Bıktım kıskançlıktan..!

Bu denli hastalik derecesindekiler evlenince daha beter oluyor. Kadinini artik kendi mali gibi gordugu icin hepten kole muamelesi yapiyor.

Seni kendi kuzeninden bile uzaklastirmaya calisan insan normal olamaz. Demek ki onun aklina kiz-erkek kuzen denildi mi neler geliyor, kendisi kendi kiz kuzenleri icin ne tur dusuncelerde bulunuyor ki, herkesi ayni saniyor. Boyleleri sapiktir benim gozumde. Ve o sapik dusunceler butun beynini, vucudunu sarmiscasina hergun yeni yeni icatlarla, yeni kisitlamalarla gelirler, kendileri kurup kendileri inanirlar. Kendi hastaliklarinin cefasini da kadinlarina cektirirler. Kacarak uzaklas derim.

Sapıklıkla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü kendisi sülalenin en küçüğü bütün kuzenleri evli ve çocukları var bide memur çocuğu olduğu için akrabalardan uzak büyümüş kendisi bu şekilde gördüğü için ona garip geliyor benim kuzenlerim hepsi benimle yaşıt en küçüğü benden 2 yaş küçük ve samimi büyüdük farklı farklı gördüğümüz için ailelerden şuanda ikimizde sorun yaşıyoruz. sapıklık dedğin olay çok büyük.

benim eşim olacak insanda çok kıskanç ilk önce kisitladigi şeylere sasiriyodum nasıl böyle düşünürsün diye şimdi bende onun gibi yapıyorum cevresindekilerle mesafeli olmasını söyledim şimdi en azından esitiz çünkü benden istediği şeyin kendisindende bekleyecgimi iyi bilir..

aynı şeyi bende düşündüm ama bana batan hiç bir olayı yok ki ne kız çevresi var telefonundaki tek kız ben bide annesi bide benim annem kuzenlerinin bile numarası yok nereye gitse haber verir düşünüyorum bende sıkayım anlasın beni die ama çocuk bu konuda çok iyi :)

aynı şeyi bende düşündüm ama bana batan hiç bir olayı yok ki ne kız çevresi var telefonundaki tek kız ben bide annesi bide benim annem kuzenlerinin bile numarası yok nereye gitse haber verir düşünüyorum bende sıkayım anlasın beni die ama çocuk bu konuda çok iyi :)

neguzel işte sende empati kurmaya çalış en azından kendi böyleolduğu için sendende bekliyo kiskanilmak sahiplenilmek güzel bi duygu bana göre en azından.. ayak uydurmaya calis bence ömrün onunla geçsin istiyosan tabiki ;)

Bunlar ovunulecek sadakat gostergeleri degil ki. Bana gore anormal bunlar. Hayatindaki tek kiz varlik sen ol, senin hayatindaki tek erkek varlik da o olsun. Bununla da ovun. Neden ki? Neyi ispatliyor? Yine dedigime geliyor. Demek ki arkadasin karsi cinsten akrabayi bile akrabaliktan ote gorebiliyor, iliskiye tehdit olarak goruyor. Iyi niyetli dusunemiyor. "Bak ben kiz kuzenimle bile gorusmem, cunku hayatimda sen varsin, sen de erkek kuzenlerinle arani ac" diyen adamdan iskillenirim ben, ne demek istiyor derim yani. Kendisine ne diyor, bir de bana ne diyor... :44:

Sen bir yandan buna sevinirken, diger yandan degisir mi diye soruyorsun. Sen de celiskili konusuyorsun yani.. Bunu normal goruyorsan, hosuna gidiyorsa, uyumlu bir cift olabilirsiniz, ama iliskiniz en ufak birseyde yikilir gider, kiskancliktan. Erkek akrabaya bile tahammul edemeyen insan, senin is yerindeki erkek elemanlara, erkek komsulara, vs hicbirine tahammul edemez, herseyi basina kakar. Sen ise belki degisir diye evlilige kalkarak hayatinla kumar oynarsin. Bir kisininki degistiyse 9 kisininki daha beter oluyor. Degisirmis diye dusunup butun bu hastalik derecesinde kiskancligi normal gormek kendini kandirmaktir.

Sevgiline sapik demiyorum tabii, ama dusuncelerini hala sapikca buluyorum. Bu sekilde herkesi de ayni bulurum. Kimbilir aklinda ne tilkiler geziyor ki disariya erkek kuzeninle mesafe koy diye yansitiyor. Mutluluklar.

böyle davranan erkeklere ne söylesem bilemiyorum.ayoll onlar bizim abilerimiz,kardeşlerimiz.onların nesinden kıskanıyorlar yaa.
ne yazık kı benim yaşadığım yerde böyle olaylar çok yaşanıyor.nerdeyse hemen hemen bütün erkekler eşlerini "erkek kuzenlerini,amcanı,dayını"bundan sonra asla öpmeyeceksin diye emirler veriyorlar.çok cahilce düşünceler değil mi bunlar yaa.kafaları nasıl çalışıyor bu tür erkeklerin aklım almıyor.

Şimdi benim yapacağım yorum diğer arkadaşlara göre farklı olabilir. Ama bu konuda bir kaç şey söylemek istiyorum izninle. İlk başta evlendikten sonra değişir mi diye sormuşsun. Değişen bir kaç kişi gördüm, üstelik ailemden bu kişiler. Ama tabi herkes böyle olacak diye bir şey yok. İstisnalar kaideyi bozmaz. Evlenince daha da beter olanları çoğunlukta çünkü. Buna garanti bir cevap yok. Sevgilini en iyi sen tanırsın. Ne kadar tanısan da evlenince nasıl davranacağını %100 bilemezsin. Biraz kumar oynamak gibi olur onunla evlenmek senin için. Ya değişir, ya değişmez yani. Risk alacaksın.
Ama etrafta o kadar kötü niyetli erkekler var ki, öyle iğrenç şeyler duyuyorum ki bazı konularda erkeklerin yaptığı kıskançlıkların sebebini anlayabiliyorum. Ama hiç hoşuma gitmez benimde kıskanılmak bak o ayrı mesele. Sadece neler olduğuna şahit oluyorum bazı şeylerde ve midem bulanıyor.
Mesela...
Bir çift var okuldan tanıdığım. Okulda kantinde oturuyorlardı. Bizde arkadaş grubumuzla tam karşılarında oturuyorduk. Bu çiftten kız olan, gayri ihtiyari şöyle bir karşıya doğru yani bize doğru baktı ve önüne döndü. Olay 2 saniye içinde olup bitti. Yanımızda olan erkek bir arkadaşımız ''ulan kıza bak sevgilisinin yanında beni kesiyor ka..r'' dedi. O kadar tiksinç ki. O kadar cahil ki. Ona ne anlatsam anlamadı, ille de o kız bana bakıyor dedi. Yani erkekler bu tarz şeyleri bile yanlış anladığı için ve erkekler asıl kendi cinslerinin ne biçim bir zihniyete sahip olduğunu bildikleri için kıldan nem kapabiliyorlar.
Ha..Ama demek değil ki burada erkek arkadaşın haklıdır. Asla bunu iddia etmiyorum. Hatta bence haksız ve haksız olduğu konu da şöyle; madem senin gülüşünden nem kapacak, rahatsız olacak...Seni erkek arkadaşlarıyla aynı ortama sokmasın madem. Şart değil ki bu.
Her şey için bir çözüm vardır. İnsan kendi rahatsız olduğu şeyi bilir ve ona göre davranır. Sevgilinde böyle yapsaymış keşke. Ya kendini tanımıyor ya da sana güvenmiyor. Seni, senin erkek bir arkadaşından kıskansaydı anlayabilirdim ama bu çok saçma olmuş.

Son düzenleme:
İnsan birlikte büyüdüğü kuzenini kadın-erkek gözüyle bile görmüyor, o kuzen yani, ötesi yok ki. Ben gider erkek kuzenlerimi şapur şupur öperim, üstelik bütün ailenin içinde, bizimkiler "oy kuzular ne güzelsiniz öyle kuzen kuzene" der. Çünkü bizim için kuzenlik bu; kuzenlerin aileye giren eşleri de bunu bilir. Yani bunlara cinsel bir anlam yüklenmesi (aksi takdirde niye kıskanılsın) bana çok saçma geliyor. Sevgilim de kuzenimle ilişkime karışamaz, ailem o benim ya.

Arkadaşına gülmenize laf etmesi de saçma, ne yani, ortamda espri yapıldığında asık suratla mı duracaksınız? O kadar büyük problemse hiç sokmasın sizi o ortamlara madem, mazallah ya esprisine güldüğünüz arkadaşı yanlış anlarsa.

Bu boyutta kıskançlığı kabul edemiyorum ben kendi adıma.

Bunlar ovunulecek sadakat gostergeleri degil ki. Bana gore anormal bunlar. Hayatindaki tek kiz varlik sen ol, senin hayatindaki tek erkek varlik da o olsun. Bununla da ovun. Neden ki? Neyi ispatliyor? Yine dedigime geliyor. Demek ki arkadasin karsi cinsten akrabayi bile akrabaliktan ote gorebiliyor, iliskiye tehdit olarak goruyor. Iyi niyetli dusunemiyor. "Bak ben kiz kuzenimle bile gorusmem, cunku hayatimda sen varsin, sen de erkek kuzenlerinle arani ac" diyen adamdan iskillenirim ben, ne demek istiyor derim yani. Kendisine ne diyor, bir de bana ne diyor... :44:

Sen bir yandan buna sevinirken, diger yandan degisir mi diye soruyorsun. Sen de celiskili konusuyorsun yani.. Bunu normal goruyorsan, hosuna gidiyorsa, uyumlu bir cift olabilirsiniz, ama iliskiniz en ufak birseyde yikilir gider, kiskancliktan. Erkek akrabaya bile tahammul edemeyen insan, senin is yerindeki erkek elemanlara, erkek komsulara, vs hicbirine tahammul edemez, herseyi basina kakar. Sen ise belki degisir diye evlilige kalkarak hayatinla kumar oynarsin. Bir kisininki degistiyse 9 kisininki daha beter oluyor. Degisirmis diye dusunup butun bu hastalik derecesinde kiskancligi normal gormek kendini kandirmaktir.

Sevgiline sapik demiyorum tabii, ama dusuncelerini hala sapikca buluyorum. Bu sekilde herkesi de ayni bulurum. Kimbilir aklinda ne tilkiler geziyor ki disariya erkek kuzeninle mesafe koy diye yansitiyor. Mutluluklar.

Bence siz konuyu fazla saptırdınız konu hayatımdaki erkek tek o olmalı değil evet sevgilimin akrabalarımı kıskanması kendi arkadaş çevresınde sadece onunla ilgilenmemi istemesi beni sinir ediyor ama kız çevresi olsun farklı farklı arkadaşları olsunda istemem kıskançlık bence bu konularda olmalı o sadece ayarını kaçırıyor kendisi kuzenleri ile sadece yakın büyümemiş benim samimi olmam ona farklı geliyor olay bu başka yerlere çekmeniz gerekmiyor..Sapıklık olayına gelince tek ben şikayetçi değilim aynı konudan hatta öz kardeşinden bile kıskanan var savunmuyorum kesinlikle ama o zaman Türkiyenin yarısı sapık çok bu olay tek erkeklerde değil aslında kızlarda bile var kuzenden kıskanma benim yapıp sadece kıskanç bi yapıya sahip değil. O zaman o kızlarda sapık! Erkek arkadaşımı tam anlamıyla tanımadan sapık diye yargılamak size düşmez. Teşekkür ederim.

Back
X