- 11 Kasım 2016
- 28
- 18
- 3
- Konu Sahibi Armi hatun
Katılıyorum sana, zaten çalışan kişi de oluyor o stresben de kpssye ilk defa hazırlandım, çok kısa süre çalıştım ama stresi çok kötü..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Katılıyorum sana, zaten çalışan kişi de oluyor o stresben de kpssye ilk defa hazırlandım, çok kısa süre çalıştım ama stresi çok kötü..
Kolay gelsin o zman bakalım neler çıkacak hangi bombalar olacak yineaman yine mi
şu sözleşmeli olayı, mülakat vs benim bütün hevesimi kaçırdı.
yine de gireceğim, olursa olur, olmazsa da öğrendiğim yanıma kar kalsın modundayım![]()
Kendi adıma söylim olmak zorundayım çünkü öğretmenlik mezunuyum ve özel de iş bulamıyorum malesefdevlet memuru olmak zorunda değilsiniz
Kolay gelsin o zman bakalım neler çıkacak hangi bombalar olacak yine![]()
Bence aynı şeyi herkes düşünüyo ve o yüzden katılım az olacak gibi geliyor bana, çünkü herkesin hevesi kursağında kaldısınavdan 90 alıp mülakatta elenenleri görünce (ve soruları da duyunca) bi amaaan moduna geçtim ama bakalım...
Bence aynı şeyi herkes düşünüyo ve o yüzden katılım az olacak gibi geliyor bana, çünkü herkesin hevesi kursağında kaldı![]()
kpss nin tek anahtarı sabırlı ve kararlı olmak. ben tam 15 yıl uğraştım ve şükür bu sene memur olarak atandım. ama hiç umutsuluğa kapılmadım hiç yılmadım.
Ben o gayet iyi hazırlananlardanım.. ama sorun şu ki çok stresliyim ve yine olmazsa diye karamsarım.. ve sürekli bi değişim söz konusu. Her yıl bir şey getiriyorlar önümüze. Bende çok iş aradım ama bulamadım malesefbenim çevremde de (ben dahil) herkeste bir aman çalıştığım kadarıyla girerim durumu var.
mesela ben bu sene ciddi ciddi hazırlanmayı kursa falan gitmeyi düşünüyordum ama şu an sınav tarihini bile bilmez durumdayım, kpss ye çalışmıyorum, iş arıyorum. benim gibi öylesine giren çok kişi olacak. o yüzden hazırlananların şansı geçen yıllara göre daha yüksek olacak diye düşünüyorum.
Canım üstelik anneyim ben iki çocuğum var 7 yıldır kurumsal bir şirkette çalıştım sınava bir sene kala istifa ettim ve çok sıkı çalıştım. sağolsun eşimde bu konuda hep destek ti bana. beni motive eden bir söz var ben bu sözü kağıtlara yazdım evimin duvarlarına yapıştırdım. "Zirveye tırmanmak zordur ama manzara yükseklerden seyredilir"Masallah size.hayran kaldim azminize.brnim bu 2. hazirlanisim olacak ama sorsaniz sanki 20 yildir calisiyorum.bikkinlik psikoloji aynen boyle..
Gecen sene resmen gomuldum derse ama olmadi.yanlis calistigim noktalar oldu vs.
Simdi soyle bi dusunce olustu bende "esek gibi calisip bu puani aldim demek ki calismakla da olmuyor yine kazanamazsam"
Rabbim sabır versin.gercekten cok zor cok yıpratıcı
Bayıldım doğrusu buna çok iyi bi yöntemmişKendinize bir adet kurban seçin.
O gün çalıştıklarınızı kurbanınıza tane tane anlatın. Anlatamadığınız ya da aklınıza gelmeyenler eksik kalmıştır, oralara tekrar çalışın.
Kurbanınıza dönün en baştan anlatmaya başlayın.
Aradan zaman geçecek, yeni konulara ilerlemiş olacaksınız.
Mesela 2 ayda bir geçmiş konularda ne alemdesiniz bilmek için, kurbanınıza gidin geçmiş konuları anlatın.
Bu şekilde çalışmanın faydasını göreceksiniz.
Ben yalnızım, anlatacak kimsem yok diyenler ses kaydı yapsın, kurbanı telefonu olsun.
ben tus cuyum ama halen devam:) (eski mesajlarımda bi ara ifşa olmamak için kpss çalışıyorum diyordum ikisi de uzun süre çalışmalı sınavlar diye sonradan amaan dedim beni tanıyan tanısın çok da tın)
süreç uzadıkça sınav işleri berbatlaşıyor, etrafındakiler de kazanıp işe güce başlayıp yoğunlaşınca hepten o öğrenci ortamı kaçıyor. yıllar uzadıkça motive olup konsantre olmak zor oluyor.
geçen sene mesela sınavın ertesi günü sabah 8de başlamış çalışmaya ve çılgın gibi çalışıyordum 4-5 ay iyi çalıştım sonra ev ortamım bozuldu koptum. kopunca demoralize oldum vs vs.
tavsiyem, çok iyi motive et kendini. öncelikle hedefini iyi belirle kafanda. çok iste ve sonra çılgın gibi başla. mesela yarın sabah 8de otur. akşama kadar 1 saat çalış 5 dk ara programlar var süre tutup zil çalan vs (timewise iyi bir uygulama mesela) bu şekilde akşama kadar oyalansan bile 10 saat rahatlıkla çalışırsın. sonra çalıştığın kitapların sayfa sayıları üzerinden motivasyon oluştur. yani bugün 100 sayfa okudum 4 günde bu kitabı bitiririm gibi. (benim kitaplarım en az 500 sayfa ve 13 kitap var mesela) bir de ben de kendime bir sınav günü belirledim bunu ilk kez yapıcam pazar günleri deneme sınavı. ilk sınav kötü olucak tabi çalıştıkça o netlerin artması bir motivasyon yapar diye düşünüyorum.
uzun süreç gerektiren sınavlar disiplin ve odaklanma istiyor. hayatındaki herkesi herşeyi bir süreliğine sil. ben bunu yapamadım en büyük sorunum buydu. sorunlarını düşünme çözmeye çalışma. sadece kendine ve sınava odaklan. bırak odan dağılsın, annen dırdır yapsın, arkadaşın görüşmüyoruz diye trip atsın. takma.
benden taktikler bunlar. sınav kankası olabiliriz aslında:)) en azından çalıştığımız saatleri yazabiliriz benim de çalışan birilerine ihtiyacım var etrafımda :)
Ben o gayet iyi hazırlananlardanım.. ama sorun şu ki çok stresliyim ve yine olmazsa diye karamsarım.. ve sürekli bi değişim söz konusu. Her yıl bir şey getiriyorlar önümüze. Bende çok iş aradım ama bulamadım malesef![]()