleme kaydedemezsiniz..
ben bilmem kaç puanla hacettepe de okudum. inan öss yi kazanmak ve lise derslerini geçmek hiçbirşeymiş dedim okurken.
üniversite çok daha zor olacak
birde bu performansla eczacılık okuman neredeyse imkansız
kendine yazık edersin harcadığın emeğe zamana yazık vallahi..
bence sana çok daha fazla fayda sağlayabilecek daha çok başarı sğlayabileceğin bir mesleki eğitim kursuna git okulu bitirir bitirmez yada okulla birlikte
kuaför falan olabilirsin küçümseme bu meslekleri dehşet para kazanıyorlar
ben öğretmenlik okudum
kpss gibi bi illete hazırlanıyorum öğretmenin aldığı maaş 1000tl civarı
eşimin ablaları kuaför
üstelik severek keyifle yapıyorlar kendilerinede bakıyorlar
acayipte para kazanıyorlar
altlarında jipler evde bakıcılar..
iyi düşün doğru karar ver..
bu bölümden bir yola gidip başarısız olmaktansa kendine başarılı olacağın bir iş seçebilirsin erken yaşta işin ehli olursun ve hiç olmazsa bir altın bileziğin olur kolunda nere gitsen bakarsın başının çaresine...

Ahhh bu aileler çocuklarının hayatlarını nasıl kararttıklarını ne zaman görecekler hayatta kendi yapamadıklarını çocukları yapsın diye uğraşırken aslında çocuklarının hayatlarını ellerinden çalıyorlar..
en azından buradaki anneler ve anne adayları siz çocuklarınızın tercihlerine saygı duyun ve onların seveceği şeyleri yapmalarına müsade edin
yoksa çocuklarınısın başarısızlığından çocuklarınız değil siz meshulsunuz bunu unutmayın.

calismadan bisey elde edemezsin bu bi gercek
ama bunun icin okudugun bolumu sevmen sart...

sevmedigin halde ders gecmek zordur..
mesela ben felsefede hep zorlanmisimdir
ablanlarin degil kendi istedigin bolumu okumalisin sen bu meslegi hayatinin geri kalaninda
yapicaksin..
hayatin boyunca sevmedigin bi meslek mi yapicaksin yada sevmedigin bi alanda mi calisacaksin?

en güzelini yapmışsın canım en azından sana senin yüzünden diyemez çünkü kendi seçimini kendisi yapacak ve en azından sevdiği şeylerin peşinden koşacak

en güzelini yapmışsın canım en azından sana senin yüzünden diyemez çünkü kendi seçimini kendisi yapacak ve en azından sevdiği şeylerin peşinden koşacak

Yalnız esımın yazmısım sımdı fark ettım.
Kardesımın yazmıstım, duzeltme yaparken fazla duzeltmısım galıba
Sımdı bıle acaba onu ben mı etkılıyorum dıye dusunuyorum.
O bıraz daha havai, hayalı bır gazetede kose yazarlıgı yapmak.
Sırf bu nedenle gazetecılık okumak ıstıyor.
Arastırdım, gazetecılık epey zorlu bır meslek, hemde ılerıde kamuya gecme sansı yok.
Bunu belırterek, ısterse ıletısım okuyabılecegını soyledım.
Sordugu tek sey, 'o bolumu okursam, yıne de kose yazarlıgı yapabılır mıyım?' oldu.
Emın olamadım, ama sanırım kose yazarlıgı ıcın ılla bellı bır bolumu okumak gerekmıyor degıl mı?
Gelecekte benı yanılttın demesını ıstemem.

Son düzenleme:
Öğrencinin sınıfta sessiz durması bir lütuf değildir,olması gerekendir.Yani sessiz durdum,geçmek hakkım diye bir beklenti ne yazık ki çoğu öğrencide var.Sözlünün iyi olmasını istiyorsan sınıfta biraz aktif olmalısın.Sayısal derslerin 2 olduğu halde sayısalı tercih etmen de yanlış olmuş,vakit kaybetmeden bölümünü değiştir.Bir de nedense öğretmen 40'ı 45'e,50'yi 55'e,65'i 70'e tamamlamak zorundaymış gibi bir beklenti içerisine giriliyor.Zaten öğrenci gayretliyse öğretmen bunu yapar aksi halde niye tamamlasın ki? 54'te bıraktıysa öğretmenin ya farketmemiştir ya da 60'tan yukarısını hak etmediğini düşünmüştür,ortalamanı yükseltsin diye 60 vermiştir.Mesela öğrenci hocam beni 52'de bırakmışsınız der,ama bakarım öğrencinin yazılı ortalaması 46,ben ortalaması yükselsin diye sözlüsünü yüksek vermişimdir,52 yapmıştır ama çocuk bunu anlamaz,hoca beni 52'de bıraktı der.Yani bütün hata herzaman öğretmendedir.Öğrenci hep hakeder aslında.Biyoloji için de şunu söyleyebilirim,10. sınıf ilk dönem konuları oldukça zordur,çoğu öğrenci zorlanır zaten .Ama 0 'sa bahanesi yoktur bunun,çalışmamışsın demek ki.Çalışan bir insan belki 80-90 alamayabilir ama en azından bir 40-45 alır,almalı yani,değil mi?İkinci dönem çok çok iyi çalış,en azından gayretini görsün öğretmenlerin.Sene sonunda da mutlaka alan değiştir.11.sınıfta değişim olmuyor çünkü.

teşekkürler cevaplarınız için ama bu sene sınıfta kalırsam evdekiler çok kızar. bende alan değiştirmek istiyorum ama sene sonunda değiştiriliyor diye biliyorum şimdi değiştirmeye kalksam şimdi mi aklın basına geldi derler izin vermezler bu her yerde böle :S sene sonu değiştirsem 11. sınıfa geçebilirmiyim ?
mesela tm ye geçsem sayısaldaki fen derslerden (fizik,kimya, biyolojiden) zayıf olan derslerden muaf sayılıp kalmadan 11 e geçermiyim ?

sessiz kalma aktif ol falan diyorsunuzda bende çok istiyorum öyle olmayı ama olmuyor korkuyorum sosyal fobim var yoksa bende biliyorum aktif olunca hocaların gayretimi görebiliceğini ama olmuyor işte bi türlü cesaret edemiyorum.

Sakın sakın ablalarını dinleme yetenekleri iyi keşfet 2. çocuklar ya ablaların yada abilerinin baskılarına maruz kalırlar onlar ne ise seninde o olmanı isterler eğer dershaneye gidiyorsan rehber bölümünden fikir al başka kimseyede akıl danışma

hem sayisal hem de sozel dersleriniz kotuyse, ki maalesef oyle, yeterince calismiyorsunuz demektir.
bence yol yakinken sayisal bolumden baska bir bolume gecisinizi yapin.
gerci esit agirlikta kolay bir bolum degil, hem matematik hem diger tum sozel dersler bir arada.
ben esit agirlik ogrencisiydim, universite sinavinda matematik 2'den cok sozel bolumu ogrencilerinin cozmesi gereken sorulari cozmustum sinavda :)
iste o zaman sozel ogrencisi olmam gerektigini anlamistim maalesef sinav sisteminin degistigi ilk yildi ve matematik 2 beni cok zorlamisti...
su bolum secme meselesi karisik iyi dusunmek gerek arkadasim o yuzden eger degistirmek istiyorsan harekete gec sonra gec olmasin.

öncelikle keşke bölüm seçmeden önce rehberlik servisinden ailenden böyle bir baskı gördüğünü söyleyerek yardım alsaydın senn için çok daha iyi olurdu ama geç kalmış değilsin.
ayrıca şu sayısal zor bir bölümdür diyenlere de oldum olası sinir olmuşumdur, öğretmen oldum ama hala sayısal seçip ben zekiyim edalarında dolaşanlara ifrit olurum.
öğretmen olanlar bilirler ki 'çoklu zeka kuramı' diye bir şey vardır. burada der ki: her öğrencinin ayrı ilgileri vardır. dolayısıyla her öğrenci her dersi aynı anda dört dörtlük yapamaz. demekki neymiş, sözel zekaya sahip bir öğrenci için sayısal dersler zordur; aynı şey sayısal zekaya sahip öğrenci için de geçerlidir, bu öğrenci için de tarih ya da coğrafya zor gelebilir. madem sayısal zekalı öğrenci daha zekiyse neden tarih dersleri çok başarılı değldir? yine aynı şekilde ritmik zekalı öğrenci de müzik alanında başarılıdır ama sayısal dersleri yapamaz. dolayısıyla böylelikle meslekler oluşmuştur.
gelelim konuyu açan öğrencimizin durumuna;
canım sen de hayatının o kadar başındasın ki, hiç geç olmadan git bölümünü değiştir. önce okul rehberlik servisiyle görüş, durumunu anlat, başta ailenin baskısıyla bu bölümü seçtiğini söyle ve yardım iste.
yoksa sen daha şimdiden bunları yaşarsan, seneye daha kötü olur derslerin çünkü bölümünü sevmiyorsun, derslerinde zorlanıyorsun. dolayısıyla üniversiteyi de kazanamazsın, öylesine bir bölüm tuttursan bile sayısal bölümde daha ayrıntı olur ünv.de, onda da başarılı olamazsın.
derslerim neden kötü, ben böyle mi olcam demek yerine, derhal birşeyler yapmaya başla canım benim.
ve sözlerimi de unutma. başarısız değilsin, sadece ilgilerine göre bölüm seçmemişsin bu da seni olumsuz etkilemiş. herkes bunu yapabilir. ama önemli olan bunnun farkına varman. eminim ki sennle aynı durumda hatta daha kötü durumlarda olanlar da vardır ama önemli olan durumunun farkına varıp bunu düzeltmek istemen.
ailene de aynen bu şekilde açıkla. bu dersleri yapamıyorum, anlayamıyorum, benm alanım bu değil, yapamayınca da soğuyorum. böyle giderse ünv.de kazanamam de. benm için iyi olacak bir şeyi siz de istersiniz gibi düzgünce anlatırsan onlr da anlayışla karşılar. hem bölüm değiştirince daha fazla çalışacağına da söz verirsin.
(ayrıcaaaa, öğrenci hocanın sözlü notundan medet umarak ders çalışmaz, öğretmen isterse öğrencinin notunu yükseltebilir ama öğrencide bir hareket yokda durduk yere de not yükseltilmez, o zaman senden daha iyi olan arkadaşlarınla aranda fark kalmaz dolayısıyla da arkadaşlarının hakkını yemiş olursun. unutma notu öğretmen vermez, ÖĞRENCİ ALIR:)

liseye kayıt olacagımız sırada saglık meslek lisesine gitmek istedim kaydımı yaptrdım fakat ben anestezi bölümünü istyrdum digerlerine katılabiliyrdum ama ben anestezi diye tturdum o da dolmus beni 1yedege aldlar okul basladı bi kişi gelmedi 15 gün gittim son gün asıl kayıt icin gittim ama o gemeyin kişi gelmis ve kayıt yaptrmıs bütün hayallerim forma istegim suya düsmüstü. düz liseye kayıt yaptıtrdım 1deyken derslerim çok iyiydi 1.sınıf bitti alan secimi icin okula gittim ama gitmeme gerek yokmus cünkü müdür bey benim yerime karar vermis ve beni sayısal sınıfa almıs istemiyorum dedim müdür sen doktor olaccaksın dedi istemedim agladım psikoloji okucam dedim olmaz falan degistrmedi 1 ay gittim ama hiç istegim yoktu begenmdim okula gitmek istemiyordum dersleri dinlemiyorum hergün müdüre gidiyrdum yok yaparsın deyip gönderiyordu en sonnudaisyan ettim dilekçe verdim degistrdi TM bölümüne geçtim ve bölüm birincisi olarak ankara ya bile gittim okulu temsilen.suan sayısal okusaymısım diyorum cünkü gerçekten puanları çok düsük örnegin 260 puanla ancak önlüsansın 2.ögretimine girebilirsin ama sayısalda 260la mühendislikler bile var canım istemedigin birseye tabiki zorlada olsa basaramzsın ama hayatın gercklerinide gözardı etmemk lazım...iyi bi devlet ünivde psikoljinin puanı 355 lerde ben bu kadar puan alamadım hayalımde gerçek olamadı . sayısalın is imkanı daha cok artık nereye gitsen bi is basvuru sitelerine bak hep mühendislikler kimya bölüm mezunu falan arıyor.. eczacılıgı bitirsen miss gibi is .. hem simdiki sistemle sayısal mezunu olup sözel bi bölümdende tercih yapabiliyosun kat sayı kalktı. ben dersaneye giderken sözelden full yapıyordum elit sınıfa girmistim arkdsla edebiyat okucaz diye heveslenmistik ve TM mezun oldugum halde bi hata yaparak sözelden tercih yaptım ve tarih yüzünden puanım çok düsük geldi koskoca hazırlıgım bosa gitti ... bunları oturup düsün rehber ögretmeninle görüs ..fikirler degisiyo istekler degisiyo bu ülkede bu sistem oldukca sen istedigin bölüme göre degil puanına göre hayatın boyunca yapacagın işin egitimini alıyorsun buna yetti diyosun yok istemem diyosan bi sene daha o skıcı ders calısma iskencelerni ckiyosun ama 3saat sonra belki yine istedigin yer olmuyo herkes yeter artık yap bi tercih diyo ve yapıyosun üzgünüm ama bu sistemin icindeyiz ve sistem bize degil biz sisteme uymak zorundayız.. ezcacılıgı biraz incle gerçekten çok güzel bi mslek insan hayatı varoldugu sürece saglık alanı hep İN olacaktır. iyi yönlerini düsün sevmeye calıs sayısalıda yapmaya calış ama illa olmuyor diyorsn bir an önce degistr bölümünü.. ve ÖSS ye de simdiden calısmaya basla....

Son düzenleme:

Ben hem sayısal hem sözel derslerim kötü diye birşey söylemedim ki sözel derslerim iyi sadece coğrafya kötü şuanlık :S

teşekkürler cevaplarınız için ama bu sene sınıfta kalırsam evdekiler çok kızar. bende alan değiştirmek istiyorum ama sene sonunda değiştiriliyor diye biliyorum şimdi değiştirmeye kalksam şimdi mi aklın basına geldi derler izin vermezler bu her yerde böle :S sene sonu değiştirsem 11. sınıfa geçebilirmiyim ?
mesela tm ye geçsem sayısaldaki fen derslerden (fizik,kimya, biyolojiden) zayıf olan derslerden muaf sayılıp kalmadan 11 e geçermiyim ?

sessiz kalma aktif ol falan diyorsunuzda bende çok istiyorum öyle olmayı ama olmuyor korkuyorum sosyal fobim var yoksa bende biliyorum aktif olunca hocaların gayretimi görebiliceğini ama olmuyor işte bi türlü cesaret edemiyorum.

Bir gazetecilik öğrencisi olarak hemen cevaplayayım sorunuzu =)

Zor bir meslek ama seviyorsa önünde durmayın sakın.

Medyaya bakış açısı biraz değişse, önümüz daha da açılcak emin olun.

İletişim fakültesinden herhangi bir bölüm okursa gazeteciliğe de kayabilir.

İletişim fakültelerinde o şans var.

Ben de az çok halkla ilişkiler bilgisine sahip olan biri olarak açıköğretimden halkla ilişkilere başlamak istiyorum seneye mesela. Neyse benim gelecek planlarım farklı ama iletişim öcü değil.

Önyargılara aldanmayın lütfen.

Gazeteciler olaral öcü gibi görülüyoruz ama gerçekten öcü değiliz !!

Sadece yanlış kalıplara sokuluyoruz kimileri tarafından

belki de sayısalı sevmediğin için notların düşük geliyor ( ben de senin gibiydim bi dönem...su an reklamcılık okuyorum...bölümümden cok memnunum bence geç olmadan kararını ver...ünvye girince sayısalcıların durumu cok daha ağır oluyor canım...ayrıca ailenin degil senin secimin on planda olmalı sonucta çalıştıgın meslekten ekmeğini sen kazanıcaksın ve işini sevmelisin..

hayır canım,fizik-kimya-biyoloji sorumluluk sınavlarına girmezsin.Ama varsayalım sözele geçtin,o zaman da 10.sınıftayken almış olman gereken sözel derslerin sınavına girmen gerekir.Çünkü 10.sınıf açığını kapatman gerekir.Yani her halukarda sınava mecbur gireceksin.

tez zamanda bölümünü değiştir. sadece iş imkanı için sayısal okunur mu??
aile baskısını da düşünme. insan sevmediği işi de yapamaz ki zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…