Daha ne diyeyim ?

Açıkçası bana da mantıklı gelmemişti,onları değiştiremezsin böyle kabul et sonsuz sevginle kendini de onları da kucakla affet vs vs diye diye bıraktırdı bana seansları 😶 beni delirme noktasına getirecek kadar kötülük yapanlara,bütün sevgimi enerjimi verme,yüce gönüllülük bende o yok maalesef 😐🤷🏻‍♀️

Cümlenin yarısı doğru, yarısı yokuş aşağı giden kamyona binmek gibi. Tabii ki danışanlarımıza değiştiremedikleri şeyi olduğu gibi kabul etmeleri gerektiğini, o şeyi değiştiremiyorlarsa bakış açılarını değiştirmeleri gerektiğini söylüyoruz. Ama onları affet demiyoruz. 40lı bebekli kadına saksı fırlatan kim varsa (aynı şekilde tepki göstermeyen) onu affet DENMEZ. Psikoloğunuz kişisel yönlendirme yapmış gibi.

Ek: affetmenin de seçenekler arasında olduğunu söyleyip (diğer seçenekleri de söylemeli) kararı size bırakmalıydı.

Açıkçası bana da mantıklı gelmemişti,onları değiştiremezsin böyle kabul et sonsuz sevginle kendini de onları da kucakla affet vs vs diye diye bıraktırdı bana seansları 😶 beni delirme noktasına getirecek kadar kötülük yapanlara,bütün sevgimi enerjimi verme,yüce gönüllülük bende o yok maalesef 😐🤷🏻‍♀️

Uzaktan eğitimle mi psikoloji okumuş yada hiç okumamış sizi mi kandırmış?

Bir seneden fazla terapi aldım hiç bir olayda bu şekilde bir yorumda bulunmadı. Affet filan demedi sadece bakış açısı sundu. Ne demek sonsuz sevginle affet, iyi de ben affetmek istemiyorum belki.

En fazla onları öyle kabul edip yoluna bak filan demesi lazım.

Konu yeni önüme düştü. Hızlıca atlayarak ve bi başını bi sonunu okuyarak gelmis olmama rağmen dumura ugrasim. Sevgili Mrs-cicek Mrs-cicek siz hala ne yapacağım mi diyorsunuz gerçekten. Sadece bi kaç okuduğum mesaja rağmen hala rest çekmemiş hala hayatınızda var olan kişiler için stres yaşıyorsunuz. Buna benzer ama bu kadar ağır olmayan bi aileye sahiptim. Delirttiler beni ciddi manada. Siz hala kapi açıp durmussunuz. Aileye değer kıymet verilir ancak bu kadarı aşırı.. siz hiç değerli olmamissiniz ki. Siz bi makarna yüzünden bile kötü ev sahibi kötü kardeş kötü evlat olmussunuz daha ne kotulugunuz kalmış!! Yani bundan sonra sınır çizerken hayır olmaz istemiyoruz derken kötü olsanız ne yazar? Çok zorlaniyorsaniz, yani kendinizi içten içe rahatsız hissediceksiniz hayır derken eşinizi öne sürün. O akşam plan var o hafta yokuz yeğeniniz kalacak gibiyse de esim rahat edemiyor evde deyin ve bu cümlenin ardından ne kusura bakmayın diyin nede başka bi aciklamali cümle kurun. Küsen küssün. Hayatınız çiçek bahçesi olur. Onlar sizin hayatınızı kolaylastiracak kişiler değil ki onlar tamamen hayatınızdan çıktığında yapayalniz kalasiniz.. vardığımız yer aynı sadece geçtiğimiz yollar farklı sizinle. Beni delirttiler size yapmasınlar bunu. 🫂

Uzaktan eğitimle mi psikoloji okumuş yada hiç okumamış sizi mi kandırmış?

Bir seneden fazla terapi aldım hiç bir olayda bu şekilde bir yorumda bulunmadı. Affet filan demedi sadece bakış açısı sundu. Ne demek sonsuz sevginle affet, iyi de ben affetmek istemiyorum belki.

En fazla onları öyle kabul edip yoluna bak filan demesi lazım.
Benim bi terapistim de (devletteydi) benzer bi cümle kurdu ateşler içinde anlatiyordum feryat figandim içsel olarak. Bana unut affet o duyduğun sözde bi sey yok gibimsi bi sey söyledi. Gözlerimi silip sadece suratına baktım. Sonra bitirelim burda yoruldum dedim. Cikincada başka terapist ayarladım kendime 🤣🤣🤣

Benim bi terapistim de (devletteydi) benzer bi cümle kurdu ateşler içinde anlatiyordum feryat figandim içsel olarak. Bana unut affet o duyduğun sözde bi sey yok gibimsi bi sey söyledi. Gözlerimi silip sadece suratına baktım. Sonra bitirelim burda yoruldum dedim. Cikincada başka terapist ayarladım kendime 🤣🤣🤣

O kesin uzaktan eğitim 😆 başka bir terapist bulmakta iyi yapmışsınız.

mesela ben erkek kardeşimle ile ilgili bir olay anlattım. Günlerce kafamda kurdum anlatmayı, seans bekledim, hararetli hararetli anlattım anlattım en son haklıyım değil mi öfkelenmekte dedim ? Sence ofkelenmene değer mi dedi? Gerçekten seninle alakalı mi dedi? Allah im yaşadığım hayal kırıklığını anlatmam 😆😆halbuki bana haklısın demeli ve dedikodu yapmalıydı yani ben öyle hayal ettim 😆😆 ama düşününce o haklıydı olay benimle ilgili değildi mevzu onun kapasitesidi. Mesela ben o an o konuşmada aydınlanma yaşadım. Evet beni içine alsada bazı olaylar benimle alakalı değil. Sessizce uzaklaşmak ve mesafe koymak yeterli bir çözüm.

Kız kardeşimde onunla ilgili bir olay yaşadı onun doktoru da benzer bir şey söylemiş. Onun kapasitesi bu konuşman bir şey değiştirmez diye 😆😆

O kesin uzaktan eğitim 😆 başka bir terapist bulmakta iyi yapmışsınız.

mesela ben erkek kardeşimle ile ilgili bir olay anlattım. Günlerce kafamda kurdum anlatmayı, seans bekledim, hararetli hararetli anlattım anlattım en son haklıyım değil mi öfkelenmekte dedim ? Sence ofkelenmene değer mi dedi? Gerçekten seninle alakalı mi dedi? Allah im yaşadığım hayal kırıklığını anlatmam 😆😆halbuki bana haklısın demeli ve dedikodu yapmalıydı yani ben öyle hayal ettim 😆😆 ama düşününce o haklıydı olay benimle ilgili değildi mevzu onun kapasitesidi. Mesela ben o an o konuşmada aydınlanma yaşadım. Evet beni içine alsada bazı olaylar benimle alakalı değil. Sessizce uzaklaşmak ve mesafe koymak yeterli bir çözüm.

Kız kardeşimde onunla ilgili bir olay yaşadı onun doktoru da benzer bir şey söylemiş. Onun kapasitesi bu konuşman bir şey değiştirmez diye 😆😆
İşin içine girince nasılda anlıyoruz değil mi kim dolu kim fooos 🤣🤣 beni de yıllarca yiyip bitirmislerdi. Amma zerre farkına varmadim yasadiklarimin. Çevremden biri de çıkıp nasıl yani bu sana yapılan şey yanlış da demedi. Oyle bi manipülasyon.. sonra bi cümle kurdular bana. Aman yarabbi etimle kemigimle cildirmisim. Üst baş yırtmali. Akabinde orda perdelerin algilarim açıldı. Cok zorlu bi sürecin içindeydim ilaçlı tedaviyi red ettim. O süreç içinde babamı kaybettim. İlk günde ve hala daha derim ki hayatımda ne varsa bana babam ogretmisti ve gider ayak da gene büyük bi ders verip beni ayaklarımın üstünde durabilmem için son dersi verdi gitti diye. 6 yıl olucak delireli. Bayramdaaaan bayramaaa muhatabim. Oda annemin hakkı için. Oda gidince heppsiii gidicek benim nazarımda.

2 buçuk yıl ilaçsız ağır depresyon çektim. Baskilanmak istemediğim için ilacı red ettim. Cunku her gün gecmiste yaşadığım kısacık anlarda bile neler yasattiklarini hatırlayıp anlamami sağlıyordu. Ilac olanı biteni unutturacakti bana. Cok ama çok büyük yalnızlık çektim. Tabiri caizse bi tek yaradanim oldu o vardı. Geçmişin acısından kendimi duvarlara dovdurdum. Yalvardım sifami ver Rabbım diye. Elhamdülillah bi gun balkondan bakarken dünya ne kadar renkli ya dedim içimden. Ve o anda şükür etmeye başladım. O gözlerimdeki grilik gitmisti. Herseye baktım her şeyin lezzeti geri gelmisti.. aradan geçen 3 4 yılda da hala sınırlarımı sabit tutmaya ve kendi vicdanımı yönetmeye çalışarak geçirdim. İnşallah muvaffak olurum oluruz her daim 🤲🏻✌🏻

tutumunuz çok yanlış ve bilimden uzak. dolayısıyla övünerek anlatılacak bi şey değil. depresyon çeken insanla riçin de yanlış yönlendirici.
Haklısınız. Hic kimseyi bu ve bundan önce yönlendirmedim. Kastı şekilde de olsa. Bu benim tercihimdi. Farklı sebeplerle kullandığım zamanlar olmuştu ve o zamanlar düşüncelerimin baskilandigini görmüştüm. Düşünemiyordum ve o an için düşünmemin önemi vardi. İlacı red etmeseydim beni çok daha ağır bi tablo bekliyordu. Ve bunu kaldiramazdim. Hic kimseyi yönlendirme fikir karışıklığı olsun istemem. O zaman da ve yukarıda yazdığımda da kendi özelimde olan bi durumdu. 🌺

İşin içine girince nasılda anlıyoruz değil mi kim dolu kim fooos 🤣🤣 beni de yıllarca yiyip bitirmislerdi. Amma zerre farkına varmadim yasadiklarimin. Çevremden biri de çıkıp nasıl yani bu sana yapılan şey yanlış da demedi. Oyle bi manipülasyon.. sonra bi cümle kurdular bana. Aman yarabbi etimle kemigimle cildirmisim. Üst baş yırtmali. Akabinde orda perdelerin algilarim açıldı. Cok zorlu bi sürecin içindeydim ilaçlı tedaviyi red ettim. O süreç içinde babamı kaybettim. İlk günde ve hala daha derim ki hayatımda ne varsa bana babam ogretmisti ve gider ayak da gene büyük bi ders verip beni ayaklarımın üstünde durabilmem için son dersi verdi gitti diye. 6 yıl olucak delireli. Bayramdaaaan bayramaaa muhatabim. Oda annemin hakkı için. Oda gidince heppsiii gidicek benim nazarımda.

2 buçuk yıl ilaçsız ağır depresyon çektim. Baskilanmak istemediğim için ilacı red ettim. Cunku her gün gecmiste yaşadığım kısacık anlarda bile neler yasattiklarini hatırlayıp anlamami sağlıyordu. Ilac olanı biteni unutturacakti bana. Cok ama çok büyük yalnızlık çektim. Tabiri caizse bi tek yaradanim oldu o vardı. Geçmişin acısından kendimi duvarlara dovdurdum. Yalvardım sifami ver Rabbım diye. Elhamdülillah bi gun balkondan bakarken dünya ne kadar renkli ya dedim içimden. Ve o anda şükür etmeye başladım. O gözlerimdeki grilik gitmisti. Herseye baktım her şeyin lezzeti geri gelmisti.. aradan geçen 3 4 yılda da hala sınırlarımı sabit tutmaya ve kendi vicdanımı yönetmeye çalışarak geçirdim. İnşallah muvaffak olurum oluruz her daim 🤲🏻✌🏻

Babanıza Allah rahmet eylesin.

Aslında benim temel sıkıntım " herkes iyidir, hüsnü zan yap, kötü düşünme " diyen annem ve babam oluyor. Ama onlarda alıştı artık. Annem diyor ki " kendini üzüyorsun" bende diyorum " hayır ben kendimi koruyorum"

Benim öyle delirme şansım olmadı çünkü annemin sakin bir yaşama ihtiyaçı var. Stres ve üzüntü onun hastalığını tetikliyor. o yüzden uzak durmayı tercih ediyorum.

Haklısınız. Hic kimseyi bu ve bundan önce yönlendirmedim. Kastı şekilde de olsa. Bu benim tercihimdi. Farklı sebeplerle kullandığım zamanlar olmuştu ve o zamanlar düşüncelerimin baskilandigini görmüştüm. Düşünemiyordum ve o an için düşünmemin önemi vardi. İlacı red etmeseydim beni çok daha ağır bi tablo bekliyordu. Ve bunu kaldiramazdim. Hic kimseyi yönlendirme fikir karışıklığı olsun istemem. O zaman da ve yukarıda yazdığımda da kendi özelimde olan bi durumdu. 🌺

sadece hekiminizin sizin için doğru ilacı bulmasına yetecek kadar zamanı tanımamışsınız kendisine. her antidepresan aynı etkiyi yaratmıyor ve her hastada da aynı etkileri yaratmıyor. bunu da maalesef deneyimleyip görmekten başka şansımız olmuyor. biraz risk almak ve biraz da kumar oynamak gibi ama şu anda modern ilaç sanayiinin imkanları maalesef bu kadar. keşke tüm kapılarınızı kapatıp 2.5 yıl bu çileyi çekmek yerine o ilacın sizde istenmeyen etkiler yarattığını söyleseydiniz.
bir kaza ya da bela olmadan pırıl pırıl çıkmış olmanız gerçekten çok güzel. umarım depresyonun altüst ettiği 2.5 yılı giderebilirsiniz. :KK200:

Babanıza Allah rahmet eylesin.

Aslında benim temel sıkıntım " herkes iyidir, hüsnü zan yap, kötü düşünme " diyen annem ve babam oluyor. Ama onlarda alıştı artık. Annem diyor ki " kendini üzüyorsun" bende diyorum " hayır ben kendimi koruyorum"

Benim öyle delirme şansım olmadı çünkü annemin sakin bir yaşama ihtiyaçı var. Stres ve üzüntü onun hastalığını tetikliyor. o yüzden uzak durmayı tercih ediyorum.
Teşekkür ederim amin🤲🏻

Bende sizin gibiydim sen iyiysen herkes iyi olur klasik düşünce ile buyutuldum aslinda anne babamda bu konuda kötülük yoktu olan manipulatif kardeslerimdeydi.

Rabbım annenize de sifa versin inşallah 🤲🏻🤲🏻
Benim delirmemde de anne babam olsaydı yanımda yapamazdim inanın. Kv vardi yalnizca. O tutmuş kendime getirmiş beni. Babam yaşadıklarımı bilmeden göçtü. Annem ise nerdeyse 1 yıla yakın bi zamn sonra neler yaşadığımı öğrendi. Gizledim tuttum yansitmadim ama bi zaman kaldiramadim döktüm içimi filtreleyerek. Hem üzülüp hemde uzmemeye çalışmanın ağırlığıni bilirim. Gücünüz daim olsun 🤲🏻🌺🌺🫂🫂🫂

sadece hekiminizin sizin için doğru ilacı bulmasına yetecek kadar zamanı tanımamışsınız kendisine. her antidepresan aynı etkiyi yaratmıyor ve her hastada da aynı etkileri yaratmıyor. bunu da maalesef deneyimleyip görmekten başka şansımız olmuyor. biraz risk almak ve biraz da kumar oynamak gibi ama şu anda modern ilaç sanayiinin imkanları maalesef bu kadar. keşke tüm kapılarınızı kapatıp 2.5 yıl bu çileyi çekmek yerine o ilacın sizde istenmeyen etkiler yarattığını söyleseydiniz.
bir kaza ya da bela olmadan pırıl pırıl çıkmış olmanız gerçekten çok güzel. umarım depresyonun altüst ettiği 2.5 yılı giderebilirsiniz. :KK200:
Bu ilaç konusunda içim rahat olmadı. Size msj atıp neden kullanmamam gerektiğini anlatmak istiyorum. Burada yazmak bana ağır gelebilir.

Cok teşekkür ederim ❤️

Teşekkür ederim amin🤲🏻

Bende sizin gibiydim sen iyiysen herkes iyi olur klasik düşünce ile buyutuldum aslinda anne babamda bu konuda kötülük yoktu olan manipulatif kardeslerimdeydi.

Rabbım annenize de sifa versin inşallah 🤲🏻🤲🏻
Benim delirmemde de anne babam olsaydı yanımda yapamazdim inanın. Kv vardi yalnizca. O tutmuş kendime getirmiş beni. Babam yaşadıklarımı bilmeden göçtü. Annem ise nerdeyse 1 yıla yakın bi zamn sonra neler yaşadığımı öğrendi. Gizledim tuttum yansitmadim ama bi zaman kaldiramadim döktüm içimi filtreleyerek. Hem üzülüp hemde uzmemeye çalışmanın ağırlığıni bilirim. Gücünüz daim olsun 🤲🏻🌺🌺🫂🫂🫂

Sizinde gücünüz daim olsun inşallah. Rabbim kıymetimizi bilenlere yolumuzu karşılaştırsın. Bizim ailede erkek kardeşimin ve eşi ile ilgili sıkıntılar vardi. Atsan olmuyor sarsan için almıyor.

Rabbim sağlık ve huzur versin hepimize.

O kısmı anlatmadım kardeşime atarken kırıldı dedim o kısmı söylesem akşam onları dışarı atardı çekindim onu demeye 😐
Atsaydı, ki bana kalsa bebeği güvenliği ve bir zarar gelmemesi için odaya bırakıp siz kapı dışarı etmeliydiniz.
Yemeği bile lohusa halinizle siz yapmışsanız, yapılan yemeğe burun kıvırmışlarsa, babalarının çiftliği gibi ellerine geçen her şeyi atmışlarsa, düşünmeden saksı fırlatıp sizi geçtim bebeğinize zarar gelmesine neden olacak hareketler yapmışlarsa eşe bırakmayıp kendiniz evden atacaktınız.

Allah dağına göre kar veriyor diyorlar doğru, o ablalar bunu benim evimde yapacaklardı ki dünya kaç bucak göreceklerdi.

Atsaydı, ki bana kalsa bebeği güvenliği ve bir zarar gelmemesi için odaya bırakıp siz kapı dışarı etmeliydiniz.
Yemeği bile lohusa halinizle siz yapmışsanız, yapılan yemeğe burun kıvırmışlarsa, babalarının çiftliği gibi ellerine geçen her şeyi atmışlarsa, düşünmeden saksı fırlatıp sizi geçtim bebeğinize zarar gelmesine neden olacak hareketler yapmışlarsa eşe bırakmayıp kendiniz evden atacaktınız.

Allah dağına göre kar veriyor diyorlar doğru, o ablalar bunu benim evimde yapacaklardı ki dünya kaç bucak göreceklerdi.
Ben yüksek sesten bile korkan bi tipim,çocukluğumun özeti şöyle,evde babam annemi döverken benim yorgan altına girip kulağımı kanatacak kadar parmağımla bastırıp içimden bitti bitti demekle altımı korkudan kaçırmakla geçti. :(

35 yaşındayım güzel bir evliliğim bana değer veren bi eşim var (babamın tam tersi bir adam şükür ) ama hala her şeyden herkesten çok korkuyorum tartışma çıkabilecek her şeyden kaçıyorum..

Şuanda evimizin çaprazında sürekli bu şekilde sorunları olan bir aile var onların sesi bile gelince oturur ağlarım (polis gelir aile sorunu der gönderirler tıpkı bizimki gibi) bazen lanet olsun deyip evi satıp gidesim geliyor,çocukluğumu unutturmuyorlar sağolsunlar ancak satılmıyor..

Kısacası dümdüz korkak bi tipim bir şeye itiraz edersem dayak yiyebilirim korkusu hücrelerime işlemiş..
Avm sırasında önüme geçene itiraz ediyorum artık 😂 bu tür şeyleri de kızlarıma örnek oluyorum kaygısıyla yeni yeni yapıyorum..

Çok yeni yeni konuşuyorum işte size anlattığım gibi yurt konusu ile başladım grupların hepsinden çıktım,bir Allahın kulu neden çıktın bile demedi çünkü tahmin ettiğim gibi ben kötü evlat ilan edildim unrumda değil artık..

Şunu da söyleyeyim belki bir kişi bile okur faydası olur..
Herkes küçük büyük tartışmalar yaşıyordur evinde,bizimkiler o kadar çok kavga ederdi ki biz görünmez gibiydik,asla konu ikisi dışında bişey olmazdı,çok ezik korkak biriydim aile içinde de dışarda da herkesin dikkatini çekerdim, küçük yerde de yaşıyorduk herkes akşam evimizde kavga olduğunu bilirdi polis ambulans geldiğini bilirdi,neyse bundan cesaret alıp bana zarar vermeye başladı çevrem,çok zorbalık gördüm defalarca mahalledeki arkadaşlarım tarafından dövüldüm,hiç bir zaman annemler bilmedi çünkü anlatsam da kimse bana destek olmayacaktı annem kesin “ne yaptın acaba” diyecekti babam da hakettin deyip bi posta da o vuracaktı bundan çok emindim..
Velhasıl Mune Mune ailem hayattaki en büyük şansızlığım ama okul öğretmenlerim defterler kitaplar da benim en büyük şansım olmuştu:) okulda çok başarılı bir kız oldum öğretmenlerimin bana ilgisi şevkati o kadar iyi geliyordu ki hemen sabah olsun istiyordum tatillerden nefret ederdim,belki de o yüzden öğretmen oldum :)

Cesaretli olmak hakkını savunmak bence bir kadın için müthiş bir özellik. 👏

Mrs-cicek Mrs-cicek annen aradı mı? Gelişmeleri merak ettim, umarım dik durabildin.
Merhaba en son ben pazar günü kardeşimin KPSS nı merak ettiğim için aradım kardeşim açmamıştı,annem çok mesafeli idi ben de uzatmadım o günden sonra o da ben de aramadım,aynı gün grupta bişeyler konuşuldu sınavla ilgili,ben de yorum yaptım ben yokmuşum gibi davrandı herkes hiç gibi hissettim o anda gruptan da çıktım,kimse arayıp mesaj atıp neden çıktın da demeyince tamam dedim herkesin haberi var ve beni dışlayarak yine beni manipüle edecekler dedim,eskiden olsa oturur ağlardım buna da 🤭
arkadaşım aradı gittik onla kahve içtik ardından onun doğumgünü kutlamak için pasta aldım,fotoğraf çekip paylaşım yaptık vs..Yani normalime döndüm..olması gereken buymuş..

Bakalım ben de bekliyorum aramasını ya buraya gelmeyi bekliyor ya da bu defa karışmayacak (hiç zannetmem ama) yakın zamanda akraba düğünü var buraya gelip bombayı patlatır..

Merhaba en son ben pazar günü kardeşimin KPSS nı merak ettiğim için aradım kardeşim açmamıştı,annem çok mesafeli idi ben de uzatmadım o günden sonra o da ben de aramadım,aynı gün grupta bişeyler konuşuldu sınavla ilgili,ben de yorum yaptım ben yokmuşum gibi davrandı herkes hiç gibi hissettim o anda gruptan da çıktım,kimse arayıp mesaj atıp neden çıktın da demeyince tamam dedim herkesin haberi var ve beni dışlayarak yine beni manipüle edecekler dedim,eskiden olsa oturur ağlardım buna da 🤭
arkadaşım aradı gittik onla kahve içtik ardından onun doğumgünü kutlamak için pasta aldım,fotoğraf çekip paylaşım yaptık vs..Yani normalime döndüm..olması gereken buymuş..

Bakalım ben de bekliyorum aramasını ya buraya gelmeyi bekliyor ya da bu defa karışmayacak (hiç zannetmem ama) yakın zamanda akraba düğünü var buraya gelip bombayı patlatır..

akraba düğünü olduğu zamanlarda da mümkünse kendinize şehirdışında izlenimi verecek bir meşgale bulun. bir anda "sana kalmaya geliyoruz." diyerek evinize çöreklenmesinler.

Merhaba, lütfen dik dur. Aslında hiçbir açıklamaya ihtiyacın yok. Yok öğrenciye yardım edilir vs bunların hepsi hikaye ve boş şeyler. Aslında, ben ona sahip çıkamam, nereye gittiğini takip edemem gibi bir bahaneye gerek yok. Yani sana her gün rapor verecek olsa, saati saatine okula gidip gelecek olsa, ister misin evinde? Hayır, istemezsin. Ben kimsenin çocuğuyla uğraşamam, herkes doğurduğuna sahip çıksın diyip geçebilirsin. Sana farklı şeyler söyleyecekler, ne olacak 1 ay kalsa, çocuk okumasın mı gibi. Hiçbiri senin sorunun değil. Yıllardır bunların manipülasyonuna inanarak ne hale gelmişsin. Ne demek otururum ağlardım.

Senin kendi çekirdek ailen var artık, önceliğin önce kendinsin, sonra onlar. Para yoksa, Okuyacak çocuk yüzde yüz burslu kazanır, başarısıyla burs alır, kalacak yeri bile bedavaya getirir. Zaten ailenin durumu ortada, amaçları seni kullanmak. Sana güvenerek yazacaklardı, başka açıklaması yok. Şimdi geri adım atarsan, yıllarca çok mutsuz olacaksın ve kimse için değmez.

düğün zamanı şehir dışı tatil vs birşey ayarlayın.
hem yok sayacaklar hem gelip evinizde kalıp zehir kusacaklar. umursamadığınızı planlarınızı onlara göre yapmadığınızı anlasınlar.

Back
X