kizlar bu bilerzik isteme olayi adet ten kaynaklaniyor ve gerçekten olmasi gerekn bi$ey ..
bizde istenir soylenir altin bilerzik vs tabi dogudaki gibi kiloyla deil ama adi belirlenir sonuçta
ve maalesef dugunde herkes pur dikkat damat kiza ne takmi$ onu dinler
atiyorum 10 adana burmadan a$agi kimse de bulamazsiniz ama birinde 5 duysaniz çok garip bi durum ortaya çikiyor
kizin eksigi var gibi sanki , eksik kiz da nasil olur kelime bulamadim $imdi ama kizin onuru gibi bi$ey deyim bilerzik sayisi :)
biliyorum saçma ama oyle gelmi$ oyle gidiyor ..
tabi tam terside soz konusu , takilan erkek aylesinin $anindan dirda diyebiliriz madalyonun obur yuzu :)
ama bu adet hiç hoş bı adet değil sırf bırılerı aaa yada ooo dıycek dıye okadar zahmete değermı kararınca olsun kımın gucu nekadarsa emınım sırf buyuzden evlenmeyi bekleyenler vardır
ayrıca bukadar takı takıyorlar yaşam kalıtelerınde bı yukselme yok ne oluyor bu bılezıkler nereye gıdıyor
kayınvalıdem demıs kı onlarım boyle adetlerı varmıs bız galıba altını eksık aldık bız dayımın gelının yırmı tane altın ıstedıgını bahsını gecırınce o da oyle anladı galıba ama anlayamaz cunku dayımın gelını doğulu ve onlarda adet oyleymıs onun gelınıyle bızım ne alakamız var kı bız zaten nısanlımdan altın bıle ıstemedık ne ıstersenız onu alın dedık ama bu laftan bız altın ıstıyoruz anlamı cıkmıs halbukı bız onu ayıplayarak anlattık dayım emeklı bı adam ne dıye gelını bunu ıstıyor cok ayıp dedık.bızım surda dugunumuze az kaldı ne dıye sımdı altın ısteyelım kı..nısnalım da bana kızdı..bende agladım eve anlatıcam dedım anlatma dedı sonra kayınvalıdem aradı anlatma dedı dundenn berı agıyorum aklımızın ucundan bıle gecmedı altın ıstemek
bunlar araya seviye koymak muhattap olmamak için araya sokulan bahanelerdir kayınvalidenizde böyle yapmış...
ablamın düğünü var yakında damat beyimiz erkek kardeşime sakın kuşak falan bağlamayın ben sevmem öyle şeyleri demiş...
annemle kardeşimde şaşırmış olurmu öyle şey demiş annem tabiki bağlanacak ne demek sevmemek falan evden çıkan gelin kıza bağlanır oğlum demiş...
tabi anlayamamışlar ilk etapta damat bey kuşak parasından dem vuruyor bizimkilere...
sonra açmış damat bey konuyu nekadar para takılıyor şukadar veririm bukadar veririm falan sonra dönmüş anneme sormuş millet nekadar takıyo anne mesela normali nedir demiş...
annemde gönlünden ne koparsa bunun bi fiyatı yokki oğlum adet işte gerisi teferruat diyince damat bey sormuş ama nekadar olur merak ediyorum diye diretince annemde blue'ye 200 dolar verilmişti,onun eşide ablasına kuşak bağladığında bin lira vermişlerdi bunları gördüm ben sadece ama herkesin durumu farklı tabi kimin gönlünden ne geçiyosa onu verir demiş...
veee laf çıkardı damat bey ablamın kuşak parası için bin lira istemiş annem!!!
kimsenin onlardan gelicek 1 liraya bile ihtiyacı yok ama böyle çirkin mevzular soğutuyor insanı...
kayınvalıdem demıs kı onlarım boyle adetlerı varmıs bız galıba altını eksık aldık bız dayımın gelının yırmı tane altın ıstedıgını bahsını gecırınce o da oyle anladı galıba ama anlayamaz cunku dayımın gelını doğulu ve onlarda adet oyleymıs onun gelınıyle bızım ne alakamız var kı bız zaten nısanlımdan altın bıle ıstemedık ne ıstersenız onu alın dedık ama bu laftan bız altın ıstıyoruz anlamı cıkmıs halbukı bız onu ayıplayarak anlattık dayım emeklı bı adam ne dıye gelını bunu ıstıyor cok ayıp dedık.bızım surda dugunumuze az kaldı ne dıye sımdı altın ısteyelım kı..nısnalım da bana kızdı..bende agladım eve anlatıcam dedım anlatma dedı sonra kayınvalıdem aradı anlatma dedı dundenn berı agıyorum aklımızın ucundan bıle gecmedı altın ıstemek
cok haklısınız bu donemde bu konularım lafının bıle gecmemesı lazım aslında..herkes kırılmaya yanlıs anlamaya cok musaıt ayrıca annenız zaten apacık bunun fıyatı yok sen bılırsın oglum demıs ne dıye hala soruyor ısrarla cok sacma...sonra da ordan bır anlam cıkarıyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?