• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anneme çok üzülüyorum

Babanızı zemzemle yıkayıp, bütün negatifliklerini pozitif bile yapsanız anneniz mutlu olmaz. Kendi annemden biliyorum. Ağzınızla kuş da tutsanız yaranamazsınız. Onlar kurban olmayı seviyor. Bunu istiyorlar vazgeçiremezsiniz. Mesela benimki de maddi açıdan çekmiş olmak istiyor. Şu an etrafımıza baktığımda maddi olarak gerçekten annemle babamın durumları iyi. Bu ekonomide bile yeni ev yeni araba alabiliyorlar hem de krediye bulaşmadan. Ama benim annem sürekli babamın para kazanamadığını, durumlarının çok kötü olduğunu söylüyor. Mesela benim düğünümde giydiği elbise benim gelinliğimden pahalıydı. Ben onun çocuğu olduğum halde onun giyime gezmeye vs harcadığı parayı düşünmeden harcayamam. Ama sorarsanız durumları çok kötü. Biri ev alsa sanki kendi üzerinde birden fazla ev yokmuş gibi insanlar hayatını garantiye alıyor biz ne yapacağız bilmiyorum diyebiliyor. Bazen söylediklerine şok oluyoruz. Utanmasa bizden aylık bir miktar ona vermemizi isteyecek. Mesela kayınvalidemin evi yok. Sadece 1 emekli maaşı var. Kadının geçinmesi için biz yardımcı oluyoruz. Bir de kocasından kalan küçük bir tarlası var. Kadın kendince bişeyler ekip bize veriyor, kendine ayırıyor, yakınlarına dağıtıyor. Annemin dediği laf da şu ; senin kayınvalidenin tuzu kuru 🤦🏼‍♀️ biz ne çabalar harcadık annem kendine gelsin diye. Olmadı olmadı olmadı. Bizim de psikolojimizi bozdu. Habire şu şurda düğün yapmış, bu burdan ev almış vs vs. Gören de kendi sosyal yardımla hayata tutunmaya çalışıyor zanneder. Asla şükür yok asla memnuniyet yok. Onların imtihanı da bu işte. Kendi yarattıkları cehennemi hakettiklerini düşünüyorum açıkçası.
valla hayret ediyorum anneler neden böyle? anlatmaya çalışsan bu durumu asla anlamazlar. size de allah kolaylık versin, en iyisi bizim için dinlememek, mümkün olduğunca ayrı vakit geçirmek. son cümlenize katılıyorum çocuklarının psikolojisini düşünmeyip böyle son hız üstümüze zehirlerini akıttıkları için bende bazen mutsuz olmayı hakkettiklerini düşünüyorum.

Annemde böyle ne yaparsam yapayım sürekli benden geçti diyip duruyor. Mutlu olmasını bilmiyor bu yüzden bizide mutsuz ediyor. Evet annemi çok seviyorum gözlerinin içi gülsün diye her şeyi yapmak istiyorum ama olmuyor. O mutsuz diye bende mutsuzum sürekli tartışmaya başladık beni kırmaktan çekinmiyor. Ne yapıcağımı bilmiyor psikolojik olarak bende kendimi çok çok kötü hissediyorum. Yaşı 22 ama derten tasadan 80 yaşında gibi hissediyorum

Back