Bıktım yemin ederim bıktım

AdventureTime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Ocak 2016
932
397
53
Ailemden bıktım beni hor görmelerinden bıktım her şeyime karışmalarından beni durduk yere azarlamalarından bıktım.azarlamak için bahane aramalarından bıktım.bana köleleri olduğumu söylüyorlar.Çünkü ben onların evladıymışım her dediklerini yapmak zorundaymışım.Bugün babam iplerimi eline aldığını söyledi.ve artık bana vurmaya başlayacağını söyledi çok şımarıkmışım.bunu da sırf kahvaltıya 10 dk geç geldim diye söyledi.bağırdı çağırdı sırf bunun için.lavaboya gittim hastayım o yüzden geciktim dedim sözümü kesti azarladı.artık şu saatte yatıp şu saatte kalkmak zorundaymışım onların kurallarına uymaya mahkummuşum.yoksa saçımdan tutup tokatı geçirirlermiş.kahvaltıya 10 dk geciktim diye "biz senin hizmetçin miyiz"dediler.sonra alakasız yerlere değindiler.mesela saçıma.çok uzunmuş kestirecekmişim artık bana bırakmayacaklarmış kesilecekmiş o kadarmış.bi kere okuldan sonra avmye gidebilir miyim dedim nasıl bağırdılar eve uğramadan okul çıkışı avmye mi gidilir soytarı mısın sen ne avmde sürtüyorsun dediler azarladılar.sanki gizlice gitmişim.izin aldım sadece.her şeye de karışırlar.bir kere bir yere gidicem babam arabada bekliyo kapıda.ben de bekletmemek için acele ediyorum koştur koştur çıkıyorum.hava da rüzgarlı montumu dışarda yürürken giyiyim zaman kaybetmiyim dedim.çıktım kapıdan yürürken bir yandan montumu giyiyorum.işte giyindim babamın yanına geldim.bağırmaya başladı sokağın ortasında neden o montu evde giymedin mal gerizekalı dedi.bir dünya azar yedim.bir kere de arabaya yine binicez babam öne otur dedi ben de arkaya otursam olmaz mı orası daha rahat dedim.öneee diye bağırdı sokağın ortasında.mecbur oturdum.işte böyle her şeye karışıyorlar.sürekli insanları yargılıyorlar hadlerini aşan eleştiriler yapıyorlar.balkondan bakarken bir kız gördüler dışarıda üniversite çağındaydı galiba 18 yaşlarında gibi duruyordu.saçlarının uçlarını yeşile boyamış diye ne kadar dalga geçtiler küfrettiler kıza.soytarı o..pu falan dediler arkasından.ben şaştım kaldım kız açık falan da giymemişti(giyse de demeye hakları yok o ayrı konu) makyajı abartı değildi sadece saçlarının ucu yeşildi.bunun için o kadar küfür ettiler.
Sürekli azar yiyorum sürekli fırça çekiyorlar.Tarafsız anlatmaya çalıştım.bir konum daha vardı bunlarla ilgili isterseniz bakabilirsiniz.Sonra da biz sana baskı yapmıyoruz diyorlar.Kendilerini mükemmel aile olarak görüyorlar.Ben ne olursa olsun onları seviyorum ama artık bıktım.15 tatilin başından beri aralıksın her gün kavga gürültü ve ben fırça yiyorum.Keşke bir kardeşim ablam falan olsaydı da bana destek çıksaydı.Tek çocuğum tek başıma katlanıyorum.Üniversitede de peşimden geliceklermiş yani üniversiteyi kazanmak da kurtuluş değil.Gerçekten onlardan gizli kötü bir iş çevirdiğim veya onları utandıracak bir hareketim yok.Dışardaki insanlarla da sorunum yok
Üniversite kazanmak da kurtarmıyıcak beni.Birini bulup erkenden evlenmeyi bile düşünüyorum bazen o evden kurtulmak için.

Sakın evden kurtulmak için evleneyim falan deme aklından bile geçirme.
Tek yapman gereken üniversiteyi kazanmak, sonra çalışıp kendi ayaklarının üstünde durmak.

Heh aynen öyle erkenden evlen. Baban gibi bir kocan olsun. Bir kafesten diğerine geçersin ne güzel olur.

Üniversite senin için kurtuluş tabi ki. Okuyacaksın mesleğini eline alacaksın sonra kendi hayatını kendin yöneteceksin. Başka çaren, yolun, kaçışın yok.
Üniversitede de peşimden geliceklermiş ama.Mesleğim ve param olduktan sonra da beni ayrı eve göndereceklerini sanmıyorum

Tek çocukların genel sorunu bu sanırım. Fazla mükemmel olmaları bekleniyor. Tek kurtuluşun maddi özgürlük. Bunu sana maddi özgürlüğü olan bir tek çocuk olarak yazıyorum.:hamarat:

Üniversitede de peşimden geliceklermiş ama.Mesleğim ve param olduktan sonra da beni ayrı eve göndereceklerini sanmıyorum

Gelsinler, dört sene daha katlanırsın.
Mesleğin olduktan, paranı kazandıktan, kendi hayatını kurabildikten sonra izin almayacaksın ki onlardan.

Aileni duzeltecek sihirli bir degnek yok. Universiteyi kazanmak cozum cunku okumadan ailenden kurtulma imkanin yok. Okuyup is tutacaksin. Iyi de bir bolum okursan, para kazanirsan saygi duymaya baslayacaklar. Kopruyu gecene kadar dayi de. Hatta git kendi sacini kendin kestir sonra uzatirsin yine.

Su asamada acele ile evlenmek hayatinin sonu demek. Gercek bir insan evladi bul onunla evlen. Karizmatik, havali, agzi cok laf yapan adamlardan uzak dur.

Son düzenleme:
Gelsinler, dört sene daha katlanırsın.
Mesleğin olduktan, paranı kazandıktan, kendi hayatını kurabildikten sonra izin almayacaksın ki onlardan.
Aynen öyle. Para herkesi değiştiriyor. Aileleri bile. Ya da değiştiren para değilde sanırım kendine güveninin daha fazla olması.

Zihniyet.. Ailenin zihniyetini değiştirmen için analarının babalarının zihniyetini yani koca bir nesli değiştirmen gerek. Bu da imkansız..
O nedenle ilk önce onları oldukları gibi kabul et.
Evlenmen çözüm değil. Kafanı taşlara vurursun. Amaa üniversite çözüm.
Neden? Çünkü sana bir gelecek vaadiyor.

Şimdiden içini karartma. Üniversitede seninle olsalar bile yine okula gideceksin, dersin olacak, okulun aktiviteleri olacak. Arkadaşlar edineceksin. En güzeli bir meslek sahibi olacaksın ve geleceğini sağlamlaştıracaksın. Şu an hergün evdesin o nedenle bunalıyorsun. Okul açıldığında yine kaçışın olacak. Hem belki karşına öğrencilik yıllarında biri çıkacak. Severek, hayatları yolunda iki insan olarak evleneceksiniz. Sakın yanlış bir evlilik yapma. Ailenle yolların sonunda ayrılacak ama evlenirsen ayrılması çok daha zor olacak. Manevi yıkımını söylemiyorum bile. Üstelik böyle bir aileye sahipken boşanman bile çok zorlaşacaktır.

Bir evlat nasıl kaybedilir, çocuklar neden yalan söyler, nasıl yanlışa sürüklenir böyle böyle görüyoruz işte.

Resmen babannemle dedemi anlattın biz torunlarıyız bize bile karıştılar ki sen çocuklarına yaptıklarını düşün
Onlar hiç bi zaman değişmedi
Kafa yapıları aynı kaldı
Sadece söyleyeceklerini içlerinde tutmayı öğrendiler, öğrettik.
Kaçmak çözüm değil çünkü şuan annenlerden kaçma arzusuyla bulacağın eş adayın ile ilgili doğru karar vermeyeceksin
Seçmen gerekirken, yeter ki gideyim modunda olacaksın.
Okuluna yönel zamanla değişecekler büyüdüğünü anlayacaklar
Ve bigün para kazandığında kıymetli olacaksın öyle bi ailen var belliki

Resmen babannemle dedemi anlattın biz torunlarıyız bize bile karıştılar ki sen çocuklarına yaptıklarını düşün
Onlar hiç bi zaman değişmedi
Kafa yapıları aynı kaldı
Sadece söyleyeceklerini içlerinde tutmayı öğrendiler, öğrettik.
Kaçmak çözüm değil çünkü şuan annenlerden kaçma arzusuyla bulacağın eş adayın ile ilgili doğru karar vermeyeceksin
Seçmen gerekirken, yeter ki gideyim modunda olacaksın.
Okuluna yönel zamanla değişecekler büyüdüğünü anlayacaklar
Ve bigün para kazandığında kıymetli olacaksın öyle bi ailen var belliki
Parama göz koymazlar öyle insanlar değiller ama çok karışıyorlar her şeye azarlamak için saçma nedenler üretiyorlar.

Hayata böyle başlayan gençlerimiz, kızlarımız potansiyellerini ortaya çıkaramadan yitip gidiyor çoğu zaman.

Aile çok önemli. Gençken arkanda duran bir dağ , evlendiğinde ikinci kapın , ikinci yuvan olmali. Olabilmeli.

Dilerim ki sen yitip gitmezsin. Kendini bırakmazsın,mücadele edersin. Ve bu yolları, engelleri aşmış tecrübeli bir insan olarak senin gibi zor büyüyenlere umut olursun.

ay okumak zor geliyo da koca kolay mı geliyo anlamıyorum ki. zinciri sağ ayağınızdan çıakrıp sola mı takıcaksınız nedir yani? oku çalış mesleğini eline al tekmeyi bas. o hhh mis.

Back
X