• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım artık...

Toprakaski

Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2015
6
3
6
Universiteye hazirlaniyorum, ikinci senem. Dis hekimligi istiyorum. Gecen sene yaptigim derece dogu illerindeki fakulteler icin yeterliydi ama ben ailemden o denli uzaklasmak istemedigim icin tercih etmedim bir sene daha denemek istedim. Kendim icin gayet mantikli bir seçimdi ama cevremdekilere anlatamadim. Ablam ilk senesinde tip kazanmisti.Surekli onunla kiyaslandim. Anne babam tarafindan degil de diger akrabalarimiz hep yuzume vurdular. Kazanamadi yapamadi dediler halbuki ıstesem bende herhangi bir bölümü okuyabilirdim. Neyse isin özü kendime olan inancimi yitirdim ders calisma hevesimi yitirdim icimden calisma istegi gelmiyor sabrim kalmadi..

Kiyaslanmak en sinir bozucu durumlardan biridir. Yasin daha kucuk sanırım. Baskalarina kulak asmamayi ogren. Bugün universite ile kiyaslarlar, is bulursun kendi kizlarinin isleriyle kiyaslarlar, eş bulursun, baskasinin damadiyla kiyaslarlar. Sen diş hekimligi istiyorsun. İnşallah gönlüne gore olur:-) kimseye bir sey aciklamak zorunda degilsin. Ben boyle istiyorum deyip gec. Boş insanlar icin beynini yorma. Aciklasanda anlamayacaklar çünkü o yuzden hiic sallama bosver:KK49:

18 yasindayim. Haklisin bende duymazdan gelmeye calisiyorum ama dayanamadigim durumlarda oluyor. Ne demisler iste ağzı olan konusuyor fikri olan da olmayan da..:KK43: Tesekkur ederim iyi dileklerin icin:)

Kulak asmamayi ogrenmelisin... baska caresi yok bunun insanlar her sey hakkinda ileri geri konuşur. Senin yapacagin en guzel sey calisip sinav sonucunu gozlerine sokmak olmali...

En iyi meslek ,en fazla hangisinde mutlu olacaksan Odur.İstemediği bölüme gidip te içine sinmeyen çok kişi var ne yazık ki.

Senin yerinde ben olsam yazar gider okurdum cunku ayni stresi birdaha yasamak istemezdim ve o sabir ve azim bende yoktur .demekki akrabalarinizdada yokki size boyle sozler diyebilmisler. Siz dogru bildiginizden şaşmayin bugun ablanizla kiyaslanir yarin baskasiyla kiyaslanirsiniz bu sozlere kulak asmayin hihi diip gecin.. Azminizi kaybetmeden sinava kadar calisin .. Herkese ders verin istediginiz bolumu okuyup mutlu bir calisan olun. Yoksa hayat cekilmezz.. Ders calismaya devamm..

Evet civcivogretmenine katiliyorum. Sınav sonucunu gozlerine sok bencede:cool:

Sana yine kıyaslama yapmışlar oysaki kızım hastalanınca akrabalarım yüzüme artık kızın üniyede gidemiyecek demişlerdi , ki onları dost akraba sanmıştım ama gerçek yüzleri çok çirkin ve fesat mış ama sonra kızın iyileşti ve istediği bölümü kazandı
sende kimseye kulak asma , yapman gerekenleri yap ve dua et , onları utandır

1 sene ara verin, kendinizi toparlayın.
Sonuçta mesleğinizi 30-40 sene yapacaksınız. Sevdiğiniz bir meslek olması çok önemli.
Madem ki diş hekimliği istiyorsunuz, ailenize yakın bir yeri kazanana kadar devam edin sınava girmeye. Kaybedeceğiniz en fazla 1-2 senedir. İstemediğiniz bir işi yaparkense hayatınızı kaybedeceksiniz.

Anneniz babanız destekmiş ne güzel. Diğerlerinin söylediklerine de kulak tıkamayı öğrenmeye çalışın, başka yapacak yok çünkü.

millete bakma. ben univ. kazaninca kendi dayim babannem hep arkamdan konusmus okudu da noldu sanki iş bulamaz diye. sonuçta hepsi laflarini yuttu, simdi benden iyisi yok. dinleme kimseyi.

istersen 5 sene de hazırlanırsın, kime ne! boşver şu cahil takımı. sen akıllı uslu geleceğin hekim adayısın. bu salaklar yüzünden mi 1 sene daha kaybediceksin.
ilerde belki selam bile vermeyeceğin akraba denen akbabaların sözlerine takıyorsan, şimdiden dünyada yaşamak senin için ilerde zor olur söylim.
dersine odaklan, kafanı boşalt ve masaya öyle otur. dalga geç kafanda o sözleriyle. kendine asla bahane üretme. delikanlılık yaptığın- yapacağın kendi hayatın. yaparsın sen başarırsın :KK68:

Evet bende istemedigim mesleği bir ömür yapmaktansa 1 sene daha sabretmeyi seçtim. Insanlar maalesef başkalarinin hayatlarina karismaya bayiliyorlar. Sabredip susmak en iyis.Insallah sizinde dediginiz gibi en guzel cevabi sinav sonucumla verebilirim

Seni kıyaslayanlar hangi üniv.bitirmiş acaba çok merak ettim???sadece bu konu değil kimsenin ne dediği seni bu kadar etkilemesin,hayat senin hayatın onların değil.

Ben kpss'yi ilk girdiğimde yani üniversite sonda da kazandım senin hesap doğu geliyor diye seneye mezun olur daha ciddi çalışırım dedim bölge birincisi oldum ;) hiç kırma hevesini ;)

Büyüklerin en büyük hatalarından birisi kıyaslamak.
Sen kendine olan inancını tekrar kazanmak için daha önce başardıklarını düşün mesela

Insanlar konuşmak için her türlü fırsatı kullanırlar takılma fazla. Ben de başka şehirlere gitmek istemediğim ve ikinci yıl hazırlanmayı ailem istemediği için bulunduğum şehirde bir vakıf üniversitesine gidiyorum. Inan boş boş konuşan o kadar insan var ki devlette öğretmenlik olmuyor muydu kazanamadın mı diye. Hiiç takmıyorum öyle olmadığını kendim bilsem yeter.

Yaptığın az puan değil, bunu anlayacayacak insanlar için keyfini bozup çalışmayı aksatma. Başarılar :)

Klişe olacak ama duymamaya çalış veya cvp olarak uzağa gitmek istemediğim için diye açıklama yap yine de anlamıyorlarsa benim fikrim benim kararım farklı sizin düşünceniz farklı de, Tabi onları uyandırmak için de derslerine daha çok asıl :KK39:

Universiteye hazirlaniyorum, ikinci senem. Dis hekimligi istiyorum. Gecen sene yaptigim derece dogu illerindeki fakulteler icin yeterliydi ama ben ailemden o denli uzaklasmak istemedigim icin tercih etmedim bir sene daha denemek istedim. Kendim icin gayet mantikli bir seçimdi ama cevremdekilere anlatamadim. Ablam ilk senesinde tip kazanmisti.Surekli onunla kiyaslandim. Anne babam tarafindan degil de diger akrabalarimiz hep yuzume vurdular. Kazanamadi yapamadi dediler halbuki ıstesem bende herhangi bir bölümü okuyabilirdim. Neyse isin özü kendime olan inancimi yitirdim ders calisma hevesimi yitirdim icimden calisma istegi gelmiyor sabrim kalmadi..

Bence de en mantikli secimi yapmissin, okuyacak oldugun sehirin de bölümün de icine yatmasi lazim, sonucta gelecegin söz konusu. Sen devam calis, motivasyonunu düsürme ;)

Back
X