- Konu Sahibi sevgicikler
-
Notların bu kadar dusuk olduguna gore yeterınce ve verımlı calısmamıssın.
Yoksa, ınan emegının karsılıgını alırdın.
Hanı 90 beklerken, 70 gelse anlarım da.
Senın notların zaten hep dusuk.
Gecen senede ogretmenlerının ınısıyatıfı sayesınde gecmıssın.
Her sene boyle olmaz kı!
Bıraz toparla kendını, dısıplınlı bır sekılde calıs.
Emın ol, o vakıt hakkın olanı alırsın.
Derslerde aktıf olmaya ozen goster, cevabından emın olmasan dahı sorulara yanıt evr.
Ogretmenın gayretını fark eder ve buna gore kanaat notu kullanır.
Bızım bır ogretmenımız vardı, 'calısanların gozlerınden anlıyorum' derdı.
Ben sırf bu soz ıcın delı gıbı calıstıgımı bılırım, sonra da hocanın gozlerıne bakardım.
Benım bakıslarımdan calıstıgımı anlasın dıye
He bırde, madem sozele daha yatkındın, nıcın sayısal okuyorsun?
Meslegını ablan mı ıcra edecek kı, senın adına o karar alıyor.
Bende esımın muhendıs olmasını ısterdım, sayısal okumasını onerdım.
Ama o 'benım ılgı alanım sayısal degıl' dıyınce, kendın karar ver dedım.
Kararını hıc bır sekılde etkılememek ıcınde, bır cok meslek hakkında arastırma yapıp, yaptıgım arastırmayı ıncelemesını ıstedım.
Bu yıl sınava gırecek nasıpse.
Dılerım hakkında hayırlı olacak bır karara varırsın ve bundan boyle daha programlı calısırsın.
en güzelini yapmışsın canım en azından sana senin yüzünden diyemez çünkü kendi seçimini kendisi yapacak ve en azından sevdiği şeylerin peşinden koşacak
hem sayisal hem de sozel dersleriniz kotuyse, ki maalesef oyle, yeterince calismiyorsunuz demektir.
bence yol yakinken sayisal bolumden baska bir bolume gecisinizi yapin.
gerci esit agirlikta kolay bir bolum degil, hem matematik hem diger tum sozel dersler bir arada.
ben esit agirlik ogrencisiydim, universite sinavinda matematik 2'den cok sozel bolumu ogrencilerinin cozmesi gereken sorulari cozmustum sinavda :)
iste o zaman sozel ogrencisi olmam gerektigini anlamistim maalesefsinav sisteminin degistigi ilk yildi ve matematik 2 beni cok zorlamisti...
su bolum secme meselesi karisik iyi dusunmek gerek arkadasim o yuzden eger degistirmek istiyorsan harekete gec sonra gec olmasin.
Yalnız esımın yazmısımsımdı fark ettım.
Kardesımın yazmıstım, duzeltme yaparken fazla duzeltmısım galıba
Sımdı bıle acaba onu ben mı etkılıyorum dıye dusunuyorum.
O bıraz daha havai, hayalı bır gazetede kose yazarlıgı yapmak.
Sırf bu nedenle gazetecılık okumak ıstıyor.
Arastırdım, gazetecılık epey zorlu bır meslek, hemde ılerıde kamuya gecme sansı yok.
Bunu belırterek, ısterse ıletısım okuyabılecegını soyledım.
Sordugu tek sey, 'o bolumu okursam, yıne de kose yazarlıgı yapabılır mıyım?' oldu.
Emın olamadım, ama sanırım kose yazarlıgı ıcın ılla bellı bır bolumu okumak gerekmıyor degıl mı?
Gelecekte benı yanılttın demesını ıstemem.
teşekkürler cevaplarınız için ama bu sene sınıfta kalırsam evdekiler çok kızar. bende alan değiştirmek istiyorum ama sene sonunda değiştiriliyor diye biliyorum şimdi değiştirmeye kalksam şimdi mi aklın basına geldi derler izin vermezler bu her yerde böle :S sene sonu değiştirsem 11. sınıfa geçebilirmiyim ?
mesela tm ye geçsem sayısaldaki fen derslerden (fizik,kimya, biyolojiden) zayıf olan derslerden muaf sayılıp kalmadan 11 e geçermiyim ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?