Daha ne diyeyim ?

cok nahif birisiniz belli ki, çocukluğunuzdan beri bu şekilde baskı ile büyüdüğünüzü düşünürsek, şuan yapılan her haksızlığa bir cevap verebiliyor olmanızın sizi ne kadar güçlü hissettirdigini anlıyorum, daha da güçlü olun lütfen, kimseye pabuç birakmayin😉 yapabilirsiniz, inanıyorum ben size, daha da iyisini yapabilirsiniz kesinlikle. Hatta onlarla iletisiminizi bile sinirlandirabilir, zamanla kesebilirsiniz de, var o ışık, devam edin😘🙏

cok nahif birisiniz belli ki, çocukluğunuzdan beri bu şekilde baskı ile büyüdüğünüzü düşünürsek, şuan yapılan her haksızlığa bir cevap verebiliyor olmanızın sizi ne kadar güçlü hissettirdigini anlıyorum, daha da güçlü olun lütfen, kimseye pabuç birakmayin😉 yapabilirsiniz, inanıyorum ben size, daha da iyisini yapabilirsiniz kesinlikle. Hatta onlarla iletisiminizi bile sinirlandirabilir, zamanla kesebilirsiniz de, var o ışık, devam edin😘🙏
Ayy inşallah, geçmişime çok üzülüyorum ne çocukluk ne gençlik ne evliliğimi yaşamama izin vermediler,hep onlara yaranmam lazım gibi baskıları üzerimdeydi,bundan sonra daha akıllı yere sağlam basan biri olacağım 🙏🏼 🥰🌺😘 en azından kızlarım için.Onlar benim gibi olmasın istiyorum 😏

Sormayın zaten ben de diyorum ki her birinin en az 4 çocuğu var bunlara okey desem onlar da gelecek ömür boyu bunları mı çekicem
Kendi çocuklarıma evime odaklanamıyorum bunlar yüzünden
Geçen ayda hastane için geldiler habire hastaneye git gel yaptılar her türlü ben eşim yardımcı olduk bebekli halimle..üstüne eve dönerken bi teşekkür bile etmediler insan bu kadar saygısız görgüsüz olur bilmiyorum bazen aynı kandan olduğuna şüpheliyim
En geç 2 güne arayacağım tepkilerini de size yazacağım (onlar tatilde arasam da müsait değilim falan diyebilir döneceklermiş 2 güne ararım) 🖐️

Yahu gerçekten tayin isteme ihtimaliniz yok mu? Öğretmensiniz diye hatırlıyorum. Her iki aile birbirinden tuhaf. Herkesten uzaklaşmak en çok size ve çocuklara iyi gelecek.

Benim görümcem evlendigimiz yıl orta sondu. Eşimin ailesi köyde yaşıyor. o lise kayıt vakti abisie " ben burada mı okuyacağım" diye sordu. Eşim direk"evet" dedi. Muhtelen bizim yanımıza gelmek istiyordu. Ama ben bu sorumluluğu alamam. Aradan on üç sene geçti.Su an iş bulmak için şehir değişikliği yaptı. En ufak bir sorunum yok. Bak burada kiralar şu kadar. İstersen gel burada iş bak. Ama hayat şartları zor dedim. Yok yenge yapamam burada dedi. Görümcemi gerçekten severim ama aynı evde kendi çocuklarım bile yorucu oluyor.

Üç senede bir kaynım da işten çıkar. Cebinde parası varken aramadığı abisi kıymete biner. Her gün arar. Eşim bir kere bile gel burada iş bakalım demedi. Çünkü dese başımıza kalır biliyor. Bende sakın çağırma hiç çekemem dedim açık açık. Bu tarz beklentiler her ailede var. Kan emici tipler çoğumuzun çevresinde ama önemli olan esimiz ve bizim duruşumuz.

İşte o yüzden diyorum amaç bence bizde geçirsin 4yılını, hangi şehire gitse yurt çıkmama ihtimali var bana güvenerek burayı yazacak ki çıkmasa da bana gelecek,hatta bence yurt hiç yazmayacaklar, çünkü 5kardeşler,yurda para vereceğimize orda kalsın paramız bize kalsın mantığındalar kesin.
Buraya hastaneye geldiler bilmediğin yer kime neye güvenip arabanı okul önüne park edersin,götür işte otoparka (biz 10yıldır buradayız eşimin memleketi her köşesini bilir ona rağmen riske atmaz otoparka koyarız arabamızı daima) neyse bedavacılıktan işte aracını orta yere koydu çekildi arabası,tuttu bizi aradılar arabamız çalındı diye,eşim işten çıktı belediye polis derken buldu aracı,sonuç olarak eşime teşekkür bile etmeden gittiler 🤛🏻
Gelince ilgilenmeyin siz de bunlarla madem huyları belli

Yahu gerçekten tayin isteme ihtimaliniz yok mu? Öğretmensiniz diye hatırlıyorum. Her iki aile birbirinden tuhaf. Herkesten uzaklaşmak en çok size ve çocuklara iyi gelecek.

Benim görümcem evlendigimiz yıl orta sondu. Eşimin ailesi köyde yaşıyor. o lise kayıt vakti abisie " ben burada mı okuyacağım" diye sordu. Eşim direk"evet" dedi. Muhtelen bizim yanımıza gelmek istiyordu. Ama ben bu sorumluluğu alamam. Aradan on üç sene geçti.Su an iş bulmak için şehir değişikliği yaptı. En ufak bir sorunum yok. Bak burada kiralar şu kadar. İstersen gel burada iş bak. Ama hayat şartları zor dedim. Yok yenge yapamam burada dedi. Görümcemi gerçekten severim ama aynı evde kendi çocuklarım bile yorucu oluyor.

Üç senede bir kaynım da işten çıkar. Cebinde parası varken aramadığı abisi kıymete biner. Her gün arar. Eşim bir kere bile gel burada iş bakalım demedi. Çünkü dese başımıza kalır biliyor. Bende sakın çağırma hiç çekemem dedim açık açık. Bu tarz beklentiler her ailede var. Kan emici tipler çoğumuzun çevresinde ama önemli olan esimiz ve bizim duruşumuz.
Evet öğretmenim tayin istesem Türkiye’nin her yerine çok kolay gidebiliyorum (bölümüm itibariyle) ama eşim özel sektörde ve 10yıldır aynı şirkette,burda ev aldık burayı seviyoruz,eşimin de memleketi,artık yerleşmiş bir düzenimiz var sırf onlar yüzünden düzenimi bozmak istemiyorum açıkçası :( gidersem çok üzüleceğim onu biliyorum. (zaman zaman delirme noktasına gelince evi satışa koyduğum oldu sonra yine aman onlar yüzünden gitmem deyip vazgeçiyorum)

Çok haklısınız tamamen bende eşimde bitiyor bu işler,her ağlayana koşuyoruz sonra neden bize yükleniyorlar diyoruz 🤷🏻‍♀️

Güç veriyorsunuz bana 🌺
Araştırdım onlara daha yakın yerlerde de var hemşirelik, en yakın da bizim burda var demişti baktım 1 saatlik yerde bile var.
Mrs-cicek madem kendilerine yakın yerde de var, yurttur, aparttır gitti geldi yol parası yeme içme derdi olmadan teyzesinde kalır işte 4 yıl amacındalar demek ki.
Nasılsa teyzesi de eniştesi de çalışıyor bakıversinler yeğenlerine diye düşünüyorlardır, bu arada ablanız çalışıyor mu? Çalışmıyorsa eve giren çift maaşı atla deve sanıyor olabilir.

Ablanızla en kısa zamanda konuşun, sizin sorumluluk almayacağınızı bilsinler ona göre hareket etsinler, sonrasında muhtemelen annenizden de size bir arama gelecektir, ona da verin cevabınızı.

İlk mesajlarımda demiştim, insan yeri gelir 7 kat ele bile kapısını açar, ele de aileye de yaptıklarının hesabını tutmaz karşılık da beklemez, öğrencidir normalde elinden tutmak gerekir, hele de kız evladın okuması meslek edinmesine katkı sağlamak ne güzel bir davranıştır ama sizin aileniz için geçerli değil, kapınızı açarsınız ardından hak etmediğiniz bir sürü laf işitir iftiraya bile uğrarsınız.

Akrabalarımdan birinin kardeşlerinden bir tanesi vefat edince, diğer kardeşlerin de ortak kararıyla ölenin çocuğunu akrabama verdiler çünkü onun çocuğu yoktu çocuk duygusunu tadar dediler, Allah var çok güzel baktı.

Neyse kız büyüdü biriyle sevgili olmuş evlenmek istiyorlarmış vs, yıllarca o öksüzü arayıp sormayan, maddi manevi hiçbir katkıları olmayan ne kadar akrabaları varsa buna kızın abileri de dahil, hepsi aniden ortaya çıktı kadının evini basıp üzerine yürüdüler, bazı insanlar kendilerinin de alması gereken sorumluluklardan kaçarken tüm yükü sırtına yüklediklerinden utanmadan hesap soracak cibiliyettedir.

Bahsettiğim akrabam kendi ailesine çok verici bir kadındı ama hep de ezilen taraftı, kız için hesap soran akrabaları sanki kadına hiçbir şey yapmamışlar gibi sonrasında kendilerinin ne kadar okuyan çocuğu varsa kadının evine gönderdiler kalsın diye, senelerce evi yurt gibi oldu, yemek, yol parası cep harçlığı düşünen olmadı hiç.

Back
X