bıktım artık yardım kızlar lutfen

şu 20 tane-30 tane bileziği insanlar çekinmeden nasıl istiyorlar bende 30 yaşındayım bunu anlayamadım
insan nasıl der ya ben bu kadar istiyorum diye
biz nişanlıma dedikki durumunuz neye izin veriyorsa onu yapın
ki ailem beni okutmak için canları çıktı
diyebilirlerdi 30 tane bilezik trabzon set
milletin kızı ve canı ne kıymetli anacımmmmmmmmm
ucuza mı gidiyorum nedirrrrrrrrrrrr:26::26::26::26:

kv sorun yok dediyse yokdur canim ..
dugun oncesi stres i olur boyle seyler uzulme ..
ayrica altinida isteyebilirdin bu senin hakkin ama $imdi deil tabi isteme anini kastediyorum :)

uzulme sen, tatli evlilik tela$larina yogunla$
ni$anmini azcik surundurebilirsin istersen , beni tanimiyormusun diye ama ayleleleri kari$tirmadan..

kizlar bu bilerzik isteme olayi adet ten kaynaklaniyor ve gerçekten olmasi gerekn bi$ey ..
bizde istenir soylenir altin bilerzik vs tabi dogudaki gibi kiloyla deil ama adi belirlenir sonuçta
ve maalesef dugunde herkes pur dikkat damat kiza ne takmi$ onu dinler
atiyorum 10 adana burmadan a$agi kimse de bulamazsiniz ama birinde 5 duysaniz çok garip bi durum ortaya çikiyor
kizin eksigi var gibi sanki , eksik kiz da nasil olur kelime bulamadim $imdi ama kizin onuru gibi bi$ey deyim bilerzik sayisi :)
biliyorum saçma ama oyle gelmi$ oyle gidiyor ..
tabi tam terside soz konusu , takilan erkek aylesinin $anindan dirda diyebiliriz madalyonun obur yuzu :)

Son düzenleme:

ama bu adet hiç hoş bı adet değil sırf bırılerı aaa yada ooo dıycek dıye okadar zahmete değermı kararınca olsun kımın gucu nekadarsa emınım sırf buyuzden evlenmeyi bekleyenler vardır

ayrıca bukadar takı takıyorlar yaşam kalıtelerınde bı yukselme yok ne oluyor bu bılezıkler nereye gıdıyor

Son düzenleme:

elbette altin için bekleyen, kredi çeken, tarla takkasini ipotek eden olabiliyor
benim bi arkada$in kp erttesi gun altinlari geri ustemi$
tanidik kuyumcudan odunç almi$lar , al sana adet diyorsun bu durumda

altinlar noluyor
genelde sonra ev almada fln kullaniliyodur herhalde
benimkiler bankada $imdilik ev almiyoruz alirsak kullaniriz
almazsak çocuklarim var yarin nolacagimiz belli deil hiç birimizin , birikim olarak duruyor kenarda

e$im bana hep der ke$ke altini daha fazla aldirsaydin bana diye, o zamankinin 3 kati fazla fiyatda $u an altin fiyati ,
i$ yeri açti ve istedigi gibi olmadi koydugumuzu alamadik
ama altin oyle deil bi kâ r mevcut $u an az yada çok

aylenin durumu iyiyse altin istemekde bi sakinca yok bence, evlendikden sonra kim kime kuru$ veriyorki bu devirde , ayleleri kastediyorum ..
hersey evlenene kadar :)

kızlar yemın edıyorum altın da para da uumrumda degıl olaya adımın karısmasına kızdım ben.......zaten eksıklenıyordum bu cıktı ustune bır de...yerın dıbıne gırdım ıyıce

Sen dayının gelininden bahsederken; kayınvaliden de "kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla" olayı gibi, kendine pay çıkarmış durumdan..
"Herhalde gelin bana bizzat söyleyemiyor, dayısını örnek gösteriyor" gibi saçma bir anlam çıkarmış..
Sen de biraz fazla kafana takıp, büyütmüşsün olayı..
Bence nişanlınla açıkça konuş ve sadece dertleşmek için dayından bahsettiğini, başka bir nedeni olmadığını filan söyle..
Diğer arkadaşların da dediği gibi; düğün arifesinde hep yaşanan şeyler bunlar..
Herkes, her kelimeden ya da davranıştan bir anlam çıkarmaya çalışır.. Hatta düğün sırasında bile "o öyle yaptı, bu böyle dedi, görümce şöyleydi, baldız böyleydi, bilmemne..vs" .. daha bunlar hiçbirşey..
Bir arkadaşımı da, istemeye geldikleri gün sadece sohbet ettiler ve söz yüzüğü takıldı.. Ertesi gün sözlüsü kıza "baban hiçbirşey istemedi, bedavaya geldin" dediği için kız da ondan ayrılmıştı. Arkadaşım ve ailesi; "sonuçta düğün, birşeyler takarlar illa ki" diye düşünmüş.
Ben de "ama herkes söylüyormuş, siz de bir şey söyleseydiniz keşke" dedim. Kız da "bize göre şunu şunu istiyoruz demek görgüsüzlük demek, hem ne alıyor ki bedavaya gidiyormuşum" dedi. Yani durum ailelere göre değişiyor.
Sanırım en iyisi, isteme olayından önce "gençlerin aralarında anlaşması".. :)
Fakat; benim ayrıca takıldığım bir nokta var..
Sen şimdiden kayınvalidenle, böyle basit konularda bile dertleşemeyecek ya da konuşamayacaksan eğer, ilerde ne olacak?
Evlendikten sonra hiç mi bir şey diyemeyeceksin ya da kimseyi eleştiremeyeceksin..
Ki bahsettiğin dayının gelini.. Allahtan onların dayısının gelini değilmiş..!!! :))

Son düzenleme:
Aslında ben olaya daha farklı acıdan bakıyorum ; hadi kv duramadı oğluna söyledi. Oglu neden bu kadar cabuk gaza gelip kıza cellalleniyor? Hadi onu da yaptı diyelim kız açıklama yapıyor gidiyo onu da annesine anlatıyor.

Biraz çocukca geldi bana. Arayi bulmayı , kimseyi kırmadan halletmeyi bilmek lazım.

Ondan buna bundan ona taşınan laf farklı gider böyle seyler evlilikte daha zordur.

Ben senin yerinde olsam konunu icerigine takılmam, nişanlıma bu konuda uyarıda bulunurum .

Benim erkek kardeşim nişanlı ; olaki evde nişanlısıyla ilgili bir mevzu konuşulsun hemen ; bir sekilde orta yolu bulup ne annemi kırıyor ne de nişanlısının suçlanmasina izin veriyor.

Evde gecen herhangi bir konuyu da kıza yansıtmadığına eminim. Ve bence bu kadar hassas donemde de böyle olmalı

bunlar araya seviye koymak muhattap olmamak için araya sokulan bahanelerdir kayınvalidenizde böyle yapmış...
ablamın düğünü var yakında damat beyimiz erkek kardeşime sakın kuşak falan bağlamayın ben sevmem öyle şeyleri demiş...
annemle kardeşimde şaşırmış olurmu öyle şey demiş annem tabiki bağlanacak ne demek sevmemek falan evden çıkan gelin kıza bağlanır oğlum demiş...
tabi anlayamamışlar ilk etapta damat bey kuşak parasından dem vuruyor bizimkilere...

sonra açmış damat bey konuyu nekadar para takılıyor şukadar veririm bukadar veririm falan sonra dönmüş anneme sormuş millet nekadar takıyo anne mesela normali nedir demiş...
annemde gönlünden ne koparsa bunun bi fiyatı yokki oğlum adet işte gerisi teferruat diyince damat bey sormuş ama nekadar olur merak ediyorum diye diretince annemde blue'ye 200 dolar verilmişti,onun eşide ablasına kuşak bağladığında bin lira vermişlerdi bunları gördüm ben sadece ama herkesin durumu farklı tabi kimin gönlünden ne geçiyosa onu verir demiş...

veee laf çıkardı damat bey ablamın kuşak parası için bin lira istemiş annem!!!
kimsenin onlardan gelicek 1 liraya bile ihtiyacı yok ama böyle çirkin mevzular soğutuyor insanı...

cok haklısınız bu donemde bu konularım lafının bıle gecmemesı lazım aslında..herkes kırılmaya yanlıs anlamaya cok musaıt ayrıca annenız zaten apacık bunun fıyatı yok sen bılırsın oglum demıs ne dıye hala soruyor ısrarla cok sacma...sonra da ordan bır anlam cıkarıyor..

bazı kaynanalar bölledir....kafasında kurar...atı ot onlar..biricik oğluna yetiştirir...arayı bozar...sorada sessizce çekilir.

aslında ıyı bır kadındır nıye böyle kurdu anlamadım...nısanlımla az once konustk cok kırıldıgımı artık alınanları takmayacagımı soyledım...

Bence bu Tarz Şeyler konuşmayın Kayınvalide Yanında. Çünkü Bu kayınvali Milleti Laf Koymayı Kızım Sana Söylüyorum Gelinim Sen Anla Misali Yaptıkları Için ,ayrıca Isteklerini Bilmem Kimin Gelini Diye söze Girip Isteklerini Yaptırmaya Çalıştıkları Için Alınırlar Alınırlar Şekerim.

evet canım maksat anlam çıkarmak zaten...
ama ne oluyor kendi kalitesini düşürüyor ileride bunlarla anılmak çok kötü...
sanki satılık mal alıcak gelin evinden fiyat pazarlığı yapacak utanmasa,soruyor aldığı cevaptan memnun kalmayıncada bendende bukadar istedi diyor...
halbuki para isteme miktar belirtme yok konuda,o bu konudan yırtmak için böyle bir senaryo uydurdu sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…