• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bıktım bu özel sektörden

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
96
43
İstanbul
4 yıllık işletme mezunuyum,yönetici asistanıyım (kısaca sekreter ) ,çalıştığım şirket küçük çaplı ,tek bayanım ,sekreterliği,temizliğide,çay-kahve servisinide,muhasebeyide,satışıda,satın almayı da ben yapıyorum,2 patronum var ikisininde işlerini ayrı ayrı takip ediyorum,işimi iyi yapan biriyim girdiğim her iş yerinde patronlarım hep bana sağ kolum derler ama gel görki yinede değerim olmaz sekreterim ya ,herşeyi çekemem,adamların sinirleri başka şeylere bozulur bana çatar rahatlarlar,telefonda müşterilerin ödemelerini carilerini hep ben konuşrum karşımdakilerde beni muhasebeci zanneder ,ofisimizi ziyarete geldiklerinde çaylarını götürünce yada kapıyı ben açınca bütün karizmam biter :) ya çalışmayı seviyorum verilen her işide eksiksiz yaparım ama neden kıymet bilmezler,sekreterlik neden aşağılık bir işmiş gibi davranılır,neden ezerler
cvp versem yeni ev aldık birsürü borç çıkamam,cvp vermesem sussam bana zarar,iyilikle birgün konuştum tamam dediler ama aynı hamam aynı tas
başka işe girsem yine aynı sekretersen her işi yapıcan,çok zoruma gidiyor
ofiste çalışan benden yaşça küçük yeni mezun mühendis bir çocuk var,görseniz ona karşı nasıl kibar anlayışlılar,çocuk istediği saatte gidip geliyor ben köle izavra gibiyim,mühendis diye bu kadar ayrımcılık yapılır mı ya
çok sıkıldım

özel sektorde malesef bır cogumuz sorunu bu.bende ozel sektorde calısıyorum eleman sıkıntısı yuzunde 3 4 ay kadar ssklara bakıyordum evrak ıslıyordum stopaj evrak takma kdv yanı aklına gelebılecek butun muhasebe ıslerını yapıyordum artı gelene cay ver kapıya bak gelen gıdenın işini yap dısarıya para toplamaya cıktım evrak toplamaya cıktım patronun yemegını hazırla bulasıkları yıka temızlık zamanı temızlık yap off anlatırken bıle ıcım daraldı artı maasıma ek zam yapar dıye ümit ettım durdum ne oldu zammı bırak bu kadar ısı tek basına yapıyorsun dıye bır degerımı bılmedı.bu ayda ben calısmıyorum kesın maasıma zam yapar.

egerkı bırseyler sorumlulugu ıcındeysen yanı borcum eşın bır evın varsa mecbur yapmak zorunda kalıyorsun işten cık desek iş bulması iş ortamına alısması arkadaslara alısması zor gelıyor.sabır sabır sabır.yada potronlarınla konusup bır eleman almalarını en azından caya ve kapıya bakması ıcın onerıde bulunabılırsın.

özel sektorde malesef bır cogumuz sorunu bu.bende ozel sektorde calısıyorum eleman sıkıntısı yuzunde 3 4 ay kadar ssklara bakıyordum evrak ıslıyordum stopaj evrak takma kdv yanı aklına gelebılecek butun muhasebe ıslerını yapıyordum artı gelene cay ver kapıya bak gelen gıdenın işini yap dısarıya para toplamaya cıktım evrak toplamaya cıktım patronun yemegını hazırla bulasıkları yıka temızlık zamanı temızlık yap off anlatırken bıle ıcım daraldı artı maasıma ek zam yapar dıye ümit ettım durdum ne oldu zammı bırak bu kadar ısı tek basına yapıyorsun dıye bır degerımı bılmedı.bu ayda ben calısmıyorum kesın maasıma zam yapar.

egerkı bırseyler sorumlulugu ıcındeysen yanı borcum eşın bır evın varsa mecbur yapmak zorunda kalıyorsun işten cık desek iş bulması iş ortamına alısması arkadaslara alısması zor gelıyor.sabır sabır sabır.yada potronlarınla konusup bır eleman almalarını en azından caya ve kapıya bakması ıcın onerıde bulunabılırsın.

teşekkür ederim yanıtın için,konuşsam yardımcı istesemde bişey değişmez onlara göre benim yaptığım işler normal herkesin yaptığı şeyler şuan eleman alamayız derler eminim
lafı gelince işe girdğimden beri ağızların çıkan laf büyüyeceğiz hep olduğun yerde kalmayacaksın daha iyi yerlerde olacaksın aynı hamam aynı tas
bıktım ya,en kızdığım şeyde kendilerini bişey zannetmeleri,görseniz bir kasıntılar dünyayı onlar yaratmış havaları,kafaları bişeylere sinirleniyor acısını benden çıkarıyorlar,sinir atma aracıyım sanki terbiyesizler

Moralim bozuldu yazınızı okuyunca bende işletme okuyorum.

Ama kıymetimiz yok anlaşılan.

Bundan Özel sektörde bende çalıştım bir şirkete 6 yılımı verdim dedin gibi muhasebeden,çaya,telefondan,müşeteriye,yönetime varana kadar hepsiyle ilgilendim.

Senin gibi bende sağ koldum ama neydi biliyormusun hiç kıymet yoktu demen gibi.

6 yılımı vermiştim olmayacak dedim işten ayrıldım bir anda şimdı çıkalı 2 yıl oldu hala arıyorlar gel diye.

Ama bu özel sektörde çalışmak gerçekten zor ve sabır isteyen birşey bizim gibiler için hele

Canım merhaba...aynı şeyleri yaşıyoruz şu anda...hatta okurken bu kadar olur ben mi yazmıştım acaba dedim :)

2 yaşında bir kızım var.eşimin işi de fena değil ama tek maaşla imkansız geçinemeyiz.borçlarımız var.mecbur susuyorum her şeye.dayanamayacak gibi olduğumda da kızımı düşünüyorum hemen.

Bende üni mezunuyum.

Ne kadar alıosun sen bu kadar koşturmaya

sekreter kız patronun oğluyla evleneceğini duydum. sonra noldu, küçükpisi bulunduğun birimde değilde burada çalışacaksıni dediler. şu telefonlara bakarsın(önümde bir bilgisayar bile olmayacak tabi), gelince odaları temizlersin, çay getir götür yaparsın vs. vs. dediler. evet bende üniversite mezunuyum. ben bu şartlarda çalışamam dedim. artım vardı, evli değildim. sorumluluğum yoktu. istifa dilekçemi verip çıktım. gitmedende "aa o şekilde düşünme küçükpisi, bak şu adam da üniversite mezunu ama yerleri süpürüyor (sokaktaki temizlik işçisini göstererek) görüyormusun", demişlerdi. hiç unutmam. kpssye çalışıp kazandım. şükür artık memurum. eğer ihtiyacım olsaydı paraya, dişimi sıkar çalışırdım. benim için önemli değil. sizinde ihtiyacınız varmış. rahata erene kadar çalışın, üzülmeyin. çoğu özel sektör malesef o halde.

Bende hem sekreter hem yönetici asistanıyım arada bir çay servisi yapıyorum Allahtan.İşimden memnunum sadece telefon mail o kdar ama yinede bunun bi sonu yok,bu işin geleceği yok.
O yüzden kpss sınavına hazırlanıyorum neresi olursa yazacağım artık.Sende öyle yapabilirsin böyle bi ömür gitmez:50:

aaa carrie nbr sende mi burdasın :D topa tuttular valla bizi :D

niye çekiyorsunuz ki tamam zorunluluğunuz var ama ,orada çalşırken kendinize olan özgüveninizi kaybedeceksiniz,
başka yerlerede cv 'inizi gönderin,yaptığınız işleri azın .kariyer.net te çok arıyorlar.işinizi ayarlayınca da çıkın buradan.

bende özel sektördeyim muhasebeye bakıyorum benden başka bayanda yok ama en başta söyledim ben kimseye servis yapamam diye mutfağımız herşey var ama çayı dışardan söylüyoruz ben kendime kahve sallama çay falan yapıyorum sadece mutfakta
işe de geliş gidişim kendi elimde işim varsa söylüyorum geç geliyorum ona da bişey diyemezler çünkü yeri geldiğinde akşam geç çıkıyorum ekstra mesai parası almıyorum
anlayacağınız herşey sizin elinizde peşin konuşun neyden rahatsız oluyorsanız söyleyin nezaketle eminim sizi anlarlar
mesela çay vs servisi için ben dedim eğilip çay verirken rahatsız oluyorum kimseye servis yapamam o yüzden dedim
anlayışla karşıladılar
sende böyle anlat
ona göre devam eder yada yeni bi yer bakarsın
ama sana tavsiyem kesinlikle işe başlamadan konuş çok iyi niyetli olma
mesafeli ol kuralların olsun unutma ki sen maddi olarak bağımlısın onlara ama onların tüm işi senin elinde.. (!)

4 yıllık işletme mezunuyum,yönetici asistanıyım (kısaca sekreter ) ,çalıştığım şirket küçük çaplı ,tek bayanım ,sekreterliği,temizliğide,çay-kahve servisinide,muhasebeyide,satışıda,satın almayı da ben yapıyorum,2 patronum var ikisininde işlerini ayrı ayrı takip ediyorum,işimi iyi yapan biriyim girdiğim her iş yerinde patronlarım hep bana sağ kolum derler ama gel görki yinede değerim olmaz sekreterim ya ,herşeyi çekemem,adamların sinirleri başka şeylere bozulur bana çatar rahatlarlar,telefonda müşterilerin ödemelerini carilerini hep ben konuşrum karşımdakilerde beni muhasebeci zanneder ,ofisimizi ziyarete geldiklerinde çaylarını götürünce yada kapıyı ben açınca bütün karizmam biter :) ya çalışmayı seviyorum verilen her işide eksiksiz yaparım ama neden kıymet bilmezler,sekreterlik neden aşağılık bir işmiş gibi davranılır,neden ezerler
cvp versem yeni ev aldık birsürü borç çıkamam,cvp vermesem sussam bana zarar,iyilikle birgün konuştum tamam dediler ama aynı hamam aynı tas
başka işe girsem yine aynı sekretersen her işi yapıcan,çok zoruma gidiyor
ofiste çalışan benden yaşça küçük yeni mezun mühendis bir çocuk var,görseniz ona karşı nasıl kibar anlayışlılar,çocuk istediği saatte gidip geliyor ben köle izavra gibiyim,mühendis diye bu kadar ayrımcılık yapılır mı ya
çok sıkıldım

allaaaahımmmmmmm sanırım beni anlatıyosun aynı ama aynı durumdayım bende ev kredisi ödüyoruz ve mecburum işe 3 buçuk senedir burdayım ama görsen en güvenilmez eleman benim yani ki en çok çalışanda benimmm inşaat işindeyiz biz şantiyede duran bi kız var 1500 tl maaş alıyo ama onun vermesi gereken siparişi bile ben veriyorum ben takip ediyorum inşaatta bişey bozuluyo yapan firmayı ben arıyorum ee adam bana soruyo nasıl bi bozukluk diye cvp veremiom dogal olarak patronun beş para etmez bi oglu var oda geliyo gece yarılarına kadar ofişste duruyolar çekirdek falan yiyio onların çöpünü tabaga bile atmıyo kagıdın üstüne koyuyo ve sabah onları temizlemedim diye patrondan azar yiyorum muhasebecimiz olmasına ragmen ofisteki bütün cari işleri bende temizlik çay götür getir bulaşık bende stajer bile bardagını mutfaga götürmüyo masa üzerinde ve ben bütün bunları sadece 700 tl maaşla yapıyorum onun dışında yıgınla azar yiyorum.öyle sinirliyimki anlatamam.patron 10 tane işi arka arkaya söylüyo tam onları yapmaya başlarken bide çay getir diyo sonra onları yaptınmı diye soruyo karışık karışık ee bende bazılarını unutuyorum diye azar yiyorum nefret ediyorum hepsinden öyle kızgınımki anlatamam ama hiç birşey yapamıyorum ev kredisi ödüyoruz diye :(((((((((((((

niye çekiyorsunuz ki tamam zorunluluğunuz var ama ,orada çalşırken kendinize olan özgüveninizi kaybedeceksiniz,
başka yerlerede cv 'inizi gönderin,yaptığınız işleri azın .kariyer.net te çok arıyorlar.işinizi ayarlayınca da çıkın buradan.

ayarladıgı yerdede aynısı olacaktır emin olun heleki benim gibi bahtsızsa kesinlikle öyle olur çünkü o borcun altına girmek hiç birşeye ses çıkarmadan çalışmak demek oluyo malesef.

bende özel sektördeyim muhasebeye bakıyorum benden başka bayanda yok ama en başta söyledim ben kimseye servis yapamam diye mutfağımız herşey var ama çayı dışardan söylüyoruz ben kendime kahve sallama çay falan yapıyorum sadece mutfakta
işe de geliş gidişim kendi elimde işim varsa söylüyorum geç geliyorum ona da bişey diyemezler çünkü yeri geldiğinde akşam geç çıkıyorum ekstra mesai parası almıyorum
anlayacağınız herşey sizin elinizde peşin konuşun neyden rahatsız oluyorsanız söyleyin nezaketle eminim sizi anlarlar
mesela çay vs servisi için ben dedim eğilip çay verirken rahatsız oluyorum kimseye servis yapamam o yüzden dedim
anlayışla karşıladılar
sende böyle anlat
ona göre devam eder yada yeni bi yer bakarsın
ama sana tavsiyem kesinlikle işe başlamadan konuş çok iyi niyetli olma
mesafeli ol kuralların olsun unutma ki sen maddi olarak bağımlısın onlara ama onların tüm işi senin elinde.. (!)

ne güzel işmiş o valla sizi tebrik ederim süpersiniz.

ayarladıgı yerdede aynısı olacaktır emin olun heleki benim gibi bahtsızsa kesinlikle öyle olur çünkü o borcun altına girmek hiç birşeye ses çıkarmadan çalışmak demek oluyo malesef.

insanda şans gerçekten çok önemli..ama şöyle bir şeyde var sabredince er yada geç feraha çıkıyorsun..
bend ene günler geçirdim ,ama sonunda rahatladım.
bence ne zaman ne olacağı belli olmaz,o yüzden umutsuzluğa kapılmayın derim ben.
ummadığınız zamanda kapınızı çalar.

insanda şans gerçekten çok önemli..ama şöyle bir şeyde var sabredince er yada geç feraha çıkıyorsun..
bend ene günler geçirdim ,ama sonunda rahatladım.
bence ne zaman ne olacağı belli olmaz,o yüzden umutsuzluğa kapılmayın derim ben.
ummadığınız zamanda kapınızı çalar.
teşekküreler umarım dediginiz gibi olur ama dün bu yazıyı yazdıktan sonra yaşadıgım şeyide yazayım size

ben bu ofisin yer temizligi bulaşık temizligi muhasebesi inşaatlarda şantiye şefleri olmasına ragmen oraya verilecek siparişleri vermessi takip etmesi artı tek firmada degil 2 firma patronumun 2 firma oglunun bütün herşeyiyle ben ilgileniyorum bide maden ocakları var neredeyse onlarla bile artı dışarı evrak götür getir falan bi ofiste aklınıza gelebilecek işlerin kat kat fazlasını yapıyorum.ve 4. senemin içindeyim sadece 700 tl maaş alıyorum vede sigortam ben işe girdikten bi sene sonra başladı.tamam çok mükemmel bi eleman degilim bazı şeyleri unutuyorum dogal olarak üzerimde bu kadar iş varken.bide patron 10 tane işi aynı anda verip üzerine çay istiyo yada ben işlerimi bitirmeden başka işler yüklüyo dogal olarak kaçıyo bazı işler takibimden bunun azarını yiyiorum üzzerinede stajer var bitane içtigi sigaranın küllügünü çayın bardagını masada bırakıp gidio ve kimse bişi söylemio
neyse gelelim asıl olaya

dün oglunun açıp ilgilenmedigi bi firmasının ticaret odası borcu çıktı daha önce gelmişti bu borç ve ben kontrol ederek patrona 09-2010-2011 borcu oldugunu ve ben buradayken hiç yatırmadık demiştim oda bi ara öderim dedi kaldı öyle
dün bu mevxzu dile gelince bende aradım patreonu ve böle böle dedi,m oda biz onu ödedik dedi bende hayır ben burdayken hiç ödemedik dedim oda dalga geçer gibi ben gelince ödedigimizi bulur koyarım önüne dedi bende tamam o zaman bulun koyun dedim sakince ama yinede sinirlendim ve daha önce kontrol ettigim şeyi ikinci kere kontrol etmek için dosyayı elime aldım ve sertçe möasaya vurdum bu sırada patronun oglu bana bagırmaya başladı iş ahlakından bahsetti ve yıgınla şey söyledi bende madem benim iş ahlakım yok git babana söyle kovsun beni dedim neyse böyle sustu bende patronu aradım ve ilk başta borçla olan durumu anlattım hııı öylemiydi tamam o zaman dedi daha sonra siz bana güvenmiyomusunuz dedim ne alaka dedi dedim neden böyle böyle dediniz falan oda işte herşeyi unuttugumdan falan bahsetti bende ben insanım robot degil dedim ve oglunuzla kavga ettim dedim
neden dedi dedim ben sizinle konuşunca olayı daha önce kontrol ettigim için emindim ve sizin söylediginiz şeye sinirlendim elime kontrol etmek için aldıgım dosyayı sertçe masaya bıraktım dedim oglunuzda bagırıp iş ahlakından bahsetti bana dedim ben bu ofiste 3 senedir çalışıyorum ve siz benim patronumdan önce büyügümsünüz ben size sinirlenebilirim siz bana sinirlenebilirsizni insanız sonuçta dedim ama ben size sinirlensem dahi böyle bi hareketi siz varken asla yapmam dedim. ama oglunuz kalktı bana iş ahlakı dersi verdi dedim kusura bakmayın ama sizde biliyosunuz bazen oglunuz arkadaşıyla akşam ofise glelip keyif çatıyodu ve yedigi çekirdekleri bırakın tabaga atmayı masanın üzerine atıyodu dedim şimdi gelip bana iş ahlakı diyemez dedim oda pazartesi gelince konuşuruz kızım dedi kapattık.sonucu az çok biliyorum patron gelince bana ahkam kesicek muhtmelen yok şöyle unutuyosun yok böyle unutuyosun diye ve ben işten ayrılmak isedigimi söylüycem.dünden beri aglıyorum gece gram uyku girmedi gözüme ayşe ve meloş beni yüzz yüze gördüler şu an görseler yanıyamazlar öyle diyim size çok çok kötğyğm :(((

başka bi topige yazmıştım kopyaladım direk

arkadaşlar merhaba öyle bir derdim varki arkadaşlarıma anlata anlata gariplerim benden bıktı...beni dinlermisiniz valla artık kafayı yicem:43:
5 yıl once özel bir şirkette işe başladım.babamı kaybetmiştim ve maddi acıdan hç
içbir dayanağım olmadığı için okul biter bitmez bir tanıdığın veislesiyle oldu bu iş.ilk başladığımda herkes çok kıskandı imkanları param zamanında verirler sende iki kere zam yaparlar birde erzak yardımı adı altında un ve yağ verilirdi.(ama ben çingenelik olmasın diye almazdım.)sigortam yatar dı falan filan.gel git kıs bastırınca bizim iş yeri depo gibi biryer oldugu için buz oldu.yeminle morg bile daha sıcaktır...benden önceki kızın ayak ısıtıcısıyla ısınmaya calışıyordum.bir gün patron yanıma geldi ve bunu yakma dedi.ben de azımı açıp üşüyorum diyemedim ya işten atarlarsa diye.ben yine dinlemedim yaktım bu defa görünce bana yine aynı şeyi söyledi halbuki kız çocuğydum ve gerçeten çok soğuktu umrunda bile değildi o gün dank etti kafama benim ama elim kolum bağlı dayandım montla oturdum bütün gün eve gidipte ayaklarımın 2 saat ısınmadığını bilirim.birde patronun bir oğlu vardı fatura keserken bir sandalye alır yanıma gelir oyle fatura keserdik.ilk sene neyin ne olduğunu anlayamadım bile ramazanda 1 hafta yıllık izin verdi bana.onuda malesef evde temizlik yapmakla geçirdim.ramazanda ne yapılırki başka?ben zaman geçince bilgi sahibi oldukça patronun ruh hastası oğlu benim yanıma daha oturmaz faturaları kendim keserim diye umut ederken hala aynı düzen gidiyor defalarca söylememe rağmen.adam 40 kuruşluk çayı bile bizden kıskanan biri çıktı.3 senemde yıllık izin istemek için yanına çıktığımda bana yağ un veriyoruz boşuna mı veriyoruz sanıyorsun dedi bende ağzımı açamadım valla ben almıyorum diyemedim.yaşadıklarım bunlarla sınırlı değil ınanın aklıma gelmiyor bile suan adamlar ruh hastası kendilerinden başka hiç kimseye güvenmeyen bir insan müsvetteleri.ben nasıl dayandım bukadar zaman bilmiyorum ama artık dayanacak gücüm kalmadı.nefret ediyorum oğlundanda kendisinde.ben bile okadar dedikodu yapmıyorum herkes ve herşey onlar için dedikodu malzemesi.mübarek ramazan günü ben oruç tutarken o zabbarlar gözümün önünde sigara içip yemek yiyorlar.dine bir gram saygıları yok.dindar insanlarla dalga geçip aşağılıyorlar.bu şartalara rağmen dayandım dayanmak zorunda kaldım kimse çık bırak demedi.cesaret edemedim bende aileme yardımım dokunuyor birdaha nerden bulurum iş diye.senelerce sömürdüler beni.geçen sene de evlendim adamlar bir kez olsun bak ala buda bizden olsun bunca senelik elemansın baban yok başında demediler bırakmadılarki gidip eşyalarıma rahat rahat bakayım 1 saat izin alsam suratları 5 karış oluyordu.düğünden önceki güne kadar çalıştım herşyim yarım yamalak olduğu kadar oldu.veee ddüğünüme diye çıkarken ay sonuydu bana maaşımı çıkarıp vermedi bende ezik olduğum için isteyemedim.şimdide oğlu askere gidecek ve aman işten çıkmayım diye gözümün içine bakıyorlar.çünkü şirkette bir ben birde oğlu var işi bilen ön muhasebe diye girdim ama her işi yaptım koskoca adamlar afedersiniz tuvalete girip leş gibi bırakıp çıktılar ben temizledim hiç gocunmadım ne derlerse anında yaptım.genel muhasebeyide tuttum müşteriyede baktım malzemede sattım.aklınıza ne gelirse.şimdide bırakmak istiyorum.duydumki evlendikten sonra 1 yıl içinde ayrılırsan tazminatını alabiliyormussun utandım diyemedim verin tazminatımı çıkacam diye 2 ay sonrada oğlu gidiyor herşeyi sen yapacaksın sorumlu sensin diye gaza getirmeye uğraşıyorlar bırakmıyım diye.benimde bir halt karıştıracağım yok gerçi bırakamıyorum çıkıpta ben çıkacam diyemiyorum.evlendiğimden beridir stres içindeyim hem ev hem iş ne kendime ne kocama ne evime zaman ayıramıyorum.çıkmak kurtulmak istiyorum birdahada lanet yuzlerini görmek istemiyorum.bazen diyorumki gitme haberde verme kalsınlar ortada nasılki onlar bana ben evlenince çalışmıcam dediğim için beni daha nişanlandığım ay işten çıkarmayı düşünüp okadar masrafın ortasında ortada bırakacaklarsa sende yap kalleşlik diyorum.içim elvermiyor.ama dayanaıyorum.artık stresten neyapıcam onuda bilmiyorum eğer okuyan olursa yazımı yakın zamanda bana fikir versin.çıldırmak üzereyim:43::43::43::43::43:

Back
X