canım Allah sabır versin
ama kardeşinizin davranışını biraz da siz pekiştirmişsiniz, "ama biri gelir görürse o şekilde" diyerek her seferinde evi siz temizler toplarsanız kardeşiniz hiçbirşey yapmaz, ben olsam ben de yapmam, biri benim yerime herşeyi yapsa yapmam yani. siz çok güçlüsünüz hem işe gidiyor hem de işten sonra tüm ev işlerini yapıyorsunuz, güçlü göründüğünüz sürece bu durum değişmeyecek.
ayrıca babanız bile ses çıkartmıyormuş çok ilginç. böyle bir durumda sizi takmaması çok normal.
son yorumunuzdan anladığım kadarıyla kardeşiniz biraz da kıskanıyor sizi.
eğer kız kardeşinizin harçlığını siz veriyorsanız hemen kesmenizi öneririm, o davranışlarını ödüllendirir gb bir de harçlık vermek çok saçma olur. bağırıp çağırmak yerine derdinizi sakince bir defada anlatın ve sonunda tutup kendiniz yapacaksanız tehdit falan savurmayın boşu boşuna kendinizi yıpratmış olursunuz.
ayrıca kardeşiniz suçu hep başkalarında buluyorsa çok güçlü bir savunma mekanizması geliştirmiş demektir, ruhsal olarak sorunlu bir dönemden geçiyor olması muhtemel, belki yardım alması iyi olur.
gerçekten çok sinir bozucu bir durum, bol sabır diliyorum.
haklisin aslinda artik suçu kendimde aramaya ba$ladim, ona biraz fazla sorumluluk vermeliydim, ama ne bileyim kimse umrunda degil derdi yok tasasi yok hiçbir$eyi takmaz kafaya ne bileyim bundan adam olmaz gibi geliyor
suçu ba$kalarina atiyor evet, ne bileyim mesela mutfagi siliyor ve saniyorki haftada bir sildim diye hafta boyu tertemiz kalacak, üstelikte her sildiginde "babam yemek yedi diye geri batti, sen ordan bir$ey aldin diye batti" yani kendisini savunuyor hep ama her zaman çok mantiksiz $eyler söylüyor, mesela boyu benden kisa diyorki "annem bana hamileyken iyi beslenmemi$" yani o benimde annem bana hamileyken iyi beslenmi$te sana gelincemi kötü beslenmi$ (oysa annem en çok kiloyu ona hamileyken almi$) yani böyle anllamsiz ve aptalca savunmalari var insani çileden çiakaracak $ekilde

ha$ligini ben vermiyorum ama ali$veri$e gittigimizde ben ödüyorum, ama ben desemki artik ödemicem o zaman derki annem alacak o zaman yani bana muhtaç degil ben almasam annem alacak...
sabir diledigin için te$ekkür ederim :)