Bıktım artık

Elanur__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2018
706
238
103
Konu annem aşırı depresif olması sürekli her şeye üzülüp kafasında kurup ağlaması. Babaanneme bakıyo bir ay ay üç oğlunda duruyo alzeheimer hastası babaannem sürekli annemlerden kaçıyo bu arada babaannem bize de geliyo bizdede kalıyo bir ay. Az önce aradı ben bu aydan sonra bakmicam dedi ağlıyo bide ben de ses çıkarmadım dinledim sadece bizde durmuyo bundan sonra öbürküler baksın diyo. Annem bizi de öyle yaptı her şsyin en kötüsünü düşünüyo. Milleti ayıplıyo ve kendisi yapıyo böyle şeyler. Çocuk gibi. Bu arada ben amcamın geliniyim ve babaannem bize de geliyo. Şimdi annem bakmasa sürekli bunun lafı sokulcak bana. Babaanem gerçekten durmuyo ve çok yalan atıyo hastalığından dolayı sanırım. Annem deseniz hemen depresif oluyo her şeyi kötülüyo ağlıyo. Babam da pasif ses çıkarmıyo. Annemler haklılar aslında nenemin bakıcı parasını ona bakmayan torunu yiyiyo. Annemlerde buna kızıyo en çok. Annemin bu hıyunu sevmiyorum kendinden soğutuyo resmen. Milletin annesine bakıyorum gayet pozitif mutlu benim annemse her şeyi kafasına takan güçsüz biri. Ne ypamalı çok karışık oldu biliyorum ama iç döküş. Bazen başımı alıp gidesim var

Babaanneniz tum cocuklarinda kaliyor ama anneniz bakmak istemiyor dogru mu anliyorum. Soylediklerinizi cok karisik yazmissiniz

Değiştiremiyoruz maalesef ama ben annemi eleştirmem asla. Dahada arkasında dururum. Umarım bu yazdıklarını eşinle falan paylaşmıyorsundur.

Akraba evliliğinin kötü tarafları aslında bunlar.. Eşinizle akraba olmazsanız bu sorunlari hiç yaşamayacaktınız, sizin yapabileceğiniz birşey yok ama annenize laf söyletmeyin kimseye

Babaanneniz icin bakici tutun en mantikli olan bu. Anneniz bakmak zorunda degil. Alzheimer zor bi hastalik ve anneniz psikolojik olarak bunu kaldiramiyorsa zaten bakmamali. Bence objektif degilsiniz bu konuda esinizi ve size gelebilecek laflari dusunmekten annenizin icinde bulundugu durumu goremiyorsunuz

Alzheimerli bir yaşlıya bakmak zordur. Benim de babaannem ve babam alzheimerliydi annem babaanneme bakarken çok ağır bir depresyona girmiş, iki yıllık tedavi sürecinden sonra ancak normale dönebilmişti. Annenize kızmak yerine bir doktora götürmeyi deneseniz.

Dediğim gibi alzheimer zor bir hastalık ve profesyonel bakım gerektirir. Şimdi size yaşlı bakım evlerini önereceğim ama amcanızın oğluyla evli olduğunuzu göz önünde bulundurursam aile yapınıza ters düşecek eminim, kabul etmeyeceksiniz. Bu tip hastaların sürekli yerinin değiştirilmesi yanlış. Ayda bir yer değiştirerek eziyet ediyorsunuz kadına. Sabit bir yer ve sabit bir bakım veren ayarlayın bari.

annene neden kiziyorsun? madem akrabaymissiniz heleki birde..sen bak babannene o kadar kolay isse. yemin ediyorum gicik oluyorum sizin gibilere. kadin tasimis dogurmus buyutmus evladin ettigi laflara bak. kurekle vur diyor kor seytan. kim bilir o kadin neler yasadi kafasinda kac tilki donuyorda bu halde. sen sirf sana laf gelme ihtimalinden dolayi bu sekildesin. afferin boyle devam et. 1 tane annemiz var ve kimse onun yerini tutamaz. bunu idrak edersek daha iyi olur

Cok güzel özetlemişsiniz. Hastaya bakmak cok zordur. Bakalım annesi psikolojik olarak ne durumda.

Annenizin psikolojik desteğe ihtşyacı var hiç normal değil benm kayınvalidemde öle ona bakmıcam diye aklı çıkıyo ama kendi kayınvalidesine hayatta bakmaz hayatta hatta bakmıyo yani nefret ediyo biz gönderdik bi ara gönderdik psikoloğa çünkü oda ağlıyodu herşeye bi ara düzeldi gibi oldu yine aynı

Gelinler bakmak isterlerse bakarlar. Bakıyorlarmış da ama demek ki annen bunalmış ya da yapılan haksızlıklardan dolayı böyle üzgün mutsuz biri olmuş.
Sen bu durumu yaşamadığın için belki daha anlamayabilirsin.

Amcanın gelini olman birşey degiştirmiyor. Seni üzeceklerse bu sebepten ona göre karar verirsin sen de. Babanlar başına silah dayamadıysa bu evlilik için olanlara katlanmak zorundasın. Er yada geç zaten zaten bir pürüz çıkacaktır.

Çok mu bencilsiniz bana mı öyle geldi. Annen bak zorunda mı sırf kendine laf gelmesin diye istiyorsun bunu. Madem sende 7 kat yabancı ile evlenseydin de babaannene kimin bakıp bakmadığı kocanın ailesine bi kadar dert olmasaydı.

Alzheimer hastası birine bakmak hic kolay degil. Durduk yere depresif olmamış kadin. Azcik destek olun kadına siz bakin.

Anneniz psikolojik olarak hemen çöken biriyse zaten ona eziyettir bu. Daha kötü olur. Bakıcı tutulsun, annenizin evinde de kalsın

R harfiyle derdiniz nedir anlamadım.
yapıyo,geliyo,olmuyo,
Bu da yeni moda herhalde, komşunuzla konuşur gibi yazmayın gözünüzü seveyim.

Konunuza gelince Alzhemierli bir yaşlı insan ve ona bakmak gibi büyük bir sorumluluk var ortada,sizin derdiniz 'benim annem niye bu kadar güçsüz?'
Evlat olun da biraz moral verin annenize,
dayanak olun,yetişemediği yerde yardım edin.
Bu yapamıyorsanız eleştirmeyin annenizi.
Kadının derdi başından aşmış, bir de sizin tribinizi mi çekecek?
Benim evladım olsanız 'gölge etme başka ihsan istemem' derdim size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…