avm.lerdeki çocuklar çok sessizler değil mi oyun oynarken.. işte kültür farkı bu olsa gerek... asıl avmlerdeki oyun parklarında insanın kafası şişer, oraya gidebilen çocuklar tamam şanslı da gidemeyen ailesinin götürmediği ya da avm olmayan yerlerdeki çocuklar ne yapsın?
küfüre ben de karşıyım çocuklarda ve büyüklerde ama aileden gelme olsun ama arkadaşlarından edinmiş olsun..
bu arada demekki siz de çocukken babanızın size bakış atmasını sağlayacak kadar gürültü ya da 'çocukça' hareketlerde bulunabiliyormuşsunuz değil mi?
aile terbiyesi çocuğun oyun oynarken 'carcar' bağırmasıyla ölçülmez. tekrar yazamıycam artık aynı şeyleri...çocuklar doğası gereği heyecanlanınca üzülünce mutlu olunca seslerini yükseltip bağırabilirler bu normaldir. eminim sizin kızınız da avm.de oyun oynarken bağırıyordur..
mtrlyz arkadaş;
avm leri oyun alanlarında elbetteki özgürce kuduracak çocuklar.oralar ne için yapılmış ki Allah aşkına.çocuklar eğlensin ve enerjilerini boşaltsın diye. ne saçma bir düşünce bu.bizim babamız biz e bakış atardı ama o bakışlar bize saygıyı öğretti.bütün çocukluğumuz bağırıp insanları rahatsız etmekle geçmedi.babam evde tadilat vs bişey yapılacağı zaman beş katlı binadaki on daireye de gider gürültü yapıcaz kusura bakmayın derdi.merdivenlerden inerken hiç ses çıkarmazdı.biz de onlardan gördük.
asla etrafımıza zarar vermezdik.bunu babamızdan korktuğumuz için değil.doğru davranış biçimini öğrendiğimiz için yapardık.
asla unutmayacağım bir olay:kızım üç yaşında felandı sanırım.ben de eşim de dışarıdayken nerde olursak olalım yerlere kesinlikle bir çöp atmayız.çöp yoksa cebimize ya da çantamıza koyarız.kızım da bunu gözlemlemiş olacak ki birgün markette meyve suyu verdik eline.kendisi açtı.kamışın poşetini çıkardığı gibi cebine koydu.
şimdi bu çocuğa biz zorla bişey yap demedik.daha sayamayacağım bir sürü örnek var.
aile terbiyesi bununla ölçülür.ben çocukken bağırmadım.edebimle oynadım büyüdüm.şimdi aynısını benim çocuğum yapıyor.
illa terbiyesiz mi olmak lazım.çocuk demek hiçbir sınırı görgüsü olmamak mı demek...mantıklı konuşun biraz yaaa