biktim bu kizdan!

canım Allah sabır versin
ama kardeşinizin davranışını biraz da siz pekiştirmişsiniz, "ama biri gelir görürse o şekilde" diyerek her seferinde evi siz temizler toplarsanız kardeşiniz hiçbirşey yapmaz, ben olsam ben de yapmam, biri benim yerime herşeyi yapsa yapmam yani. siz çok güçlüsünüz hem işe gidiyor hem de işten sonra tüm ev işlerini yapıyorsunuz, güçlü göründüğünüz sürece bu durum değişmeyecek.

ayrıca babanız bile ses çıkartmıyormuş çok ilginç. böyle bir durumda sizi takmaması çok normal.
son yorumunuzdan anladığım kadarıyla kardeşiniz biraz da kıskanıyor sizi.
eğer kız kardeşinizin harçlığını siz veriyorsanız hemen kesmenizi öneririm, o davranışlarını ödüllendirir gb bir de harçlık vermek çok saçma olur. bağırıp çağırmak yerine derdinizi sakince bir defada anlatın ve sonunda tutup kendiniz yapacaksanız tehdit falan savurmayın boşu boşuna kendinizi yıpratmış olursunuz.

ayrıca kardeşiniz suçu hep başkalarında buluyorsa çok güçlü bir savunma mekanizması geliştirmiş demektir, ruhsal olarak sorunlu bir dönemden geçiyor olması muhtemel, belki yardım alması iyi olur.

gerçekten çok sinir bozucu bir durum, bol sabır diliyorum.

haklisin aslinda artik suçu kendimde aramaya ba$ladim, ona biraz fazla sorumluluk vermeliydim, ama ne bileyim kimse umrunda degil derdi yok tasasi yok hiçbir$eyi takmaz kafaya ne bileyim bundan adam olmaz gibi geliyor

suçu ba$kalarina atiyor evet, ne bileyim mesela mutfagi siliyor ve saniyorki haftada bir sildim diye hafta boyu tertemiz kalacak, üstelikte her sildiginde "babam yemek yedi diye geri batti, sen ordan bir$ey aldin diye batti" yani kendisini savunuyor hep ama her zaman çok mantiksiz $eyler söylüyor, mesela boyu benden kisa diyorki "annem bana hamileyken iyi beslenmemi$" yani o benimde annem bana hamileyken iyi beslenmi$te sana gelincemi kötü beslenmi$ (oysa annem en çok kiloyu ona hamileyken almi$) yani böyle anllamsiz ve aptalca savunmalari var insani çileden çiakaracak $ekilde :(

ha$ligini ben vermiyorum ama ali$veri$e gittigimizde ben ödüyorum, ama ben desemki artik ödemicem o zaman derki annem alacak o zaman yani bana muhtaç degil ben almasam annem alacak...

sabir diledigin için te$ekkür ederim :)

ya kızıcam artık sende biraz kendi canını düşün, bu kadar fedakarlık yapma, yorma kendini fazla, hem çalışıyorsun hem gelip poğaçalar tatlılar falan yapıyorsun, sadece gerekli olanı yap, kim olursa olsun fazla fedakarlık yapmanı tavsiye etmem, bir bakmışsınki herkes hayatını yaşıyor sende onları daha iyi yaşatmaya çalışayım derken kendinden veriyorsun...

evet aynen dedigin gibi hep fedakarli yapiyorum sorumluluk almaya bayiliyormu$ gibiyim ama i$e gitmeden $unu yapayim aman yatmadan önce $unu bitireyim hep böyleyim...he birde nedense insanlari memnun etme çabasi içindeyim aman $u üzülecek aman o mutlu olacak aman $unu yapsam çok memnun olacak sürekli bu dü$ûncelerle ya$iyorum bencilmiyim ne hep "iyilik melegi" tarzinda olan insanlara özenmi$imdir ve örnek almi$imdir (halada öyle) malesef mi desem iyikimi desem bilemiyorum

bugün mesela i$ten geldim babam kavurma yapmi$ 3 legen batirmi$ 1 tava 2 tencere 3 kapak, 1 tepsi sayisini hatirlamadigim tabak ka$ik çatal 5-6 biçak aslinda birçogunu deneme amaçli kullanmi$ :9::9: (sanki bir inek kesmi$ kadar bula$ik vardi) tabi hepsi beni bekliyor iftar daha olmadigi için yemeyi falanda yapinca 1 ton bula$ik çikti hepsini yikadim, yemegin bula$inida yikadim buzdolabini bo$altip banyoda yikadim hepsini, sonrada sahur için muska böregi yapiyordum birde baktim karde$im elinde kovayla geliyor!! $ok oldum ben demeden mutfagi ve yemek odasini sildi...sanirim utandi çünkü ben bu kadar i$ yaparken oturuyordu, yinede hergün duydugum cümleyi bir defa daha söyledi "ne yaptinki'...

Biz 6 kardesiz biri erkek 5 kiz calisan annemiz oldugu icin ev isi yemek vs cok erken yasta ogrenmek zorundaydik okuldan kim once gelirse hemen ise koyulurduk hafta sonlari is paylasimi yapar anneme is birakmazdik kiyamazdik sonra calisma hayati yine ayni ama en kucugumuz olan kiz kardesim hic bisey beceremezdi yap diyince yapardi ama nasil desem elinden kabuklu yumurta yenmez derlerya o sekil bulasiklar yagli yagli olurdu supurdugu yerler hic yapilmamis gibi yani anliycaniz hic bir is elinden gelmezdi bizde onu o sekilde kabul edip is yaptirmazdik anca getir gotur bi zaman sonrada ne istesek ben bilmiyorum ben yapamam bulamadim gibi seyler
ama bizimkisinin allahtan saygisizligi yoktu sonra bu bir arkadasiyla konusmasinda aynen su cumleleri kullanmis ben bilmiyotum yapamam edemem bulamadim dersen evde kimse senden is beklemez biz sok olmustuk
simdu evlendi inanirmisiniz evi supurmeden ise bile gitmiyor
ha bide boyleleri iyi kocaya duser dedikleri gercekten dogru
yemegi. y sinden bile anlamaz ama esi onun yaptigi bir yumurtayi bile öğe öğe bitiremez

ayni benim karde$im eskiden hele onun yaptiklarini tekrar yapardik $imdi daha iyi bu konuda ama dip kö$e bilmez yapmaz
benim karde$imde $urdan $unu getir dersin arar arar bulamaz, ama özel yaptigini sanmiyorum çünkü $ahit oldum gerçektende ariyor ama göremiyor
senin karde$inde fenaymi$ nasil bulmu$ kolay yolunu :)))
in$allah karde$imede öyle bir koca dü$er, benim karde$im diyorki geçen gün pilav yaptim begenmediniz bile, oysa pilavi tuzsuz yagsiz lapa ve çigdi nasil yenecek? ama yok ona sorsan çok güzeldi...

Ben olsam senin yerinde..
zadece Kendi samasirlarimi , babaminkini yıkar onunkilerini sepete burakirdim. Yemeğide kezinlikle iki kisi icin yapardım yani kendim ve babam icin;) kirli elbiselerle oturup kalksın, ac kalsinki aklı basına gelsin! Kendisi yemeyini yapsın ve bulaşığını yıkasın. Belki aynayı konyayı anlar. Çok sert olmalısınız yoksa bencilliği ve bu rahatı böyle gecer gider.
1 hafta deneyin bakalım değişecekmi.. Bir hafta sonra karsına al ve anlaşın. Ablasin artik o agresiflesecek belki, küsecek ama ona bir oyun ve onun iyiliği icin yapacagınızı unutup, tepki vermeyin.. Yolla getirmeye calis iste.

birgün resmen birbirimize girdik yine i$ yüzünden, bundan 4-5 yil önce, zaten kendisi kavgaya her daim hazir oldugu için huzursuzluk çikmasin diye bazi $eyleri görmezden geliyorum yoksa bagirmalardan sonra tekme tokat saldirirdim ama tutuyorum kendimi, çama$irlari biraksam bile hiç makinaya dokunmadigi için yikamayi bilmezki..

birgün resmen birbirimize girdik yine i$ yüzünden, bundan 4-5 yil önce, zaten kendisi kavgaya her daim hazir oldugu için huzursuzluk çikmasin diye bazi $eyleri görmezden geliyorum yoksa bagirmalardan sonra tekme tokat saldirirdim ama tutuyorum kendimi, çama$irlari biraksam bile hiç makinaya dokunmadigi için yikamayi bilmezki..

:60:guldurdun beni ha:) bizde ergenlik cagimizda oyleydik, aman Allahim ne delilikdi. Aklimisa geldikce, utaniyoruz:)

Ne guzel iste size muhtac oldugunu biliyor yani. Oyle evde oturup, uyumakla olmadigini ogrensin. Bu durumda sayende makineyi nasil calisdirmayi ogerenecek kendi, kendine!

Vallah kirlilerle oturup kalkdiginda, ac kalkdiginda, oturup dusunecek o. Ne demisler parayi veren dudugu calar! bu sozde tam tersi, o bir verdiginde sen iki vereceksin dogal olarak, en azindan 10 vermemekden kurtulacaksin. Vallah benim ablam calisiyor olsa, butun evin isini yapardim...insanda biraz visdan ve utanma olur! Senin kiz kardesinde gercekden biraz dengesiz ve bencilmis.

Yada canim benim sen biraz huyuna gitsen? yani iste sevgili kiz kardesim,canim, tatlim diye konusup tatli, tatli bunu yolla getirsen? denedinmi hic bu yontemi?delinin tekiyse, vallah benim dedigimi yap.. her koyun kendi bacagindan asilir.. gorsun aynayi konyayi, yoksa adam olmaz... onda visdan yok, bakiyor sen ise gitmeden herseyi yapiyorsun, geldigindede yemeyi yapiyorsun ve diyer isleri bitiriyorsun, oda ohhh keyif oh diyor!

:60:guldurdun beni ha:) bizde ergenlik cagimizda oyleydik, aman Allahim ne delilikdi. Aklimisa geldikce, utaniyoruz:)

Ne guzel iste size muhtac oldugunu biliyor yani. Oyle evde oturup, uyumakla olmadigini ogrensin. Bu durumda sayende makineyi nasil calisdirmayi ogerenecek kendi, kendine!

Vallah kirlilerle oturup kalkdiginda, ac kalkdiginda, oturup dusunecek o. Ne demisler parayi veren dudugu calar! bu sozde tam tersi, o bir verdiginde sen iki vereceksin dogal olarak, en azindan 10 vermemekden kurtulacaksin. Vallah benim ablam calisiyor olsa, butun evin isini yapardim...insanda biraz visdan ve utanma olur! Senin kiz kardesinde gercekden biraz dengesiz ve bencilmis.

Yada canim benim sen biraz huyuna gitsen? yani iste sevgili kiz kardesim,canim, tatlim diye konusup tatli, tatli bunu yolla getirsen? denedinmi hic bu yontemi?delinin tekiyse, vallah benim dedigimi yap.. her koyun kendi bacagindan asilir.. gorsun aynayi konyayi, yoksa adam olmaz... onda visdan yok, bakiyor sen ise gitmeden herseyi yapiyorsun, geldigindede yemeyi yapiyorsun ve diyer isleri bitiriyorsun, oda ohhh keyif oh diyor!

aman o ben demeden yapmaz $ahit oldum buna :)

yiliken anlamiyor malesef iyilikle söyledigimde tepeme çikmadigi kaliyor :))

kizlar dünden beri bu kiza hiç ama hiç yüz vermedim, her söyledigine sert cevap verdim ve daha çok sorumluluk biraktim,

$unu $unu yap dedim ve yapmadiysa ben yapmadim :) biraktim tamamen ama verem olmanin e$iginden döndüm desem yeridir, iftar yakla$iyor sofrayi hazirla dedim dediki daha 20dk var, bende yemekleri hazirliyordum, baktimki kiz oh geçmi$ tv kar$isina oturuyor, bende hiç sesimi çikarmadim :ssz: iftar saati geldi ortada sofra yok! birden dank etti geldi mutfaga baktiki ben bir$ey yapmami$im hemen i$e koyuldu hihihi bende dedimki "benim i$im bitti ben oturuyorum" oda dediki "iyi otur zaten ba$ka bir$ey yapmiyorsun" geçtim oturdum ve aceleyle sofrayi hazirladi her ne kadar iftari 10dk sonra yaptiysakta neticede kendi i$ini yapmi$ oldu.

birde sürekli emir verir gibi i$ verdim, $unu yapacaksin, "hayir" dedigi anda "gebersende yapacaksin" dedim hatta gün boyu sadece emir verdim desem yeridir, veee sonuç i$e yaradi :1::1: ben ona kötü davrandikca yemin ederim o bana her zamankinden daha iyi davrandi, ona böylesi yariyor demekki, he iyimi oldu bilmem, neticede bu ya$taki kiza annesiymi$ gibi emirler verip yüzüne gülmemek aci bir durum ama ben böyle devam edeyim belki sonra sonra düzelir :)

bu arada hepinize fikirleriniz için te$ekkür ediyorum :)

Aynı sorunu yasıyoruz üstelik benim birde erkek kardesim var o kadar dagınık ki, dus alır havlusu yerde, bisey icer bardagını orta yerde bırakıyor..
Herkes özellikle benden o kadar cok sey bekliyor ki, ne yapacagımı sasırdım. 5 ay öncesine kadar bir annem vardı ama artık yok! Bir anda öyle bir yük bindi ki omuzlarıma, kimse beni anlamıyor, yaptıgım görünmüyor..

Hic bir zaman artılarımı görmüyorlar, nerde bir eksigim var o görülüyor..
23 yasında bir kız kardesim var, calısıyor genel olarak herseyi ben yapıyorum zaten ama acil birsey cıkıyor yemekten kalkıyoruz ki topluyorum evden cıkıyorum makineye yerlestiremiyorum eve bir geliyorum, nasıl bıraktıysam öyle alt tarafı 4 tabak, kasık, catal! Hic birsey yapmıyor demeyim, ama cok bir isin ucundan tutuyor.

Hele teyzemlere ne demeli? Beni kac yıllık ev hanımı gibi görüyorlar, annem varken bile olmayan düzenden fazlasını bekliyorlar, sürekli azarlıyorlar. Ev düzeni, temizligi bizden sorumlu ama atılması, satılması, alınması gereken seyler onlardan! Hep bir begenmeme, hep bir elestiri.. Cocuk degilim ki ben ya!

Bugün teyzemle de tartıstım sen annesin! dedi bana, ne yapayım yani? Kaldırabilecegim yükten fazlasını yüklemeye calısıyorlar. E insanın destek olanı da olmayınca sıkısıp kalıyorum bir kenarda, ne yapsam olmuyor.. Var mı bunun bir caresi?

Ben herseyi yapıyorum kız kardesim kendi ütüsünü yaparken bile hep ben yapıyorum diyor, 5 aydır bir kere süpürge actıgını, temizlik yaptıgını görmedim..
O evde duramazmıs, yemek ona göre degilmis falan, bilmiyorum bizim isimiz de yas..

Sorumluluk icsel bir duygu herhalde, insan' da olmayınca yas kac olursa olsun degismiyor.. :ssz:

Aynı sorunu yasıyoruz üstelik benim birde erkek kardesim var o kadar dagınık ki, dus alır havlusu yerde, bisey icer bardagını orta yerde bırakıyor..
Herkes özellikle benden o kadar cok sey bekliyor ki, ne yapacagımı sasırdım. 5 ay öncesine kadar bir annem vardı ama artık yok! Bir anda öyle bir yük bindi ki omuzlarıma, kimse beni anlamıyor, yaptıgım görünmüyor..

Hic bir zaman artılarımı görmüyorlar, nerde bir eksigim var o görülüyor..
23 yasında bir kız kardesim var, calısıyor genel olarak herseyi ben yapıyorum zaten ama acil birsey cıkıyor yemekten kalkıyoruz ki topluyorum evden cıkıyorum makineye yerlestiremiyorum eve bir geliyorum, nasıl bıraktıysam öyle alt tarafı 4 tabak, kasık, catal! Hic birsey yapmıyor demeyim, ama cok bir isin ucundan tutuyor.

Hele teyzemlere ne demeli? Beni kac yıllık ev hanımı gibi görüyorlar, annem varken bile olmayan düzenden fazlasını bekliyorlar, sürekli azarlıyorlar. Ev düzeni, temizligi bizden sorumlu ama atılması, satılması, alınması gereken seyler onlardan! Hep bir begenmeme, hep bir elestiri.. Cocuk degilim ki ben ya!

Bugün teyzemle de tartıstım sen annesin! dedi bana, ne yapayım yani? Kaldırabilecegim yükten fazlasını yüklemeye calısıyorlar. E insanın destek olanı da olmayınca sıkısıp kalıyorum bir kenarda, ne yapsam olmuyor.. Var mı bunun bir caresi?

Ben herseyi yapıyorum kız kardesim kendi ütüsünü yaparken bile hep ben yapıyorum diyor, 5 aydır bir kere süpürge actıgını, temizlik yaptıgını görmedim..
O evde duramazmıs, yemek ona göre degilmis falan, bilmiyorum bizim isimiz de yas..

Sorumluluk icsel bir duygu herhalde, insan' da olmayınca yas kac olursa olsun degismiyor.. :ssz:

Senin durumunda gercekden biraz daha farkliymiş.
Asil annenizin artik olmadıgı icin kardesler bir birine sarılır bu tür durumlarda.
Hatirladigim kadarıyla bir hastalıktan ayrılmıştı anneniz.
Cok aci bir şey! Basınız sagolsun! Belki kisiden kişiye durumlar farklı tepkiler yaratıyor olabilir. Siz sorumluluğu ustlenirken diyer kardeslerinizin artik hiç bir şey umurlarında olmaya bilir.
Ayrica teyzelerine çok kısdım! Sana annelik sorumluluğunu bu şekilde kakalamalari senin psikolojin icin sağlıklı degil.
Sen be kadar iş yapıyorsan herkezde okadar destek olmalı bur birine:)

Kardeslerinle sık sık konuşup birlikde gucleneceginisi hatırlattın. İster çalışsınlar ister çalışmasınlar. Herkez bir seyin ucunda tutsun. Ornegi erkek kardeşiniz masayı toplasın (beni. E. Kardesim bunu yapar) masayı silsin. Biri bulaşıkları yıksın, digeri evi supursun. Ama kimse kimseyi kullanmazsınız evin isleri calışmamdan bence daha zordur! Ve tatlım lütfen kendini eşit gor! Yoksa bir ablalari olduklarini unutular.o sizin eviniz,tabiki guzel korumaya calisin birlikde. Ve ozelikle ucunuz bir birinise GOz kulak olmaya calisin. Sirf anneniz olmadigi icin eskisi dende daha iyi bir birinise sarilin

Senin durumunda gercekden biraz daha farkliymiş.
Asil annenizin artik olmadıgı icin kardesler bir birine sarılır bu tür durumlarda.
Hatirladigim kadarıyla bir hastalıktan ayrılmıştı anneniz.
Cok aci bir şey! Basınız sagolsun! Belki kisiden kişiye durumlar farklı tepkiler yaratıyor olabilir. Siz sorumluluğu ustlenirken diyer kardeslerinizin artik hiç bir şey umurlarında olmaya bilir.
Ayrica teyzelerine çok kısdım! Sana annelik sorumluluğunu bu şekilde kakalamalari senin psikolojin icin sağlıklı degil.
Sen be kadar iş yapıyorsan herkezde okadar destek olmalı bur birine:)

Kardeslerinle sık sık konuşup birlikde gucleneceginisi hatırlattın. İster çalışsınlar ister çalışmasınlar. Herkez bir seyin ucunda tutsun. Ornegi erkek kardeşiniz masayı toplasın (beni. E. Kardesim bunu yapar) masayı silsin. Biri bulaşıkları yıksın, digeri evi supursun. Ama kimse kimseyi kullanmazsınız evin isleri calışmamdan bence daha zordur! Ve tatlım lütfen kendini eşit gor! Yoksa bir ablalari olduklarini unutular.o sizin eviniz,tabiki guzel korumaya calisin birlikde. Ve ozelikle ucunuz bir birinise GOz kulak olmaya calisin. Sirf anneniz olmadigi icin eskisi dende daha iyi bir birinise sarilin

Malesef bizde tam tersi, hic düskün degiliz birbirimize, erkek kardesime masayı sildirmek mi? Gülüyorum suan, o ayakkabılarının bagcıklarını bile anneme baglatırdı. smuwiLa su ver, sunu ver, bisey de senden kötüsü yok, zaten ne ise yarıyorsun lan sen? Üzerime yürümeler, vurmaya kalkmalar.. Daha neler, neler.. Yani ona birsey yaptırmak deveye hendek atlatmak daha zor..

Ben zaten cok sinirli bir insanım, teyzem bugün calıs bosuna mı okudun falan dedi ve ben 5 ay öncesine kadar babamın yanında, kendi isimizde calısıyordum bir anda hersey tepe taklak oldu. Babam bana sürekli baska is bul deyip duruyor, bu psikolojiyle kendimi baska bir ise alıstıramıyorum. Hatta teyzemler bundan öncesinde benden taraftı, baban niye böyle yapıyor diyorlardı bir anda bana, tabii baba isin rahat bütün gün oturuyordun, sen baska yerde calısamazsın o yüzden is aramıyorsun, zor geliyor cünkü, babanın yanında oturdugun gibi oturamayacaksın diye bagırmaya basladı, neye ugradıgımı sasırdım bir anda, elimde catal vardı fırlattım tezgaha bir anda ve koluna degdi ucu, amacım bu degildi asla! Diyorum ya nasıl yaptım hic farkında degildim deli gibi aglamaya basladım tek hatırladıgım, birden öfkeden gözüm döndü, tüm vücudumu ates bastı, titremeye basladım ve kendime hakim olamadım ama ona gelebilecegi aklıma bile gelmezdi. O bana bagırmaya devam ediyor. Cocuk muyum ya ben? 24 yasında kızım, cok agır geldi lafları.

Sen evin en büyügüsün, yapıcaksın, sorumluluk alıcaksın demey basladı, sanki yapmıyorum, dedim ya yaptıklarım hic görünmüyor. Benden 30 yıllık ev hanımı gibi olmamı bekliyorlar. Evden günlerce burnumu cıkarmasam sorun yok, ama 2 gün cıksam bir ton laf..
Kızdım yapmıyorum, bende annemi kaybettim, sizin isteginize göre psikolojim hareket edemiyor, elimde degil dedim. Madem yapmıyorsun bu evde isin yok! Evlen git bu evden dedi. :50:
Annenizin damarları sizin yüzünüzden o kadar gergindi, ablam bu yüzden öldü bile dedi bana, buda yetmezmis gibi erkek kardesim cıktı ordan, sevgilim oldugunu biliyorlar ya, en ufak birseyde defol git evlen! Bu lafı 5 aydır kac kez duydugumu hatırlamıyorum bile!

Bugünde aynı sey oldu, erkek kardesim bu sefer argo kullanarak s. git evlen, defol evlen gibi cümleler kurdu defalarca! Bogazım dügüm dügüm oldu. Ne diyecegimi sasırdım, kafam da tek soru Hayat mı bu mu? oldu. :ssz:

Son düzenleme:
Malesef bizde tam tersi, hic düskün degiliz birbirimize, erkek kardesime masayı sildirmek mi? Gülüyorum suan, o ayakkabılarının bagcıklarını bile anneme baglatırdı. smuwiLa su ver, sunu ver, bisey de senden kötüsü yok, zaten ne ise yarıyorsun lan sen? Üzerime yürümeler, vurmaya kalkmalar.. Daha neler, neler.. Yani ona birsey yaptırmak deveye hendek atlatmak daha zor..

Ben zaten cok sinirli bir insanım, teyzem bugün calıs bosuna mı okudun falan dedi ve ben 5 ay öncesine kadar babamın yanında, kendi isimizde calısıyordum bir anda hersey tepe taklak oldu. Babam bana sürekli baska is bul deyip duruyor, bu psikolojiyle kendimi baska bir ise alıstıramıyorum. Hatta teyzemler bundan öncesinde benden taraftı, baban niye böyle yapıyor diyorlardı bir anda bana, tabii baba isin rahat bütün gün oturuyordun, sen baska yerde calısamazsın o yüzden is aramıyorsun, zor geliyor cünkü, babanın yanında oturdugun gibi oturamayacaksın diye bagırmaya basladı, neye ugradıgımı sasırdım bir anda, elimde catal vardı fırlattım tezgaha bir anda ve koluna degdi ucu, amacım bu degildi asla! Diyorum ya nasıl yaptım hic farkında degildim deli gibi aglamaya basladım tek hatırladıgım, birden öfkeden gözüm döndü, tüm vücudumu ates bastı, titremeye basladım ve kendime hakim olamadım ama ona gelebilecegi aklıma bile gelmezdi. O bana bagırmaya devam ediyor. Cocuk muyum ya ben? 24 yasında kızım, cok agır geldi lafları.

Sen evin en büyügüsün, yapıcaksın, sorumluluk alıcaksın demey basladı, sanki yapmıyorum, dedim ya yaptıklarım hic görünmüyor. Benden 30 yıllık ev hanımı gibi olmamı bekliyorlar. Evden günlerce burnumu cıkarmasam sorun yok, ama 2 gün cıksam bir ton laf..
Kızdım yapmıyorum, bende annemi kaybettim, sizin isteginize göre psikolojim hareket edemiyor, elimde degil dedim. Madem yapmıyorsun bu evde isin yok! Evlen git bu evden dedi. :50:
Annenizin damarları sizin yüzünüzden o kadar gergindi, ablam bu yüzden öldü bile dedi bana, buda yetmezmis gibi erkek kardesim cıktı ordan, sevgilim oldugunu biliyorlar ya, en ufak birseyde defol git evlen! Bu lafı 5 aydır kac kez duydugumu hatırlamıyorum bile!

Bugünde aynı sey oldu, erkek kardesim bu sefer argo kullanarak s. git evlen, defol evlen gibi cümleler kurdu defalarca! Bogazım dügüm dügüm oldu. Ne diyecegimi sasırdım, kafam da tek soru Hayat mı bu mu? oldu. :ssz:
çok garip.. Bu mesajini cevaplamıştım, hata uzun uzun..:)
neyse Canim benim hayat çok garip değilmi:) daha kimbilir neler yasiyacagiz!
Kardeskerini sevmeye çalış çünkü onlar hayatında herzaman olacak suan hasas bir dönemdesiniz ve herkez, herkeze saldırıyor. Erkek kardeşin kaç yasında bilmiyorum ama belki ergenlik döneminde, yada cogu erkekler dengesiz boş ver. Tatli dil yılanı bile deliğinden çıkarırmış! Ağır, kotu kelimeler kulanmakdan kaçının. Teyzene çok kizdigimida yazmıştım! Ne demek annen sizin yüzünüzden öldü!? Aman allahım bu kadın aklını kaybetmiş! Evin içindeki cocuklar herzaman tartışır, yada birbirlerine saldırır! Tövbe allahım! Biz böyle cahil kisilerin yüzünden nasıl gelişip adam oluruzki! Bu arada kimsenin gazına gelip evliliği bir kurtuluş olarak düşünme! Soz, nisanlan, daha sonra sağlı bir anda, zamanı gelince evlenirsin. Erkek arkadaşınada aile sorunlarını anlatma oke? Yoksa bir gün o anlatiklarinla yüzleşirsiniz! Canını sıkma ve lütfen sakın olun! Sevgiyle kardeslerine yaklaşık belki sen onları yolla getirirsin! Eyer basına bir gün bir şey gelirse onlar elini sana uzatacakdir! :54:

çok garip.. Bu mesajini cevaplamıştım, hata uzun uzun..:)
neyse Canim benim hayat çok garip değilmi:) daha kimbilir neler yasiyacagiz!
Kardeskerini sevmeye çalış çünkü onlar hayatında herzaman olacak suan hasas bir dönemdesiniz ve herkez, herkeze saldırıyor. Erkek kardeşin kaç yasında bilmiyorum ama belki ergenlik döneminde, yada cogu erkekler dengesiz boş ver. Tatli dil yılanı bile deliğinden çıkarırmış! Ağır, kotu kelimeler kulanmakdan kaçının. Teyzene çok kizdigimida yazmıştım! Ne demek annen sizin yüzünüzden öldü!? Aman allahım bu kadın aklını kaybetmiş! Evin içindeki cocuklar herzaman tartışır, yada birbirlerine saldırır! Tövbe allahım! Biz böyle cahil kisilerin yüzünden nasıl gelişip adam oluruzki! Bu arada kimsenin gazına gelip evliliği bir kurtuluş olarak düşünme! Soz, nisanlan, daha sonra sağlı bir anda, zamanı gelince evlenirsin. Erkek arkadaşınada aile sorunlarını anlatma oke? Yoksa bir gün o anlatiklarinla yüzleşirsiniz! Canını sıkma ve lütfen sakın olun! Sevgiyle kardeslerine yaklaşık belki sen onları yolla getirirsin! Eyer basına bir gün bir şey gelirse onlar elini sana uzatacakdir! :54:

Evet hayat cok garip, neydim ne oldum? cok uzun degil daha 5 ay önce cok daha farklı bir hayatım vardı.
Zaten alttan alan hep benim, belki de bu yüzden en sonunda öfke patlaması yasıyorum bilemiyorum..
6 yıldır bir iliskim var ve evliligi hic bir zaman bir kacıs olarak düsünmedim cok sükür, onunda ayrı bir sorumluluk oldugunun bilincindeyim.
Ama tabiki bizde uzun olan bu birlikteligimizi taclandırmak istiyoruz, dedigin gibi önce söz, acelemiz yok sonra nisan dügünde bir kac sene sonra olur.
Ve erkek arkadasımla da herseyimi paylasıyorum malesef, daha cocukluk döneminden birlikte oldugumuz icin belkide, yeni bir iliski olsa paylasmazdım sanırım ama sükürler olsun ki, sevgilim anlayıslıdır hic bir zaman birseyleri yüzüme vurmaz sadece dinler. Onunla paylasmadan olmuyor, rahatlayamıyorum..
Oda benimle paylasır herseyini, herseyini bilirim ve bende aynı sekilde babasına, abisine bile kızsa baban' dır vs. diye davranırım, yangına körükle gitmem veya söylelerdi, sana böyle yapıyorlardı gibi konusmam.
İsin komigi kardeslerime her zaman sevgiyle yaklasıyorum, belkide alttan aldıgımı veya almam gerektigini düsündükleri icin bu kadar rahatlar bana karsı, ben abla oldugum halde onlar bana bagırırken cogu zaman kendimi bile savunmam susarım, buda bir saatten sonra beni pasif yaptı aslında simdi istesem bile savunamıyorum kendimi, direkt susuyorum ve sustukca da hersey tekrarlanıyor. İnsallah düzelir, ne deyim ki elimden beklemekten baska hic birsey gelmez zaten.

:16:
Evet hayat cok garip, neydim ne oldum? cok uzun degil daha 5 ay önce cok daha farklı bir hayatım vardı.
Zaten alttan alan hep benim, belki de bu yüzden en sonunda öfke patlaması yasıyorum bilemiyorum..
6 yıldır bir iliskim var ve evliligi hic bir zaman bir kacıs olarak düsünmedim cok sükür, onunda ayrı bir sorumluluk oldugunun bilincindeyim.
Ama tabiki bizde uzun olan bu birlikteligimizi taclandırmak istiyoruz, dedigin gibi önce söz, acelemiz yok sonra nisan dügünde bir kac sene sonra olur.
Ve erkek arkadasımla da herseyimi paylasıyorum malesef, daha cocukluk döneminden birlikte oldugumuz icin belkide, yeni bir iliski olsa paylasmazdım sanırım ama sükürler olsun ki, sevgilim anlayıslıdır hic bir zaman birseyleri yüzüme vurmaz sadece dinler. Onunla paylasmadan olmuyor, rahatlayamıyorum..
Oda benimle paylasır herseyini, herseyini bilirim ve bende aynı sekilde babasına, abisine bile kızsa baban' dır vs. diye davranırım, yangına körükle gitmem veya söylelerdi, sana böyle yapıyorlardı gibi konusmam.
İsin komigi kardeslerime her zaman sevgiyle yaklasıyorum, belkide alttan aldıgımı veya almam gerektigini düsündükleri icin bu kadar rahatlar bana karsı, ben abla oldugum halde onlar bana bagırırken cogu zaman kendimi bile savunmam susarım, buda bir saatten sonra beni pasif yaptı aslında simdi istesem bile savunamıyorum kendimi, direkt susuyorum ve sustukca da hersey tekrarlanıyor. İnsallah düzelir, ne deyim ki elimden beklemekten baska hic birsey gelmez zaten.
hayati yasamayi biliyorsa, bunu çözmüşse yaşar ama biz yeni yeni tecrübe ediniyoruz. Benimde senin gibi çok uzun bir iliskim oldu ve sizin gibi herseyi birlikde paylasirdik, ne zaman söylendik ve bir olay oldugunda bu anlattıklarım annesi tarafından bir silah olarak kullanıldı. Bu yüzden seni uyarmak isted, ayrıca kardeslerimlede herzaman anlaşamazdim ne zaman paylasdiklarim yüzüme vuruldugunda yinede kardesler, ailem bana sarıldı. Simdi sözlüme ailem hakında olanları söylememden kaciyorumki oda bir gün ama senin kardesin, yada baban demezsn diye. Bunuda buradaki kızlardan öğrendim oyle hersey söylememesini:) insan yasamayinca anlamıyor bunun asil ne kadar hasas bir konu oldugunu:)

Bebeyim siz çok genciniz bir birinizi sor anlıyor, sürekli bir Birinise salıyor dönemlerde yada o yaslardasiniz diyeyim hele daha 5 ay önce biricik annelerini kaybetmiş gencler daha hasasdir ve belki biraz daha sınırlı vs. Sen sabret ve bunlarla sakın bir donemde yaptıklarını anlat ve bir Birinise sarılıp dahada sımsıkı kucaklayacaginisa bir birincisi uzup koptuğumuzu anlat ve çok üzüldüğünü.. Gerekirse psikoloji baskı yapar damardan gidersin.

beterin beteri varmi$ :) karde$im birçok $ey yapar, salonda tv izler, odasinda telefonda oyun oynar, diger odada bigisayar ornar, gece yatmadan kitap okur :)) digerlerini demede ne dersen de :(

bu sabah yine ayni filmdi, ben sahura kadar hiç yatmadim sonra onu uyarttim (tabi sofra hazir) sofrayi kaldirip yattim bula$iklar duruyordu sabah ondan 2 saat önce kalktim mutfagi banyolari salonu tertemiz ettim, ona sorsan yine bir$ey yapmami$ oluyorum, dedim bak bunlari yaptim diyorki sanki i$emi gittin!! i$e gidincede mecbursun benmi sana çali$ dedim diyor, bir dedigi bir dedigini tutmuyor malesef

karde$imin yapmadigi tek $ey el kaldirmak, bence karde$ine çok yüz vermi$ annen, ne demek yani el kaldiriyor, vallahi ben orda olsam agzini burnunu dagitirdim bak her$eye sabrederim ama el kaldirmaya asla!! abin yokmu? benim karde$im belki kaldirirda abimden çekinir yani çünkü bazen anneme bagiriyor, abim gelip bak bir daha duyarsam seni dogduguna pi$man ederim diyor abim elini kaldiriyor ama vurmuyor bu sayede asla el kaldirmi$ degil

Biraz geç yazıyorum, bir süredir buralarda değildim.

Ah be canım nerdee.. :31: Bir abimiz olsa da şuna bir göz dağı verse. İşte o zaman bu eve bir erkek şart diyorum. Kendimi bildim bileli kadın kadına yaşarız, evi idare ederiz ama bu konuda şart sanırım. :1: Aslında fazla umutsuzluğa kapılmamaya çalışıyorum, daha 14 yaşında belki düzelir diye düşünüyorum ama terbiyesizliği, şımarıklığı kolay kolay düzelmez sanırım. Zaten en çok canımı sıkan da o. Dediğin gibi annem biraz fazla yüz verdi, fazla şımarttı. Annem beni de onu da el bebek gül bebek büyüttü, fazla şımarttı. Ama ikimizin de karakterleri çok zıt. O şımarmaya müsait ve şu an şımarıklığı aştı, arsızlık boyutunda.
Aslında en büyük hata annemde. Küçükken onun hatalarını çok örterdi ve benim ona kızmama müsade etmezdi. Bir türlü ağırlığımı koyamadım ona karşı. Bir hata yapardı, ablası olarak ona kızardım, annem de bana kızardı. O da doğal olarak kendi yaptığının doğru benim yaptığımın yanlış olduğunu kodladı kafasına.

Misal şu olay defalarca gerçekleşti; Oyun oynarken kardeşimin koluna dokunurdum, sanki vurmuşum gibi ağlamaya başlardı, ben de korkudan ne yapacağımı şaşırır anneme 'anne valla ben bir şey yapmadım, sadece dokundum' derdim, 'e dokunma o zaman' derdi annem de. Bu ne şimdi? :27: Dokunulmayacak kadar özel bir bebek de benim haberim mi yok? :52:

Bu davranışların sonucunda ortaya çıkan karakter bu işte. Çocuk psikolojisi gerçekten çok derin bir konuymuş ben bunu anladım.

El kaldırması konusunda; ben de çok sert tepki veriyorum ama benden daha güçlü olduğu için yerle bir ediyor beni. Bir gün öyle bir durumda tutucam saçından atıcam sokağa o derece doluyum artık bu konuda. Bir de beni 'bak elim ağır biliyorsun' diye tehdit etmezdi!

Canım konuyu fazla okuyamadım belki yazmışsındır; senin kız kardeşin çocukken nasıldı? Annen baban farkında olmadan onu kayırır mıydı? Annem ikimize de sorumluluk verir demişsin ilk sayfada ama ev işi dışında farkında olmadan ayrımcılık yaptılar mı hiç?

Son düzenleme:
Back
X