Bıktım herkesin bencillik yapmasindan

İşte annem de annenle aynı sebepten bişey diyemiyor, gelmez bu sefer diye. Benim kaynanam ise gayet açık söyler "bulaşıkları elinde yıkama kızım makineye atıver" diye mesela. Hiç de alınmam gocunmam annelerimiz de biraz açık sözlü olmalılar.
Yine söylüyorum bence ablanlarla değil annenle konuş, seninkide sana şikayet ediyor herhalde, anne ben de kızınım onlarda bana nasıl söylüyorsan onlara da söyleyiver de. Hem sessiz kalıp kötü olmayıp hem de bizi üzüyorlar bu şekilde , bir çözüm de olmuyor bu dertlenme
Yani birşey deseler hem gelmezler hemde üste çıkarlar haklı duruma geçerler adım gibi eminim.kayinvaliden akıllı kadınmış bazen bazı şeyleri söylemek lazım.koskoca insanlar hizmetcilik etmemeliler herşeyin bi sınırı var.annem benim durumdan rahatsiz olduğumun ve benim de iş yapmaktan biktigimin farkında arada söyleniyor bende birazda sen onu o hale getirdin dedim ben ne yapayim yerinden kıpırdamıyor diyor.annem bana da kalk şunu yap bunu yap demez ama benim vicdanıma el vermiyor annemi kullanmak bana göre deil.bu arada annem teyzeme bana sadece minne den hayır var o olmasa halim harap demiş. Bu arada ablamla ilgili bi konu daha var benimde yardimim istenen ama buraya yazamiyorum

bende senin gibiyim. 4 kardeşiz. abim 30 yaşında ama hala çocuk gibi yemek beğenmez annemi yorar zor yemekler ister. ablam evli çocuklu. bekarlığı da dahil hep tembeldi ve anneme hiç faydası dokunmadı. kardeşim lise son öğrencisi ama kendisi çok pasaklı ve pisliğinde yaşamayı seviyor. ben kendimi bildim bileli annem yapmasın diye her yeri temizleyip arı gibi çalıştım .evlendim ama ne zaman anneme gitsem çok yoruluyorum. hiç biri bi işe yaramıyor. bende artık isyan etmekten yoruldum annem için yapıyorum yterki yorulmasın

Annenize üzülmenizi anlıyorum elbet ama bence siz karışmamalısınız anneniz koskoca kadın, kullananlar da yabancı değil kendi kızları, kızım yoruldum kalk da sen süpür ben de bulaşıkları yıkayayım falan desin. Kendisi söylesin sorunu kendisi çözsün. Sizin onun adına konuşmanız kardeşler arası tartışmaya döner sadece.

Bizim de gelin hanım senin kardeşler gibi daha gebelik testi pozitif çıktığında kendi bardağına çayını doldurmaz oldu. Doğum yaptı 2 ay oluyor hala değişen birşey yok annemin yanında suratı 5 karış oflaya poflaya oturuyor. Ama hiç karışmadım ilişkilerine annem gelini şikayet ettiğinde de istemiyorsan kendin söyle, kızım sofrayı da sen topla deyiver ne olacak dedim. Hem kötü olmak istemiyor hem de şikayet edip duruyor. Artık ben dinlemekten usandım

:KK52:

En doğru çözüm hem sen hem de ablan maddi olarak destek vermeniz.
Ben İstanbul'da oturuyorum ayda 1 kadın alındığı zaman iyi kötü ev derli toplu duruyor.
Bir kadın ile anlaşın, ayda bir annenin müsait olduğu zamanlarda gelsin.
Ablanız madem iş yapmıyor ve iş yapmaya da gönlü yok, o zaman kadının aldığı ücret neyse yarı yarıya paylaşın. Ne o üzülsün ne sen üzül.
100 - 150 TL arası değişiyor temizliğe yardıma gelen kadınların ücreti.
sizin bulunduğunuz bölgeye göre bulursunuz birini, kafanız rahat eder.

Her ay dip köşe temizlenen evin de ciddi bir temizlik problemi olmaz.
Anneniz bir süpürge çekse bir toz alsa haftada bir yeter.
Hem de kendisini de düzene sokmuş olur.

sizin aşırı fedakarlığınız bu, diğerlerinden böyle olmasını beklemeyin.Herkes bir değil. Bizimde mesela babamla erkek kardeşim yaşıyorlar ki evde bir bayan yok düşünün dağınıklığı abartısız söylüyorum pisliği, ablam çalışmadığı halde bensiz asla gitmez, ben çalışıyorum ancak bütün ihtiyaçlarına elim elverdiğince koşarım, napayım başka türlü içime sinmez.düşünüyorum ben çalışmıyor olucam mutlaka haftanın bir günü babama temizliğe giderdim ama ablam bunu yapmıyor.O da evlat bende, yapacak bir şey yok. Ben kısıtlı zamanlarda yapabildiğimi yapıyorum. Annenizinde biraz duruma müdahele etmesi gerek, kardeşlerinize biraz laf geçirmesi gerek.

Bence artik gidip gelmelerini azalt
Is basa dusunce afedersin essek gibi yapacaklar.Bizde üni okuduk Allah askina bu bahane mi:D

bu arkadaş eşinden ayrılıp annesinin yanına gitmişti en son muhtemelen çözmüştür bu konusunu

Eski konuymuş ya bu arada kesin ayrıldı mı eşinden arkadaş? üzüldüm...

Back
X