Bıktım artık dalga geçilmesinden :(

kızlar ya :KK43: benim çook büyük bi derdim var 18 yaşındayım olgun bir kızım ama içime kapanığım :/ buda sesimin çok ince olmasından kaynaklı ince hem tiz, insanlar çocuk gözüyle bakıyolar bide dalga gecenler var.. Çocukluğumdan beri zaten hep dalga geçtiler ilk okul çağlarımda vs hem içime kapanık olmuşumdur güzel bir çocukluk buyuzden geçirmedim orta okula kadar hep dalga gecilen biriydim şimdi lise sondayım dalga gecmiyorlar çok nadir gectilermi çok kırılıyorum gözlerim doluyo uzaklasmak istiyorum bulunduğum ortamdan kalın ses kimse istemez ama bu kadar ince olmasıda hiç güzel değil, erkek arkadasım var benden bir kaç buyuk onunla konusurken utanıyorum konusmak ıstemıyorum sessız kalıyorum hep ama artık ıcımde tutamıyorum bunu dertlesmek için geldim bu siteyede bildiğiniz ses kalınlastırmak için yöntemler varmı paylaşırmısınız?
Güzel kardeşim ennnn başta söyleyeceğim ennnnn önemli olan kulak ver. Bu iş burda yöntem sormakla halledilmez. Evvela ailene söyleyeceksin rahatsız olduğunu ve doktora gidip bilimsel yöntemlerle çözüm bulmaya çalışacaksın. Burda sana yöntem söylediler diyelim faydadan çok zararı oldu o zaman ne yaparsın bi düşün?
Bikaç mesajda kendinden örnek verenler gördüm bende vereyim. Çocukluğumdan beri kendimi bildim bileli kiloluydum. Öyle azcık değil ama aşırı kiloluydum. Hep dalga geçtiler vs senin yaşadıklarını düşün insanlar densiz acımasız bazen bilerek kötü kalpli olabiliyorlar. Ben tam 40 kilo verdim şuan normal olmam gerekenden bikaç kilo fazlam var ama o insanlar sustu mu zannediyosun? Hayır susmadı ablacım. Bu seferde sen sanki yine kilo mu aldın? Ay çok verdin yakışmamış kiloluyken daha güzeldin. Ay verdin ama hala göbeğin var vs söyleyecek bişey buluyorlar. Demem o ki hayatın boyunca senin zayıf noktalarını gören ve sana zarar vermek isteyen insanlar ilk o noktalardan saldıracak. Bugün sesin incedir bu yönde kalbini kırarlar yarın başka bişey olur bu. İnsanlar susmayacak. Ben 31 yaşımda yeni öğrendim bunu ama yıllar içinde çok ağladım çok yıprattım kendimi. Sen erkenden farket ki kimse incitmesin güzel kalbini. Ama ilk dediğimi de unutma eğer gitmediysen bi doktora git çaresini araştır ..

Ne yapmalısın ki? Sesin kalinlasmayacagina göre bu şekilde bi hayat süreceksin kendinle barışık olmalısın. Sağlıklısın değil mi? İşte en büyük servet o..

kızlar ya :KK43: benim çook büyük bi derdim var 18 yaşındayım olgun bir kızım ama içime kapanığım :/ buda sesimin çok ince olmasından kaynaklı ince hem tiz, insanlar çocuk gözüyle bakıyolar bide dalga gecenler var.. Çocukluğumdan beri zaten hep dalga geçtiler ilk okul çağlarımda vs hem içime kapanık olmuşumdur güzel bir çocukluk buyuzden geçirmedim orta okula kadar hep dalga gecilen biriydim şimdi lise sondayım dalga gecmiyorlar çok nadir gectilermi çok kırılıyorum gözlerim doluyo uzaklasmak istiyorum bulunduğum ortamdan kalın ses kimse istemez ama bu kadar ince olmasıda hiç güzel değil, erkek arkadasım var benden bir kaç buyuk onunla konusurken utanıyorum konusmak ıstemıyorum sessız kalıyorum hep ama artık ıcımde tutamıyorum bunu dertlesmek için geldim bu siteyede bildiğiniz ses kalınlastırmak için yöntemler varmı paylaşırmısınız?
:) takıntı yapmamaya çalış bak benimde goguslerim büyük ve küçük yaşlarda büyümeye başladığı için hep kambur yurudum sonradan fark ettim ki kusur bulan dalga geçen önce kendine bakmali ayna karşısına geçip önce kendi kusurları ile ilgilenmeli!!! Çok fazla ince ise ve ciddi anlamda seni orseliyorsa bunun çıkışı yok ciddi takıntı yaptım diyorsan bence bir doktora gorun derim ama sunu da kafandan çıkarma insanlar seni öyle kabul edebiliyorsa ki etmek zorundalar edenlerin yanında bulun kendinle barışık olmaya çalış

insanların soylediğini çok önemsemişsin hele ki çocukluk çağında çocuklar çok acımasız oluyorlar ... boyle devam edersen çok daha fazla uzulursun bence aynaya bak bir hastalıın olmadığı için şükret insanlara inat konuş .... bi insan ne yaparsa kendine yapar ve insanın kendine yaptıını düşmanı bile yapamaz...

Benim kız kardesimde aynı konudan muzdaripti. Öğretmen olunca yine kendini kötü hissedince belediyenin verdiği diksiyon kursuna gitti. Ses açma egzesizleri vs. Yapmışlar. Şimdi memnun. Sende deneyebilirsin.

Walla kardeşim benim sesimde aynı senin gibi... 26 yasındayım biriyle telefonda konussam beni 16-17 zanneder... Ki bide minyon tipliyim... Ben bu konuda kombo yaptim :-) unv. Yillarimda is ariyordum beni kimse almiyordu cunku unv olduguma kimse inanmiyordu... Ama bu beni aksine hirslandirdi.... Hic bi zaman kenara pusmadim walla.. Sende bunlari kafana takma... Hem seni seven insan seni oldugun gibi kabul eder... Onuda kafana hic takma... Bunlar zaten lisede mevzu konusu olur... Topik bi cocuk cikar dalga gecer.. Ama sen ezilip buzuldukce dahada bu konuyla gelirler sana... Takmaki sanada bununla gelemesinler :KK19:

Benim de konuşmamla çok dalga geçerlerdi. Tiki gibi konuştuğumu söylerkerdi bir de asıl kötü yanı çok yavaş ve baygın konuşuyorum sürekli yorgun gibi. (Hatta nur yerlitaşa ve ilber ortaylıya benzetiyorlar :D ) bu yavaş ve tiki konuşmam yüzünden çok üzülürdüm hep taklidimi yaparlardı veya sen yorgun musun uykusuz musun diye sorarlardı :( ama sonra noldu, kocamla tanışınca en çok benim bu konuşma tarzımı sevdi :D yani kötü düşünme, senin üzüldüğün özelliğine bakarsın başkası bayılır. Kocam hep konuşmana sesine falan hastayım derdi inanamazdım yıllarca herkesin dalga geçtiği özelliğime bu kadar bayılmasına.

Onlar dalga gecıyorlarsa sızde dalga gecın.Hatta komık gelen seylere gulun.Kendınızden doganızdan cekınmeyın.Her ınsanın bır kusuru vardır muhakkak..Bu kadar cok detaylara takılmayın.Gerekırse vıyak vıyak bıcır bıcır anlatın konusun.. Hatta şakıyın.Bende tiz sesliyim bu arada.

üniversiteye başlayınca bu dertlerin bitecek merak etme. ama önce kendin bunu kabullen. sesin inceyse ince. bu yüzden erkek arkadaşla konuşmaya utanmak ne demek :/

Yöntem var mı bilmiyorum onu baştan söyleyeyim.
Üniversiteye geçince kimsenin kimseyle dalga geçmediğini göreceksin fakat daha sinir bozucu birşey var ki o da dedikodu. Dedikodunu yapacaklar, kendini şimdiden hazırla. Üstelik bu senin sesinle falan alakalı olmayacak. Ben üniversite 4. sınıfım, bizim sınıfımızda da ses tonu değişik bir kız var. Kızın sesini ilk duyduğumda çok garipsemiştim, diğer arkadaşlarım da öyle. Ama sadece garipsedik ilk etapta yani. Hiç dalga geçmedik, dedikodusunu da yapmadık. Sadece bir ortamda o konuştuğu zaman benim için ayırt edici bir özelliği olmuş oldu kızın. Şöyle millete baksam herkeste en az 2 tane kusur bulurum ama neden yapayım ki? Ben kusursuz muyum? Hayır. Sana sadece şunu söyleyebilirim, sesini kalın yapabilir misin bilemem o kadarını ama konuşman, diksiyonun nasıl? Şu diksiyon meselesini sesi ince de olsa kalın da olsa herkes önemsemeli bence. 20 yaşına gelmiş koskoca kızlar bebek taklidi yaparak falan konuşuyor, insan ağzını bırakıp başka bir yeriyle gülüyor yani o tarz saçmalıklara. Ya da konuşacak kelime bulamıyorlar, kendilerini ifade edemiyorlar. Sen beni dinle, düzgün diksiyon her zaman artı puandır zira ülkemizde güzeller güzeli Türkçe'mizi konuşurken bile katleden, mahveden o kadar çok insan var ki... Sesi boşver, konuşman güzel olsun, içi dolu olsun. Kelime hazneni geliştir, gerçekten çok işe yarıyor. Ben şahsen indir bindir 30 kelime konuşan insanı dinlemem.

Ben de yaşımdan hep birkaç yaş küçük gösterdim mesela, halen öyle. 23'e girdim, 18 falan sananlar var. Bizim genetik öyle, annemin de 22 yaşında çekilmiş resimleri var 17-18 gibi duruyormuş yani. Şimdi de 46 yaşında ama 30'larının ortalarında gibi duruyor. Ben yaşımdan büyük göstermek istemezdim mesela, daha kart durmanın güzel bir tarafı olduğunu sanmıyorum. Zaten her sene biraz daha yaşlanmıyor muyuz? Ha öyle de olabilirdim sorun değil, onu da dert etmezdim. Eğer yaşından küçük gösterdiği için ciddiye alınmadığını falan düşünen arkadaşlar varsa onlara da tavsiyem şu: görünüşünüzle değil konuşmalarınızla falan kendinizi ciddiye aldırın o halde.

Ismek in diksiyon kurslari var bedava ...bence katilindogru konusmayi dogru nefes almayi ve sesinizi kullanmayi ogrenirsiniz

27 yaşındayım 18 yaşında gibi sesim çıkıyor mutluyum şükürler olsun konuşuyorum derdimi anlatabiliyorum :KK72:
işe gireli 4-5 yıl oldu

18-19 yaşında lise bittiğinde 2 yıl iş bulamadım çünkü küçük görünüyordum devlet hastanesi işe almak için çapırdı ablan gelmesi lazım işe kim başlayacaksa onunla görüşüyoruz dediler hiç dert etmedim

bir de 11 yaşlarımdayken 13 yaşlarında bir kız vardı sesi 18-19 yaşında gibi çıkıyordu kalın sert öyle olsan
bence üzülecek birşey değil sizin özgüveniniz olmadığı için sebep arıyorsunuz bunun yerine aktivitelere katılmaya çalışsırsanız daha hızlı yol alırsınız

Evet var, hatta ses tonunu bile kendin dinleyerek belirtiyorsun, kısa bir işlem sanırım haberlerde izledim bir erkek te sesini kalınlaştırdi. Ama ameliyatın ismi ne hatırlamıyorum ama var eminim onu biliyorum.

Bence başarabilirsin , onlara cevap vererek
Allahın verdiği bir ses, arkadaşların dediği gibi ağırlığını jest ve mimiklerine vererek bunun üstesinden gelebilirsin
Aynaya bakarak konuşabilirsin
İçine kapanık olursan daha kötü etkilenirsin

Tahmin edebiliyorum durumunuzu benimde 10. Sinif öğrencim var onun da sesi çok ince cçıkıyor Ama ozgüveni cok yüksek bunu sıkıntı yapıp içine kapanmiyor. Derste çok aktif sürekli parmaklar havada. Siz de biraz ozguveninizi yükseltmeye çalışın.

Hiic bu konuyu kafana takip o guzel yaslarini heba etme madem ince sesin var dalga gectiklerinde tweety taklidi yap bi kedi gordum sanki de bu durumla baris sen barismazsan kimse seni dusunmez sesine uygun sevgilinle cocuk gibi konus nazlan valla erkekler ne kadar inkar etselerde boyle seyleri severler

Back
X