bıktım,bunaldım,sıkıldım herşeydennn

Canım ayrı bir eve geçmediğiniz sürece bu sorunlar böyle devam eder ve sen kendine eziyet etmekten başka hiçbirşey yapamazsın...
Eşinle konuşmaya çalış anlat. Başka bir eve geçelim ya da ayrılalım başka yolu yok çok bunaldım de...

valla canım bukadar bezerlik olur tek farkıo şuan ailesinin yanında boşanma dvası açtı bunu duşında herşeyiniz çocuklarınızın yaşına kadar herşey aynı

kocanada söyle.....ben dayanamıyorum böle devam ederse kalacak yerim olmasa bile karakola sığınırım kadın sığınma evine giderim..işte ozaman geri dönüşü olmaz...işte ozaman bana neden gittin deme...ben şimdiden söylüyorum...
belki gitmene gerek kalmadan kendi bişeyler yapar ev tutar evi ayırmaya filan çalışır hani seni kararlı görürse..baktın değişmiyo aynı..sonra ciddende git artık yanii...böle nereye kadar be arkadaşım..nereye kadar dipsiz bi kuyu

canım bence kendini ve çocuklarını o insanlardan kurtarmalısın zaten can güvenliğin yok o evde.sana bu kadar yapılan şeyden sonra sahip çıkmayan o koca müzveddesini hemen bırak kurtul.hemşeriyiz kayseride tek başına bir kadının tutunması çok zor ama çocukların için güçlü olmalısın

bak burda herkes senin için kaç kurtar kendini diyor.ayrıl,boşan demiyorlar bak,durum daha vahim,kaç kurtar diyorlar,sen hesap et artık ne hale geldiğini,bizim gözlerimizde nasıl göründüğünü.

olayın içinde olduğun için ve devamlı tekrarlanan bişey olduğu için alışmış yada sindirilmiş olabilirsin,ama bu bir insanlık suçu,senin eşinin ve kayınpederinin yaptığı şeyi insanlar hayvanlarına yapmıyor.valla bak,bizim çiftlikteki inekleri bile günde birkaç saat gezdirirler,ne demek bir insanı evden dışarı çıkarmamak...

sen bunları bir anlatsan mahkemeye,azıcıkta kanıtın varsa zaten,komşunu falanda şahit tutarsan,kocan olacak ...(neyse terbiyemi bozmiyim..) sana köpek gibi nafaka öder

sen belki durumunuz düzelsin diye bebeğin ihtiyacını ucuzdan alıyorsun,kimbilir en son ne zaman gittin kuaföre,en son ne aldın kendine,o ise akşama kadar Allah bilir ortamlarda bir içeceğe 5-10 lira veriyordur,kıyafetini pazardan değil en fiyakalı yerlerden alıyordur,işte sen bu muameleyi ömür boyu görmek,senin ve çocuklarının rızkını o adama yedirmek mi istiyorsun,yoksa tazminatını alıp çocuklarına ve kendine hakettiğin şartlarda bir yaşam yaratmayı mı istiyorsun

bence iyi düşün,burda boşanmak istiyorum demekle olmaz,önce cesaretini topla herşeyi göze al herşeyi planla sonra polis falan ne gerekiyorsa yap.

sizde şiddet var. Evet fiziksel şiddet değil bu ama şiddet var. Buda psikolojik şiddet. Sadece vurmak dövmek değil işte. Hem eş hem kayınvalide tarafından buna maruz kalıyorsunuz. Hemde baskı var. Dışarı çıkmanız engelleniyor,bireysel insani haklarınız bunlar, ve elinizden alınıyor. Dışarı çıkma ve çalışmaya yasak gibi.
Küfürler insan yerine konmamalar. Bunlar hep psikolojik şiddet .
Bu hayat böyle geçmez. 5 senedir çözemediyseniz ,, zaten çözmeniz çok zor.
Valla boşanma kararınız kesin mi bilmiyorum. Ama bu kararı verirseniz bana göre yerden göğe haklısınız. Dünyaya 1 kere geliyor insan. Oda acı çekip aşağılanmaya değil.

psikolojik şiddet.... Yeterli... Her zaman konuşma, iletişim yanlısı bir insan oldum. Ama burada konuşmasına kesinlikle karşıyım.... Bence konuşması psikolojik şiddetten geçtim fiziksel şiddetin dozunu arttırır. Zaten koca sadece iki çocuk yapmaktan başka bir işe yaramamış, karşında bir muhatap yok ki kiminle konuşacaksın. Kayınpederin eşinin babası olabilir ama ne hakla sana şiddet uyguluyor.... Daha da acısı eşin bunu umursamıyor ve sen hala nunla konuşmayı düşünüyorsun. ınsanlar konuşa konuşa anlaşılır hayvanlar koklaşa koklaşa ama bunlar dayakla anlaşıyor ne cins bir yaratık oldukları muamma. Kimse ile konuşmak, zaman vermek, açıklama yapmak zorunda değilsin. En ufak fırsatta çocuklarını da al kaın sığınma evine git.. Ağaç kovuğundan çıkmadın seninde canın var... Senden sonrası tufan yesinler birbirlerini.

Son düzenleme:
allah kahretsinnn tüylerim dikenn dikennn :( ve çok üzüldüm konu sahibi arkadş için .....neler var mış bu hayatta dedim birden :( ya canımm konu sahibi arkadaşşşş amcan dayın teyzen vs.bi başka yakının yokmu seni kollayacak .....mutlaka vardır....onlardan yardım istee yoksa bu hayat şartlarında meslegi olmayan bir kadının tek başına ayakta durması çok zor...allah yardımcın olsunnn tüm dua ve iyi dileklerim peşindee .....

daha önceki konunda da yazmıştım.hiçbir şey yapamıyorsan sığınma evine git ama o evde kalma canım:1no2:
yazık hem sana hem çocuklarına
eşine söyleyecek söz bulamıyorum.daha olgunlaşmamış bir çocukmuş
kaynana ve kayınbabanada yazıklar olsun diyorum
allah yardımcın olsun canım

bu kızın babasını önce hapse atmaları lazım mal gibi veriyorlar kızlarını başlarından savmak içindayak yiyoda kayınpederinden adam arkasını dönüp gidiyo evine kızı ne olacak düşünmüyo bela diye düşünüyolarsa ne halt yemeye çocuk yaparlar bilmem akıldan yoksun insanlar allahıma havale ediyorum obildiği gibi yapsın

arkadaşlar ilk önce canol222 arkadaşın dedigi gibi çok ciidi bişekilde konuştum eşimle.zaten buraya konu açtım gün kaynanmla çok kötü dögüştük agza alınmayacak laflar söledi.(bebelerim benim gibi insan olacaklarsa ölsünlermiş)şok oldum bulaftan sonra senin gbi babnne olmaz olsun dedim.ben neyapptımki benim gibi olacaklarsa.neysee ogün eşime bunlarıda söledim yeter artık dedim.azııcıkta sabret çıkacaz diyo bebeler perişan olmasın dedi.sonuç birazdaha sabredegim beblerim için dualarınıza ihtiyacım var hepiniz saolun destek oldunuz içinÇok üzgünüm çoook

arkadaşlar ilk önce canol222 arkadaşın dedigi gibi çok ciidi bişekilde konuştum eşimle.zaten buraya konu açtım gün kaynanmla çok kötü dögüştük agza alınmayacak laflar söledi.(bebelerim benim gibi insan olacaklarsa ölsünlermiş)şok oldum bulaftan sonra senin gbi babnne olmaz olsun dedim.ben neyapptımki benim gibi olacaklarsa.neysee ogün eşime bunlarıda söledim yeter artık dedim.azııcıkta sabret çıkacaz diyo bebeler perişan olmasın dedi.sonuç birazdaha sabredegim beblerim için dualarınıza ihtiyacım var hepiniz saolun destek oldunuz içinÇok üzgünüm çoook

Zaten o evde kaldığınız sürece olan o bebelere ve size oluyor...
Görmüyor musunuz? Daha ne kadar perişan olabilirler ki o melekler?
Eşiniz resmen oynuyor sizinle!
Üzgünüm siz inanmaya devam ediyorsunuz..

Zaten o evde kaldığınız sürece olan o bebelere ve size oluyor...
Görmüyor musunuz? Daha ne kadar perişan olabilirler ki o melekler?
Eşiniz resmen oynuyor sizinle!
Üzgünüm siz inanmaya devam ediyorsunuz..

bende herşeyin farkındayım.bebelerimin bu haline bende çok üzülüyorum kendimden geçtim artık ama ben annesiz büyüdüm halimi görüyorum onlarında öle olmasını istemiyorum.2 tane bebden bahsediyoruz.1 tane olsa gene neyse çok aklısızlık ettim.inandım çünkü eşyaları tek tek almaya başladık.inş bu gidişle fazla sürmüyecek.bide birşey soracım siz evlimisiniz.

sizi oyalıyor ve uyutuyor eşiniz.
siz arada bir delleniyorsunuz. o da sabret diyor. sizde inanıyorsunuz.çocukkandırır gibi..
bu böyle devam eder gider. sizde o cesaret yok maalesef..
Allah yardımcınız olsun. ne diyeyim.

bende herşeyin farkındayım.bebelerimin bu haline bende çok üzülüyorum kendimden geçtim artık ama ben annesiz büyüdüm halimi görüyorum onlarında öle olmasını istemiyorum.2 tane bebden bahsediyoruz.1 tane olsa gene neyse çok aklısızlık ettim.inandım çünkü eşyaları tek tek almaya başladık.inş bu gidişle fazla sürmüyecek.bide birşey soracım siz evlimisiniz.

bir gün o bıçak kalbinize girerse bebekleriniz annesiz büyüyecek zaten.siz orada durmaya devam ettikçe:çok üzgünüm:

Gestapo seni daha fazla üzmek istemem ama bende Laaleye ve Okypete katiliyorum....malesef.....keske biz haksiz ciksak...keske esin gercektende biran evvel o evden cikmak icin kollari sivasa..

Ama banada öyle geliyorki esin sadece oyaliyor seni....sen böyle sinir krizlerine girdigin zaman sabret diyor cekiliyor kenara....

Cikmak isteyen bu zamana kadar cikardi güzelim, 5 sene az uz bir zaman degilki!

Neyi bekliyor esin anlamiyorum? Neticede yapacagi tek sey 2 göz oda uygun bir ev tutacak, ilk baslarda biraz zorluk cekersiniz, sonra sonra esyalarinizi alir herseyinizi gönlünüze göre yaparsiniz evellallah...yeterki insan istesin....

Bu zamana kadar neler oldu neler yasadin....bir sen bilirsin birde Allah....hala daha sabret diyebiliyor ya sana, pes dogrusu.....babasindan dayak ye, annesinden hakaretler isit, neymis sabret?

Yok vallaha....sabir sabir bir yere kadar....cocuklarin icin üzülme, onlar ayri eve ciktiktan sonra sogan ekmekde yeseler o evdeki siddet ve huzursuzuluktan daha iyidir.

Bence sen esine bir ultimatum koyman lazim, sana en fazla 1 ay veriyorum, ya ev tutarsin biran evvel cikariz, yada ben cocuklarimi alip basimin caresine bakarim....bu kadar

Back
X