biktim bu kizdan!

leyya88

teyzesinin birtanesiiii
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2011
2.477
31
113
- Yurtdışı
ya kizlar $u an o kadar sinirliyimki anlatamam! bu kiz karde$im beni deli edecek sinirimden ölüyorum resmen! sorumsuzlugunda bu kadari! biktim artik ondan okullar açilsada yüzünü daha az görsem!

aramizda 2 ya$ var, hiç anla$amiyoruz :(
babam iki haftadir kizim doktora git bana herzamanki reçetemi yazdir dedi hanimefendi saat 11 olmu$ hala kalkipta aramiyor üstelik babam $eker hastasi ilaçsiz duramaz, bu yüzden yine bagirdim ona diyorki "zaten arasamda dr cevap vermes" denedinmiki diye bagirdim gitti aradi..

ben hem okuyor hem çali$iyorum ama yaz tatili oldugu için sadece çali$iyorum, annem yazliga gitti, karde$im ve ben evdeyiz babamla, ben i$e gitmeden önce çama$irlari asiyorum veya makinaya dolduruyorum, banyolari temizliyorum ve yemegi yapiyorum öyle gidiyorum, eve geldigimde saat 9 oluyor ak$am, ve hanimefende hiçbir$ey yapmami$ oluyor bende ona bagiriyorum diyorki sen neden yapmiyorsun!! ya insan bu kadar acimasiz olurmu? yeri geldiginde senin i$inde asla çali$amam çok yorucu diyor, ama konu ev i$i olunca ikimizde ayni miktarda i$ yapmaliymi$iz kiz ak$ama kadar ya TV ya bilgisayar ba$inda beni beklicekmi$ki i$ler bitsin!

hergün kavga ede ede artik evi süpürüyor ben gelmeden, olan bula$igi öylece makinaya "atiyor" ben ak$am geldigimde tekrardan çikarip geri düzüyorum, sepetle çama$ir veriyorum eline katla diye 2 hafta geçiyor bagira bagira bir hal oluyorum öyle yapiyor, ya bu kiz normalmi sizce? nerdeyse aglicam sinirden ya benmi abartiyorum?

kom$ular geldiginde suratini asiyor o derece belli ediyorki kom$ular "kiz sen hastamisin?" diye soruyor oda "hayir" diyor kafasini çeviriyor bu konudada beni ve ailemi utandiriyor ergenlik degilki sabredeyim geçer diyeyim 22 ya$inda ne zaman akillanacak bu :14:

ya kizlar $u an o kadar sinirliyimki anlatamam! Bu kiz karde$im beni deli edecek sinirimden ölüyorum resmen! Sorumsuzlugunda bu kadari! Biktim artik ondan okullar açilsada yüzünü daha az görsem!

Aramizda 2 ya$ var, hiç anla$amiyoruz :(
babam iki haftadir kizim doktora git bana herzamanki reçetemi yazdir dedi hanimefendi saat 11 olmu$ hala kalkipta aramiyor üstelik babam $eker hastasi ilaçsiz duramaz, bu yüzden yine bagirdim ona diyorki "zaten arasamda dr cevap vermes" denedinmiki diye bagirdim gitti aradi..

Ben hem okuyor hem çali$iyorum ama yaz tatili oldugu için sadece çali$iyorum, annem yazliga gitti, karde$im ve ben evdeyiz babamla, ben i$e gitmeden önce çama$irlari asiyorum veya makinaya dolduruyorum, banyolari temizliyorum ve yemegi yapiyorum öyle gidiyorum, eve geldigimde saat 9 oluyor ak$am, ve hanimefende hiçbir$ey yapmami$ oluyor bende ona bagiriyorum diyorki sen neden yapmiyorsun!! Ya insan bu kadar acimasiz olurmu? Yeri geldiginde senin i$inde asla çali$amam çok yorucu diyor, ama konu ev i$i olunca ikimizde ayni miktarda i$ yapmaliymi$iz kiz ak$ama kadar ya tv ya bilgisayar ba$inda beni beklicekmi$ki i$ler bitsin!

Hergün kavga ede ede artik evi süpürüyor ben gelmeden, olan bula$igi öylece makinaya "atiyor" ben ak$am geldigimde tekrardan çikarip geri düzüyorum, sepetle çama$ir veriyorum eline katla diye 2 hafta geçiyor bagira bagira bir hal oluyorum öyle yapiyor, ya bu kiz normalmi sizce? Nerdeyse aglicam sinirden ya benmi abartiyorum?

Kom$ular geldiginde suratini asiyor o derece belli ediyorki kom$ular "kiz sen hastamisin?" diye soruyor oda "hayir" diyor kafasini çeviriyor bu konudada beni ve ailemi utandiriyor ergenlik degilki sabredeyim geçer diyeyim 22 ya$inda ne zaman akillanacak bu :14:
bende 22 yaşındayım , evliyim ve çalışıyorum anlayacagın kusura bakma ama sorumsuz bir kardeşin var çok bencil.

benim ki de 18 yaşında ergenlik o bu dedim liseyi bitirene kadar ama nafile bizde hiç anlaşamıyoruz bende hem okuyup hem calısıyorm ama aksam eve gelınce herseye yardım edıyorum o ıse tabagını tepsiden cıkarma tenezzülünde bile bulunmuyor en iisi kendi daınıklıklarını topla onunkileri bırak cnm takma kafana huyları böyle bunlar değişmez:41:

benim ki de 18 yaşında ergenlik o bu dedim liseyi bitirene kadar ama nafile bizde hiç anlaşamıyoruz bende hem okuyup hem calısıyorm ama aksam eve gelınce herseye yardım edıyorum o ıse tabagını tepsiden cıkarma tenezzülünde bile bulunmuyor en iisi kendi daınıklıklarını topla onunkileri bırak cnm takma kafana huyları böyle bunlar değişmez:41:

off ne olacak bunlarin hali, bizimkide sabahki bula$iklari makinaya atiyor ama öglen bula$igi beni bekliyor, tabi o gün bagirirsam sinir krizi geçirirsem yapiyor :(

bende 22 yaşındayım , evliyim ve çalışıyorum anlayacagın kusura bakma ama sorumsuz bir kardeşin var çok bencil.

kusura bakmam zaten biliyorum ama bu evlenemez kim bunu çekerki, daha anlatmadigim birçok $ey var :(

ya kizlar $u an o kadar sinirliyimki anlatamam! bu kiz karde$im beni deli edecek sinirimden ölüyorum resmen! sorumsuzlugunda bu kadari! biktim artik ondan okullar açilsada yüzünü daha az görsem!

aramizda 2 ya$ var, hiç anla$amiyoruz :(

ben hem okuyor hem çali$iyorum ama yaz tatili oldugu için sadece çali$iyorum, annem yazliga gitti, karde$im ve ben evdeyiz babamla, ben i$e gitmeden önce çama$irlari asiyorum veya makinaya dolduruyorum, banyolari temizliyorum ve yemegi yapiyorum öyle gidiyorum, eve geldigimde saat 9 oluyor ak$am, ve hanimefende hiçbir$ey yapmami$ oluyor bende ona bagiriyorum diyorki sen neden yapmiyorsun!! ya insan bu kadar acimasiz olurmu? yeri geldiginde senin i$inde asla çali$amam çok yorucu diyor, ama konu ev i$i olunca ikimizde ayni miktarda i$ yapmaliymi$iz kiz ak$ama kadar ya TV ya bilgisayar ba$inda beni beklicekmi$ki i$ler bitsin!

hergün kavga ede ede artik evi süpürüyor ben gelmeden, olan bula$igi öylece makinaya "atiyor" ben ak$am geldigimde tekrardan çikarip geri düzüyorum, sepetle çama$ir veriyorum eline katla diye 2 hafta geçiyor bagira bagira bir hal oluyorum öyle yapiyor, ya bu kiz normalmi sizce? nerdeyse aglicam sinirden ya benmi abartiyorum?

kom$ular geldiginde suratini asiyor o derece belli ediyorki kom$ular "kiz sen hastamisin?" diye soruyor oda "hayir" diyor kafasini çeviriyor bu konudada beni ve ailemi utandiriyor ergenlik degilki sabredeyim geçer diyeyim 22 ya$inda ne zaman akillanacak bu :14:

Kızma ablası :48:.

Kardeşinizin sorumluluk duygusu gelişmemiş.Muhtemelen onu bu şekilde yetiştirende aileniz.Siz abla olduğunuz için bütün sorumluluk hep size verilmiş ve oda hep evin küçük çocuğu olmuş.Bir süre ona yapması gerekenleri hatırlatmayın.Bırakın babanızın ilacını almadığı için babanızdan laf yesin.Siz hiçbirşeye müdahale etmeyin.Evdeki işleri listeleyin ve ikiye bölün.Sonra ona birini seçmesini söyleyin.Size düşen işler dışında hiçbir işe elinizi sürmeyin,kardeşinizin yaptığı işede karışmayın.Biraz zaman alsada kendi kendine öğrenecektir sorumluluklarını.

valla bende 16-17 fln diye düşündüm yaşını ilk okumaya başladığımda...
karakteri böyle demekki...
değişmez canım...
benim kuzenim 30 yaşında bundan beter emin ol...
dediğim gibi karakteri bu..

emin ol böylelerine iyi koca düşer.Anlaatsam roman olur aynı şeyden muzdaribiz canım bir de o pişkinliği üste çıkmak için beni deli etmek için lafları yok mu öldürüyor beni aramızda 4 yaş var beni hüngür hüngür ağlattıgı olurdu önceden çok kavga ediyordum ama birgün masanın üstündeki silgi tozlarını dersin bitince süpür kac gundur bırakıyosun dedm sanane işne bak git süpür gibi laflar edip tuvalete girdi kapıyı kitledi bende aç su kapıyı dıye yumruklarken kapıyı elim camdan içeri girdi bileğim kesildi cok kötü bi zamandı benim için dikiş atılıp eve gelince annem bi silgi tozu için değermiydi dedi ona o da karısmasaydı herseye ddi düşün ki ben parmaklarımı kullanamadım 1 ay cok ciddi kesilmişti özür dileyeceğine bu cevabı verince anladım ki kardesimde olsa ne yaparsa yapsın herkes kendine yapar o o kadarlık bir insan oldugu için böyle yapıyor herkes kendisi belirler değerini onun için takma canım sakın benim ağzım yandı kötü bir şekilde olsada

Bence ekmek elden su gölden , ev işleri abladan :9: yaşamaya alışmış..

Fazla da gamsız olunca değmeyin keyfine..

Evlenince anlar sizin ne haklı olduğunuzu..

Kızma ablası :48:.

Kardeşinizin sorumluluk duygusu gelişmemiş.Muhtemelen onu bu şekilde yetiştirende aileniz.Siz abla olduğunuz için bütün sorumluluk hep size verilmiş ve oda hep evin küçük çocuğu olmuş.Bir süre ona yapması gerekenleri hatırlatmayın.Bırakın babanızın ilacını almadığı için babanızdan laf yesin.Siz hiçbirşeye müdahale etmeyin.Evdeki işleri listeleyin ve ikiye bölün.Sonra ona birini seçmesini söyleyin.Size düşen işler dışında hiçbir işe elinizi sürmeyin,kardeşinizin yaptığı işede karışmayın.Biraz zaman alsada kendi kendine öğrenecektir sorumluluklarını.

aileyle alakasi yok canim, annem küçüklügümzden beri bize her i$te yardim etmemizi isterdi, bildim bilelide hep ikimizede sorumluluk verir ama yok bu kizdan adam olmaz yani eminim yemin edecek kadar, annem bazen agliyor bu haline, babam ise kara kara dü$ünüyor bu kizi alan olmaz diye hiçbir$eyi beceremiyor malesef :( msela yillardir annemde bende salonu ve mutfagi süpürmeyiz hep o yapar ama onuda kötü yapar, birde i$ payla$imi için hep kavga ediyoruz kendisi ne kadar i$ yapsa bende ayni miktarini yapmaliymi$im diyor, ben i$e gidiyorum dedigimde mecbursun diyor :(

valla bende 16-17 fln diye düşündüm yaşını ilk okumaya başladığımda...
karakteri böyle demekki...
değişmez canım...
benim kuzenim 30 yaşında bundan beter emin ol...
dediğim gibi karakteri bu..

malesef karakteri bu ya bundan beteri varmidir bilemiyorumki, kuzenin evlimi?

ne yapacağını söyleyim hiçbir şey yapmayacaksın gerekirse aç otursunlar onun sorumluluklarını sen yapmayacaksın

büyük ihtimalle onun yapması gerekenleri küçüklüğünden beri yapan biri olmuş kız hiç dara düşmemiş ki nasıl olsa bir kendini feda edici çıkıp hep arkasını toplamış..

toplamayacaksınız merak etmeyın sız yapmazsanız ölmezsiniz..babanıza bakın sadece.

Sorumluluk vermezseniz sorumsuz olur :)

Bırakacaksın,temiz tabak bulamayacak,o zaman yıkamak aklına gelecek.
Yemek bulamayacak,yemek yapması gerekecek.
Veya banyoyu temizlemeden çıkacaksın.Kendisi yıkanırken tiksinecek,temizleyecek.
Tabii bilmediği işi yapmasını beklememek lazım.Önce işi öğrenecek.Bak banyoyu bununla siliyoruz,şu süngeri kullanıyoruz gibi...

Böyle yapınca ne oluyor ? Temizliği önemseyen sen,yapan sen.Ona ise sadece iş buyuruyor oluyorsun.Sadece tepkisini çekiyorsun.

Bir de tabakları makinaya dizince beğenmeyip değiştiriyorsun sanırım.Değiştirme ama makinayı o çalıştırıp boşaltsın.Nasıl olduğunu görsün.
Bunları yapmak için biraz geç kalınmış ama bir yerden başlamak lazım.

emin ol böylelerine iyi koca düşer.Anlaatsam roman olur aynı şeyden muzdaribiz canım bir de o pişkinliği üste çıkmak için beni deli etmek için lafları yok mu öldürüyor beni aramızda 4 yaş var beni hüngür hüngür ağlattıgı olurdu önceden çok kavga ediyordum ama birgün masanın üstündeki silgi tozlarını dersin bitince süpür kac gundur bırakıyosun dedm sanane işne bak git süpür gibi laflar edip tuvalete girdi kapıyı kitledi bende aç su kapıyı dıye yumruklarken kapıyı elim camdan içeri girdi bileğim kesildi cok kötü bi zamandı benim için dikiş atılıp eve gelince annem bi silgi tozu için değermiydi dedi ona o da karısmasaydı herseye ddi düşün ki ben parmaklarımı kullanamadım 1 ay cok ciddi kesilmişti özür dileyeceğine bu cevabı verince anladım ki kardesimde olsa ne yaparsa yapsın herkes kendine yapar o o kadarlık bir insan oldugu için böyle yapıyor herkes kendisi belirler değerini onun için takma canım sakın benim ağzım yandı kötü bir şekilde olsada

bizimkininde dili papuç gibi her$eye herkese yetiyor, her zaman o hakli ona sorsan, ya bende bazen kendimi zor tutuyorum inanki kalkip vurup elini ayagina kiracaksinki yaranasin!
ya iyi koca dü$ermi bilmiyorumki kim bunu çekerki, hayatta hiçkimseyi sevmez, kendinden 20 ya$ küçük çocuklarla bile kavga eder vurur hatta, misafirden nefret eder, kimseyi begenmez, ya nasil evlecekki bu

Bence ekmek elden su gölden , ev işleri abladan :9: yaşamaya alışmış..

Fazla da gamsız olunca değmeyin keyfine..

Evlenince anlar sizin ne haklı olduğunuzu..

yok canim ali$tirmayla alakasi yok küçüklügünden beri böyle, aslinda hiç $imarik degil, ama huyu böyle çok kötü

ne yapacağını söyleyim hiçbir şey yapmayacaksın gerekirse aç otursunlar onun sorumluluklarını sen yapmayacaksın

büyük ihtimalle onun yapması gerekenleri küçüklüğünden beri yapan biri olmuş kız hiç dara düşmemiş ki nasıl olsa bir kendini feda edici çıkıp hep arkasını toplamış..

toplamayacaksınız merak etmeyın sız yapmazsanız ölmezsiniz..babanıza bakın sadece.

bunuda denedim $unu $unu yap demezsem hiçbir$ey yapiyor herzaman i$e gitmeden tembih tembih üstüne ederim demediklerimi asla yapmaz :(
küçüklügümden beri hep i$ payla$imi yapariz ama her zaman ya red eder yada yaptigi hiçbir$eye yaramaz yada 3-4 saat sonra yapar

bi evde nekadar çok kız olursa okadar zor sanırım :9:
bizim kuzenler var evde 3 kız ev kokuyo arkadaş :120: o ona o otekine evlendi ikisi peşpeşe birinin yemeğini çarşısını kaynanası yapıyo bılmıyokı :9:

benim kardeşimde böyleydı aramızda 5 yaş var yemeği yer gıder tv izlerdi butun işler annemle bana ama annem ona karışmayınca bende kızıp yapmazdım
ama işler başa düşüncede pırılpırıl yapar
bence sizde bi süre onun arkasını toplamayın evide kendi haline bırakın bakın nasıl ufaktan ufaktan başlıycak 22 ufak bi yaş diil ergen ergen tavırlar falan :22:

Sorumluluk vermezseniz sorumsuz olur :)

Bırakacaksın,temiz tabak bulamayacak,o zaman yıkamak aklına gelecek.
Yemek bulamayacak,yemek yapması gerekecek.
Veya banyoyu temizlemeden çıkacaksın.Kendisi yıkanırken tiksinecek,temizleyecek.
Tabii bilmediği işi yapmasını beklememek lazım.Önce işi öğrenecek.Bak banyoyu bununla siliyoruz,şu süngeri kullanıyoruz gibi...

Böyle yapınca ne oluyor ? Temizliği önemseyen sen,yapan sen.Ona ise sadece iş buyuruyor oluyorsun.Sadece tepkisini çekiyorsun.

Bir de tabakları makinaya dizince beğenmeyip değiştiriyorsun sanırım.Değiştirme ama makinayı o çalıştırıp boşaltsın.Nasıl olduğunu görsün.
Bunları yapmak için biraz geç kalınmış ama bir yerden başlamak lazım.

o zamanda ben deli olurum evi daginik dü$ünmek bile istemiyorum, özellikllede bula$ik olmasindan nefret ederim her seferinde avazim çiktigi kadar bagiririm 1 gün ak$am geldigimde bula$ik olmazsa diger günler illaki olur akillanmiyor hiç

geçen gün yemek yapmadan gittim hiçbir$ey yapmami$ti, bir kere makarna yapti diye haftalarca söylediki sen yemek yapmadigin zaman ben yapiyorum diye :4:
banyoyu hayatinda hiçbir zaman temizlememi$tir, sadece dagitmayi bilir, bu konuda fazla israr etmiyorum çünkü öldürsemde yapmaz

makina konusuna gelince, temiz çikmayanlari tekrar makinaya koyuyor ister 10 kere yikansin temiz olmadiktan sonra çikarayimda elimde yikayayim demez kocaman tavalari falanda koyuyor içine yemek artiklariyla, evin i$e saat 5 ten önce bitmiyor ona kalsa, bize inat olsun diye süpürgeyi neredeye yere çaliyor...

tatlım bu kadar hırpalama kendini siz kardeşsiniz..... huylu huyundan malesef vazgeçmiyo sen sinirlendiğinle kalıyosun ... buarada aynı yaştayız sanırım(24) ve kardeşlerimzde aynı yaşta(22) o yzden seni anlıyorum... bzmde en büyük problemimiz kıyafet ve özel eşyalar oluyo(du)... ben kendime yeni bi kıayet alırdım 1 hafta snra deli dana gbi arar tarardım yok nerde diye ortalığı ayağa kaldırırdım yok... snra bkaç gn geçer hanfendinin arkadası bze gelir aa bi bakarım bnm kıyafetm arkadasının üstnde!!! işin ilginç tarafı oda benle arıyodu kıyafeti eşek sıpası:))) parfüm alırdım 3 güne biterdi ben kullanmadan... ayakkabımı bi gyerdi bidaha gylmicek hale gelirdi.... daha neleer nelerrrr ha bunlardan vazgeçtimi hayır sadece ben evlendiğim için braz zor oluyo ulaşması:)) sövsen olmuyo dövsen olmuyo kuzu kardeş işte can napalım idare etmek zorundayız herşeyimiz onlar bizim....

off çok sinir bozucu bişey bende yaşıyorum bunu.. ben 19 yaşındayım 18 yaşında bi kız kardeşim var hiç bi işe yaramaz.. hatta kendi yediği tabağı bile mutfağa götürmez o derece pc başında bişeler yer orda bırakır bu yüzden o kadar çok tartışırız ki.. hep beraber bi iş yapmaya başlasak en önce o bırakır... ben yapmasam annem bana kızar suratını asar ama o yapmazsa seslenmez nasılsa yapmıyor diyor olan bana oluyor anliycagınız...

Benim kardeşim henüz 14 yaşında. Ama o dil yokmu pabuç gibi maşallah ben yetişemiyorum çoğu zaman.
Hep geri söylemeler, hep diklenmeler...
Anneme diyorum bu değişmez şekil a değişmiyor demek ki..
Asla su içtiği bardağı yıkamaya tenezzül etmiyor.
Hep o küçük diğerleri çalışıyor diye ben yaptım her işi şimdi herkes alıştı tabi kimse elini sürmüyor.
Bazen canıma tak ediyor yapmıyorum da söylene söylene annem yapıyor.
Evin büyük kızı mısın yandın o zaman.
Kızı mısın hizmetçisi mi belli olmuyor.
İş paylaşımı denen şey yok.
Ders çalışmam gerekiyor. Şu bulaşığı da yıkayım, şu banyoyuda ilaçlıyım derkeen saat oluyor öğlen.
Umursuz olanlara da çok iyi koca düşüyor inan buna.
Kızkardeşine ağzının içine bakan koca düşer de o onuda beğenmez.

Back
X