Bankalar uzman yardımcılığı için dört yıllık mezunu alır. Sınavları, özellikle mülakatları çok zordur. Gişe kadroları için iki yıllıklar tercih edilir sınav da mülakat da kolaydır. 92 aldığım sınavın mülakatından elendim ben, niye elendim demedim çünkü o mülakatta benden daha başarılı olanlar vardı maalesef. Banka işi insan ilişkileriyle ve hızlı karar almayla alakalıdır, bu yönünüzü mülakatta gösteremezseniz elerler, acımazlar. Ama banka iyi bir tercih, sınavları takip etmenizi tavsiye ederim. Birinden elendiniz diye pes etmeyin. Deli gibi istediğim bir işin araç sürüş mülakatından elendim ben ki iyi araba kullandığım halde heyecan, şanssızlık bir araya gelince iş uçtu gitti. Bu yolların hepsinden geçmiş bir ablan olarak yazıyorum bunları. Çok hata yaptım zamanında. Şimdi alanımla alakasız bir işim ve kariyerim var. Ucundan döndüm, bir şekilde yolumu buldum ben. Ama çok ince elememek, iş beğenmezlik etmemek gerekiyor. Bir yerden başla ki tecrüben olsun. Bizim zamanımız zordu sizin zamanınız çok daha zor. Gözünün yaşına bakmazlar.