• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım senden bıktım

Bence de birinci gün gitseydiniz iyi olurdu, akrabalar ikinci günden sonra gider, siz ailesiniz sonuçta birinci gün gitmek daha uygun samimi mantıklı... Ha şimdi bunu bir köşeye koyarsak, kayın validenize çoook güzel bir cevap vermişsiniz, üstüne söz söylenmez, ha belki üslup sert kaçmış olabilir ama güzel cevap; beğendim.

Bence de birinci gün gitseydiniz iyi olurdu, akrabalar ikinci günden sonra gider, siz ailesiniz sonuçta birinci gün gitmek daha uygun samimi mantıklı... Ha şimdi bunu bir köşeye koyarsak, kayın validenize çoook güzel bir cevap vermişsiniz, üstüne söz söylenmez, ha belki üslup sert kaçmış olabilir ama güzel cevap; beğendim.
Beğendiysen öbür konularına bak
Ordakiler daha da güzel :KK53:

Ablacim anneye saygi elbette olacak. Ama şurda ne kaynanalar okuyoruz. Oglunun yuvasini gözünü bile kirpmadan dagitabilen.
Ben niye bu tarz bir insana sirf buyuk diye saygi duyayim?
ben novellin konularında yuva dağıtacak kaynana görmedim.ilk konular hep kocaya yönelikti,sonra hep kaynana oldu,kocasıyla olan sıkıntılarını kaynanaya patlayarak atmaya çalışıyor gibi ama korkarım bu gidişle konular kocaya dönecek.insan bir susar iki susar bu kadar üzerine giderse bi yerde patlar:KK66:

Aile olmak zorlamayla, o sizin verdiğiniz resim karesi ile bitmiyo, aile olmak o karede ki insanların birbirini koşulsuz sevmesi, yanlışı kusuru varsa örtmesi, o karede ki insanı olduğu gibi kabul etmesi ile oluyo,

Sizi kayinvalideniz kayinbabaniz koşulsuz sevemez..Eşiniz dahi koşulsuz sevemez.. Bu dünyada koşulsuz tek sevgi annelerin çocuklarina olan sevgisidir(ki bazen bu da olmuyor).... bu yuzden bu beklentiye girmeniz en büyük hata zaten..

Hic kimsenin ailesi mukemmel insanlardan oluşmuyor.. Benim bahsettiğim aile tablosunda da sorunlar vardi ama "bayramlar" bu hesaplaşmalar için değildir...

Arkadaşlar iyi akşamlar, ben bu kaynanamdan bıktım, bayramın ilk günü eşimle evimizdeydik, hiç bir yere gitmedik, malum ilk gün kurban falan muhabbeti insanlara bayramlaşmaya çıkmayalım işleri falan vardır diye, ikinci günü annemlerin evi bize biraz daha yakın ona uğrayalım bi daha dönüş yapmayalım ordan da k.v. Ye dedik, anneme uğradık bayramlaşma falan filan ordan da k.v. Ye uğradık , aman allahım k.v. De bi surat bi surat; kapıdan girer girmez başladı insan bugün mü gelir Allah sizede sizin gibi evlatlar verir inşallah şaşırdık, eşim ne diyosun sen noldu, insan 2. Günü mü gelirmiş, ben de ee anneme de bugün 2. Günü gittik o bi problem etmedi sen neden bunu problem ediyosun dedim, burası erkek evi diyo, ne alaka erkeği falan dedim, bura böyle diyo bana, eee dedim kayınpeder var baba siz gittiniz mi annenize dedim( eşimin babanesi) yok dedi, k.v. De kaldı, sen bi öğren de ben de kafama uyarsa öğrenirim dedim, kadın dellendiriyo durduk yere, problem mi şimdi Bayram da ilk gün gitmeyip 2. Günü gitmek, aa bi de pardon ilk anneme gitmişim buraya ondan sonra

Açıkcası ilk gün anneye babaya gitmek gerekir. Yani illa adet yerini bulacaksa, adet böyle. Aşırı tepki vermişlerse, hatta onlar da gitmemişlerse kv-kp nizde hatalı.

Egem canım bak üstte ki yazımda geçiyo, benim k.v. De nin kendi tarzında bi kızkardeşi var bunun da oğlu 2 yıldır evli, bunun oğlu var ya bu teyzenin ağzıının içine bakar annemin annecim hanımı geçenlerde canına kıymaya kalktı neden mi anasını sayan bu oğlu hanımını devamlı ötelediği için, nasıl değer de mi, Hanımını intihara sürüklüycek kadar, ben yazıyorsam boşa yazmam, çok antisin bana ama benim konulardan iş çıkmaz sana
seninle ne işim olacak,yorum yaptığım yüzlerce üyeden birisin:KK53:

ben novellin konularında yuva dağıtacak kaynana görmedim.ilk konular hep kocaya yönelikti,sonra hep kaynana oldu,kocasıyla olan sıkıntılarını kaynanaya patlayarak atmaya çalışıyor gibi ama korkarım bu gidişle konular kocaya dönecek.insan bir susar iki susar bu kadar üzerine giderse bi yerde patlar:KK66:
Alakaya gel kocama kurban olurum ben, evlilik bu illa ki sorunlar olur, kocamdır canımdır, nokta

Beğendiysen öbür konularına bak
Ordakiler daha da güzel :KK53:
Hiç sevmiyorum eski konuları didiklemeyi, zaten aslında kişiler tarzlarını belli ediyor bir örnekle... Muhtemelen konu sahibi altta kalmayı sevmeyen, hazır cevaplılardan.(sizde böyle söylediğinize göre) Vallahi ezilene kendini ezdirme, hazırcevaplara çok dil çıkarma diyoruz ama... Bilemiyorum kii bunun dozunu ayarlayamıyor herkes..

Hiç sevmiyorum eski konuları didiklemeyi, zaten aslında kişiler tarzlarını belli ediyor bir örnekle... Muhtemelen konu sahibi altta kalmayı sevmeyen, hazır cevaplılardan.(sizde böyle söylediğinize göre) Vallahi ezilene kendini ezdirme, hazırcevaplara çok dil çıkarma diyoruz ama... Bilemiyorum kii bunun dozunu ayarlayamıyor herkes..
Bakabilirsin canım eski konularıma kendimi ezdirmem, tanımadığım mazlumu da ezdirtmeyi sevmem, adaletten yanayım kiminin işine gelmezse komik bulur kimi de başka şekilde

Sizi kayinvalideniz kayinbabaniz koşulsuz sevemez..Eşiniz dahi koşulsuz sevemez.. Bu dünyada koşulsuz tek sevgi annelerin çocuklarina olan sevgisidir(ki bazen bu da olmuyor).... bu yuzden bu beklentiye girmeniz en büyük hata zaten..

Hic kimsenin ailesi mukemmel insanlardan oluşmuyor.. Benim bahsettiğim aile tablosunda da sorunlar vardi ama "bayramlar" bu hesaplaşmalar için değildir...
Hesabı kayınvalide yapmak istedi 1. Ve 2. Gün olarak ben hesapsız kitapsız gittim ama k.v. Böyle bi fatura çıkardı OĞLUNA ve bana

Ana baba ziyaretine ilk gun gidilir, adet boyledir, tabi riayet edene. Oncelik erkek tarafi adeti de ataerkil bir aile yapisina sahip oldugumuzdandir. Tabi uyarsin uymazsin, o seninle esin ve aileleriniz arasindaki birsey. Ama kvle arandaki iliskinin sinirlari da cok asilmis gibi gorunuyor..

Ana baba ziyaretine ilk gun gidilir, adet boyledir, tabi riayet edene. Oncelik erkek tarafi adeti de ataerkil bir aile yapisina sahip oldugumuzdandir. Tabi uyarsin uymazsin, o seninle esin ve aileleriniz arasindaki birsey. Ama kvle arandaki iliskinin sinirlari da cok asilmis gibi gorunuyor..
Katılıyorum çok aştı kendini, ataerkil aile evet erkeğin tarafı evet, kadın 2. Sınıf ya evet önce erkeğin tarafı sonra ezilen mazlum kadın haberleri hikayeleri , üfff siz yapmayın kadın olarak bari siz

Ya o değil de aile aile diyip yerden yere vurmuşsunuz da,
o sizin bahsettiğiniz küçüğüm, büyüğü saydığı, büyüğün küçüğü sevdiği ailede, madem bir büyük Babaanne var o zaman,
KV kaynanasında bir kahvaltı ayarlayacak, çocuğa çoluğa haber verecek. Kadınlar da sabah erkenden hazırlığı yapacak. Adet yerini bulacak. Aile bağları daha kenetlenecek. Hatta doğan çocuklar bu kültürde büyüdüğü için bayramlarını keyifle hatırlayacak.

Öyle ben evimde oturayım bir hoşnut, bir güzellik düşünmeye çabalamayım, kendi ailemi çocuğumu gr düşünmeyim, sonra 2günü geldi diye, milletin önünde oğlumla gelinime beddua edeyim.
Ha ben olsam sonra tartışalım diyip sustururdum, misafir gidince de 5mislini suratına yapıştırırdım o ayrı. Milletin önünde küçük çocuk olsa atışılmaz..
Ksc attığın lafı beğendim zamanlaması fena olmuş.

Ha unutmadan belki bu karı Koca çok çalışıyor. Çok yorgun ikinci günü gitse olacak. Bayramlar kutlamalar, ailenin bağlarını sağlamlaştırmalı insanın yaşamını,kurallarla zorlaştırmamalı.

Kurban bayramında ev ziyaretleri ikinci gün yapilir zaten, ilk gün çoğunluk kurbanla ugrastigi için..

Ki zaten bu yüzden kurban bayrami tatili dort gündür, ramazan bayrami uç gün..

Bizde dedeme ( annemin babası ) dun gittik kimse garipsemedi..

Ya o değil de aile aile diyip yerden yere vurmuşsunuz da,
o sizin bahsettiğiniz küçüğüm, büyüğü saydığı, büyüğün küçüğü sevdiği ailede, madem bir büyük Babaanne var o zaman,
KV kaynanasında bir kahvaltı ayarlayacak, çocuğa çoluğa haber verecek. Kadınlar da sabah erkenden hazırlığı yapacak. Adet yerini bulacak. Aile bağları daha kenetlenecek. Hatta doğan çocuklar bu kültürde büyüdüğü için bayramlarını keyifle hatırlayacak.

Öyle ben evimde oturayım bir hoşnut, bir güzellik düşünmeye çabalamayım, kendi ailemi çocuğumu gr düşünmeyim, sonra 2günü geldi diye, milletin önünde oğlumla gelinime beddua edeyim.
Ha ben olsam sonra tartışalım diyip sustururdum, misafir gidince de 5mislini suratına yapıştırırdım o ayrı. Milletin önünde küçük çocuk olsa atışılmaz..
Ksc attığın lafı beğendim zamanlaması fena olmuş.
Kendi kapıda dedi milletin yanında oğlu da misafir gittik sonra kp ben kv ve eşim mutfakta kimse yokken edildi

Back
X