• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bıktım

İşten ayrılıp tüm gün ailesine ve kendisine bakmayı teklif edin. Ya böyle olacak ya da sen de gelenler de işe yardım edecek, görev paylaşımı yapılacak bu şekilde geçmişte çalışıp gel tüm evin çocukların bakımı, diğerlerine hizmet olmaz.

Evlenmeden önce zaten belli aslında. İnsanlık açısından ben ailenin gelip gitmesine karşı değilim ama size de destek olunması hizmet beklenmemesi gerekiyor.

Ne musabet, Eli tutuyor ayaklari tutuyor anladigim kadariyla.

Hadi bu sene geldiler, gelecek seneler de yapisacaklar. Asla taviz vermeyin. Kocaniz her dediginde otomatik cevap vereceksiniz istemiyorum diye. Bu kocanizin sizi yildirma politikasi, oyuna gelmeyin. Zamane kocalari eril yeteneklerini kaybetti {kari gibi} dirdirla istedikleri olsun istiyor artik

Hiç birşey yapmayın herşeyi o yapsın tavsiyeleri bana göre saçma kadın ne olursa olsun istemiyor evinde ve hakkı ben olsam böyle adamı boşarım bütün işi o yapsa bile evinde rahat etmek isterim
Evet gerçekten tam bahsettiğim bu. Yani eve geldikten sonra ben huzursuz olduktan sonra Bi anlamı yok ki... Onlar yok hayırdan zaten anlamıyorlar zannetmiyorum ki yaptığımyapmadığım işten anlam çıkarmaya uğraşsınlar... O anasını getirecek yegane evlatlığını yapacak benim üzerimden diğeri deoğlum bana bakıyor hazzını yaşayacak bozulan yuvadan habersizce daha önceleri yaptığı gibi...

İşten ayrılıp tüm gün ailesine ve kendisine bakmayı teklif edin. Ya böyle olacak ya da sen de gelenler de işe yardım edecek, görev paylaşımı yapılacak bu şekilde geçmişte çalışıp gel tüm evin çocukların bakımı, diğerlerine hizmet olmaz.

Evlenmeden önce zaten belli aslında. İnsanlık açısından ben ailenin gelip gitmesine karşı değilim ama size de destek olunması hizmet beklenmemesi gerekiyor.
Kendi tek bile gitmiyor ya eşin gelmiyor baskısı ı kendi zihniyeti mi ya sen git her zaman ben gitmek zorunda değilim ki... Küçük çocuğum var çalışıyorum... Zaten benimle evde de oturmuyorsun hergün çıkıyorsun hafta sonu çıkıyorsun artık geçtim bunları

Ikiniz de calisiyorsaniz onlari getirmenin anlami ne ben orasini anlamadim. Yani neden getirmek istiyor bastan
Gülümsettiniz beni çok yaşayın 😊işte ben de onu çözemedim yani herkes evinde rahat bir ihtiyacı olursa da git karşıla yani bu bence önceden yerleştirilen bir durum kayınvalıdem tarafından yani bana da demişti maddi olarak oğlum bana bakacak diye...

Ikiniz de calisiyorsaniz onlari getirmenin anlami ne ben orasini anlamadim. Yani neden getirmek istiyor bastan
Annesi gelse 1 ay evinde kalsa neolurla başladı 10 gün 1 hafta sonra sıkılıncaya döndü ama bu evde yaşayan eşin durumu hissi isteği Bi anlam ifade etmiyor ki çok şey yaşadık ailesi yüzünden boşanma noktalarına çok geldik bunlara rağmen benden hala beklenti içinde

Ben anne babasının gelmesine karşı da değilim ailece çıkarlar gelirler 3 4 gün kalırlar ama benim eşim annesinin kocası gibi gidecek onu alacak babası yok getirecek kardeşi de çocuğu babasının da canına minnet gittiği yerde daha fazla kalacak sorumlulukta eşime atılacak o da bana yıkmış olacak burda kimseye bir şey olmuyor benim dışımda ve bu alışkanlık yapacak

Ben anne babasının gelmesine karşı da değilim ailece çıkarlar gelirler 3 4 gün kalırlar ama benim eşim annesinin kocası gibi gidecek onu alacak babası yok getirecek kardeşi de çocuğu babasının da canına minnet gittiği yerde daha fazla kalacak sorumlulukta eşime atılacak o da bana yıkmış olacak burda kimseye bir şey olmuyor benim dışımda ve bu alışkanlık yapacak
İşte karşı olmadığınız için böyle oluyor aynı şehirde olup kalmanın anlamı hiç çözemicem galiba

Ev işi yapmayın, evde yayılın, temizlikçi için yardımcı çağırın ya da hiçbirini yapmayım adamı anasının evine gönderin. Mesele sizin istemediğiniz bir şeyin ısrarla yapılıyor olması. Geçerli bir durum yoksa aynı evde kalınmasın karşıyım. 60 km de bir saat hepi topu arabayla. Mesafe bile değil. Hiçbiri mazeret değil. Herkes kendi evinde otursun bu ne ay 🙄

Ev işi yapmayın, evde yayılın, temizlikçi için yardımcı çağırın ya da hiçbirini yapmayım adamı anasının evine gönderin. Mesele sizin istemediğiniz bir şeyin ısrarla yapılıyor olması. Geçerli bir durum yoksa aynı evde kalınmasın karşıyım. 60 km de bir saat hepi topu arabayla. Mesafe bile değil. Hiçbiri mazeret değil. Herkes kendi evinde otursun bu ne ay 🙄
Yok biz her zaman bunu yaşıyoruz ya gitmedin baskısı babasından başlayarak ya da getircem baskısı evlendim evleneli ailesi ile terbiye oluyorum uzakta olunca da müdahale ettiler maddi olarak bütün yük bizdeydi yakında olunca da bu...

Yok biz her zaman bunu yaşıyoruz ya gitmedin baskısı babasından başlayarak ya da getircem baskısı evlendim evleneli ailesi ile terbiye oluyorum uzakta olunca da müdahale ettiler maddi olarak bütün yük bizdeydi yakında olunca da bu...
İş dönüp dolaşıp bu adam önceden de böyledir biye evlendiniz ki niye çocuk yaptınız ki'ye dayanacak. Ben bunu yapmak istemiyorum. Modumda değilim şu an. Üzülüyorum sadece. Koca ülkenin yarısı gelinine kafayı takmış kayinailelerden oluşuyor. Hiç mi işiniz gücünüz yok? Bu kadar mı acizsiniz öf valla ruhum daralıyor yemin ediyorum ya. Sizin de çok seçeneğiniz yok. Önünde sonunda ikna olup eşinizin dediğini yapıyorsunuz. Ya sağlam bir rest çekeceksiniz herkesi hizaya sokacaksiniz ya ayrılacak ya da boyun eğeceksiniz. Seçenekler bunlar.

Benim eşimde sürekli annesini eve getirmeknistiyor yatılı misafir olarak bir de hasta kardeşi var sen git diyorum gönlü olmuyor ben çalışıyorum evde kış günü ne kadar kalacağı belli olmayan yatılı misafir istemiyorum ayrıca kardeşi çok sıkıntılı yani ben kendi çocuklarımın döküntüsünü toplarken yoruluyorum iş ev bir de bu durumla baş edemiyorum her sene bu muhabbet yok diyorum huzursızluklarımı anlatıyorum sanki duvara konuşuyorum zaten evliliğin başından beri onların maddi olarak üzerimizde olmalarından kavga gürültü çok oldu şimdi de bununla sınanıyorum... Bana duygu sömürüsü yapıyor çocuklarda bizi atsın diye ya ben senin gitmene gelmene engel değilim ki ben sadece başkasının sorumluluğunu alamam ya
yarım gün kadın tutucam de, yetişemeiyorum de . hizmetçimisisniz. boşansan yeni eşi bakarmı , net olun yoksa temmeli yerleşirler.

Terapi aldınız mı? Terapide birinin dışardan görüp sizin aileniz karınız ve çocuğunuz, sizin asıl sorumluluğumuz bunlar derse ve evde yardım etmesini sağlayabilirseniz size de batmaz arada gelmeleri. Asıl sorun eşiniz

İş dönüp dolaşıp bu adam önceden de böyledir biye evlendiniz ki niye çocuk yaptınız ki'ye dayanacak. Ben bunu yapmak istemiyorum. Modumda değilim şu an. Üzülüyorum sadece. Koca ülkenin yarısı gelinine kafayı takmış kayinailelerden oluşuyor. Hiç mi işiniz gücünüz yok? Bu kadar mı acizsiniz öf valla ruhum daralıyor yemin ediyorum ya. Sizin de çok seçeneğiniz yok. Önünde sonunda ikna olup eşinizin dediğini yapıyorsunuz. Ya sağlam bir rest çekeceksiniz herkesi hizaya sokacaksiniz ya ayrılacak ya da boyun eğeceksiniz. Seçenekler bunlar.
İnsan baştan yaşayacaklarına bilemiyor ki maalesef... Şimdi bu durumları yaşayıp bir 10 yıl öncesine dönsem yemin ediyorum arkama bakmam ama işte bir şey yaşadıkça başka şey başka yaşadıkça bambaşka şey çıkıyor... Erkek milleti akıllı olacak hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor. Hem evleniyim karım çoluğu çocuğum eş oluyum hemde anamın tek oğlu oluyum ona bakıyım diğerlerini ihmal edeyim olmuyor... Annesine kendini adayan sınır koyamayacak olan erkek asla evlenmemeli anasına bakıp oturmalı...

Terapi aldınız mı? Terapide birinin dışardan görüp sizin aileniz karınız ve çocuğunuz, sizin asıl sorumluluğumuz bunlar derse ve evde yardım etmesini sağlayabilirseniz size de batmaz arada gelmeleri. Asıl sorun eşiniz
Terapiyi söyledim ama kabul etmedi. Bir de ben yaşanmışlıklardan dolayı gelmelerini istemiyorum zaten kendi işimi kendim yaparım modundaydım.Bir de eşime karşı çıkınca çok çirkinleşiyoe kaşıyor kavga çıkarmaya çalışıyor valla konuşmamak bana çok iyi geliyor

Back
X