Bıktım Artık Yaa...

_Aquarius_

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2011
180
0
0
Diğer
bi tane golden im var arkadaşlar çok güzel bi kızım var,ama malesef alt komşumuz da bi o kadar lanet!kahretsin ya onlardan nefret ediyorum çünkü her seferinde beni irdelemelerinden,bakışlarından bıktım!!!

bu kişiler cok örtülü ve bilirsiniz ki köpekleri hiç sevmezler ve her seferinde sürekli irdeliyorlar susuyorum seviyelerine düşmemek için hala uğraşıyorlar benimle!!! çok oluyor bi keresinde yine aynı şeyi yaptılar kızımın tüylerini bulmus(ya da baska bi köpeğin)ama aynı renk sarı,posta kutumuza bi güzel koymuşş...ben de aldım görmemezlikten geldim attım bgn gene baktım koymuslar!!! aldım ben de onlarınkine attım!!! yani hiç yapmadıgım şeyleri yaptırıyorlar yaa...zorla agzımı bozduracaklar bana,sabrediom takmayım diyom ama olmuyor!!! daha yaptıkları o kadar cok sey var kiii...neymiş ses gidiyormus hayvan yürüdüğündee...ya sanane kardeşim yaa biz onların gürültülerini az mı çektik he?komşuluk bu mudur yani??sırf evde hayvan var diye kötülüyorlar bizi....siz pissiniz bilmem nee...silkelenmioruz bari diyoruz hergün süpürge tutuoruz -gürültü gelio!!! bu ne kardeşim yaa vallahi çok bunaldım.bişey demek istemiorum aileme laf dicekler sonra nasıl evlat yetiştirdiniz diye...bi de 24 yaşlarında kızı var aman allahım burnu düşse yerden almaz!!! o kadar kasıntııı...neyine yavrum yanii neyinee okudu ama adam olamadı...ne var yani biz de ünv okuyoruz ama insan değerlerini kaybetmiyoruz!!!

çok sıkıldım bu konuda yazmak istedim sizlere paylaşmak istedim kızlarrr...

Son düzenleme:
tek kelimeyle cahiller benimde var köpeğim cok sikayet geldi havlamıyo etmiyo şikayet ettim haksız yere sucladıkalrından şimdi hiçbirsey diyemiyorlar

oyyyy!!!benimde goldenim var...daha doğrusu işyerimizde patronun goldenleri var.bi tanesi yavrulamıştı ve bende minik jumboya aşık olunca patron bu aşka saygı duydu ve onu bana verdi...
ona evde bakmıyorum,işyerimde bakılıyor..
yarın birgün işten ayrılsam herhalde onuda yanımda götürürüm..
öğle arası jumboyla fabrikada dolaşır hava alırız..
banada bi takım işçi kısmısı laf sokar ama ben hiç takmam neyi kaçırdıklarını bilmiyolar tiye
alıyorum onları
yok bu köpek bana dokunsa 40 hamamda yıkansam temizlenmem diyolar..
ulennn sen 100 hamamda yıkansan o pis ter kokun çıkarmı bakalım heheheh

sende takma bunları,hayvan sevmek onları korumak oysaki nekadar kutsal bir duygu..
okadar pis ve gereksiz olsalardı mevlam yaratmazdı....JUMBOMU seviyorsam yaradandan ötürü:))
Jumbomm diğer köpeklerle kapıştığında yüzündeki çiziği gördüğüm an aklıma geldi..
onu evladım gibi sarmış ve çığlık çığlığa bekçilerden hesap sormuştum...
o benim canımm...
yapacak bişey yok yobaz komşuların mecburen dizlerini kırıp önlerine bakacaklar..
hayvan sevmeyenden korkucan arkadaş:)

yazınızda haklısınz kimseye zararı olmaktan sonra kimse karışamaz ama bu cümlede neyi kasdettiniz acaba tam anlamadım

haklısın sonuna kadar. benimde golden'ım vardı bahçe katındayız.
evimin içine bile karıştılar en son benim kini üstlerine bir saldım
parçalatacaktım
birazda sert mizaçlı bir karakteri vardı köpişimin.
o günden beri bir şey diyemediler.
korktular çok sığ görüşlü insanlar.
hayvanlar çok güzel varlıklar renk katıyorlar varlıklarıyla hayatımıza
bunu göremiyorlar yok melek girmez yook şu girmez git mağarada yaşa ozaman kardeşim !

bunlar nasıl dusunuyorlar hayret dogrusu yazık ya... sevmeyebilir baskasının ozel hayatına saygı gostermeli o kopek senin ozel hayatına dahil.. bi hayvanla bir arada yasamanın ne kadar guzel bisey oldugundan haberleri bile yok, ve bu duyguyu tadamadan olecek oldukları için cok acıyorum onlara!!! ne zararları varsa onlara, evin bi bireyi gibi oluyor o.. saygısızlık bu yaptıkları.. herkes hayvansever olmayabilir bari saygılı birey olsalar

tek kelimeyle cahiller benimde var köpeğim cok sikayet geldi havlamıyo etmiyo şikayet ettim haksız yere sucladıkalrından şimdi hiçbirsey diyemiyorlar

hehehe bizi de şikayet ediceklerdi belediyeden künye yaptırdık kuzumaaa...artıkk hiççç bulaşamıyorlarr :))) hadi gitsinn şikayetee..ya hasta insanlar istee ama moralim bozulmuo degill bi gün bana böyle yaptı canım-kıst defol kes kesini dedi seni var ya dedim o gördügün kapıya yapıstırırım sen ona it! diyemezsinnn..o oldu bi tutustk artık sesimi cıkarmıom ama aileme dua etsinler....yoksa ben yapcagımııı biliomm

oyy kurban olurum ben onaa yaaa...keşke herkes bizim gibi düşünseee...o kadar akıllı,masum,agzı var dili yok yavrum benimm oyy gidip seveim kızımı

yazınızda haklısınz kimseye zararı olmaktan sonra kimse karışamaz ama bu cümlede neyi kasdettiniz acaba tam anlamadım

örtülü namazında insanlar nerdeyse hepsi evde köpek istemezler...melek girmez düşüncesi var onlarda ve pislik oldugunu düşünüolar....

Son düzenleme:

yaaa ben ona kurbann olurum bee:)))) evleri pislikten geçilmiyorrr bi e bize laf atıyorlarrr...gelsinnn görsünn evimi mis gibi her gün temizliyoruzzz...gerçi gelemezzz kii en son kapıya bişey sormaya gelmişti(ki gecen sene)karsı komsunun kapısına ölesiye ypıştı

korkma korkma dedim insan yeme alışkanlıgı yok kızımınn...

ama Yüce Rabbim öle bişey verdi ki onaa...şu an büyük kızı kirada ve alt katında bizim gibi köpek seven bi teyze oturuo sokakta buldugu köpeği beslio sagolsunn...işte hayvan kapıda yatıor yusuf yusuf iniyorlarmıs aşagıyaa...hahaha nasıl mutlu oldm anlatamam:))))

yaa benim kuzumun sesi bile cıkmaz ona bişey yapsalar bilee...oyy kurban olsun ablası onaa

bende köpekleri çok severim .

ama bu evde beslenen hayvanlara çok acıyorum çok üzülüyorum.

hele bi de boyunlarında iple oraya buraya çekiştirerek gezdiriyorlar ya hayvanları inanın dayanamıyorum

bahçeli evin olur yaşadığın yerin mevsim ve hava şartlarına uygun bi köpek alırsın bahçende beslersin tasmasız. hayvan hem özgür olur hem karnı doyar hem sevgi alır.

apartman dairelerinde hayvan besleyenler bence sadece kendilerini düşünen bencil insanlarmış gibi geliyor.

kendi yalnızlıklarını gidermek , dost ihtiyaçlarını gidermek için hayvanlara eziyet çektirdiklerine inanıyorum.

antalyada yaşıyorum ve burada bi insan evinde nasıl sibirya kurdu besler anlayamıyorum. bizler buranın sıcağına zor dayanırken yazık hayvanların dilleri 1 karış dışarda serinlemek için uğraşarak boyunlarında tasmayla gezdiriliyorlar. soğuk ülke hayvanının burda işi ne? madem burda yaşayabilen bi tür neden doğal ortamda dağlarda falan sibirya kurdu olmuyor ?

golden lerde benim bildiğim kadarıyla soğuğa dayanıklı olmuyorlar.

benim bi arkadaşımın golden ı vardı eskişehirde . almış hayvanı bahçesine bağlamış.
bi gün bi farkediyo arka ayakları tutmuyor hayvanın. soğuktan felç geçirmiş hayvan . ne bu şimdi insanlık mı? ona sorsan hayvan besliyo hayvanları seviyor bilmem ne...

yazık hayvanları doğal ortamlarından farklı yerlerde yaşatmaya çalışmak... hayvan sever birisi olarak bunlara dayanamıyorum.

apartman dairelerinde hayvan beslemek bence bencillik ...

bir kere şunu belirtmek istiyorum biz kızımıza asla boyun tasması bağlamadım...gögüs tasmalıgı var ve genelde serbest dolaşıyor...balkon konuda haklısın ben de cok kızıyorum besliceksen eger tam besliceksin hayvanını sonucta onun da bi canlı oldugu unutmayarak...

benim kızım balkonda değil evde özel odası var orda kalıyor zaten vicdanım el vermez balkonda yatmasına.evimizin bi üyesi bizim kızımız bilmem anlatabiliyor muyum?

ve bu bu kelimeyi kesinlikle üstüme almıyorum neden derseniz hergün kesintisiz hergün 2 saat dısardayız onunla gezeriz hoplarız zıplarızz..eve geldiğinde de dinlenir mamasını yer uyur...

eve tıkıyorlar hayvanları kesinlikle katılıyorum,eziyet ve bencillik eveet..ama benim için bu kabul edilemez...

ayrıca bahçeli ev ev diye tutunanları da görüyoruz...alıyorlar hayvanı koyuyorlar hayvan o yerden başka bi yer görmüyor.ne oo hayvan besliyorum,hayvan severim...bırakın bunları allah askınaa...

o yüzden lütfen(!) tanımadan görmeden GENELLEME yapmayınız,lütfen

O,evimizin bi üyesi ona asla hayvan muamelesi yapmayız evimizde,kendi babam ve annem onu kızı gibi görürken,onun icin neler yaparken lütfen dikkat edelim cümlelerimize.

nihayetinde bizler de hayvanseveriz,hayvanseverlik sadece lafta olmuo,onu göstermek onlara yardım etmek de lazım degil mi.

Son düzenleme:
ben genel olarak söyledim sizin nasıl baktığınızı sormadım da eleştirmedim de.

siz benim anlattığım gibi olmayan istisnalardansınız demekki.

buna sevindim.

yurtdışında insanlar hayvanlarını öyle bi eğitiyor ki kimseye ne saldırıyor ne bişey yapıyor. bahçeli evlerinin kapılarında hayvanın geçebileceği küçük kapılar oluyor herzaman açık olan hayvan gidiyor dışarda kendisi ihtiyacını gideriyor geliyor geziyor geliyor kimseye zarar vermiyor.

ama bizim insanlarımız havlamayan köpeğe yalaka olmuş bu diyorlar . kendilerinden başka herkese havlasın onları korkutsun istiyorlar.

siz bile komşum karşı kapıya yapıştı diye mutlu olmuşsunuz.

bunu anlayamıyorum işte.

komşunuz size ne kötülük yaptıysada buna sevinmeniz mutlu olmanız bence normal değil.

salıyorlar köpeği köpek üstüne doğru geliyor ve korkan insanlarla dalga geçiliyor gülünüyor korkma bişey yapmazmış. belki o köpeklerden korkuyordur olamaz mı ? böyle hayvan sahiplerine kızıyorum ben.bizde onların sırtlarına akrep koysak örümcek koysak korkma ıssırmaz desek korkmayacaklar mı ?

köpek seven biri olarak anlatıyorum. birisi bi gün salmış fino köpeğini geziyor arkamdan sadece köpek ayak sesi duydum bi baktım üstüme geliyor sahibi gerizekalıda gülüyor gel oğlum bilmem ne diyor köpek gidiyo sonra geri bana doğru geliyor beni takip ediyor . hayvana kızmıyorum ben . terbiyesiz sahibine kızıyorum hayvana acımasam valla köpeğe tekmeyi yapıştıracaktım sahibide akıllanır belki diye ama hayvana yazık. işte hayvan beslemeyi bilmeyen insanlar hayvanları böyle kötü zevklerine alet ediyorlar yazık bence....

çünkü kızıma vurmaya kalktı defalarca ben sadece bi tanesini paylaştım sizinle...

haa evet saldıysan sahip de cıkıcaksın hayvanına tabiki,gidip de neden üstüne salayım ya manyak mıyım ben ayrıca öle zevklerim de yok aman allahım korusun,hasta insanların işi...

ama bi ayrıntıyı atladım simdi fark ettim de o gün biz apartmandan cıkarken husisi sakladım da geçtim ki hani korkuyorlar diye öle sey olur mu canım korkuo diye al bakalım sal üstüne hayvanı...

sakladım köpeğimi buna ragmen bana bulaşmak adına yaptı tbi sizin hatanız da degil anlatmadım bu kadar ayrıntılı...

ayrıca sokakta mesela çocuklu bi hanım gecse hemen baglarım hayvanı,sonucta hayvan bunu da bilmiyor değilim...

eger ben kendimi saklıyor,zarar vermiceğini de bildigim halde böyle davranıldıgını görürsem kusura bakmasın kimse yapacagımı da yaparım,bu rahatsızlık degil esas bunu bana söyleyen ve düşünen insanların bi rahatsızlıgı olarak görürüm.

ayrıca gereksiz ve yersiz laf sokmalar falan hiç değil,bunu yapacagınz kişi ben degilim,karşınızdakini günah keçisi görmeden evvel insanların yaşadıklarını görmek lazım..
fikirleriniz için teşekkürler,iyi akşamlar.

Son düzenleme:
bence evde köpek beslemenin bi sakincasi yok aileden biri gibi oluyor yuvanin sicakligin icinde oluyor eger sIklIkla turunuzu atip özen gösterdiginiz sürece hicbir sakincasi yokdur tabi evinde büyüklügü önemlidir ..köpeginizi iyi egitikden sonra yaninizda sizinle berbaber sorunsuzca yürüyecektir köpek diyip gecmeyin ipli gezdirmek emniyet icindir maglum hayvanseverler cogaldi e sehir icinde ipsiz gezidirmek bana dogru gelmiyor

siz bilinçli bir hayvan sahibisiniz demekki. ne mutlu ki benim verdiğim örnekler size uymuyor .
keşke herkes sizin gibi olsa.
bazı insanlar hiç sevmez hayvanları komşularınız da öyle demekki.
ben sizi tanımam etmem kesinlikle laf sokma olayınada girmem ben genel olarak söyledim ki sizde etrafınızda benim bahsettiğim tip insanlardan bolca görüyorsunuzdur.
yazdıklarımı yanlış anlamışsınız, üstünüze alınmışsınız, kendinizi savunmaya geçmişsiniz, bu amaçlı yazmamıştım kusura bakmayın.

zaten parkımız var sadece köpekler için arkadasları da var dolaşıo gezio kendi kendine,oy kurban olurum ben ona kuzum benim sarı kızım

evet evet eger kendi alanında degilse tasma şart

sorun yok:93: keşke herkes bizim gibi sevse korusa o canlıları keşke

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…