• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım senden bıktım

ayy milan sende mi :))
bayıla bayıla gıtmiyoz herhalde.:)

ama küçüklükten beri gördüğümüz bu,ben evlenene kadar her bayramı babanemde gecırdım,bıde düşün babamla,babanem konuşmadıkları halde,yazılı olmayan kurallar denır ya,buda onlardan işte..

kadının trıp atması normal buyuzden,çünkü böyle gelmiş,böyle gıdıyor..kı ben kaynanamı hiç sevmem ama işin gercegını inkarda edemem..yeni nesil gelinler,yeni icat çıkarıyor..sanki kendi ailelerinde bu yapılmamış gıbı..

Ilk gün bütün gelinler ogullar kv.de de toplanir. Yemekler yenir, caylar içilir, muhabbet geceye kadar sürer, ertesi gün en büyük eltimin ailesinin evine Cümbür Cemaat gideriz bayram kutlariz, eltimle kaynimi orda birakir ortanca eltimin ailesine gideriz. Orda da ayni şekilde bayramlasir En sonda da benim aileme gideriz. Bir iki gün kalir kendi akrabalarimizi gezeriz. Böylece de bayram tamamlanir.
Ama biz birbirimizi cok severiz. Eltilerimin ailesi falan mukemmel insanlar.
Velhasili ilk erkegin ailesine gidilir. Dogru olan budur. Yani benim annem bana böyle öğretti.
Ayrica cok saygisizca konusmussunuz. Bayram günü neden birbirinizi kiriyorsunuz ki? Şahsen ben esimin annesiyle böyle cirkin bir konusma yapsaydim, eşimin yüzünü bir daha asla goremezdim. Hakli da olurdu. Siz kucuksunuz ve sayginizi korumak zorundasiniz. Karsinizdakinin ne dedigi ne yaptigi onemli degil ama saygi cok önemli. .
bende yeni evliyım 4 yıllık..

modern bırıyım de..

şimdiki gelinler bi tuhaf olmuş,burnunun dıkıne gıdecem dıye,kendı analarından,babanelerınden gorduklerını bile yok sayıyorlar..

bende sevmiyorum bu bayram muhabbetının böyle olmasını,bende diyordum eskıden,kız annesı nıye ıkıncı plana atılıyormuş dıye..

ama yani işin kuralı buymuş,dun babanem bıle dedıkı,benım annem bayram bıtınce kendı annesının elını öpmeye gıdebılırdı anca..ozamanlarda öyleymiş..

neyse senı kendımle hem fıkır bulunca dert yaniiim dedim..ayrıca babam vefaat etmiş olmasına rağmen,annemle hala biz babanemde bayramlaşırız..bunda ıyı anlaşıyor olmalarıda etken olabılır

Son düzenleme:
Evlenince bayramlarda ilk kayınvalide evine gidilir diye bir kural yok, 20 yıllık evliyim böyle bir kural varsa da uygulamadım. Bizde en büyük babamın babasıydı, Allah ömür versin hala öyle, çocukluğumdan beri biz önce dedemizde toplanırdık, bayram kahvaltısı orda edilir, zaten aynı bina da oturuyorduk bekarken, ordan diğer aile büyüklerine dağılırdık, evlendim aynı geleneği devam ettirdim, önce dedeme, sonra babama, amcama ve daha sonra kayınvalideme gittim, bunu ne eşim ne eşimin ailesi sorun etti, etselerdi bile ben yine de önce dedeme gitmekten vazgeçmezdim.

Ailelerinizin bir bayram geleneği varsa sabah kahvaltısında toplanmak veya akşam yemeğinde bir arada olmak gibi, bu geleneklerinize sahip çıkın, birinizin ailesinde sabah kahvaltısı yapılıyorsa kahvaltı yapın diğerinde de akşam yemeği yiyin ama bu tip toplanmalarınız yoksa önce en yakın mesafedekine gidilir.
Gelin önce erkek tarafına gider diye bir kaide yok.

baskalarinin getirdigi kurala uymak zorunda degilim bu ister annannem olsun isterse babaannem bende bir bireyim bende istedim kurali getiriyim ozman,insalarinda buna itaat etmesini bekleyeyim cok sacma

bu adet nerden cikti ? cokmu önemli ? kim cikardi bu adeti ? nerde yaziyor ?
yeni gelinlrde icrat cikarabilir bu adetleri cikaranlar gibi hakki yokmu ,var tabiki

baskalarinin getirdigi kurala uymak zorunda degilim bu ister annannem olsun isterse babaannem bende bir bireyim bende istedim kurali getiriyim ozman,insalarinda buna itaat etmesini bekleyeyim cok sacma

bu adet nerden cikti ? cokmu önemli ? kim cikardi bu adeti ? nerde yaziyor ?
yeni gelinlrde icrat cikarabilir bu adetleri cikaranlar gibi hakki yokmu ,var tabiki
Bunca yıl ben bayramlaştım, artık siz gelin diyebiliriz değil mi:-)
Şaka bir yana da yazılı olmayan ama içten içe kurallaştırdığımız bazı şeyler var, mesela bayramda illa küçükler arar kuralı gibi, nikah büyüğü diye birşeyde vardır, bilmem hiç duydunuz mu?
İsterse sizden 10 yaş küçük olsun sizden önce evlendiyse ben nikah büyüğüyüm bana gelmeniz lazım gibi garip bir talepte bulunanlar olur.
Bayramlarda hiç küçükler arasın diye beklemedim, büyük küçük herkesi ararım, keza kandillerde de öyle.
Önemli olan sayıp gitmektir, bayramlaşmanın sırası olmaz, anneniz yakınsa ona gidersiniz, ordan kayınvalideye geçersiniz, sanırım birazda baştan alıştırmaya bağlı, eşinizde size uyum sağlıyorsa ne mutlu.

Bunca yıl ben bayramlaştım, artık siz gelin diyebiliriz değil mi:-)
Şaka bir yana da yazılı olmayan ama içten içe kurallaştırdığımız bazı şeyler var, mesela bayramda illa küçükler arar kuralı gibi, nikah büyüğü diye birşeyde vardır, bilmem hiç duydunuz mu?
İsterse sizden 10 yaş küçük olsun sizden önce evlendiyse ben nikah büyüğüyüm bana gelmeniz lazım gibi garip bir talepte bulunanlar olur.
Bayramlarda hiç küçükler arasın diye beklemedim, büyük küçük herkesi ararım, keza kandillerde de öyle.
Önemli olan sayıp gitmektir, bayramlaşmanın sırası olmaz, anneniz yakınsa ona gidersiniz, ordan kayınvalideye geçersiniz, sanırım birazda baştan alıştırmaya bağlı, eşinizde size uyum sağlıyorsa ne mutlu.

duydum MUNE cok duydum,öncelikle büyükler ama bende sizin gibi sevdim saydigim bana deger veren insanlari aradim ilk yasina hic bakmadim,bu güzel bayrami paylasabilecegim akarabalar arkadaslar vsler mutlu oldum..
esim bana uymuyorsa bu adete uyacaksin diye emirler yagdiriyorsa bana verdigi degeri görürüm .adet ugruna benden vazgecen erkek ALLAHA yakin bana uzak olsun,bunada hayat arkadasim esim denmez gerci
bana deger veren beni gercekten sevip sahiplenen es zaten düsüncelerimide saygi duyar yanimda olur :KK52::KK52:

Çok şükür benim eşim önce annenlere gidelim diyor ve biz de annemlere geliyoruz :)

Ben kutal olarak falan düşünmüyorum ama keşke hiçbir işiniz yokken eşiniz annesini siz annenizi ilk gün ziyatet etseydiniz 2.gün evinizdr geçirirdiniz. Eşiniz babasına, siz kayınvalidrnize kurban konusunda yardıöcı falan olsaydınız yapabiliyprsanız ne bişim daha bi hoş olurdu sanki. İnsanlar yaşlı, bayramda biraz daha fazla ihtimam göstersek incilerimiz dökülmez ya.. sen yap madem sen et madem demekte çok yanlış. Hatalı şeylerin anca sürdürülmesine yarar. Yani bayram günü hadi kayınvalidrniz bi yana annenize bile gitmeden evde nasıl durdunuz yahu. Ben anneme gitmek için kayınvalidemde eşimi bekledim kurban kesiminden dönsün die de üç saat valla kıçım yer görmedi. En son onsuz gidiyordum az daha allahtan geldi. Kayınvalidem et yiyin öyle gidin dedi de pişmesini bekleyemedim(gerçi ben et yemem eşimi bile bekletmedim)

Ben nerdeyse 5 yıllık evliyim 1 Bayram hariç tüm bayramları ilkgünden son güne kadar kayınvalidemlerde geçirdik, şehirdışındalar ee gidince kalıyoruz tabi sadece 8 aylık hamileydim yolculuk tehlikeli diye gitmedik bu Bayram ilkkez 3. Günü döndük annemlerin elini öptük ben bunu sorun etmedim çünkü benim ailemi çok sık görüyoruz eşimde hiç sorun çıkarmaz ben eşimi sevdiğim ve saygı duyduğum için gidiyorum o da çok memnun oluyor ayrıca uzaktalar diye sadece bayramlarda gidiyor değiliz 2-3 aya bir gidip kalırız benim kayınbabam gitmesek konu sahibinin kayınvalidesinin söylediğinin 10 katını söyler ben cevap versem bile eşim birşey demez ama ne kadar? Çok gereksiz bir dialog olmuş sevmek zorunda değiliz ama saygı duymak zorundayız istediğini söyleyen istemediğini işitir çok rahatsızsanız az konuşun, ben kayınvabamın bu tarz hareketlerini gördüm hiç cevap vermedim şimdi min konuşuyorum kendisi ile o da benimle konuşurken kelimelerini seçiyor

Allah aşkına erkek tarafı falan filan ilk gün oraya gitmeler bende türküm Türkiye de büyüdüm erkek tarafı muhabbeti duymadım, böyle bi kural mı var
Hic de oyle bir kural yok. Her bayram once kendi annemlere sonra esimin annesine gideriz biz mesela... Cunku annem bayram kahvaltilarini sever ve bunun icin emek verir borek acar bisey yapar davet eder.. Kv Zaten totosunu kaldiramadigi icin hem bayram seyran demez 11 lere kadar uyur hemde kahvalti kendi de etmeden ogle yemegindeb girer olaya.. Simdi biz gelenek gorenek bilmez mi oluyoruz? Yok ilk erkegin ailesine gidilir bilmemne birakin bu isleri.... Kv novelll in kendine bayramin 1. Gunu annesinden once gelmesini arZuediyoesa arar bunun icin bir emek verir kendi kv sini de cagirir gerekirse kurar bir bayram kahvalti sofrasi sirretlik yapmadan eder kahvaltisini novelll le ama bburdaki kv zaten armut pis agzima dus... Yasliya gence konu sahibi kime saygi gosterecegini burdaki yorumlardan ogrenecek degil... Kendini ezdirmemeni cok taktir ediyorum ben senin. Bence muhalefet yapan arkadaslar ders almali... Aksi taktirde sirf esimin ailesidir saygidir suygudur diye iclerine ata ata hasta olurlar mazallah.....

Ilk gün bütün gelinler ogullar kv.de de toplanir. Yemekler yenir, caylar içilir, muhabbet geceye kadar sürer, ertesi gün en büyük eltimin ailesinin evine Cümbür Cemaat gideriz bayram kutlariz, eltimle kaynimi orda birakir ortanca eltimin ailesine gideriz. Orda da ayni şekilde bayramlasir En sonda da benim aileme gideriz. Bir iki gün kalir kendi akrabalarimizi gezeriz. Böylece de bayram tamamlanir.
Ama biz birbirimizi cok severiz. Eltilerimin ailesi falan mukemmel insanlar.
Velhasili ilk erkegin ailesine gidilir. Dogru olan budur. Yani benim annem bana böyle öğretti.
Ayrica cok saygisizca konusmussunuz. Bayram günü neden birbirinizi kiriyorsunuz ki? Şahsen ben esimin annesiyle böyle cirkin bir konusma yapsaydim, eşimin yüzünü bir daha asla goremezdim. Hakli da olurdu. Siz kucuksunuz ve sayginizi korumak zorundasiniz. Karsinizdakinin ne dedigi ne yaptigi onemli degil ama saygi cok önemli. .
Ilk gün kayinvalidede kahvaltı güzelmiş de ikinci gün eltinin ailesine gitmeniz çok farklı geldi. Ne kadar iyi insanlar olsalar da (eltilerimin ailelerine) annemlerden önce gitmezdim. Beni büyüten aileme haksızlık ettiğimi düşünürdüm. Üstelik onları da kendi ailelerinde bırakıyormuşsunuz, sizle gelmiyorlarmış. Siz en küçük olduğunuz için mi usul böyle?

Biz de adettir. Beklenir.. İlk erkeğin ailesine gidilir, bayramlaşılır. 15 yıllık evliyim daha bu konuyla ilgili bir sorun yaşamadım. Ailemin de böyle bir beklentisi olmadı.. Benim için de problem değil. Önce onlara gitmem. Ben de bir sıkıntı yaratmıyor. Oysa üniversite mezunu, modern yetiştirilen, güçlü bir kadınım.. Bence böyle şeyleri problem edip kendinizi de onları da üzmeyin. Öyle mutlu oluyorlarsa mutlu edin. Benim ailem bu tür şeyleri problem etmez. Ben sonuçta biliyorum ailem beni her şekilde sevecekler. Sonuçta bizde kayınvalide olacağız işlh..

bence insan iliskilerinde dobralik anca arkadasa soker.
politik davranmayi ogrenmelisiniz.

Kadinin huyunu bilmiyormuydun ? Yani boyle tepki verecegini biliyordunsa keske once oraga gitseydin. Ben kv hakli demiyorum sadece agzina laf vermeseydin daha iyi olurdu diyorum

Kural böyleyse önce sen uygula deseydin kendi dört dörtlük gelin ya bide sana kayinvalidelik tasliyor
Arkadaşlar iyi akşamlar, ben bu kaynanamdan bıktım, bayramın ilk günü eşimle evimizdeydik, hiç bir yere gitmedik, malum ilk gün kurban falan muhabbeti insanlara bayramlaşmaya çıkmayalım işleri falan vardır diye, ikinci günü annemlerin evi bize biraz daha yakın ona uğrayalım bi daha dönüş yapmayalım ordan da k.v. Ye dedik, anneme uğradık bayramlaşma falan filan ordan da k.v. Ye uğradık , aman allahım k.v. De bi surat bi surat; kapıdan girer girmez başladı insan bugün mü gelir Allah sizede sizin gibi evlatlar verir inşallah şaşırdık, eşim ne diyosun sen noldu, insan 2. Günü mü gelirmiş, ben de ee anneme de bugün 2. Günü gittik o bi problem etmedi sen neden bunu problem ediyosun dedim, burası erkek evi diyo, ne alaka erkeği falan dedim, bura böyle diyo bana, eee dedim kayınpeder var baba siz gittiniz mi annenize dedim( eşimin babanesi) yok dedi, k.v. De kaldı, sen bi öğren de ben de kafama uyarsa öğrenirim dedim, kadın dellendiriyo durduk yere, problem mi şimdi Bayram da ilk gün gitmeyip 2. Günü gitmek, aa bi de pardon ilk anneme gitmişim buraya ondan sonra

novell kaynanani en iyi sen bilirsin. davranislarindan da sen sorumlu oldugun icin, nasil dogru buluyorsan icinden nasil davranmak geliyorsa öyle davran. herkes hakettigini yasar.
benimde bizim toplumda cok sinir oldugum bi konuda bu, iste yok erkek ailesiymis, yok erkek tarafiymis, onlara gidilirmis.
bikere adet diye birsey yok bu insanlarin uydurmasi.
toplumumuzda cogu seyler eskiden böyleymis diye böyle sürdürülüyor fakat kimse mecbur degil herkes istedigi gibi yasamakta özgür.
senin esin senin tarafindaysa keyfine bak.

bu arada kk da herkesin bayramini kutlarim.

bazı konularında sana yüde yüz katıldığım gibi,bazı konularında maalesef katılamıyorum.tabi herkesin adeti farklı.evliliğimin ilk yılları,annemler yakın olduğu halde onlara uğramadan direkt kp lerin evine giderdik.sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği orda yenilirdi.akşam yemeği içinse annemlerde toplanırdık.bizde yazılı olmayan kurallardan biriydi bu.ama biz o yıllarda kurban kesmiyorduk.kp. e yardım ederdi eşim.şimdi eşimin annesi de babası da yok.iyi ki de gitmişiz ,yaşlı insanları memnun etmişiz diyorum.şimdi benim babam en büyük,orda toplanıyoruz.hatta biz kurbanımızıda orda kesip dağıtıyoruz.bu bayram oğlumun nişanlısıyla ilk bayramıydı.biz eşimle babamlara gittik.oğlumda nişanlısına kahvaltıya gidip,onların büyükleriyle bayramlaşıp,nişanlısıyla beraber sonradan geldi.akşama kadar beraberdik.evlenince de ilk bana gelsin diye bir beklentim olmaz ama,ilk gün gelmesini isterim.akşam veya sabah farketmez.

bizimkinin de en iyi bildiği.....
sizinkilerde size etsin....
eğer sen gibi daraltıyorsam bencilsem etsin....:63:

İlkgün Erkeğin ailesine gidilir .Ama kayınvalideniz kendisi 3. Gün gidiyorsa sizden bunu beklemesi yanlış . O kayınvalidesine nasıl davranıyorsa sizden daha iyisini haketmiyor . Sen gittin mi diye sormakla iyi etmişsiniz . Birde beddua etmiş çok ayıp

Sanki vatan millet meselesi yapıp olayı ne kadar buyutmussunuz..ben olsam tamam anne der geçerdimbu bir kendini ezdirme değildir...kayınvalideniz size yanlış davranmış sizde aynı yanlışla zaten cvp vermişssiniz...ilk once kayınvalideye gitmek sorunsa eşimin hatrı için giderim ne olcak yanı...insnaın onuruna namusuna dil uzatılmadıktan sonra bazı konularda alttan almak saflık yada aptallık değil hatır gonul işidir ne olcak yanı...her zaman haklı olmak haklı çıkmak insana huzur getirmiyor...bir kucuk olay nasılda buyuyor zamanla..en iyisi tamam diiyp onunu kesmek...

Back
X