Bıktım bezdim bu hayattan... Nasıl davranmalıyım yardım edin:((((

ufff çok zor bir durum.Allah yardımcın olsun..maalsef bu olanlar söz-nişan-düğün zamanında olan olaylar..sıkıntı-strest- gerginlik...bunların üstesinden gelip yola devam ederseniz evlenirsiniz ama anlık kızgınlıklarlada evlilik olmadan biter..kimin ne dediği ne diyeceği,ne yapacağı önemli değil,zamanlaunutulur..siz mutlu ve sakin olun,konuşulanlara kulağınızı tıkayın..babalar mantıklıymış.bu konuda babalardan yardım alın..

kadınız sonuçta olanlara kulağımı tıkayamıyorum çok üzülüyorum saçlarım dökülüyor çok fazla son 3 aydır. sözlümü de çok seviyorum o da benle üzülüyor. ben de biliyorum önemli olan sevgimiz ama annemin anlattıklarından solayı elin bana acıyarak bakmasına sinir oluyorum... ne olurdu annem benimle arkadaş gibi olsaydı dertlerimi dinleseydi... evin içinde gizli gizli ağlayıp üzülmekten yoruldum... geleli 1 hafta oluyor ama ben gülemiyorum....

durumun zor ama valla bu durumlarda bıraz cırkef olmak gerekıyor.
oyle annem mutlu olsun o mutlu olsun bu mutlu olsun kendını unutur gıdersın.
sen nişan ıstıyormusun ona bak?
sen annenı gerektıgı yerde kıbarca uyaracaksın, sozlunde aynı sekılde.
bızde nişanı kız tarafı yapar, kayınvalıden cok cok anormal bısey soylememıs sadece sunu yaparsınız bunu yaparsınız demesı hos degıl onun yerıne boyle olsa nasıl olur felan dıyebılırdı. ama cokta buyuk sorun goremedım bu konusmada.
neden sakız gıbı uzatılıyor. annenın beklentılerı yuksek geldı bana uzgunum.
yuzukle beklıyormussun söz bu neyle bekleyeceksın?
herkes durumu elverdıgınce yapar bıseylerı. ama sen aıleler mutlu olsun dıye beklersen boyle gıder.
ama dersen ki aileler mutlu olsun ben bısey ıstemem o baska.
sozlun nasıl bu konularda? annesıne hemen kızdıgına gore ezdırmıyor. e annen kayınvalıdenden daha kaprıslı geldı bana
burdada bıraz alttan alıp bıraz diş gosterıp bu zor zamanıda atlatacaksın daha dugunu var bunun kolay gelsın:).

Canın annen biraz el alem için yapmak istiyor nişanı.
Kendini bu kadar üzme. Anlıyorum seni. Evlenirken biz de nişan yapmadık. Söz yaptık, arkasından düğün.
Bizim orda da çok önemlidir bu tür şeyler. Herkes soruyordu niye nişan yapmıyorsunuz, diye.
Bizim de şehirler arası mesafe çoktu. Biz gereksiz gördük eşimle.
Ama başta benim annem olmak üzere herkes bunu dert etti.:)
Çok takılma canım önemli olan sizin ne istediğiniz. Bunu ailerinize uygun bir dille anlatın.
Umarım her şey gönlünce olur.

ne güzel demişsin ben çok sessizim ondan oluyor işte... alıp konuşayım diyorum yok size yaranılmaz falan filan deyip duruyor. bir de bu millete anlatması yok mu deli oluyorum...

inşallah benim annem baskındır biraz lafları sözleriyle nasıl baş ettin çok merak ettim? Annemin yüzünden başkalarının benimle gelip konuşması yok mu iğreniyorum o zaman herşeyden

valla güzelim bence sen abartıyorsun ne demek ailesine karşı düştüğümüz durum onlar çoktan yerlerde gezinmeye başlamış senin gözün aşktan körelmişde göremiyorsun annen konuşmakta çok haklı senin canın sıkılmasın diye kadın herşeye iyi tamam dese daha mı iyi ozaman daha çok sıkılacaksın adamlar koca 1 yılda ne yapmışlar hiçbirşey annen kız annesi tabiki isteyecek karşı tarafta erkek tarafı tabikide nazlarınızı çekecek ki bu nazlanma falan değil resmen ucuza kapatmaya çalışmışlar olayları bukadar herşeye tamam deme ileride çoookkkk pişman olursun onlar zaten yapmalı bunları yapacak olmalarına sevindim valla ne yalan söyliimm çok kafanı vurarsın çokkkk anneni dinle herşeyi usulune göre yap annen sussa el susmaz iş işden geçtikten sonra zaman geriye dönmez

ne güzel demişsin ben çok sessizim ondan oluyor işte... alıp konuşayım diyorum yok size yaranılmaz falan filan deyip duruyor. bir de bu millete anlatması yok mu deli oluyorum...

cok sessız olmayacaksın ıste.
cokta sesın cıkmayacak dengeyı kuracaksın. Benım anladıgım erkek tarafı bırseyden kacıyor gıbı degıl.
herkes kesesine gore. sen anneni cok susturmaya calısma karsı tarafta sımarmasın ama bıraz uyar gene.
ama oyle mazlum mazlum degıl. annenle guzelce konus.
kayınvalıdenle aran nasıl?
bu arada son yorumda bırısı ucuza kapatmıslar demıs yok artık mal mı alıyorlar neyı ucuza kapatması??

ucuza giden nedir allah aşkına şu köle zihniyetini unutun artık kaç kuşak geçti kadınlar değişsin artık,
fazla naz aşık usandırır, bu naz evi yüzünden değilmi insanlar birbirlerini evinde istemiyor.

anneni dinle nişanlını bezdir, senin arkanda duran adam sana düşman olsun 2 yıl sonrada boşanırsın artık.
arkadaşım sen bunları bırak boşver, onlarda nişanı kız yapar sizde erkek yapar derken sizi arada yer bitirirler mutsuz bir evliliğin olur.
anneni sen susturucaksın olucak biticek anneni susturamazsan annen aynen böyle devam eder evlendiğin zaman bile kaynanan aramıyo kocan gelmiyo diye bezdirir hepinizi.
evdeki huzur herşeyden önce gelir, bu zihniyetin izinden gidersen iki bilezik fazla taktırısın, nişan yaptırırsın fotoğraflarda mutlu insanlar değil dişi gıcırdayan akrabalar görürsün.

bu kısıma kesınlıkle katılıyorum. bence nısanlınıda bezdırme.

kayınvalide gayet makul düşünmüş annen arıza çıkarıyor bence.
nişanı kız tarafı yapar. yatakodasını da kız tarafı alır.
size masraf olmasın geleni gideni ağırlamak zorunda kalmayın dşye evde aramızda yaparız demiş.
daha ne desin.
nişan olmadan ne takmasını bekliyor ki annen.
en doğrusu babanın fikri.
yoksa çok sorun çıkar bu nişan olayından. yapmayıverin.
huzursuz başlarsanız iyi olmaz.

annem el diye diye deli oldum ya şu an saçlarım dökülüyor... hiç kepek olmazdı saçımda kepek oldu... bana göre nişandır takıdır bunlar önemli değil bana 5 bilezik taksa nişanı yapsa daha mı mıutlu olacam hayır.... bir de annem onların yaptığı çoğu şeyi görmüyor odaklanmış kalmış. onlar yeni ev aldılar onun borcunu ödüyorlar biraz sıkıntıdalardı ama kayınbabam bu sıkıntının içinde bana harçlığımı göndermiştir hediye alıp göndermişlerdir. yani bir sorunum yok. her şey para mı pul mu? niye iki gencin duyguları her şeyden önemsiz görünüyor anlamıyorum...

kayınvaldem le aram iyi ama bu olanlar yüzünden arayamıyorum onu çok bunaldım kimseyle görüşmüyorum evdeyim hep. akrabalar çağıryor gidesim yok hiç. tat tuz kalmadı. anneme de öyle dedim ben anne geleceklerinde isteklerini söyle yapsınlar ama annemin ele anlatması yok mu... ya herkesin ne derdi var kimse gelip bir şey anlatmaz annem gider anlatır anlıyorum rahatlamaya çalışıyor ama ben küçük düştüksen sonra rahatlasa ne???

çok haklısın ya ne vardı benim çevremde senin gibi düşünen biri olsa... ben üzülüyorum sözlüme yansıyor o da üzülüyor sonra onu üzdüğüm için ben bir daha üzülüyorum...
ne bileyim başkası olsa hali vakti epey iyi her şeyi de alsalar kimse sormaz mutlu musun diye önemli olan o değil.... zoruma giden de kendi hayatım hakkında söz sahibi değilim. sorun ben de kahretsin ki ben de

ben de yapmamaktan yanayım ama şimdi sırf ele güne karşı istiyorum. çünkü herkes biliyor sakız olduk milletin ağzına millet camdan sizin nişan ne oldu diye soruyor... bu da bizim sınavımız işte... ele anlatma diyorum el der ki oğlu öyle oldu kzı da böyle bir de kıs kıs gülerler...

Neden arayamacaksın. kadınlada arana bosyere mesafe koyma.
suclu degılsın ki sen. nısanlını bunaltma, bırbırınıze destek olun.
senın annen bunu dedı benım ki sunu dedı. sonunda bakakalırsın oyle annem mutlu olsun derken.
Anneni susturcaksın bıraz baska secenegın yok.
oyle kenarda ıcıne kapanırsan kımse takmaz uzuldugunle kalırsın.
annenin ele anlatmasına kesın cozum net bı sekılde konuscaksın. sana camdan soran meraklılarada kıbarca cevaplarını yapıstıracaksın.
valla once nısanlınla kendını dusunmezsen, sonrasındada kımse sızı dusunmez. kendını bunaltma:)

Kusura bakma ama annen çok hatalı. Herşeyin tüm detaylarını en olmadık insanlara anlatması seni üzmekten başka işe yaramaz. Elin ağzı torba değil ki büzesin her kafadan bir ses çıkar.

Adetleri falan boşver. Düğün yakınsa nişana gerek yok. İlla yapmak istiyorsan evde yaparsın ya da dışarıda küçük bir gru yemek yersin. Bizim nişan için vaktimiz ve bütçemiz yoktu. Ramazanda 20 kişilik çekirdek aile ve yakın arkadaş grubuna iftar verdik. İnanılmaz güzel oldu. Hem de sevaba girdik Öyle bir şey yapabilirsin.

Onun haricinde annen olsun başkası olsun karıştırmayacaksın. Her şeyi sözlünle konuşup hallet, onlara fikir sorabilirsin ama siz karar verin. Ben nişan pek istemiyordum ama annem çok istiyordu, kayınvalidemler masraf olur diye istemiyorlardı. Dediğim gibi yaparak iki tarafında gönlünü ettik. Koca insanlarsınız "biz böyle uygun gördük" deyin. Önce itiraz edip tepki koyarlar ama yılmaz hep aynı tavrı gösterirsen sonra bir şey diyemezler. Yoksa düğüne kadar çok ağlarsın. Daha eşya alınacak, takı konuşulacak, düğün yeri, kına vs. hep sorun. Gideceğin kuaför bile sorun olur. Hiç böyle şeylere izin verme sen. Bu zamanlar tatlı pembe zamanlar, keyfini çıkarmaya bak.

çok haklısın dediklerini yapmaya çalışacam öyle yapmam gerek sonuçta benim de heveslerim hayallerim var dediğin gibi davranmazsam hepsi zehir olacak çok teşekkür ederimm..

Okuyup cevap yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim gerçekten içim rahatladı... Bu konularda Allah herkesin yardımcısı olsun bu işler zormuş Rabbim bütün kayınvalidelere merhametli ve adaletli düşünüp hareket etmeyi nasip eylesin:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…