Bıktım bu sokak satıcılarından!!!

Kızlar konuyu uzatmayalım bence, biribirinizi de kırmayın.
Bırakın rahatsız olan dile getirir zaten.
Ben ara sıra geçen meyve sebze satanlardan rahatsız değilim.
Sürekli geldiği halde susmayan şahıstan ve çete gibi sürekli kavga çıkaran çocuklardan rahatsızım.
Zaten elimden de bişey gelmiyor okullar açılacak durulurlar.
Birbirinizi kırmadan bitirin bence tartışmayı.
Oruç tutanlara hayırlı sahurlar diliyorum, iyi geceler...

ortada tartisma yok fikir beyani yapiyoruz...bende savunacagim seyleri savundum...alinti olursa yazicam olmazsa bu kadar...iyi geceler:ssz:

avm.lerdeki çocuklar çok sessizler değil mi oyun oynarken.. işte kültür farkı bu olsa gerek... asıl avmlerdeki oyun parklarında insanın kafası şişer, oraya gidebilen çocuklar tamam şanslı da gidemeyen ailesinin götürmediği ya da avm olmayan yerlerdeki çocuklar ne yapsın?

küfüre ben de karşıyım çocuklarda ve büyüklerde ama aileden gelme olsun ama arkadaşlarından edinmiş olsun..

bu arada demekki siz de çocukken babanızın size bakış atmasını sağlayacak kadar gürültü ya da 'çocukça' hareketlerde bulunabiliyormuşsunuz değil mi?

aile terbiyesi çocuğun oyun oynarken 'carcar' bağırmasıyla ölçülmez. tekrar yazamıycam artık aynı şeyleri...çocuklar doğası gereği heyecanlanınca üzülünce mutlu olunca seslerini yükseltip bağırabilirler bu normaldir. eminim sizin kızınız da avm.de oyun oynarken bağırıyordur..

mtrlyz arkadaş;
avm leri oyun alanlarında elbetteki özgürce kuduracak çocuklar.oralar ne için yapılmış ki Allah aşkına.çocuklar eğlensin ve enerjilerini boşaltsın diye. ne saçma bir düşünce bu.bizim babamız biz e bakış atardı ama o bakışlar bize saygıyı öğretti.bütün çocukluğumuz bağırıp insanları rahatsız etmekle geçmedi.babam evde tadilat vs bişey yapılacağı zaman beş katlı binadaki on daireye de gider gürültü yapıcaz kusura bakmayın derdi.merdivenlerden inerken hiç ses çıkarmazdı.biz de onlardan gördük.
asla etrafımıza zarar vermezdik.bunu babamızdan korktuğumuz için değil.doğru davranış biçimini öğrendiğimiz için yapardık.
asla unutmayacağım bir olay:kızım üç yaşında felandı sanırım.ben de eşim de dışarıdayken nerde olursak olalım yerlere kesinlikle bir çöp atmayız.çöp yoksa cebimize ya da çantamıza koyarız.kızım da bunu gözlemlemiş olacak ki birgün markette meyve suyu verdik eline.kendisi açtı.kamışın poşetini çıkardığı gibi cebine koydu.
şimdi bu çocuğa biz zorla bişey yap demedik.daha sayamayacağım bir sürü örnek var.
aile terbiyesi bununla ölçülür.ben çocukken bağırmadım.edebimle oynadım büyüdüm.şimdi aynısını benim çocuğum yapıyor.
illa terbiyesiz mi olmak lazım.çocuk demek hiçbir sınırı görgüsü olmamak mı demek...mantıklı konuşun biraz yaaa:50:

Son düzenleme:
satıcılardan da çocuklardan da hiç rahatsız olmam
belki zabıta bakıyordur bu işe onlara söylenilebilir
ama ben o insanın ekmeğine mani olursam vicdanım rahat etmez
çocuklarda öyle şimdi oynamıyacaklarda ne zaman çıkacaklar biz büyüdük işte artık istesekte çıkamayız

sizin de haklı olduğunuz taraflar var....çocuklar anlamaz ve dinlemez dediniz ...bu mentaliteyle yaklaşırsanız evde de dinlemez tıpkı üst kattaki komşumuz gibi....ben de diyorum ki biz beş kardeş dinliyorduk ama ailemizden hiç şiddet görmediğimiz halde.....en baştan çocuğa nasıl baktığınla ilgili.....yukardaki çocuklar ebeveynlerini dinlemiyorlar........demek ki neymiş yine de en başından görmezden gelmemek gerekiyormuş

ben arsızlık anlamaması dinlememesinden bahsetmiyorum işte.. o kadar önyargıyla okuyorki bazi arkadaşlar amaç sadece polemik yaratmak.. (sözüm size değil)

çocuk evde de dinlemeli ailesini sokakta da.. ama bu dinleme ne kadar olur ne kadar olmaması makul karşılanır benim saatlerdir anlatmaya çalıştığım şey bu..

çocuğuma derim, evde ip atlama, atlamaz atlayamaz çünkü gözümün önünde çıt ses çıkarsa duyarım yine uyarırım.. apartman sonuçta kimseyi rahatsız edemez güm güm zıplayıp.. dışarıda atlar zıplar.. ama dışarısı için de derim annecim çok bağırış çığırış oynamayın, arkadaşlarını itip kakma, kötü kelimeler sakın olaki kullanma vs..vs...

şimdi bunun uygulanabilirliğine gelelim.. bütün anneler, ebeveynler çocuklarının başında asker gibi nöbet tutmadıkça o çocuklar bazen refleks olarak bağırabilirler, heyecanlanır üzülür kızar vs... normal karşılanır bu bence. robot değiller çünkü biz programlayıp da yollasak da dışarı daha kapıdan çıkarken heyecanına yenik düşer.. normal çocuk çünkü...

çok aşırı ses olur uyarırsın, ya da kavga ederler iter kakarlar birbirlerini uyarırsın.. küfür ya da kötü kelime kullanır uyarıursın cezalandırırsın..

ama dediğim gibi yapacak yani çocuk sesi çıkacak oyun oynarken engellenebilir bir durum değil bu.

of artık aynı şeyleri yazmaktan inanın yoruldum...

medeniyet canim medeniyet :27:

Bir sitemiz bilem yok... Napam nerelere gidem... Bizim sokaktan seyyar satıcıda geçiyor,çocuklarda zırlıyor hatta olayı abartıp arabamızın üstüne kamp ta kuruyorlar, üstümüzde 5 yaşında bir çocuk tepiniyor ağzımı açıp tek kelime etmiyorum yarın bir gün benimde çocuğum olacak insanlar ekmek parasının peşinde diye :31::31: Acıdım kendime şimdi :27::27:

neden bedduaya girdik ki?

Çünkü empatiyi savunan hanımlar benim/bizim rahatsızlığımız anlamıyor. Çünkü çocuk cıvıltısı değil; gürültüsü. Bağırtılar çağırtılar; cıyaklamalar. Siz de mi anlamıyorsunuz? Çevreye rahatsızlığı anlamayanlar, belki maddi zararı daha çok önemsiyorlarsa rahatsız olma sıfatını böylece anlamalarını umdum. Yoksa deli miyim, kınadığın çocuk başına gelir mantığıyla kocakarı lafları söyleyeyim. Benimki sadece çevreye saygıdan bihaberlerin hissedecekleri rahatsızlığı değer verdikleri birşeylerine zarar geleceğini düşünerek anlamaları. Benim değer verdiğim şey de evdeki huzurum. 4. kat diyorum. Cam açamıyorum diyorum. Çocuk sesleri değil; bağırtı, gürültü...!? Yine mi tık yok... İçinizde eğitimci yoktur umarım. Çocukları laftan anlamaz diye yetiştirmiyorsunuzdur falan... :37: Gerçekten ironik...

Gelecek cevabı tahmin ediyorum: İyi ki sen öğretmen değilsin çocuklara tahammül edemezdin... :37: Sizin mantık böyle çalışıyor...

insanlar bazen gerçekten saygısız olabiliyorlar......ankaradaki evimiz müstakil.....kardeşim o zamanlar hemşireydi.....nöbet tutar eve gelir biraz uyuması gerektir....o gün yine nöbeti vardır.....evinin önünde oturan yan komşumuza deriz ki lütfen konuşurken sesini biraz alçalt bir dakka susar ikinci dakka yine aynı.....kendi kocası söz konusu olduğunda çıtı çıkmayan kadın düşünün.....konu çocuklar satıcılar dahi değil.....bu konular ahlaki yapının bir parçası diye düşünüyorum biraz da....kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapmayacaksın

davulcu geçiyo..
gidip kafasına terlik filan atayım
şansım varsa yaralanır bidaha gelmez
bende rahatça yatarım
heee kültür filan demeyin hiç anlamam
beyaz saraydan geldim buralara yemişim kültürünü:20::20:

mtrlyz arkadaş;
avm leri oyun alanlarında elbetteki özgürce kuduracak çocuklar.oralar ne için yapılmış ki Allah aşkına.çocuklar eğlensin ve enerjilerini boşaltsın diye. ne saçma bir düşünce bu.bizim babamız biz e bakış atardı ama o bakışlar bize saygıyı öğretti.bütün çocukluğumuz bağırıp insanları rahatsız etmekle geçmedi.babam evde tadilat vs bişey yapılacağı zaman beş katlı binadaki on daireye de gider gürültü yapıcaz kusura bakmayın derdi.merdivenlerden inerken hiç ses çıkarmazdı.biz de onlardan gördük.
asla etrafımıza zarar vermezdik.bunu babamızdan korktuğumuz için değil.doğru davranış biçimini öğrendiğimiz için yapardık.
asla unutmayacağım bir olay:kızım üç yaşında felandı sanırım.ben de eşim de dışarıdayken nerde olursak olalım yerlere kesinlikle bir çöp atmayız.çöp yoksa cebimize ya da çantamıza koyarız.kızım da bunu gözlemlemiş olacak ki birgün markette meyve suyu verdik eline.kendisi açtı.kamışın poşetini çıkardığı gibi cebine koydu.
şimdi bu çocuğa biz zorla bişey yap demedik.daha sayamayacağım bir sürü örnek var.
aile terbiyesi bununla ölçülür.ben çocukken bağırmadım.edebimle oynadım büyüdüm.şimdi aynısını benim çocuğum yapıyor.
illa terbiyesiz mi olmak lazım.çocuk demek hiçbir sınırı görgüsü olmamak mı demek...mantıklı konuşun biraz yaaa:50:

şimdi benim tüm yazdıklarımdan bunu çıkarıp da yazdıysanız sizi tebrik ediyorum. keşke 'terbiye'yi bildiğiniz kadar okumayı anlamayı da becerebilseniz... verdiğiniz örnekler zaten olması gereken davranışlar (çöp atmama, tadilat için izin isteme rahatsızlık vermeme gibi...)

siz konuyu dağıttıkça dağıtıyorsunuzç tutabileceğiniz yeri kalmayınca konunun herkes tarafından genel gerçekler olarak kabul edilen durumları yazıyorsunuz.. ben size yere çöp atın attırın mı dedim? veya tadilatı pazar sabahı 8de yapın mı dedim? ya da bütün çocukluğunuz insanları rahatsız etmekle geçsin mi dedim...

vallahi artık başka boyutlarda yaşadığımızı sanmaya başlıyorum.. ya da ben yazıyorum oradan size farklı görünüyor...

ben size bir soru sordum avm olmayan yerdeki çocuklar ne yapsın? ya da ailesi avm.ye gitmeyen gidemeyen? sizin çocuğunuzun tabirinizle avm.deki oyun parkında 'kudurmaya' ihtiyacı oluyor normal karşılıyorsunuz da bağırarak oynamaya da sokakta oynayan çocuklar heyecanlandığında ya da anlaşamadığında bağırması neden anormal geliyor?

Bir sitemiz bilem yok... Napam nerelere gidem... Bizim sokaktan seyyar satıcıda geçiyor,çocuklarda zırlıyor hatta olayı abartıp arabamızın üstüne kamp ta kuruyorlar, üstümüzde 5 yaşında bir çocuk tepiniyor ağzımı açıp tek kelime etmiyorum yarın bir gün benimde çocuğum olacak insanlar ekmek parasının peşinde diye :31::31: Acıdım kendime şimdi :27::27:
aglatacaksin benide :43:
Hı hı bende tam bundan bahsediyorum çocuklar köpek değil.
Onlarla kıyaslanamayacak şekilde eşsiz varlıklar.
Köpekler bile o saldırgan doğalarına rağmen eğitilebiliyorsa çocuklar da eğitilebilir.
Mevzu "doğası gereği" diye bu örneği verdim.

kopek egitim gorunce senin komutlatina uyuyor ama cocuga ne yaparsan yap cocuk kopekle bir degil...

ben arsızlık anlamaması dinlememesinden bahsetmiyorum işte.. o kadar önyargıyla okuyorki bazi arkadaşlar amaç sadece polemik yaratmak.. (sözüm size değil)

çocuk evde de dinlemeli ailesini sokakta da.. ama bu dinleme ne kadar olur ne kadar olmaması makul karşılanır benim saatlerdir anlatmaya çalıştığım şey bu..

çocuğuma derim, evde ip atlama, atlamaz atlayamaz çünkü gözümün önünde çıt ses çıkarsa duyarım yine uyarırım.. apartman sonuçta kimseyi rahatsız edemez güm güm zıplayıp.. dışarıda atlar zıplar.. ama dışarısı için de derim annecim çok bağırış çığırış oynamayın, arkadaşlarını itip kakma, kötü kelimeler sakın olaki kullanma vs..vs...

şimdi bunun uygulanabilirliğine gelelim.. bütün anneler, ebeveynler çocuklarının başında asker gibi nöbet tutmadıkça o çocuklar bazen refleks olarak bağırabilirler, heyecanlanır üzülür kızar vs... normal karşılanır bu bence. robot değiller çünkü biz programlayıp da yollasak da dışarı daha kapıdan çıkarken heyecanına yenik düşer.. normal çocuk çünkü...

çok aşırı ses olur uyarırsın, ya da kavga ederler iter kakarlar birbirlerini uyarırsın.. küfür ya da kötü kelime kullanır uyarıursın cezalandırırsın..

ama dediğim gibi yapacak yani çocuk sesi çıkacak oyun oynarken engellenebilir bir durum değil bu.

of artık aynı şeyleri yazmaktan inanın yoruldum...

sanal ortamda bazen kendimizi iyi ifade edemiyoruz.....benim de söylemeye çalıştığım buna benzer şeylerdi

insanlar bazen gerçekten saygısız olabiliyorlar......ankaradaki evimiz müstakil.....kardeşim o zamanlar hemşireydi.....nöbet tutar eve gelir biraz uyuması gerektir....o gün yine nöbeti vardır.....evinin önünde oturan yan komşumuza deriz ki lütfen konuşurken sesini biraz alçalt bir dakka susar ikinci dakka yine aynı.....kendi kocası söz konusu olduğunda çıtı çıkmayan kadın düşünün.....konu çocuklar satıcılar dahi değil.....bu konular ahlaki yapının bir parçası diye düşünüyorum biraz da....kendine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapmayacaksın

Katılıyorum konu satıcı,çocuk veya kornaya aralıksız basan araç kullanıcısı değil.
Konu saygısızlık.
Bu da sihirli değnekle değişecek birşey değil.
Kültürel yapı değişecek yakın zamanda olacak gibi değil.
Çünkü biz bazı yanlış konuları kültürel değerimiz olarak kabul etmişiz.
O yuzden sonsuz savunuyoruz. Aslında o kültürel değeri savunuyoruz.
Oysa yanlış değerlerimiz de olabilir ?

Back
X